Giethoorn fietsen

Fietsvakantie - standplaats in / Nederland - Overijssel

Fietsen in het Venetië van het noorden

 • HALFPENSION
 • 3 x Lunchpakket
 • 5 dagen
Hondje Herfst Vegetarisch GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

vanaf € 320,-

Giethoorn is een karakteristiek plaatsje met vele grachtjes en vaarten met bootjestoerisme. Het wordt omgeven door natuurreservaten. Op deze fietsvakantie verblijft u in het authentieke centrum. Uw hotel is verrassend modern en bovendien persoonlijk en comfortabel.  

Routes — Giethoorn fietsen

Standplaats, Hotel, halfpension

A - 14 km
B - 40 of 52 km
C - 44 of 61 km
D - 40 of 45 km
E - 19 km

Routekaartje Giethoorn fietsen

De gastvrije sfeer in het hotel zorgt ervoor dat u zich direct thuisvoelt. Het hotel heeft alle faciliteiten in huis voor een onbezorgd en plezierig, ontspannen verblijf. Bovendien ligt het aan het water en is er een gratis parkeerplaats voor de deur.

Veel fietstochten gaan langs en door de natuurreservaten De Wieden en De Weerribben. Beide zijn laagveenmoerasgebieden, waarin in het verleden turfwinning plaats vond. Zij behoren tot de meest bijzondere 'wetlands' van Europa. In De Wieden werd in de 13e eeuw met turfwinning begonnen. Het overgebleven land overstroomde vaak en hier ontstonden 'wieden. Deze meren werden in deze streek 'wieden' genoemd. In 2002 is de otter hier opnieuw uitgezet. Daarnaast vind u er vele watervogels en water- en moerasplanten.
In De Weerribben vond de turfwinning op wat voorzichtiger wijze plaats. Het veen werd via trek- of petgaten gewonnen. Toen de turfwinning wegviel, groeiden deze gaten dicht en moerasbos kwam terug. Het gebied is rijk aan planten, kruiden en dieren, waaronder watervogels.

Fietsroutes
A
- De verkenningsroute gaat langs de vaart over een fraai pad naar Noordeinde en het al even pittoreske waterdorp Dwarsgracht. Door het natuurgebied van de Beulakerwijde, met een mooi uitzicht over het water, gaat u terug naar Giethoorn.

B - U begint uw tocht langs de vaart in Giethoorn. Dan rijdt u even door boerenlandschap met uitzicht op de Wieden. Via het dorp Darp komt u bij de hunebedden op de heide. U fietst over paden door de natuurgebieden Holtingerveld met heide en bos, Havelterberg en Uffelterzand. U kunt het Vlinderparadijs Papiliorama bezoeken. U ziet grafheuvels en een schaapskooi. De Clemenskerk in Havelte heeft in de toren een zeldzaam muziekinstrument, een Chamadron. De terugweg verloopt via de langgerekte dorpen Nijeveen en Wanneperveen. 

C - Een fietstocht naar Nationaal Park De Weerribben. Buiten Giethoorn komt u al vrij snel in een prachtig stuk natuur langs de Beulakerwijde. U fietst door Dwarsgracht naar Kalenberg. In Ossenzijl kunt u kiezen tussen de korte of lange route. Alleen de lange route gaat ook door het natuurreservaart De Rottige Meente. Via Scheerwolde fietst u weer naar Giethoorn.

D - Merendeels de Wiedenroute volgend, komt u in Belt-Schutsloot, twee met elkaar verbonden waterdorpen. In Zwartsluis kunt u tijdens deze fietstocht het Centrum Natuur en Ambacht Schoonewelle bezoeken. Dit plaatsje is een eldorado voor de pleziervaart. U fietst vervolgens naar St. Jansklooster, waar u veel informatie kunt opdoen in het bezoekerscentrum De Wieden. Daarna gaat u naar Blokzijl, dat in de Gouden Eeuw een bloeiende handelsstad was, te zien in het museum 't Gildenhuys. Met het pontje van Jonen gaat u de Walengracht over en door een prachtig natuurgebied rijdt u naar het pittoreske Dwarsgracht en terug naar Giethoorn.

E - Tenslotte is er een korte route rond Giethoorn. Bij De Wieden kunt u naar een uitkijkschans lopen, een korte wandeling maken en de route verlengen met een bezoek aan Meppel.

Andere bezoekers keken ook bij: Rond het IJsselmeer, Alpen naar Venetië, Harlingen, Friese steden en meren, Berlijnse meren en Hollands Waterlandschap

Bekijk prijzen en opties

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel 053 430 34 35 (voor Nederland)
of 016 62 47 62 (voor België)

Prijzen en opties — Giethoorn fietsen

Toon prijzen op basis van:

U heeft keuze uit 1 tocht

Standplaats, Hotel, halfpension
Startdatum Prijs
01 april - 31 oktober 2016 € 320

Inbegrepen

 • 4 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • 3 x lunchpakket
 • 2 uur gebruik van een fluisterboot

Bijzonderheden

 • Aankomstdag: iedere zondag en maandag
 • Parkeren: gratis voor het hotel
 • Hond toegestaan: € 10,- per dag, op aanvraag
 • Huurfiets: € 45,- p.p., 5 versnellingen, tas en slot
                     Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike: € 115,- p.p.
               Verlenging € 29,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en): vanaf € 80,- p.p. per nacht
Giethoorn

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel 053 430 34 35 (voor Nederland)
of 016 62 47 62 (voor België)

Extra mogelijkheden

Neemt u gerust contact met ons op als u de gewenste reis iets anders wilt boeken dan op onze site is aangegeven. U kunt daarbij denken aan een andere startdag of een aangepast programma, maar ook aan vragen over kinderkorting, alleenreizende toeslag e.d.

Ervaringen — Giethoorn fietsen

Er zijn voor deze tocht nog geen ervaringen ingestuurd.

Giethoorn fietsen

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

» Bekijk prijzen en opties

Ook uw verhaal is welkom

Deel uw verhalen met anderen. Voeg uw reiservaring toe op onze website.

» Vertel uw verhaal

Foto's — Giethoorn fietsen

Giethoorn fietsen

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

Bekijk prijzen en opties