Home Fietsvakanties Wandelvakanties Actueel Verzekering Reisinfo FAQ Contact

Trizay  (standplaats)

Fietsvakantie langs de zonnige kust van de Charente-Maritime in Frankrijk
Vanaf € 275
Online boeken

Telefonisch boeken:
  NL: 053 430 34 35
  BE: 016 624762
(Ook voor verdere
informatie en beschik-
baarheid)
zwaarte

- fietsen
- Frankrijk
- eigen vervoer
- hotel/chambre d´hôtes
- 8 dagen


De kust van de Charente-Maritime in het vlakke West-Frankrijk is een boeiend overgangsgebied tussen land en oceaan. Deze kust telt 's zomers bijna evenveel zon-uren als het achterland van de Côte d'Azur, maar wel wat meer wind. De plek voor een heerlijke fietsvakantie dus.
Onderwerp : Château de la Roche-CourbonFotograaf : Bert de Wit
Château de la Roche-Courbon Watertoren Château de la Roche-Courbon Damoierre-sur-Boutonne Chambre d´hôtes ´Le Chizé´ Le Vanneau Marennes Marennes - La Cayenne Marennes - La Cayenne oesters (fines de claires) Marennes Winkeltje in Tonnay-Charente Zoutwinning op Ile de Ré Romaans kerkje van La Marboire Romaanse kerk van Echillais Waterfort aan de Charente Klifkust van île Madame Zicht vanaf de oude kustlijn op de nieuwe polders Kerkplein van St. Sornin Abdij van Sablonceaux Het Arsenaal in Rochefort Uiterwaarden langs de Charente Chambre d´Hôtes Le Chizé Chambre d´Hôtes Le Chizé Hotel Les Jardins du Lac

Zoeken op kaart

Europa
Wereld

Vergelijkbare tochten

Tocht zoeken


Voorkeuren: 

Routebeschrijving Prijzen Extra informatie
standplaats

Trizay

Indeling fietsroutes


Les Jardins du Lac  
A
48 of 55 km
B
36 of 57 km
C
52 km
D
42 of 56 km
E
17 of 44 km
F
31 km

Online boeken

U kunt ook telefonisch boeken:
  Nederland: tel. 053 430 34 35
  België: tel. 016 624762
(Ook voor verdere informatie en beschikbaarheid)

Nabij het dorp Trizay, even ten zuiden van de oude marinestad Rochefort, bieden wij u voor deze fietsvakantie de keus uit twee accommodaties: een fraai, grappig gebouwd driesterrenhotel waarvan het restaurant befaamd is en een prima chambre d'hôtes.

Alle 8 kamers van het zeer rustig gelegen hotel beschikken over een balkon. Ze bieden uitzicht op een in het park gelegen meer, waar u kunt zwemmen, vissen of een bootje huren. Het hotel heeft ook een buitenzwembad. Deze accommodatie is door ons bekroond.
De chambre d'hôtes is daar vlakbij gevestigd in een gerenoveerde boerderij. De kamers zijn comfortabel en ruim en de gasten beschikken over een gemeenschappelijke woonkamer met open haard. Verder kunt u gebruik maken van de keuken en de wasmachine. Er zijn enkele restaurants in de buurt.
 
Fietsroutes
A
- U volgt de Charente stroomafwaarts naar de kust. Via het dorpskasteeltje van Soubise, langs het 17e eeuwse Fort Lupin en door een krekengebied rijdt u naar het vissersdorp Port-des-Barques. Hier aan de monding van de Charente draait alles om de oester- en mosselteelt. Bij laag tij kunt u oversteken naar het even voor de kust gelegen Île Madame. 

B - Een prachtige fietsroute naar het midden in het uitgestrekte moerasgebied gelegen vestingstadje Brouage: eens het sterkste bolwerk langs de Atlantische kust. De rit is te verlengen met een uitstapje naar Marennes, hoofdplaats van de oestercultuur. U kunt er een 18e eeuws kasteel bezoeken of de 85 meter hoge gotische kerktoren beklimmen, die een panorama biedt op de baai met de oesterparken.

C - Door het dal van de Charente. De getijdenwerking heeft een natuurrijk uiterwaardengebied geschapen. Langs een aaneenrijging van gehuchten, vaak gesierd met een kasteel of Romaanse kerk, fietst u tot St. Savinien, een sfeervol dorp met vele rivierbootjes. De hier gewonnen kalksteen is o.a. gebruikt voor de Keulse Dom, de Londense kades en Vlaamse kerken. Het ontstane grottenlabyrint is te bezoeken. 

D - Een fietsroute langs voormalige kustdorpjes, nu fraai gelegen aan de rand van het ingepolderde moerasland: St.-Jean-d'Angle (oude markthal), St. Symphorien (bedevaartskerkje) en St. Sornin (kasteelruïne). Via een kleine omweg kunt u de abdij van Sablonceaux bezoeken.

E - Door de vruchtbare vallei van de Arnoult fietst u over stille wegen naar Pont-l'Abbé. Dit plaatsje ontstond rond een 11e eeuwse benedictijnenpriorij: monniken namen de ontginning van het zoutwatermoeras ter hand. Smalle straatjes, de kerk en priorij, de stadspoort en een vestinggracht roepen een stemmig beeld op. De fietsroute is te verlengen met een bezoek aan een prachtig kasteel.

F - Met de 'transbordeur', een unieke zweefbrug, steekt u de Charente over naar Rochefort: een 17e eeuwse marinestad met symmetrisch stratenplan. U kunt er het marinemuseum met scheepsdokken bezoeken en het geboortehuis van de schrijver/avonturier Pierre Loti. Terug steekt u de Charente over via een voormalige spoorbrug, nu een 'piste cyclable'.


Prijzen 2015

Les Jardins du Lacmet huurfiets
Met eigen vervoer (8 dagen) HP10551135
Toeslag eenpersoonskamer--
Toeslag juli en augustus6565
Extra nacht HP150160
Toeslag eenpersoonskamer--
Toeslag juli en augustus1010
   
Chambre d'hôtes Le Chizémet huurfiets
Met eigen vervoer (8 dagen) LO275355
Toeslag eenpersoonskamer185185
Extra nacht LO3949
Toeslag eenpersoonskamer2626
   

Reisdata

Met eigen vervoer:
iedere dag van 1 januari t/m 31 december


Inbegrepen

 • 7 nachten verblijf op basis van HP (hotel) of LO (chambre d'hôtes)
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Indien huurfiets: 8 versnellingen, tas en slot

Bijzonderheden
 • Parkeren: gratis bij het hotel of de chambre d'hôtes
 • Hond alleen toegestaan in het hotel: gratis
 • Het kroontje is van toepassing op het hotel
 • Zwembad bij het hotel
 • Het restaurant van het hotel heeft een vermelding in de Michelingids 2014

Pied à Terre boekhandel

We bieden u hier graag de mogelijkheid meer te weten te komen over uw reisbestemming. U kunt diverse boeken en/of kaarten bekijken en bestellen, die betrekking hebben op de streek waarin u tijdens uw reis fietst of wandelt. Wij denken dat u er tijdens (de voorbereiding van) uw reis plezier aan kunt beleven.
U wordt doorgelinkt naar de website van de Geografische Boekhandel Pied à Terre in Amsterdam. Hier kunt u deze boeken en/of kaarten bestellen en direct betalen. Indien u voor de eerste keer iets via deze site bestelt, dan moet u zich als nieuwe klant bij Pied à Terre aanmelden; vervolgens kunt u uw bestelling plaatsen.

Pied à Terre is een gespecialiseerde boekhandel in kaarten en reisboeken. Naast de bekende reisgidsen en kaarten, vindt u er ook romans die zich afspelen in landen en streken waar u fietst of wandelt.

Naar de Pied à Terre site

Trizay

Reiservaring Trizay - Les jardins du Lac. juli 2011
Het was geweldig!! Dit hotel is een paradijsje, het eten en de hele sfeer onovertroffen. Ik heb het al aan een aantal vrienden aanbevolen.

Reiservaring Trizay 2009
De diners van hotel Les Jardins du Lac zijn van topkwaliteit en ook de kamers zijn als goed te kwalificeren. Daarna hebben we enkele dagen in de Chambre d´hôtes Le Chizé doorgebracht. Eveneens een uitstekende locatie.
Over de routes en de correcte routebeschrijving niets dan lof.
Wij hebben veel in Frankrijk gefietst en dit gedeelte is door de afwisseling van landschap, dorpjes en stadjes wel één van de mooiste die wij hebben meegemaakt.

Reiservaring Trizay mei 2008

Terugkijkend op de fietsweek Trizay kunnen we die als succesvol aanmerken. De keuken van Hotel du Lac was zeer goed. Wel even bedenken dat bij deze maaltijden ook een goede wijn behoort, die niet is inbegrepen. De fietstochten waren ook prima. De chambre d´hote Chizé was prima. Goeie mensen, die Fabienne en Pascal. Bedankt en tot de volgende keer!

Eigen-Wijze Reizen biedt individuele fiets en wandelvakanties

Eigen-Wijze Reizen maakt gebruik van cookies om het bezoek op de website te meten en de website te verbeteren. De gebruikte gegevens zijn niet herleidbaar tot personen
Fietsvakanties Wandelvakantie Fietstochten Sitemap
Frankrijk Belgie Duitsland Luxemburg Nederland Groot-Britannie Denemarken Polen Tsjechie Oostenrijk Zwitserland Letland Hongarije Italie Slovenie Griekenland Turkije Spanje Portugal Ierland Verenigde Staten China Thailand-Laos-Vietnam Antillen
Nieuwsbrief ontvangen?

Met onze digitale nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van onze aanbiedingen en last minutes. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer tien keer per jaar.
Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan de onderstaand formulier in en klik op 'inschrijven'.


Gids thuis ontvangen

Als u onderstaande velden invult en het formulier verzendt,
sturen wij u zo snel mogelijk de gids toe.
(de velden met een * zijn verplicht)
  

 
 
  

 
 

  Gegevens verzenden


Entreekaarten Fiets- en Wandelbeurs

Door onderstaande velden in te vullen en het formulier te verzenden, bestelt u entreekaarten voor de Fiets- en Wandelbeurs 2012.
Na ontvangst van uw bestelling, sturen wij u zo snel mogelijk de entreekaarten met de factuur toe. De entreekaarten kosten u
€ 5,- per stuk.
(de velden met een * zijn verplicht)
  

 
 á € 5,-

Gegevens verzendenEnquête

Wij willen graag de mening van onze klanten weten over hun fiets- of wandelvakantie. U kunt meedoen aan de enquête als u in 2015 een reis met Eigen-Wijze Reizen heeft gemaakt. Onder de deelnemers verloten wij drie dinercheques ter waarde van € 50.

Klik hier om de enquête in te vullen
Quick boeken
Pied à Terre boekhandel

We bieden u hier graag de mogelijkheid meer te weten te komen over uw reisbestemming. U kunt diverse boeken en/of kaarten bekijken en bestellen, die betrekking hebben op de streek waarin u tijdens uw reis fietst of wandelt. Wij denken dat u er tijdens (de voorbereiding van) uw reis plezier aan kunt beleven.
U wordt doorgelinkt naar de website van de Geografische Boekhandel Pied à Terre in Amsterdam. Hier kunt u deze boeken en/of kaarten bestellen en direct betalen. Indien u voor de eerste keer iets via deze site bestelt, dan moet u zich als nieuwe klant bij Pied à Terre aanmelden; vervolgens kunt u uw bestelling plaatsen.

Pied à Terre is een gespecialiseerde boekhandel in kaarten en reisboeken. Naast de bekende reisgidsen en kaarten, vindt u er ook romans die zich afspelen in landen en streken waar u fietst of wandelt.

>Ga naar de Pied à Terre site>>

U kunt ook telefonisch boeken of verdere informatie en beschikbaarheid vragen.
Nederland: tel. 053 430 34 35; België: tel. 016 624762

Aantal deelnemers Velden met * zijn verplicht
Velden met 1 moet tenminste 1 telefoonnummerveld ingevuld zijn

Deelnemer 1 Land *
Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Let op: bij een vlucht of een bootreis: de voornaam en achternaam
volgens paspoort invullen
Geboortedatum *
Straatnaam *
Huisnr. *
Postcode *
Woonplaats *
Tel. vast 1
Tel. mobiel 1
Email *
Deelnemer 2 Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Deelnemer 3 Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Deelnemer 4 Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Deelnemer 5 Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Deelnemer 6 Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Volgende stap >>>


Velden met * zijn verplicht
Deze tocht staat in onze gids op pagina:  

Tocht:


Standaard per kamer ontvangt u 1 set reisbescheiden
Wilt u extra sets à € 10,-:Reisbescheiden bij voortijdig vertrtek:
Uw vertrekdatum indien u buiten ons arrangement om eerder vertrekt
(i.v.m. verzending reisbescheiden)

Thuisblijvers gedurende uw reis
(invullen i.v.m. ANVR-richtlijnen)


Vervoer:

Kamers:


Opties:

Geen vlees  Geen vis
Ja, hond mee  Nee, hond niet mee

<<< Vorige stap
Volgende stap >>>

Huurfietsen niet van toepassing
Wilt u gebruik maken van een huurfiets Nee  Ja

Hoeveel fietsen wilt u huren?
Huurfietsen tijdens verlenging:
 • Bij een verlenging in een begin- of eind-plaats kunt u de huurperiode desgewenst verlengen.
 • Bij een verlenging in een tussenplaats wordt de huur van de huurfietsen verlengd met het aantal dagen van de verlenging
Fiets 1 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
Fiets 2 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
Fiets 3 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
Fiets 4 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
Fiets 5 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
Fiets 6 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
<<< Vorige stap
Volgende stap >>>

Annuleringsverzekering

Type Annuleringsverzekering


Deelnemers Allrisk-annuleringsverzekering
Losse fietsverzekering Nee Ja

Losse GPS-verzekering Nee Ja
Reisverzekering  

Er wordt hierover telefonisch contact
met u opgenomen.
Kortlopende reisverzekering:

Europa dekking (incl. Nederland)
Wereld dekking

Kies hieronder één van de opties:
Comfort
Optimaal


Kies hieronder één van de opties die u wilt verzekeren:
Met ongevallen
Zonder ongevallen

Kies hieronder één of meer opties die u wilt verzekeren:
- Standaard met personenhulp
Bagage
Ongevallen
Geneeskundige hulp
Geld

Deelnemers reisverzekering

In samenwerking met Sun Assistance kan u bij Eigen-Wijze Reizen kiezen uit onderstaande formules:

Formule 1 - Verzekering Annulering en Vakantieonderbreking :

Premie: 4,5% van de reissom.

Annulering: Terugbetaling van de gedekte kosten tot € 2 500 pp.
 • De annuleringsverzekering komt onder meer tussen in geval van ziekte, ongeval of overlijden van familie tot de 2e graad of reisgezel.
 • Ook vooraf bestaande ziektes zijn gedekt indien stabiel de dag van reservering.
 • Bij zwangerschapsproblemen.
 • Bij aantasting fysieke conditie die de deelname aan sportieve activiteiten onmogelijk maakt.
 • Bij opzeg arbeidsovereenkomst of herexamen.

Vakantieonderbreking : Terugbetaling tot max. € 2 500 p.p. van de niet genoten vakantiedagen.

Formule 2 - Bijstand personen (assitance) verzekering annulering (als uitbreiding op de formule 1) :

Europa Turkije (tot € 1 000) (upgrade mogelijk)
Premie: voor max. 5 d. = € 17; max. 8 d. = € 27; max. 16 d. = € 39; max. 22 d. = € 52.
Deze (basis)combiformule dekt dan ook repatriëring (onbeperkt), medische kosten (€ 25 000), vakantieonderbreking (€ 250) en bagage (€ 500).

Formule 3 - Bijstand personen (assitance) verzekering annulering (als uitbreiding op de formule 1) :

Wereld (tot max € 2 500)
Premie: voor max. 8 d. = € 95; voor max. 12 d. = € 115; voor max. 16 d. = € 135; voor max. 22 d. = € 160
Ook repatriëring (onbeperkt), medische kosten (1 mio), vakantieonderbreking (€ 2 500) en bagage (€ 1 000)


Selecteer hier welke formule(s) U wenst: Geen verzekering
Formule 1
Formule 2 (alleen mogelijk in combinatie met Formule 1)
Formule 3 (alleen mogelijk in combinatie met Formule 1)
(Na de inschrijving is het onmogelijk nog een verzekering te nemen of één te annuleren.)

Tot onze spijt moeten wij U meedelen dat er in België geen speciale verzekering voor het gebruikte fietsmateriaal op de markt is. Vandaar dat wij U hiervoor geen aanbod kunnen doen. Wilt U bepaald duurzaam materiaal toch op maat laten verzekeren, wendt U dan tot een erkend verzekeringsmakelaar, die U een polis 'op maat' kan voorstellen.


<<< Vorige stap
Volgende stap >>>

vroegboekgeschenk Wanneer u 3 maanden (of meer) voor uw vertrek boekt, ontvangt u een vroegboekgeschenk.
U kunt kiezen voor een sportieve stuurtas
of een rugzak.
U kunt in het vak boven de knop 'Boeking verzenden' aangeven wat uw keuze is.
Als vroegboekgeschenk ontvang ik graag:

Niet van toepassing Stuurtas
VERZAKINGSRECHT
Op verzoek van de reiziger wordt onmiddellijk een aanvang genomen met de uitvoering van de overeenkomst en worden onmiddellijk de nodige reserveringen en bevestigingen verricht. Bij toepassing van art. 80 § 4.1° van de Wet op de Handelspraktijk en haar uitvoeringsbesluiten geldt het volgende: de consument beschikt NIET over het recht om van de aankoop af te zien.


U bent:
Vaste klant, het laatst geboekt in het jaar Graag hieronder uw eventuele opmerkingen.

Nieuwe klant, u heeft ons leren kennen via
Ja, ik wens de nieuwsbrieven van Eigen-Wijze Reizen te ontvangen
Ik heb de algemene reisvoorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord

<<< Vorige stap
Boeking verzenden


Indien u problemen ondervindt met het verzenden van uw boeking, neemt u dan a.u.b. contact met ons op. Telefoon: 053-430 34 35 of mail naar info@eigenwijzereizen.nl Telefoon: 016-624762 of mail naar eigenwijzereizen@skynet.be
1Deelnemers
2Tochtgegevens
3Huurfietsen
4Verzekeringen
5Verzenden
Bestelling Eigen-Wijze Reischeque

Als u onderstaande velden invult en het formulier verzendt, sturen wij u zo snel mogelijk de reischeque en de factuur toe.
Indien U de reischeque sneller dan binnen 5 werkdagen wilt ontvangen, neem dan telefonisch contact met ons op of dit mogelijk is. (053-430 34 35, voor klanten woonachtig in Nederland en 016.62 47 62 voor klanten woonachtig in België.)
(de velden met een * zijn verplicht) 
 Gegevens ontvanger van de cadeaubon

Verzenden
Een voorbeeldpagina uit ons routeboekje "Trizay": routeboekje voorbeeld
Verzekering informatie Sluiten
Verzekeringen Nederland

Met Eigen-Wijze Reizen en de Europeesche gaat u goed verzekerd op vakantie!

Voor informatie bel met onze reserveringsafdeling tel: 053-430 34 35

Algemene Reisvoorwaarden
Voor Nederland geldt:
Op alle overeenkomsten betreffende reizen die wij in dit programma aanbieden, zijn de reisvoorwaarden van de ANVR van toepassing. U krijgt een exemplaar van genoemde ANVR-voorwaarden bij uw factuur of kijk op www.anvr.nl.

Voor België geldt:
Alle reizen worden steeds aangeboden onder dit uitdrukkelijk beding van toepasbaarheid. Voor boekingen gelden de ‘Algemene reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen’. Eigen-Wijze Reizen België is aangesloten bij het Garantiefonds Reizen in België. In alle gevallen verwachten wij dat u van uw algemene reisvoorwaarden goed kennis neemt. Zowel u als wij vinden daarin onze wederzijdse rechten en plichten.

Sluiten

Betekenis symbolen

gps Tocht waarbij GPS geleverd kan worden
aanrader Aanrader
herfst Bij deze tochten is een E-bike te huur
image Hond is toegestaan
image Bestemming die eruit springt qua sfeer en accommodatie
image Nieuwe bestemming
image In deze tocht zijn ter verbetering routes, hotels of etappeplaatsen gewijzigd
image Bij deze tocht krijgt u een routeboekje
image Aanbeveling voor vegetariërs
image Bestemming die ook geschikt is gedurende de wintermaanden

Betekenis logo's Garantiefondsen

Calamiteitenfonds Calamiteitenfonds
Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.
ANVR Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen
Ons bedrijf is aangesloten bij het ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover
SGR Stichting Garantiefonds
De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.
Geschillencommissie De geschillencommissie
De Geschillencommissie biedt consumenten en ondernemers een goedkope, snelle en laagdrempelige manier om geschillen op te lossen. De Geschillencommissie is onafhankelijk, onpartijdig en is door de overheid goedgekeurd
Garantiefonds reizen Garantiefonds Reizen® (België)
Als u een reis (vakantie of voor zaken) boekt bij een reisorganisator en de reisbemiddelaar, aangesloten bij het Garantiefonds Reizen®, dan bent u verzekerd tegen hun financieel onvermogen (faillissement).
Vergund reisbureau Vergund reisbureau (België)
Bij ons Belgisch kantoor is een vergund reisbureau onder nummer 5987, bij Toerisme Vlaanderen en dit volgens het meest recente decreet.
De Menu tester contact