Home Fietsvakanties Wandelvakanties Actueel Verzekering Reisinfo FAQ Contact

Giethoorn  (standplaats)

Fietsen en wandelen in het Venetië van het noorden
Vanaf € 320
Online boeken

Telefonisch boeken:
  NL: 053 430 34 35
  BE: 016 624762
(Ook voor verdere
informatie en beschik-
baarheid)
zwaarte of zwaarte

- fietsen en/of wandelen
- Nederland
- eigen vervoer
- hotel
- 5 dagen


Giethoorn is een karakteristiek plaatsje met vele grachtjes en vaarten met bootjestoerisme. Het wordt omgeven door natuurreservaten. Op deze fietsvakantie en/of wandelvakantie verblijft u in het authentieke centrum. Uw hotel is verrassend modern en bovendien persoonlijk en comfortabel.
Onderwerp : GiethoornFotograaf : W. Rietberg
Giethoorn Uw hotel Brug Kerk in Giethoorn Bootje in de Weerribben Giethoorn Papiliorama Papiliorama Wanneperveen Kalenberg Rondvaartboot nabij Kalenberg Woonhuis aan een Vaart Sluis Haven van Blokzijl Gevel in Blokzijl Blokzijl Straatje in Blokzijl Giethoorn Koeien vlakbij Giethoorn Kerk in Giethoorn

Zoeken op kaart

Europa
Wereld

Vergelijkbare tochten

Tocht zoeken


Voorkeuren: 

Routebeschrijving Prijzen Extra informatie
standplaats

Giethoorn

Indeling routes


Fietsen  
A
14 km
B
40 of 52 km
C
44 of 61 km
D
40 of 45 km
E
19 km

Wandelen  
A
4,5 km
B
17 km
C
15 km
D
17 km
E
3,5 km

Online boeken

U kunt ook telefonisch boeken:
  Nederland: tel. 053 430 34 35
  België: tel. 016 624762
(Ook voor verdere informatie en beschikbaarheid)

De gastvrije sfeer in het hotel zorgt ervoor dat u zich direct thuisvoelt. Het hotel heeft alle faciliteiten in huis voor een onbezorgd en plezierig, ontspannen verblijf. Bovendien ligt het aan het water en is er een gratis parkeerplaats voor de deur.

Veel fietstochten gaan langs en door de natuurreservaten De Wieden en De Weerribben. Beide zijn laagveenmoerasgebieden, waarin in het verleden turfwinning plaats vond. Zij behoren tot de meest bijzondere 'wetlands' van Europa. In De Wieden werd in de 13e eeuw met turfwinning begonnen. Het overgebleven land overstroomde vaak en hier ontstonden meren. Deze meren werden in deze streek 'wieden' genoemd. Het woord 'meer' staat voor een natuurlijke plas, zoals het Giethoornse meer. In 2002 is de otter hier opnieuw uitgezet. Daarnaast vind u er vele watervogels en water- en moerasplanten.
In De Weerribben vond de turfwinning op wat voorzichtiger wijze plaats. Het veen werd via trek- of petgaten gewonnen. Toen de turfwinning wegviel, groeiden deze gaten dicht en moerasbos kwam terug. Het gebied is rijk aan planten, kruiden en dieren, waaronder watervogels.

Fietsroutes
A
- De fietsroute, een verkenningsroute, gaat langs de vaart over een fraai pad naar Noordeinde en het al even pittoreske waterdorp Dwarsgracht. Door het natuurgebied van de Beulakerwijde, met een mooi uitzicht over het water, gaat u terug naar Giethoorn.

B - U begint uw fietstocht langs de vaart in Giethoorn. Dan rijdt u even door boerenlandschap met uitzicht op de Wieden. Via het dorp Darp komt u bij de hunebedden op de heide. U fietst over paden door de natuurgebieden Holtingerveld met heide en bos, Havelterberg en Uffelterzand. U kunt het Vlinderparadijs Papiliorama bezoeken. U ziet grafheuvels en een schaapskooi. De Clemenskerk in Havelte heeft in de toren een zeldzaam muziekinstrument, een Chamadron. De terugweg verloopt via de langgerekte dorpen Nijeveen en Wanneperveen. 

C - Een fietstocht naar Nationaal Park De Weerribben. Buiten Giethoorn komt u al vrij snel in een prachtig stuk natuur langs de Beulakerwijde. U fietst door Dwarsgracht naar Kalenberg. In Ossenzijl kunt u kiezen tussen de korte- of lange route. Alleen de lange route gaat ook door het natuurreservaart De Rottige Meente. Via Scheerwolde fietst u weer naar Giethoorn.

D - Merendeels de Wiedenroute volgend, komt u in Belt-Schutsloot, twee met elkaar verbonden waterdorpen. In Zwartsluis kunt u tijdens deze fietstocht het Centrum Natuur en Ambacht Schoonewelle bezoeken. Dit plaatsje is een eldorado voor de pleziervaart. U fietst vervolgens naar St. Jansklooster, waar u veel informatie kunt opdoen in het bezoekerscentrum De Wieden. Daarna gaat u naar Blokzijl, dat in de Gouden Eeuw een bloeiende handelsstad was, te zien in het museum 't Gildenhuys. Met het pontje van Jonen gaat u de Walengracht over en door een prachtig natuurgebied rijdt u naar het pittoreske Dwarsgracht en terug naar Giethoorn.

E - Tenslotte is er een korte route rond Giethoorn. Bij De Wieden kunt u naar een uitkijkschans lopen, een korte wandeling maken en de route verlengen met een bezoek aan Meppel.

Wandelroutes
A - Een korte wandeling door het centrum van Giethoorn om kennis te maken met het karakteristieke dorpsbeeld. U wandelt langs grachten met de typische hoge bruggetjes en de rietgedekte boerderijen.

B - Deze wandeling voert langs vaarten en over rustige fietspaden naar het lintdorp Wanneperveen en vervolgens naar het natuurgebied de Kiersche Wijde. Hier vindt u hooilanden vol vlinders, waterlelies in de sloten en grillige wilgen in een stukje moerasbos. Het Kiersche Wijde pad laat natuurgebied De Wieden in een notendop zien.

C - Via Dwarsgracht en langs de Cornelisgracht wandelt u naar Jonen. U steekt met een pontje de vaart over. In Blokzijl kunt u besluiten om per Ecowaterliner of per bus terug te keren naar Giethoorn. Blokzijl is een karakteristiek en historisch stadje met een fraai centrum.

D - Deze wandeling gaat naar Giethoorn-Noord. Eerst loopt u langs de vaart met de typische Giethoornse boederijen, die vaak uitsluitend per boot of te voet te bereiken zijn. Na de brug bij de kerk komt u langs het standbeeld van Albert Mol, een bekende Nederlander die meespeelde in de Bert Haanstra film De Fanfare. Buiten het dorp wandelt u geruime tijd over het asfalt door een veengebied. In Giethoorn-Noord komt u nog langs een molen.

E - Aan de rand van Giethoorn grenst het mooie natuurgebied De Beulakerpolder. U passeert de jachthaven en wandelt onder grote bomen door, langs de Cornelis gracht. Vervolgens kunt u genieten van de door rietkragen omzoomde waterpartijen. Het strakke polderlandschap heeft plaats gemaakt voor een afwisselend natuurgebied vol water en vogels. U passeert een vogeluitkijkhut.

Prijzen 2015

Fietsenmet huurfiets
Met eigen vervoer (5 dagen)320365
Toeslag eenpersoonskamer7070
Extra nacht HP8090
Toeslag eenpersoonskamer1818
   
   

Reisdata

Met eigen vervoer:
iedere zondag en maandag van 1 april t/m 31 oktober


Inbegrepen

 • 4 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Indien huurfiets: 3 of 8 versnellingen, tas en slot
 • 3 x lunchpakket
 • 2 uur gebruik van een fluisterboot

Bijzonderheden
 • Parkeren: gratis voor het hotel
 • Hond toegestaan: € 10,- per dag, op aanvraag
 • E-bike: € 100,- p.p. per arrangement, verlenging € 28,- p.p. per dag
 • Indien u ook de routebeschrijving van de wandeltochten wilt ontvangen, betaalt u € 10,- per set

Pied à Terre boekhandel

We bieden u hier graag de mogelijkheid meer te weten te komen over uw reisbestemming. U kunt diverse boeken en/of kaarten bekijken en bestellen, die betrekking hebben op de streek waarin u tijdens uw reis fietst of wandelt. Wij denken dat u er tijdens (de voorbereiding van) uw reis plezier aan kunt beleven.
U wordt doorgelinkt naar de website van de Geografische Boekhandel Pied à Terre in Amsterdam. Hier kunt u deze boeken en/of kaarten bestellen en direct betalen. Indien u voor de eerste keer iets via deze site bestelt, dan moet u zich als nieuwe klant bij Pied à Terre aanmelden; vervolgens kunt u uw bestelling plaatsen.

Pied à Terre is een gespecialiseerde boekhandel in kaarten en reisboeken. Naast de bekende reisgidsen en kaarten, vindt u er ook romans die zich afspelen in landen en streken waar u fietst of wandelt.

Naar de Pied à Terre site

Giethoorn

Van deze tocht zijn geen reiservaringen beschikbaar

Eigen-Wijze Reizen biedt individuele fiets en wandelvakanties

Eigen-Wijze Reizen maakt gebruik van cookies om het bezoek op de website te meten en de website te verbeteren. De gebruikte gegevens zijn niet herleidbaar tot personen
Fietsvakanties Wandelvakantie Fietstochten Sitemap
Frankrijk Belgie Duitsland Luxemburg Nederland Groot-Britannie Denemarken Polen Tsjechie Oostenrijk Zwitserland Letland Hongarije Italie Slovenie Griekenland Turkije Spanje Portugal Ierland Verenigde Staten China Thailand-Laos-Vietnam Antillen
Nieuwsbrief ontvangen?

Met onze digitale nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van onze aanbiedingen en last minutes. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer tien keer per jaar.
Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan de onderstaand formulier in en klik op 'inschrijven'.


Gids thuis ontvangen

Als u onderstaande velden invult en het formulier verzendt,
sturen wij u zo snel mogelijk de gids toe.
(de velden met een * zijn verplicht)
  

 
 
  

 
 

  Gegevens verzenden


Entreekaarten Fiets- en Wandelbeurs

Door onderstaande velden in te vullen en het formulier te verzenden, bestelt u entreekaarten voor de Fiets- en Wandelbeurs 2012.
Na ontvangst van uw bestelling, sturen wij u zo snel mogelijk de entreekaarten met de factuur toe. De entreekaarten kosten u
€ 5,- per stuk.
(de velden met een * zijn verplicht)
  

 
 á € 5,-

Gegevens verzendenEnquête

Wij willen graag de mening van onze klanten weten over hun fiets- of wandelvakantie. U kunt meedoen aan de enquête als u in 2015 een reis met Eigen-Wijze Reizen heeft gemaakt. Onder de deelnemers verloten wij drie dinercheques ter waarde van € 50.

Klik hier om de enquête in te vullen
Quick boeken
Pied à Terre boekhandel

We bieden u hier graag de mogelijkheid meer te weten te komen over uw reisbestemming. U kunt diverse boeken en/of kaarten bekijken en bestellen, die betrekking hebben op de streek waarin u tijdens uw reis fietst of wandelt. Wij denken dat u er tijdens (de voorbereiding van) uw reis plezier aan kunt beleven.
U wordt doorgelinkt naar de website van de Geografische Boekhandel Pied à Terre in Amsterdam. Hier kunt u deze boeken en/of kaarten bestellen en direct betalen. Indien u voor de eerste keer iets via deze site bestelt, dan moet u zich als nieuwe klant bij Pied à Terre aanmelden; vervolgens kunt u uw bestelling plaatsen.

Pied à Terre is een gespecialiseerde boekhandel in kaarten en reisboeken. Naast de bekende reisgidsen en kaarten, vindt u er ook romans die zich afspelen in landen en streken waar u fietst of wandelt.

>Ga naar de Pied à Terre site>>

U kunt ook telefonisch boeken of verdere informatie en beschikbaarheid vragen.
Nederland: tel. 053 430 34 35; België: tel. 016 624762

Aantal deelnemers Velden met * zijn verplicht
Velden met 1 moet tenminste 1 telefoonnummerveld ingevuld zijn

Deelnemer 1 Land *
Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Let op: bij een vlucht of een bootreis: de voornaam en achternaam
volgens paspoort invullen
Geboortedatum *
Straatnaam *
Huisnr. *
Postcode *
Woonplaats *
Tel. vast 1
Tel. mobiel 1
Email *
Deelnemer 2 Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Deelnemer 3 Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Deelnemer 4 Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Deelnemer 5 Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Deelnemer 6 Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Volgende stap >>>


Velden met * zijn verplicht
Deze tocht staat in onze gids op pagina:  

Tocht:


Standaard per kamer ontvangt u 1 set reisbescheiden
Wilt u extra sets à € 10,-:
Reisbescheiden bij voortijdig vertrtek:
Uw vertrekdatum indien u buiten ons arrangement om eerder vertrekt
(i.v.m. verzending reisbescheiden)

Thuisblijvers gedurende uw reis
(invullen i.v.m. ANVR-richtlijnen)


Vervoer:

Kamers:


Opties:

Geen vlees  Geen vis
Ja, hond mee  Nee, hond niet mee

<<< Vorige stap
Volgende stap >>>

Huurfietsen niet van toepassing
Wilt u gebruik maken van een huurfiets Nee  Ja

Hoeveel fietsen wilt u huren?
Huurfietsen tijdens verlenging:
 • Bij een verlenging in een begin- of eind-plaats kunt u de huurperiode desgewenst verlengen.
 • Bij een verlenging in een tussenplaats wordt de huur van de huurfietsen verlengd met het aantal dagen van de verlenging
Fiets 1 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
Fiets 2 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
Fiets 3 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
Fiets 4 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
Fiets 5 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
Fiets 6 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
<<< Vorige stap
Volgende stap >>>

Annuleringsverzekering

Type Annuleringsverzekering


Deelnemers Allrisk-annuleringsverzekering
Losse fietsverzekering Nee Ja

Losse GPS-verzekering Nee Ja
Reisverzekering  

Er wordt hierover telefonisch contact
met u opgenomen.
Kortlopende reisverzekering:

Europa dekking (incl. Nederland)
Wereld dekking

Kies hieronder één van de opties:
Comfort
Optimaal


Kies hieronder één van de opties die u wilt verzekeren:
Met ongevallen
Zonder ongevallen

Kies hieronder één of meer opties die u wilt verzekeren:
- Standaard met personenhulp
Bagage
Ongevallen
Geneeskundige hulp
Geld

Deelnemers reisverzekering

In samenwerking met Sun Assistance kan u bij Eigen-Wijze Reizen kiezen uit onderstaande formules:

Formule 1 - Verzekering Annulering en Vakantieonderbreking :

Premie: 4,5% van de reissom.

Annulering: Terugbetaling van de gedekte kosten tot € 2 500 pp.
 • De annuleringsverzekering komt onder meer tussen in geval van ziekte, ongeval of overlijden van familie tot de 2e graad of reisgezel.
 • Ook vooraf bestaande ziektes zijn gedekt indien stabiel de dag van reservering.
 • Bij zwangerschapsproblemen.
 • Bij aantasting fysieke conditie die de deelname aan sportieve activiteiten onmogelijk maakt.
 • Bij opzeg arbeidsovereenkomst of herexamen.

Vakantieonderbreking : Terugbetaling tot max. € 2 500 p.p. van de niet genoten vakantiedagen.

Formule 2 - Bijstand personen (assitance) verzekering annulering (als uitbreiding op de formule 1) :

Europa Turkije (tot € 1 000) (upgrade mogelijk)
Premie: voor max. 5 d. = € 17; max. 8 d. = € 27; max. 16 d. = € 39; max. 22 d. = € 52.
Deze (basis)combiformule dekt dan ook repatriëring (onbeperkt), medische kosten (€ 25 000), vakantieonderbreking (€ 250) en bagage (€ 500).

Formule 3 - Bijstand personen (assitance) verzekering annulering (als uitbreiding op de formule 1) :

Wereld (tot max € 2 500)
Premie: voor max. 8 d. = € 95; voor max. 12 d. = € 115; voor max. 16 d. = € 135; voor max. 22 d. = € 160
Ook repatriëring (onbeperkt), medische kosten (1 mio), vakantieonderbreking (€ 2 500) en bagage (€ 1 000)


Selecteer hier welke formule(s) U wenst: Geen verzekering
Formule 1
Formule 2 (alleen mogelijk in combinatie met Formule 1)
Formule 3 (alleen mogelijk in combinatie met Formule 1)
(Na de inschrijving is het onmogelijk nog een verzekering te nemen of één te annuleren.)

Tot onze spijt moeten wij U meedelen dat er in België geen speciale verzekering voor het gebruikte fietsmateriaal op de markt is. Vandaar dat wij U hiervoor geen aanbod kunnen doen. Wilt U bepaald duurzaam materiaal toch op maat laten verzekeren, wendt U dan tot een erkend verzekeringsmakelaar, die U een polis 'op maat' kan voorstellen.


<<< Vorige stap
Volgende stap >>>

vroegboekgeschenk Wanneer u 3 maanden (of meer) voor uw vertrek boekt, ontvangt u een vroegboekgeschenk.
U kunt kiezen voor een sportieve stuurtas
of een rugzak.
U kunt in het vak boven de knop 'Boeking verzenden' aangeven wat uw keuze is.
Als vroegboekgeschenk ontvang ik graag:

Niet van toepassing Stuurtas
VERZAKINGSRECHT
Op verzoek van de reiziger wordt onmiddellijk een aanvang genomen met de uitvoering van de overeenkomst en worden onmiddellijk de nodige reserveringen en bevestigingen verricht. Bij toepassing van art. 80 § 4.1° van de Wet op de Handelspraktijk en haar uitvoeringsbesluiten geldt het volgende: de consument beschikt NIET over het recht om van de aankoop af te zien.


U bent:
Vaste klant, het laatst geboekt in het jaar Graag hieronder uw eventuele opmerkingen.

Nieuwe klant, u heeft ons leren kennen via
Ja, ik wens de nieuwsbrieven van Eigen-Wijze Reizen te ontvangen
Ik heb de algemene reisvoorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord

<<< Vorige stap
Boeking verzenden


Indien u problemen ondervindt met het verzenden van uw boeking, neemt u dan a.u.b. contact met ons op. Telefoon: 053-430 34 35 of mail naar info@eigenwijzereizen.nl Telefoon: 016-624762 of mail naar eigenwijzereizen@skynet.be
1Deelnemers
2Tochtgegevens
3Huurfietsen
4Verzekeringen
5Verzenden
Bestelling Eigen-Wijze Reischeque

Als u onderstaande velden invult en het formulier verzendt, sturen wij u zo snel mogelijk de reischeque en de factuur toe.
Indien U de reischeque sneller dan binnen 5 werkdagen wilt ontvangen, neem dan telefonisch contact met ons op of dit mogelijk is. (053-430 34 35, voor klanten woonachtig in Nederland en 016.62 47 62 voor klanten woonachtig in België.)
(de velden met een * zijn verplicht) 
 Gegevens ontvanger van de cadeaubon

Verzenden
Een voorbeeldpagina uit ons routeboekje "Giethoorn": routeboekje voorbeeld
Verzekering informatie Sluiten
Verzekeringen Nederland

Met Eigen-Wijze Reizen en de Europeesche gaat u goed verzekerd op vakantie!

Voor informatie bel met onze reserveringsafdeling tel: 053-430 34 35

Algemene Reisvoorwaarden
Voor Nederland geldt:
Op alle overeenkomsten betreffende reizen die wij in dit programma aanbieden, zijn de reisvoorwaarden van de ANVR van toepassing. U krijgt een exemplaar van genoemde ANVR-voorwaarden bij uw factuur of kijk op www.anvr.nl.

Voor België geldt:
Alle reizen worden steeds aangeboden onder dit uitdrukkelijk beding van toepasbaarheid. Voor boekingen gelden de ‘Algemene reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen’. Eigen-Wijze Reizen België is aangesloten bij het Garantiefonds Reizen in België. In alle gevallen verwachten wij dat u van uw algemene reisvoorwaarden goed kennis neemt. Zowel u als wij vinden daarin onze wederzijdse rechten en plichten.

Sluiten

Betekenis symbolen

gps Tocht waarbij GPS geleverd kan worden
aanrader Aanrader
herfst Bij deze tochten is een E-bike te huur
image Hond is toegestaan
image Bestemming die eruit springt qua sfeer en accommodatie
image Nieuwe bestemming
image In deze tocht zijn ter verbetering routes, hotels of etappeplaatsen gewijzigd
image Bij deze tocht krijgt u een routeboekje
image Aanbeveling voor vegetariërs
image Bestemming die ook geschikt is gedurende de wintermaanden

Betekenis logo's Garantiefondsen

Calamiteitenfonds Calamiteitenfonds
Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.
ANVR Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen
Ons bedrijf is aangesloten bij het ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover
SGR Stichting Garantiefonds
De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.
Geschillencommissie De geschillencommissie
De Geschillencommissie biedt consumenten en ondernemers een goedkope, snelle en laagdrempelige manier om geschillen op te lossen. De Geschillencommissie is onafhankelijk, onpartijdig en is door de overheid goedgekeurd
Garantiefonds reizen Garantiefonds Reizen® (België)
Als u een reis (vakantie of voor zaken) boekt bij een reisorganisator en de reisbemiddelaar, aangesloten bij het Garantiefonds Reizen®, dan bent u verzekerd tegen hun financieel onvermogen (faillissement).
Vergund reisbureau Vergund reisbureau (België)
Bij ons Belgisch kantoor is een vergund reisbureau onder nummer 5987, bij Toerisme Vlaanderen en dit volgens het meest recente decreet.
De Menu tester contact