Home Fietsvakanties Wandelvakanties Actueel Verzekering Reisinfo FAQ Contact

Cinque Terre  (trektocht)

Wandelvakantie door vijf spectaculair gelegen dorpen
Vanaf € 775
Online boeken

Telefonisch boeken:
  NL: 053 430 34 35
  BE: 016 624762
(Ook voor verdere
informatie en beschik-
baarheid)
zwaarte zwaarte tot zwaarte zwaarte zwaarte

- wandelen
- Italië
- vliegtuig/trein/eigen vervoer
- bed & breakfast/hotel
- 7 of 8 dagen


De eeuwenlang verscholen liggende Cinque Terre is een rotsachtig kustgebied in de streek Ligurië, aan de westkust van Italië. De dorpen Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare liggen vastgeklemd tegen de rotsen. Mooie wandelroutes verbinden deze pittoreske dorpjes.
Onderwerp : De afdaling naar RiomaggioreFotograaf : Rita en Gilbert Block
De afdaling naar Riomaggiore Golfbreker bij Riomagiorre Monterosso Langs de kust Riomagiorre Vernazza Uitzicht op Corniglia Wandelen langs de rotsen Corniglia Wandelaar Hangsloten langs de Via dell´Amore Bebouwing van Riomaggiore Zicht op Vernazza Via dell´Amore Portovenere

Zoeken op kaart

Europa
Wereld

Vergelijkbare tochten

Tocht zoeken


Voorkeuren: 

Routebeschrijving Prijzen Extra informatie
trektocht

Cinque Terre

Indeling wandelroutes


Trektocht  
1
Aankomst Portovenere
2
Naar Riomaggiore 5/6 uur
3
Naar Corniglia 4 uur
4
Naar Monterosso 4 uur
5
Naar Levanto 4 uur
6
Naar Bonassola 6 uur
7
Trein/boot naar Portovenere, vertrek

Standplaats Corniglia  
1
Aankomst in Corniglia
2
Trein naar Riomaggiore/4 uur naar Corniglia
3
4 uur naar Monterosso/trein terug
4
Trein naar Monterosso/4 uur naar Levanto
5
Trein naar Levanto/6 uur naar Bonassola
6
Trein/bus naar Portovenere/5 à 6 uur naar Riomaggiore/trein terug
7
Trein/boot naar Isola Palmaria/4 uur rondwandeling
8
Vertrek

Online boeken

U kunt ook telefonisch boeken:
  Nederland: tel. 053 430 34 35
  België: tel. 016 624762
(Ook voor verdere informatie en beschikbaarheid)

De wandelvakantie Cinque Terre biedt u een unieke manier om deze regio te ervaren. Zowel het kustpad, met kijk op de prachtige dorpen, als de verlaten bergpaden vormen één van de best ­bewaarde wandelgebieden van Europa. Het geheel is door de Unesco uitgeroepen tot Nationaal Park.
 
Vanuit uw bed & breakfast in Corniglia, waar de tijd stil lijkt te staan, kunt u het hele seizoen wandelen. De trektocht is alleen in het laagseizoen ­mogelijk. De meeste toeristen blijven­ aan de kust, u loopt in een rustig gebied. Bij uw wandelvakantie Cinque Terre volgt u een oude wandelroute, de Sentiero Azzurro, die de vijf dorpen met elkaar verbindt en ooit door de Etrusken en de Romeinen werd gebruikt. Vanaf hier krijgt u een schitterend uitzicht over de wijngaarden waar de droge, witte Cinque Terre-wijnen vandaan komen. Boven in de heuvels kunt u lang lopen zonder hoogteverschillen. In de loop van de dag daalt u af naar één van de bijzondere kustdorpjes.
 
Standplaats Corniglia
U verblijft tijdens deze wandelvakantie in Corniglia en gaat dagelijks met de trein, de bus of de boot naar de beginplaatsen van uw wandelroutes. Uw eerste wandelroute begint in Riomaggiore. Door de beroemde Via dell’ Amore, ‘de weg van de liefde’ die langs de kust onder steile kliffen loopt, is het verbonden met Manarola. Vervolgens loopt u terug naar het prachtige, hoog op de kliffen gelegen ­Corniglia. De volgende dag start uw wandeling in Corniglia. Door olijf- en wijngaarden loopt u verder naar Vernazza, waar de straten door steile trappen met elkaar zijn verbonden. Het dorp wordt gedomineerd door de ruïnes van middeleeuwse forten. Het laatste traject van deze dag gaat naar Monterosso, dat uitkijkt op een ­brede baai. Hier neemt u de trein terug. Daags erna begint u in Monterosso. Over de smalle paden en door de beboste heuvels wandelt u naar Levanto, een typisch maritiem dorp met een oud centrum met uitzicht op de baai. De vijfde wandeletappe gaat van Levanto naar Bonassola. Deze dag wandelt u door het achterland van Levanto. De volgende dag van deze wandelreis gaat u met trein en bus naar Portovenere. Met zijn smalle straatjes, gekleurde huizen en een schilderachtig haventje, is het één van de meest romantische dorpjes aan de kust. U loopt naar Riomaggiore. Vanaf Portovenere en Riomaggiore heeft u een schitterend uitzicht over de Cinque Terre en het kleine eiland Palmaria. Met de trein gaat u terug naar Corniglia. Als laatste etappe gaat u vanuit Manarola met de boot via Portovenere naar het eiland Palmaria. U komt aan in Terrizzo, waar u een wandeltocht maakt langs de kust.
De genoemde treintransfers zijn kort en adembenemend, zolang u niet in een tunnel rijdt.
 
Trektocht
Bij deze wandelvakantie start u met wandelen in het schilderachtige Portovenere. Vanuit Portovenere begint u meteen met een stevige klim naar Campiglia op bijna 400 meter hoogte. U komt door ­Telegrafo en daalt af naar Riomaggiore, het dorp met een kleine haven. Vanuit Riomaggiore wandelt u over de beroemde Via dell’ Amore, ‘de weg van de liefde’ die langs de kust onder steile kliffen loopt. Hiermee is Riomaggiore verbonden met Manarola. Vervolgens loopt u naar het prachtige, hoog op de kliffen gelegen ­Corniglia. De volgende dag start uw wandeling in Corniglia. Door olijf- en wijngaarden loopt u verder naar Vernazza, waar de straten door steile trappen met elkaar zijn verbonden. Het dorp wordt gedomineerd door de ruïnes van middeleeuwse forten. Het laatste traject van deze dag gaat naar Monterosso, dat uitkijkt op een ­brede baai. 
De volgende dag wandelt u vanuit Monterosso over de smalle paden en door de beboste heuvels naar Levanto, een typisch maritiem dorp met een oud centrum met uitzicht op de baai. De vijfde wandeletappe gaat van Levanto naar Bonassola. Deze dag wandelt u door het achterland van Levanto. De volgende dag gaat u met de trein naar Monterosso, waar u de boot neemt naar Portovenere. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de kust van Cinque Terre
Bij deze wandelvakantie Cinque Terre overnacht u de pittoreske dorpjes Portovenere, Riomaggiore, Corniglia, Monterosso en Levanto.

Prijzen 2015

Trektocht
Met eigen vervoer (7 dagen)995
Toeslag eenpersoonskamer245
Extra nacht Portovenere LO105
Toeslag eenpersoonskamer44
Per nachttrein (7 of 8 dagen)op aanvraag
Per vliegtuig (7 of 8 dagen)op aanvraag
   
Standplaats Corniglia
Met eigen vervoer (8 dagen)775
Toeslag eenpersoonskamer260
Extra nacht Corniglia LO93
Toeslag eenpersoonskamer37
   

Reisdata

Met eigen vervoer/trein/vliegtuig:
Standplaats: iedere dag van 15 maart t/m 30 oktober


Met eigen vervoer/trein/vliegtuig:
Trektocht: iedere dag van 1 april t/m 30 oktober


Inbegrepen

 • Beide tochten
 • 7 resp. 6 overnachtingen op basis van LO
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Entreekaart Nationaal Park Cinque Terre (2 dagen)
 • Alle trein-, bus- en boottransfers tijdens de tocht
 • Trektocht
 • Bagagetransport tot Bonassola

Bijzonderheden
 • Parkeren: Portovenere € 65,- per week, Corniglia € 40,- per week of € 10,- per dag
 • Wij kunnen een vlucht voor u boeken naar Pisa
 • Indien per trein: retour Milaan
 • Hond toegestaan: € 10,- per nacht

Pied à Terre boekhandel

We bieden u hier graag de mogelijkheid meer te weten te komen over uw reisbestemming. U kunt diverse boeken en/of kaarten bekijken en bestellen, die betrekking hebben op de streek waarin u tijdens uw reis fietst of wandelt. Wij denken dat u er tijdens (de voorbereiding van) uw reis plezier aan kunt beleven.
U wordt doorgelinkt naar de website van de Geografische Boekhandel Pied à Terre in Amsterdam. Hier kunt u deze boeken en/of kaarten bestellen en direct betalen. Indien u voor de eerste keer iets via deze site bestelt, dan moet u zich als nieuwe klant bij Pied à Terre aanmelden; vervolgens kunt u uw bestelling plaatsen.

Pied à Terre is een gespecialiseerde boekhandel in kaarten en reisboeken. Naast de bekende reisgidsen en kaarten, vindt u er ook romans die zich afspelen in landen en streken waar u fietst of wandelt.

Naar de Pied à Terre site

Cinque Terre

Reiservaring wandelvakantie Cinque Terre voorjaar 2012
Wij hebben zojuist met vrienden een prachtige reis gemaakt naar Corniglia in Cinque Terre in Italie. De wandelingen waren schitterend, alles goed aangegeven en beschreven. Ons onderkomen Le Terrazze was geweldig.

Eigen-Wijze Reizen biedt individuele fiets en wandelvakanties

Eigen-Wijze Reizen maakt gebruik van cookies om het bezoek op de website te meten en de website te verbeteren. De gebruikte gegevens zijn niet herleidbaar tot personen
Fietsvakanties Wandelvakantie Fietstochten Sitemap
Frankrijk Belgie Duitsland Luxemburg Nederland Groot-Britannie Denemarken Polen Tsjechie Oostenrijk Zwitserland Letland Hongarije Italie Slovenie Griekenland Turkije Spanje Portugal Ierland Verenigde Staten China Thailand-Laos-Vietnam Antillen
Nieuwsbrief ontvangen?

Met onze digitale nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van onze aanbiedingen en last minutes. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer tien keer per jaar.
Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan de onderstaand formulier in en klik op 'inschrijven'.


Gids thuis ontvangen

Als u onderstaande velden invult en het formulier verzendt,
sturen wij u zo snel mogelijk de gids toe.
(de velden met een * zijn verplicht)
  

 
 
  

 
 

  Gegevens verzenden


Entreekaarten Fiets- en Wandelbeurs

Door onderstaande velden in te vullen en het formulier te verzenden, bestelt u entreekaarten voor de Fiets- en Wandelbeurs 2012.
Na ontvangst van uw bestelling, sturen wij u zo snel mogelijk de entreekaarten met de factuur toe. De entreekaarten kosten u
€ 5,- per stuk.
(de velden met een * zijn verplicht)
  

 
 á € 5,-

Gegevens verzendenEnquête

Wij willen graag de mening van onze klanten weten over hun fiets- of wandelvakantie. U kunt meedoen aan de enquête als u in 2015 een reis met Eigen-Wijze Reizen heeft gemaakt. Onder de deelnemers verloten wij drie dinercheques ter waarde van € 50.

Klik hier om de enquête in te vullen
Quick boeken
Pied à Terre boekhandel

We bieden u hier graag de mogelijkheid meer te weten te komen over uw reisbestemming. U kunt diverse boeken en/of kaarten bekijken en bestellen, die betrekking hebben op de streek waarin u tijdens uw reis fietst of wandelt. Wij denken dat u er tijdens (de voorbereiding van) uw reis plezier aan kunt beleven.
U wordt doorgelinkt naar de website van de Geografische Boekhandel Pied à Terre in Amsterdam. Hier kunt u deze boeken en/of kaarten bestellen en direct betalen. Indien u voor de eerste keer iets via deze site bestelt, dan moet u zich als nieuwe klant bij Pied à Terre aanmelden; vervolgens kunt u uw bestelling plaatsen.

Pied à Terre is een gespecialiseerde boekhandel in kaarten en reisboeken. Naast de bekende reisgidsen en kaarten, vindt u er ook romans die zich afspelen in landen en streken waar u fietst of wandelt.

>Ga naar de Pied à Terre site>>

U kunt ook telefonisch boeken of verdere informatie en beschikbaarheid vragen.
Nederland: tel. 053 430 34 35; België: tel. 016 624762

Aantal deelnemers Velden met * zijn verplicht
Velden met 1 moet tenminste 1 telefoonnummerveld ingevuld zijn

Deelnemer 1 Land *
Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Let op: bij een vlucht of een bootreis: de voornaam en achternaam
volgens paspoort invullen
Geboortedatum *
Straatnaam *
Huisnr. *
Postcode *
Woonplaats *
Tel. vast 1
Tel. mobiel 1
Email *
Deelnemer 2 Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Deelnemer 3 Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Deelnemer 4 Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Deelnemer 5 Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Deelnemer 6 Aanhef  
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Volgende stap >>>


Velden met * zijn verplicht
Deze tocht staat in onze gids op pagina:  

Tocht:
Standaard per kamer ontvangt u 1 set reisbescheiden
Wilt u extra sets à € 10,-:Reisbescheiden bij voortijdig vertrtek:
Uw vertrekdatum indien u buiten ons arrangement om eerder vertrekt
(i.v.m. verzending reisbescheiden)

Thuisblijvers gedurende uw reis
(invullen i.v.m. ANVR-richtlijnen)


Vervoer:

Kamers:<<< Vorige stap
Volgende stap >>>

Huurfietsen niet van toepassing
Wilt u gebruik maken van een huurfiets Nee  Ja

Hoeveel fietsen wilt u huren?
Huurfietsen tijdens verlenging:
 • Bij een verlenging in een begin- of eind-plaats kunt u de huurperiode desgewenst verlengen.
 • Bij een verlenging in een tussenplaats wordt de huur van de huurfietsen verlengd met het aantal dagen van de verlenging
Fiets 1 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
Fiets 2 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
Fiets 3 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
Fiets 4 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
Fiets 5 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
Fiets 6 - lichaamslengte deelnemer(ster) in cm: 
 
<<< Vorige stap
Volgende stap >>>

Annuleringsverzekering

Type Annuleringsverzekering


Deelnemers Allrisk-annuleringsverzekering
Losse fietsverzekering Nee Ja

Losse GPS-verzekering Nee Ja
Reisverzekering  

Er wordt hierover telefonisch contact
met u opgenomen.
Kortlopende reisverzekering:

Europa dekking (incl. Nederland)
Wereld dekking

Kies hieronder één van de opties:
Comfort
Optimaal


Kies hieronder één van de opties die u wilt verzekeren:
Met ongevallen
Zonder ongevallen

Kies hieronder één of meer opties die u wilt verzekeren:
- Standaard met personenhulp
Bagage
Ongevallen
Geneeskundige hulp
Geld

Deelnemers reisverzekering

In samenwerking met Sun Assistance kan u bij Eigen-Wijze Reizen kiezen uit onderstaande formules:

Formule 1 - Verzekering Annulering en Vakantieonderbreking :

Premie: 4,5% van de reissom.

Annulering: Terugbetaling van de gedekte kosten tot € 2 500 pp.
 • De annuleringsverzekering komt onder meer tussen in geval van ziekte, ongeval of overlijden van familie tot de 2e graad of reisgezel.
 • Ook vooraf bestaande ziektes zijn gedekt indien stabiel de dag van reservering.
 • Bij zwangerschapsproblemen.
 • Bij aantasting fysieke conditie die de deelname aan sportieve activiteiten onmogelijk maakt.
 • Bij opzeg arbeidsovereenkomst of herexamen.

Vakantieonderbreking : Terugbetaling tot max. € 2 500 p.p. van de niet genoten vakantiedagen.

Formule 2 - Bijstand personen (assitance) verzekering annulering (als uitbreiding op de formule 1) :

Europa Turkije (tot € 1 000) (upgrade mogelijk)
Premie: voor max. 5 d. = € 17; max. 8 d. = € 27; max. 16 d. = € 39; max. 22 d. = € 52.
Deze (basis)combiformule dekt dan ook repatriëring (onbeperkt), medische kosten (€ 25 000), vakantieonderbreking (€ 250) en bagage (€ 500).

Formule 3 - Bijstand personen (assitance) verzekering annulering (als uitbreiding op de formule 1) :

Wereld (tot max € 2 500)
Premie: voor max. 8 d. = € 95; voor max. 12 d. = € 115; voor max. 16 d. = € 135; voor max. 22 d. = € 160
Ook repatriëring (onbeperkt), medische kosten (1 mio), vakantieonderbreking (€ 2 500) en bagage (€ 1 000)


Selecteer hier welke formule(s) U wenst: Geen verzekering
Formule 1
Formule 2 (alleen mogelijk in combinatie met Formule 1)
Formule 3 (alleen mogelijk in combinatie met Formule 1)
(Na de inschrijving is het onmogelijk nog een verzekering te nemen of één te annuleren.)

Tot onze spijt moeten wij U meedelen dat er in België geen speciale verzekering voor het gebruikte fietsmateriaal op de markt is. Vandaar dat wij U hiervoor geen aanbod kunnen doen. Wilt U bepaald duurzaam materiaal toch op maat laten verzekeren, wendt U dan tot een erkend verzekeringsmakelaar, die U een polis 'op maat' kan voorstellen.


<<< Vorige stap
Volgende stap >>>

vroegboekgeschenk Wanneer u 3 maanden (of meer) voor uw vertrek boekt, ontvangt u een vroegboekgeschenk.
U kunt kiezen voor een sportieve stuurtas
of een rugzak.
U kunt in het vak boven de knop 'Boeking verzenden' aangeven wat uw keuze is.
Als vroegboekgeschenk ontvang ik graag:

Niet van toepassing Stuurtas
VERZAKINGSRECHT
Op verzoek van de reiziger wordt onmiddellijk een aanvang genomen met de uitvoering van de overeenkomst en worden onmiddellijk de nodige reserveringen en bevestigingen verricht. Bij toepassing van art. 80 § 4.1° van de Wet op de Handelspraktijk en haar uitvoeringsbesluiten geldt het volgende: de consument beschikt NIET over het recht om van de aankoop af te zien.


U bent:
Vaste klant, het laatst geboekt in het jaar Graag hieronder uw eventuele opmerkingen.

Nieuwe klant, u heeft ons leren kennen via
Ja, ik wens de nieuwsbrieven van Eigen-Wijze Reizen te ontvangen
Ik heb de algemene reisvoorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord

<<< Vorige stap
Boeking verzenden


Indien u problemen ondervindt met het verzenden van uw boeking, neemt u dan a.u.b. contact met ons op. Telefoon: 053-430 34 35 of mail naar info@eigenwijzereizen.nl Telefoon: 016-624762 of mail naar eigenwijzereizen@skynet.be
1Deelnemers
2Tochtgegevens
3Huurfietsen
4Verzekeringen
5Verzenden
Bestelling Eigen-Wijze Reischeque

Als u onderstaande velden invult en het formulier verzendt, sturen wij u zo snel mogelijk de reischeque en de factuur toe.
Indien U de reischeque sneller dan binnen 5 werkdagen wilt ontvangen, neem dan telefonisch contact met ons op of dit mogelijk is. (053-430 34 35, voor klanten woonachtig in Nederland en 016.62 47 62 voor klanten woonachtig in België.)
(de velden met een * zijn verplicht) 
 Gegevens ontvanger van de cadeaubon

Verzenden
Een voorbeeldpagina uit ons routeboekje "Cinque Terre": routeboekje voorbeeld
Verzekering informatie Sluiten
Verzekeringen Nederland

Met Eigen-Wijze Reizen en de Europeesche gaat u goed verzekerd op vakantie!

Voor informatie bel met onze reserveringsafdeling tel: 053-430 34 35

Algemene Reisvoorwaarden
Voor Nederland geldt:
Op alle overeenkomsten betreffende reizen die wij in dit programma aanbieden, zijn de reisvoorwaarden van de ANVR van toepassing. U krijgt een exemplaar van genoemde ANVR-voorwaarden bij uw factuur of kijk op www.anvr.nl.

Voor België geldt:
Alle reizen worden steeds aangeboden onder dit uitdrukkelijk beding van toepasbaarheid. Voor boekingen gelden de ‘Algemene reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen’. Eigen-Wijze Reizen België is aangesloten bij het Garantiefonds Reizen in België. In alle gevallen verwachten wij dat u van uw algemene reisvoorwaarden goed kennis neemt. Zowel u als wij vinden daarin onze wederzijdse rechten en plichten.

Sluiten

Betekenis symbolen

gps Tocht waarbij GPS geleverd kan worden
aanrader Aanrader
herfst Bij deze tochten is een E-bike te huur
image Hond is toegestaan
image Bestemming die eruit springt qua sfeer en accommodatie
image Nieuwe bestemming
image In deze tocht zijn ter verbetering routes, hotels of etappeplaatsen gewijzigd
image Bij deze tocht krijgt u een routeboekje
image Aanbeveling voor vegetariërs
image Bestemming die ook geschikt is gedurende de wintermaanden

Betekenis logo's Garantiefondsen

Calamiteitenfonds Calamiteitenfonds
Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.
ANVR Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen
Ons bedrijf is aangesloten bij het ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover
SGR Stichting Garantiefonds
De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.
Geschillencommissie De geschillencommissie
De Geschillencommissie biedt consumenten en ondernemers een goedkope, snelle en laagdrempelige manier om geschillen op te lossen. De Geschillencommissie is onafhankelijk, onpartijdig en is door de overheid goedgekeurd
Garantiefonds reizen Garantiefonds Reizen® (België)
Als u een reis (vakantie of voor zaken) boekt bij een reisorganisator en de reisbemiddelaar, aangesloten bij het Garantiefonds Reizen®, dan bent u verzekerd tegen hun financieel onvermogen (faillissement).
Vergund reisbureau Vergund reisbureau (België)
Bij ons Belgisch kantoor is een vergund reisbureau onder nummer 5987, bij Toerisme Vlaanderen en dit volgens het meest recente decreet.
De Menu tester contact