Fietsvakantie Prien am Chiemsee

standplaats in Duitsland - Zuid-Duitsland, Chiemgau

Aan de voet van de Alpen

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 8 dagen
vanaf € 515,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets Kroontje

Fijne fietstochten in een mooie omgeving

Anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Prien am Chiemsee

De Chiemsee, het grootste meer in Beieren, ligt in de Chiemgau. Een regio met veel fietspaden en met een prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Beierse Alpen. Aan de oevers van het meer ligt het leuke plaatsje Prien, met in het centrum uw mooi gerenoveerde familiehotel. Vrijwel alle fietsroutes gaan langs de Chiemsee en bieden een mooie mix van cultuur en natuur. De routes leiden u naar alle windrichtingen, en de bekende eilanden ‘Fraueninsel’ en ‘Herreninsel’ worden natuurlijk niet overgeslagen. Rondom het meer rijdt een speciale gratis fietsbus, waar u tijdens de fietstochten gebruik van kunt maken. Een boottocht op de Chiemsee, met prachtig uitzicht, is een aanrader.

» Lees meer
Routekaartje Prien am Chiemsee

Fietsroutes Prien am Chiemsee

A Rondrit naar Chieming 34 km

Uw eerste fietstocht is langs het zuidelijke gedeelte van de Chiemsee. Langs oeverbosschage bereikt u Bernau, waarna u even landinwaarts fietst om een bezoek te brengen aan Grassau. Dit is een van de oudste plaatsen uit de Chiemgau en een mooie plaats om even te pauzeren. Langs de rivier de Tiroler Ache bereikt u weer de Chiemsee en vervolgt u uw route tot in Chieming om van daaruit met Chiemseeringlinie terug te keren naar Prien.

B Rondrit naar Bad Endorf 37 km

In Noord-Westelijke richting brengt u een bezoek aan het kuuroord Bad Endorf. Maar eerste komt u door een prachtig merengebied rond Eggstätt. U volgt geruime tijd een bewegwijzerde fietsroute en middels kleine boerenweggetje bereikt u Bad Endorf. Heerlijk langs de Chiemsee fietsend gaat u terug naar Prien.

C Van Chieming naar Prien 30 km

Vandaag staat het noordelijke deel van de Chiemseerondtocht op het programma. U gaat eerst met de Chiemsee-ringlinien naar Chieming (vanaf Pinksteren mogelijk) en pakt daar uw fietsroute op om via Seebruck terug te fietsen naar Prien. Het is een erg gevarieerde tocht met volop mogelijkheden om langs het meer te pauzeren en relaxen.

D Rondrit naar Herreninsel en Fraueninsel 8 km

Een rustdagje met een bezoek aan de Chiemsee-eilanden Fraueninsel en Herreninsel is een must. Aangezien u niet op de eilanden mag fietsen hebt u volop tijd voor de bezienswaardigheden. Op het Fraueninsel is het grote Benedictijnse nonnenklooster Frauenwört met achthoekige toren en uivormige bekroning de moeite waard. Dé bezienswaardigheid van het Herreninsel is het luxe kasteel van koning Ludwig II. U kunt ook kiezen om de Chiemsee verder te doorkruisen met de boot.

E Van Seebruck via Seeon naar Prien 36 km

Na een korte bustransfer gaat uw tocht naar het klooster van Seeon. U fietst eerst langs de rivier Alz naar Seeon. Over een mooie brug bereikt u het klooster Seeon. Voor kunstliefhebbers is de Kloosterkerk St. Lambert, met de Renaissance fresco's en de kleine St. Walburg ernaast een bezienswaardigheid. Door het rustige achterland van de Chiemsee bereikt u Breitbrunn om middels de Chiemseeradweg uw tocht te volbrengen.

F Rondrit naar Rosenheim 32 km

Vandaag brengt u een bezoek aan het hart van Zuid-Beieren namelijk Rosenheim. Op weg naar Bernau heeft u een fantastisch uitzicht op de Chiemgauer Alpen. U fietst veelal over fietspaden en landelijke weggetjes en passeert daarbij typische Beierse dorpjes zoals Hittenkirchen, Atzing en Abersdorp om vervolgens via Stephanskirchen de rivier de Inn over te steken naar het centrum van Rosenheim. Na de bezichtiging van de stad gaat u met de trein terug naar Prien.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Prien am Chiemsee

Lees de verhalen van onze klanten

Fijne fietstochten in een mooie omgeving

02-08-2017 - Anoniem

Het was een mooie en afwisselde fietstocht. Wij hadden het weer mee

31-07-2017 - Anoniem

Reis in erg mooie, lieflijke omgeving. Gevarieerd. Niet te lange tochten waardoor er ruim tijd is wat te bezichtigen. Genoeg horeca onderweg. Erg vriendelijke chauffeurs op de fietsbussen.

27-07-2017 - Riky de Hartog

Reisdetails Prien am Chiemsee

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 14 april t/m 20 oktober
 • Aankomstdag: zondag
 • Dagtrein retour Prien am Chiemsee: prijsindicatie € 140,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 70,- p.p.
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 160,- p.p.

Inclusief

 • 7 overnachtingen op basis van LO
 • Routebeschrijving met kaarten
 • 2x gratis gebruik van de Chiemseeringlijn (Busdienst)/-boottocht op vertoon van Kurkarte (gratis te verkrijgen in uw hotel) U betaalt alleen voor uw fiets € 2,- à € 4,- per rit. Deze ringlijn kunt u gebruiken vanaf Pinksteren.
 • Indien huurfiets: 7 of 21 versnellingen, tas, slot.

Exclusief

 • Dagtrein retour Prien am Chiemsee: prijsindicatie € 140,- (incl. zitplaatsreservering). Het hotel bevindt zich op 3 minuten loopafstand van het station

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis in de buurt van uw hotel
 • Sauna
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Prien am Chiemsee