Fietsvakantie Canal du Midi

trektocht in Frankrijk - Toulouse

Fietsen van Toulouse naar de Middellandse Zee

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension (6x) mogelijk
 • 8 dagen
vanaf € 790,-
Prijzen en data
GPS FVW Tocht Elektrische fiets

een prettige kennismaking met ""Eigen wijze reizen"" Niets dan lof over de correcte organisatie. De route was prachtig en smaakte naar meer

Gie Kiesekoms

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Canal du Midi

Over de jaagpaden langs het Canal du Midi fietst u van Toulouse naar Narbonne. Het kanaal, een waar waterkunstwerk, werd ruim 300 jaar geleden ontworpen en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. U fietst door prachtige landschappen met historische steden. U kunt heerlijk pauzeren op een terras of langs de waterkant. Eén van de hoogtepunten van de tocht is het bezoek aan de mooie, ommuurde, middeleeuwse kasteelstad Carcassonne.

» Lees meer
Routekaartje Canal du Midi

Fietsroutes Canal du Midi

Dag 1 Aankomst in Toulouse

U start uw fietsreis in de oude hoofdstad van de Languedoc, Toulouse. Van de vele historische bezienswaardigheden moet u zeker de mooiste Romaanse kerk van Zuid-Frankrijk bekijken, de basiliek St. Sernin, voordat het kanaal u aangenaam deze drukke stad uit leidt.

Dag 2 Van Toulouse naar Catelnaudary 62 km

Langs het kanaal verlaat u Toulouse. Bij de Seuil de Naurouze ziet u hoe deze destijds onoverkomelijk geachte hindernis vernuftig is overwonnen door een ingenieus systeem. Vanuit de Montagnes Noires werd water verzameld en verdeeld over de beide waterlopen van het Canal du Midi. U overnacht in het vredige stadje Castelnaudary, mooi weerspiegeld in het door het kanaal gevormde Grand Bassin. De fraai gerestaureerde­ 17e eeuwse Moulin de Cugarel in de bovenstad biedt een prachtig panorama.

Dag 3 Van Castelnaudary naar Carcasonne 41 km

De volgende dag van uw fietsvakantie ontdekt u bij een bezoek aan Brem de voor de Languedoc typerende concentrische stedenbouw. Dan is het niet ver meer naar etappeplaats Carcassonne, gelegen aan de voet van de wereldberoemde Cité.

Dag 4 Rustdag of rondrit naar Lastours 35 km

Op uw extra dag heeft u ruim de tijd om deze grootste vesting van Europa uitgebreid te bezichtigen. Alleen al de dubbele ringmuur met in totaal 38 torens is een bijzondere belevenis. U kunt ook een rondrit maken naar de Katharenburcht Lastours.

Dag 5 Van Carcasonne naar Homps 40 km

Verder oostwaarts fietsend steekt u via de door Vauban gebouwde 'Pont Aqueduc' het riviertje de Orbiel over. Bij Marseillette kunt u een uitstapje maken naar het drooggelegde grote meer, waar nu boom- en wijngaarden en zelfs rijstvelden fraai gedijen. Na het leuk in een kanaallus gelegen wijndorpje Laredorte zoekt u uw hotel op in het oude havenstadje Homps, waar voorheen de Languedocwijnen werden verscheept. Vlakbij ligt het meertje Jouarres l'Étang, waar u heerlijk kunt zwemmen.

Dag 6 Van Homps naar Narbonne 41 km

Op de volgende fietsroute voert het jaagpad uw weer langs een fraai 17e eeuws aquaduct, waar u onder de booggewelven prettig kunt pauzeren. Even verder ziet u hoog op een heuvel de kasteelruïne van Argens-Minervois. Voorbij het eerste brugkanaal van Frankrijk, het Pont-canal de Répudre, doemt het volgende hooggelegen kasteel op van Ventenacc-en-Minervois. Dan gaat u verder door het dal van de Aude. Via het zijkanaal, Canal de la Robine buigt u zuidwaarts af op weg naar de mediterrane stad Narbonne.
De goed bewaarde architectuur getuigt van het glorieus verleden. In de musea geven tal van kunstcollecties, waaronder die van Romeinse schilderingen, een magnifiek­ beeld van dit rijke historische erfgoed.

Dag 7 Rustdag of rondrit naar Port-la-Nouvelle 26 of 48 km

Ontdek deze bruisende stad op de rustdag van uw fietsvakantie en flaneer over de lommerrijke boulevards langs het Canal de la Robine. Of maak de leuke fietstocht langs het vogelrijke Étang de Bages et de Sigean naar de zandstranden aan de Middellandse Zee in Port-la-Nouvelle.

Dag 8 Vertrek

 

Let op: De jaagpaden zijn niet overal even goed befietsbaar. Platanenwortels, droogte en regen zorgen er voor dat ze hier en daar hobbelig zijn. 

 

Andere bezoekers keken ook bij: Langs de Rijn, Berlijnse Meren en La Vélo Francette

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Canal du Midi

Lees de verhalen van onze klanten

een prettige kennismaking met ""Eigen wijze reizen"" Niets dan lof over de correcte organisatie. De route was prachtig en smaakte naar meer

01-08-2017 - Gie Kiesekoms

Aanbeveling: zwemspullen meenemen.

22-09-2016

Reiservaring prijswinnaar fietsvakantie Canal du Midi:
Gisteravond zijn we teruggekomen van onze fietstocht langs het Canal-du-Midi.Het was een geweldige ervaring om deze tocht als prijswinnaar te mogen maken. Zaterdagmorgen 28 april vertrokken we uit een droog, maar wel wat guur Den Bosch en hadden een voorspoedige reis naar Toulouse. Hier wachtten ons het prima hotel Mermoz. De zondag hebben we gebruikt om met de goede huurfietsen de stad en het kanaal aan de westkant van het Station te verkennen. Het was prima zonnig weer. Maandag vertrokken we met plensbuien in regenpakken uit het hotel naat Castelnaudery, maar halverwege hield de regen op en voor de rest van de tocht viel er geen druppel regen meer. Alleen in de avonduren zijn we nog af en toe verrast met een regenbui.
We hebben genoten van de tocht lang een beeldschoon en rustig kanaal. De fietspaden waren af en toe wat aan de smalle en hobbelige kant ,maar de routebeschrijver had voortreffelijk zijn werk gedaan om ons er tijdig op voor te bereiden. We hebben slechts een keer een drukfout in de beschrijving kunnen ontdekken. Al met al goede tot redelijke hotels, prima fietsen en wonderschone route, goede restaurants, we hebben in een woord genoten van deze prijs en willen U allen hartelijk bedanken voor de zorgen, die U besteedt hebt aan deze reis voor ons.
 

14-03-2016

Wij hebben erg genoten van de rit en hebben hem volledig gefietst, inclusief de route heen en terug naar Port la Nouvelle. Wij waren zeer enthousiast omtrent de uitgebreide informatie die wij een aantal weken voor onze reis van jullie hebben ontvangen. Hierdoor kan je jezelf thuis alvast voorbereiden op de tocht. Verder was de informatie en het advies dat jullie ons bij het boeken hebben gegeven, prima.
De geboekte accommodaties waren goed. Overal werden wij gastvrij ontvangen. Ook het verschil van locaties vonden wij erg leuk. De routebeschrijving voldeed goed net als de overige informatie die hierin vermeld stond. Hier valt niets op aan te merken. Het enige dat ons tegenviel was een gedeelte van de route van La Redorte/Homps naar Narbonne. Een gedeelte na Canal de Junction, waarbij je vanaf Sallèles-d'Aude tot voorbij Cuxac-d'Aude een aantal kilometers langs een drukke, bochtige D weg wordt geleid. Op deze bochtige weg werd redelijk hard gereden. Niet heel veilig en wij vonden deze route ook niet zo mooi. Wij vonden het heel jammer dit hier werd afgeweken van het Canal de la Robine. Hier zou het mooi zijn geweest als jullie de mogelijkheid tot het kiezen van twee routes hadden gegeven met een duidelijke omschrijving van wat je ervan kan verwachten. Dus de huidige route of de route verder volgend via het Canal de la Robine.
Wij willen jullie nogmaals hartelijk bedanken voor de goede verzorging van de reis en hopen dat jullie met onze tips iets kunnen doen.

14-03-2016

Reisdetails Canal du Midi

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 13 april t/m 28 september
 • Aankomstdag: iedere zondag en woensdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 310,- p.p.
 • Retourvlucht Toulouse: prijsindicatie € 170,- (KLM, excl. bagage)
 • Dagtrein heen Toulouse, terug vanaf Narbonne: prijsindicatie € 270,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 95,- p.p.
  21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 14,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 200,- p.p.
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Toeslag halfpension (6x): € 180,- p.p.
 • Extra nacht(en) Toulouse LO: € 69,- p.p. per nacht
  Extra nacht Toulouse eenpersoonskamer LO: € 97,-
  Extra nacht(en) Narbonne LO: € 59,- p.p. per nacht
  Extra nacht Narbonne eenpersoonskamer LO: € 92,-

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO of  HP (6x)
 • bagagevervoer
 • Routebeschrijving en kaarten

Exclusief

 • Retourvlucht Toulouse: prijsindicatie € 170,- (KLM, excl. bagage)
 • Indien per vliegtuig: transfers van en naar vliegveld Toulouse
 • Dagtrein heen Toulouse, terug vanaf Narbonne: prijsindicatie € 270,- (incl. zitplaatsreservering). Het eerste hotel ligt 1 km vanaf het station
 • Indien met eigen vervoer: trein Narbonne - Toulouse, ca. € 30,- p.p. (huurfiets blijft in het laatste hotel)

Bijzonderheden

 • Parkeren: in de de buurt van het hotel of in de openbare parkeergarage (ca. € 100,- per week)
 • De jaagpaden zijn deels onverhard
 • Indien halfpension: 6x HP, 1x LO in Toulouse
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Canal du Midi