Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Fietsvakantie Letland en Estland

Met een fietsvakantie in de Baltische Staten (Estland en Letland) ontdekt u de landschappen, cultuur en historie van dit bijzondere gebied. Een fietstrektocht voert van de hoofdstad van Letland, de hanzestad Riga, naar de hoofdstad van Estland: Tallinn. De fietsroutes voeren door dunbevolkt en nagenoeg vlak landschap, grotendeels over onverharde steenslag- en gravelwegen. Dat geeft deze trektocht een licht avontuurlijk tintje. De reis van 12 dagen voert u langs de kusten van de Golf van Riga, maar brengt u ook naar de eilanden Muhu, Saarema en Hiiumaa. Een afwisselende tocht langs o.a. kasteelruïnes, over een kalksteenplateau, langs kusten en havenstadjes en door naald- en loofbossen naar de kust van de Oostzee.

Vakanties in Letland en Estland

 

Fietsvakantie Estland TallinnEstland en Tallinn

De Estse hoofdstad Tallinn heeft een prachtig geconserveerde binnenstad met machtige stadsmuren. De oude stad leent zich uitstekend voor een dwaaltocht. De belangrijkste bezienswaardigheden in de oude stad zijn het raadhuisplein, de Alexander Nevski kathedraal, het Toompea-kasteel, de Domkerk uit de 13de eeuw en het nationale kunstmuseum. De stad telt ruim 400.000 inwoners, een derde van alle inwoners van Estland. De stad werd voor het eerst genoemd in 1154 en de oude binnenstad Vanalinn staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.  

 

Fietsvakantie Letland RigaLetland en Riga

De hoofdstad van Letland, Riga, wordt ook wel het Parijs van het Oosten genoemd. De stad heeft zo'n 700.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van de Baltische Staten. De stad is het politieke, economische en culturele centrum van Letland. De stad is groot geworden met handel, dankzij de gunstige ligging tussen Duitsland, Scandinavië en Rusland. De Oude Stad van Riga staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de Petruskerk, de Dom van Riga, het bezettingsmuseum, de art nouveau-architectuur in de Oude en Nieuwe Stad en de universiteit van Riga.

 

Fietsvakantie Estland LetlandEstland en Letland culinair & overnachtingen

De keuken op het platteland heeft over het algemeen een eenvoudig en boers karakter. In de steden kunt u zeer verfijnd eten. Overnachten doet u binnen de stad in centraal gelegen hotels van waaruit u eenvoudig de steden Riga en Tallinn kunt verkennen. Daarbuiten overnacht u meestal in eenvoudige, maar gastvrije en gezellige pensions.

 

Fietsvakantie Baltische Staten

Eigen-Wijze Reizen biedt u een unieke fietsvakantie in de Baltische Staten. Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat u op pad gaat met uw eigen reisgezelschap en zonder gids. Een gedetailleerde routebeschrijving en kaart vertellen u de weg. Het programma biedt voldoende ruimte om uw eigen tempo te bepalen en bezienswaardigheden te bezoeken. Op onze trektocht door Estland en Letland is het bagagevervoer bovendien voor u geregeld. U hoeft dus niet te fietsen met uw zware bagage!

» Bekijk onze fietsvakantie in Estland en Letland


Fietsvakanties in Letland en Estland keuze uit 1 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

vroegboekkorting
Aanbiedingen en last-minutes

Estland en Letland - Letland en Estland

Fietsvakantie    12 dagen    trektocht

Reizen vanaf nu
Estland en Letland — Letland en Estland
GPS FVW Tocht
  • Hotels/pensions met bagagevervoer
  • Riga, Limbazi, Slacgriva, Voiste, Varbla, Koguva, Meiuste, Kuressaare, Tallinn
  • Avontuurlijke fietstocht door twee Baltische staten
  • Vogeleiland Saarema
  • Historische steden Riga en Tallinn
  • Dagafstand: 46-72 km
vanaf 1365,-