Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Estland en Letland

trektocht in Letland en Estland

Fietsen in Riga, Tallinn en op het vogeleiland Saarema

 • HALF PENSION (8x) en LOGIES EN ONTBIJT (3x)
 • 12 dagen
vanaf € 1385,-
Prijzen en data
GPS FVW Tocht

Zeer mooie reis met aangename afwisseling tussen de prachtige steden Riga en Tallinn en de schitterende rustige fietstochten tussendoor . Aangename verblijven die afwisselen van luxueuze hotels tot... Lees review

Eric Verbieren

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Estland en Letland

Deze fietstocht is zeer afwisselend: de mooie voormalige Hanzesteden Riga en Tallinn, enorme bossen, kustgebieden en vogelrijke eilanden waaronder Estlands grootste eiland Saarema. De fietsroutes gaan door het nagenoeg vlakke landschap en grotendeels over onverharde steenslag- en gravelwegen, wat deze tocht een licht avontuurlijk tintje geeft. Liefhebbers van Scandinavië vinden op deze tocht veel overeenkomsten, waaronder de gekleurde houten huizen en veel water. ​

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Estland en Letland

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Zeer mooie reis met aangename afwisseling tussen de prachtige steden Riga en Tallinn en de schitterende rustige fietstochten tussendoor . Aangename verblijven die afwisselen van luxueuze hotels tot kleinschalige verblijven bij sympathieke mensen thuis .Zeker de moeite waard om een extra dag te boeken in Riga en Tallinn . Tevens zeer goed organisatie .De luttele kleine problemen werden spoedig correct opgelost .Prachtige reis .

2019 - Eric Verbieren

Meer dan een week fietsplezier, aangename verblijfplaatsen, voldoende en lekker gegeten. De documentatie en GPS laten toe om de weg zonder problemen te vinden. Uitstekende huurfietsen en fietszakken om de benodigdheden van een dag mee te nemen. Transport van de bagage naar de volgende verblijfplaats ging zonder problemen. Hier en daar gaat de route langs drukke wegen en het zou aan te bevelen zijn om wat rustiger paden op te zoeken. Doorgaans voert de route wel langs rustige paden met mooie uitzichten. Transport per bus van Kuressaare naar Tallinn zou iets beter geregeld kunnen zijn.

2019 - Walter Janssens

Een goede reis voor mensen die wel van een klein beetje uitdaging houden. Bij regenval zijn er helaas niet zoveel uitwijkmogelijkheden in de vorm van musea oid.

2016 - Jack Vleugels

augustus 2016
Sterk aanbevolen voor wie graag fietst en van de natuur houdt. Goed georganiseerd en zeer goede logies (en maaltijden). De onverharde wegen zijn vooral in Letland, maar eens in Estland zijn ze meestal geastfalteerd.
Zonder GPS en alleen met de beschrijving van de route geen moeilijkheden gehad, alhoewel hier en daar wijzigingen (verbeteringen) aan de wegen zijn gebeurd (rondpunt, nu asfaltweg...).Bij de start de fietsen en de reserve onderdelen controleren . Na onze opmerkingen werden de fietsen en het materiaal aangepast. De reservatie voor het fietstransport van Kuresaare naar Tallinn is zeker nodig. Deze fietsvakantie is een aanrader.

2016 - Sanders Daniel

Juni 2012:
Wij willen jullie bedanken voor de perfect georganiseerde fietsvakantie in Letland en Estland. Voor ons was het een onvergetelijke vakantie met prachtige hotels, super leuke guesthouses en vakantie parken. Alles liep dan ook gesmeerd. Hagel nieuwe fietsen stonden voor ons klaar!! Het is wel aan te bevelen op tijd naar het treinstation te gaan, er waren meerdere fietsfanaten en in de trein is beperkte ruimte voor de fiets.
Alle overnachtingsplaatsen waren uitstekend maar de beste was toch wel Guesthouse Laugu, deze mensen deden zo hun best om het ons naar het zin te maken en dat is ook héél goed gelukt. In één woord geweldig!! De transfer met de bus was ook prima te doen, alleen vroeg de chauffeur wel eur. 5,- voor de fietsen. We hebben dit gegeven maar wisten wel dat hij het in eigen zak stak. De bus was goed op tijd in Tallinn waardoor we voldoende tijd hadden om te stad te bekijken en daarna weer een prachtig hotel om uit te rusten.
Wij hebben ervan genoten en als we dit in een cijfers zouden uitdrukken geven we een 10!

Juli 2011:
Zojuist jullie online-enquete ingevuld maar toch wil ik ook jullie persoonlijk bedanken voor de goede organisatie van onze fietstrektocht in Estland en Letland.

Alleen maar positieve ervaringen. We werden tijdig opgehaald van het vliegveld en afgeleverd bij de ferry in Talinn i.v.m. onze verlenging in Helsinki. De fietsen waren van een zeer goede kwaliteit met een fraaie fietstas waarin een fietspomp en extra banden en ze waren goed onderhouden. De fietstocht was erg mooi en de locaties waar we overnacht hebben hadden allemaal zo hun charmes. We werden overal vriendelijk ontvangen en ook het eten/ontbijt was goed. Wij hebben genoten.

Een tocht die jullie zeker moeten blijven aanbieden! Wel blijven opletten dat de beschrijvingen van de routes up to date blijven want met name in Estland gaan de ontwikkelingen in rap tempo. Veel wegen zijn geasfalteerd en ook de laatste 20 kilometer naar Talinn zijn goed te fietsen. Het fietspad was nu nog niet klaar maar dat zal ook niet lang meer duren.

Onze dank weer voor jullie goede organisatie
 

2015

Reisinformatie Estland en Letland

 • Reisdata: 1 mei t/m 15 september
 • Aankomstdag: iedere dag, behalve donderdag en vrijdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 235,- 
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 165,- p.p.
  Mountainbike, 7 versnellingen, tas en slot
 • Extra nacht(en) Riga LO: € 52,- p.p. per nacht
  Extra nacht Riga eenpersoonskamer LO: € 93,-
  Extra nacht(en) Tallinn LO: € 61,- p.p. per nacht
  Extra nacht Tallinn eenpersoonskamer LO: € 111,-

Inclusief

 • 8 nachten verblijf op basis van HP, 3 nachten op basis van LO
 • Transfer van vliegveld Riga naar het hotel en van hotel naar vliegveld Tallinn
 • Terugtransfer per bus van Kuressaare naar Tallinn
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten

Exclusief

 • Trein-, boot- en bustransfers tijdens de tocht ca. € 35,-
 • Heenvlucht naar Riga, terug vanaf Talinn; wij kunnen de vlucht op maat voor u reserveren
 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Enkele pensions hebben toilet en douche op de gang
 • Ongeveer 60% van de wegen zijn rustige, onverharde steenslag- of gravelwegen
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Boek een verlengingsnacht in Tallinn en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken. 
Boek nu

Prijzen en data - Estland en Letland

Routekaartje Estland en Letland

Fietsroutes Estland en Letland

In de steden slaapt u in centraal­ gelegen hotels, daarbuiten meestal in een­voudige pensions. De keuken op het platteland heeft een boers karakter, terwijl u in de steden zeer verfijnd kunt eten.

Dag 1  Aankomst in Riga

De tocht begint in de hoofdstad van Letland: Riga, een levendige stad met een prachtige, oude stadskern en een Jugendstilwijk.

Dag 2  Trein naar Sigulda (1¼ uur) en 41 of 59 km naar Limbazi

U begint te fietsen in Sigulda, aan de rand van het Nationale Park Gauja. Na een bezoek aan de kasteel-­ruïnes van Sigulda en Turaida fietst u over een kalksteenplateau naar het Igates-meer, waar u in de nabije omgeving overnacht.

Dag 3 Van Limbazi naar Salacgriva 52 of 58 km

Via Limbazi, de grootste plaats in deze regio, fietst u afwisselend langs akkers, heidevelden en door bossen. Vandaag fietst u voornamelijk over onverharde wegen naar de kustplaats Salacgrîva. Vaak kunt u een alternatieve route op asfalt afleggen.

Dag 4 Van Salcgriva naar Voiste 66 km

Om de drukke doorgaande weg te vermijden fietst u vandaag eerst een stukje in oostelijke richting en volgt daar de rivier de Salaca door overwegend naaldbos.  U fietst Estland binnen en volgt de kustlijn. U overnacht in Voiste.

Dag 5  Van Voiste naar Pärnu, Liu of Kopu 30, 57 of 66 km

U volgt vandaag min of meer de kustlijn en doet de zomerhoofdstad en belangrijkste badplaats van Estland aan: Pärnu. U fietst over stille binnenwegen. In de kleine levendige stad staan veel statige, oude villa’s. Indien u niet in Pärnu overnacht fietst u eerst door bos en later, de kustlijn volgend, over rustige steenslagwegen naar Liu of het nog wat verder gelegen Kõpu.

Dag 6 Van Pärnu, Liu of Kopu naar Varbla 42, 51 of 80 km

Indien u in Pärnu overnacht is uw route extra lang en fietst u eerst naar Liu/ Kõpu. Vervolgens fietst u gedurende lange tijd over een mooie, rustige asfaltweg. Het landschap is afwisselend met bos, weilanden en dorpen met karakteristieke, houten huizen en boerderijen. Onderweg heeft u ook weer de mogelijkheid een strand te bezoeken.

Dag 7 Van Varbla naar Virtsu 32 km, boottransfer naar Muhu (30 minuten), fietsen naar Koguva 22 of 38 km

Vandaag fietst u eerst naar de haven van Virtsu, vanwaar u de boot neemt naar het eiland Muhu. De boottocht duurt een half uur. U komt aan in de haven van Kuivastu op het eiland Muhu. Het is mogelijk om op het eiland Muhu de route met 16 km in te korten door de hoofdweg te volgen. U verkent het noordelijke deel van het eiland, door een rustgebied van vele trekvogels. U overnacht in Igaküla of in Koguva, een pittoresk dorp met oude boerderijen dat geliefd is bij kunstschilders.

Dag 8 Van Koguva naar Leisu of Laugu 50 of 54 km

Vandaag fietst u via de damweg van Muhu naar het buureiland Saaremaa, het grootste eiland van Estland. De kustlijn volgend, met onderweg mooie vergezichten, fietst u naar Meiuste. Onderweg heeft u de mogelijkheid om even naar het strand te gaan.

Dag 9 Rondrit naar Kliffen van Panga Pank 55/63 km of over het eiland Hiiumaa, 81/87 km

Op de tweede dag in Laugu heeft u twee opties. U blijft op Saaremaa en maakt een tocht naar een prachtig strandje, al dan niet in combinatie met de kliffen van Panga Pank. Of u fietst naar het haventje van Triigi en vaart naar het eiland Hiiumaa. Daar fietst u naar het mooie schiereiland Kassari met zeldzame plantensoorten en vele soorten watervogels.

Dag 10 Van Meiuste naar Kuressaare 51 of 55 km

U fietst vandaag naar de hoofdstad van Saarema, het levendige Kuresaaremet een levendig, oud centrum en mooi bisschopsconvent. Onderweg kunt u de oude molens van Angla en een enorme meteorietenkrater bezoeken en in Kirkuküla staat een bezienswaardige kerk.

Dag 11 Bustransfer naar Tallinn (4½ uur)

De volgende dag gaat u met een bustransfer naar Tallinn, met een prachtig ge­conserveerde binnenstad met machtige stadsmuren.

Dag 12 Verlenging of vertrek

Tallinn heeft een prachtig geconserveerde binnenstad waardoor de middeleeuwen hier nog springlevend zijn. Na een eventuele verlenging reist u weer naar huis.

Tip

Boek een verlengingsnacht in Tallinn en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Hondje GPS FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Wenen, Bratislava, Mosonmagyaróvár, Györ, Komárno, Visegrád, Boedapest
 • Langs de Hongaarse Donau
 • Bezoek aan 3 Europese hoofdsteden
 • Nationaal Park Donau-Auen
 • Dagafstand 41-68 km
vanaf 695,-

Alpe Adria Radweg van Salzburg naar Villach - Oostenrijk - Alpen

Fietsvakantie    6 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels/pensions met bagagevervoer
 • Salzburg, St. Johann im Pongau, Mallnitz, Mühldorf/Sachsenburg, Villach
 • Fietsen van Mozartstad Salzburg naar Villach
 • Door de dalen van de Salzach, Möll en Drau
 • Eisenrieswelt, 's werelds grootste ijsgrot
 • Dagafstand 30-60 km
vanaf 585,-

Weinviertel & Iron Curtain Trail - Oostenrijk - Tsjechië

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Retz, Laa an der Thaya, Valtice, Poysdorf, Mailberg
 • Wijn en historie
 • Vergezichten
 • Kastelen Mikulov, Valtice en Lednice
 • Dagafstand 22-55 km
vanaf 985,-