Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Donauradweg, hotels en goede hotels van Passau naar Wenen

trektocht in Oostenrijk

Fietsen langs de Donau van Passau naar Wenen

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 dagen
vanaf € 545,-
Prijzen en data
Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS

"Passau-Wenen is goed te doen op een normale toerfiets, e-bike is in principe niet nodig omdat je constant langs de Donau en stroomafwaarts fietst. De enige keer dat er geklommen moest worden was bij... Lees review

A. Boonk

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Donauradweg, hotels en goede hotels van Passau naar Wenen

De Oostenrijkse Donauradweg, een ware klassieker onder de rivieren fietstochten, laat u genieten van historische kasteelruïnes, oude Romeinse nederzettingen en prachtige waterspiegelingen van de Donau. Tijdens deze fietsvakantie overnacht u in hotels. Als u van extra comfort en luxe houdt, dan kiest u voor de categorie 'Goede hotels'. De hotels waarin u dan overnacht zijn goede drie of vier sterren hotels.

 

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Donauradweg, hotels en goede hotels van Passau naar Wenen

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

"Passau-Wenen is goed te doen op een normale toerfiets, e-bike is in principe niet nodig omdat je constant langs de Donau en stroomafwaarts fietst. De enige keer dat er geklommen moest worden was bij het bezoek aan voormalig concentratiekamp Mauthausen, daar zat een klim in van een paar honderd meter á 14%.
De hotels waren gewoon goed. Omdat wij laat hadden geboekt, lagen onze hotels soms wat verder van de route, waardoor je de ene dag een wat kortere, en de andere dag een wat langere afstand fietste. De langste afstand was ca. 70 km.
Wenen is trouwens fantastisch en zeker de moeite waard om een aantal extra overnachtingen te boeken.
Al met al zeker een aanrader voor liefhebbers van een actieve vakantie."

2021 - A. Boonk

Het is een mooie fietstocht, de afstanden zijn goed te doen., de hotels zijn goed verzorgd. Maar, bedenk dat je e-bike een lekke band kan krijgen en dan krijg je geen hulp en moet je zelf een oplossing zoeken. Een extra fietsverzekering helpt niet.

2021 - Anoniem

Een mooie goed georganiseerde fietstocht. Met uitzondering van het eerste hotel Amedia in Passau, zeer goede hotels. Degelijk goede fietsen gehuurd met groot vermogen accu’s. Bagage vervoer uitstekend. Documentatie duidelijk en goed. Mooie routes en wij waren gezegend met erg mooi weer. Het inleveren van de fietsen verliep wat stroef maar ook dat is, na wat heen en weer gebel, goedgekomen. Wij hebben zelf de trein naar Passau genomen en terug van Wenen rechtstreeks naar Utrecht. Heel comfortabel en goed te doen. Advies is boek minimaal een extra nacht in Wenen. Het toetje van deze fantastisch fietsreis die wij u zeker willen aanbevelen.

2021 - Ria en Annemiek

Alle hotels zijn van goede kwaliteit. De dagelijkse variatie wat betreft ligging/ambiance e.d. van de hotels
is juist leuk. Het bagagetransport is prima geregeld.
De Donau-Rad -Weg is uitstekend bewegwijzerd. De E-bikes zijn van goede kwaliteit. De informatie voorziening is wel goed, alleen ons inziens te verbeteren wat betreft het inleveren van de gehuurde e-bikes in Wenen op de laatste dag.
Ons advies zou zijn om veel duidelijker te vermelden, dat het afgiftepunt aan de Donau-Promenade heel makkelijk te bereiken is als je via de Blauwe route Wenen benaderd. Doe je dat via de andere zijde van de Donau ( via de geadviseerde Rode route ) dan is het heel erg lastig om per fiets dit afgiftepunt te vinden. Punt van aandacht is o.i. ook om dit afgifte punt ter plaatse beter te markeren bv.. met het bekende Donau Touristik logo.

2019 - Gert Visschers

"Het is een mooie tocht, in een prachtige omgeving. Goede hotels enz. We hebben een goede reis gehad.
Belangrijke misser is de begeleiding van de Reisorganisatie “Donau Touristik GmbH"":
Belangrijke informatie had een week voor de vakantie beschikbaar moeten zijn.
Autoparkeren op 3 km afstand van het hotel aan de andere kant van de stad.
De bustocht terug uit Wenen stopt op het “Donau Tourstik-informationpunt"", ook drie km verwijderd van de parkeerplaats.
Eén hotel (Gasthof Aumühle Grein) is bijna 5 km verwijderd van de op de kaart aangegeven plaats.
"

2019 - anoniem

Het was in een woord fantastisch. Goede Hotels en super service met het verder brengen van de koffers naar het volgende hotel. De route was goed aangegeven in het boekje.

2019 - anoniem

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Alles was goed geregeld door Eigenwijze reizen. Het fietsen was heel goed te doen. Alleen de vertrektijden van de boot van Melk mogen wel wat duidelijker vermeld worden. Wij moesten helaas nog 40 km extra fietsen. Maar verder een heerlijk relaxte vakantie gehad, met heerlijk weer, wat natuurlijk heel belangrijk is tijdens een fietsvakantie.

2019 - anoniem

Hotel bieden geen airco van uit hun zelf aan moet je om vragen met bijbetaling. 1 hotel was geen eetmogelijkheid en ook geen bar open, mensen waren vrij ? de bootries terug was werkelijk beschamend, veel te veel mensen aan boord, klein dek met veel fietsen aanboord, werkelijk een aanfluiting, ook veel klachten van andere reizigers hier over,

2019 - dik de haan

Sommige dagen was het parcours iets te zwaar voor mij en dus niet voldoende tijd om te bezoeken. Verder heel leuk, interessant en afwisselend parcours.

2018 - Karina Seynaeve

We waren heel tevreden ,alles was zeer goed geregeld, volgend jaar terug fietsen met eigenwijze reizen

2018 - Irene claessens

We waren o.h.a. tevreden

2017 - Leon Bart

Actieve vakantie in combinatie met een verlengd verblijf in de prachtige stad Wenen: genieten!

2017 - Guy Delahaye

Heerlijk genoten van 8 dagen langs de Donau,voor ons de eerste trektocht wat best spannend was omdat je je spullen moet achter laten maar alles was gewoon super geregeld.
Het gratis parkereren bij de fietsverhuurder is ons echter minder goed bevallen(schade aan de auto op een overvol parkeerweiland)

2017 - Molendijk

We waren o.h.a. tevreden

2017 - Leon Bart

Voor de 2 e maal gefietst , echt aan te bevelen .Maar het weer is je koopman .

2017 - Anoniem

Mooie fietsweek achter de rug. Gelogeerd in goede hotels. Genoten van de prachtige panorama's en de vele bezienswaardigheden onderweg.

2017 - Herman Verbeeck

"De Donauradweg fietsen: het stond al lang op mijn bucketlist. En toen ik voor mezelf een trainingsdoel na een vervelende blessure besloot ik dat dit ging gebeuren! Maar dan wel met man en zoon van 1,5. Mede dankzij de geduldige en zorgvuldige informatie en begeleiding van Eigenwijze Reizen gingen wij in mei 2017 en route. We konden onze eigen fietsen en fietskar meenemen, we kregen inspraak in de hotelkeuze en onze bagage werd keurig vervoerd. Wat hebben we fantastische dagen op de fiets gehad!!! het was leuk, uitdagend, gezellig, bijzonder, afwisselend, goed verzorgd en prachtig landschap! Hoogtepunten van de route waren voor ons Schlogen, Linz, Grein, de boottocht door de Wachau en Wenen. Eigenwijze Reizen heeft deze toch voor ons echt mogelijk gemaakt en alle organisatorische zorgen uit handen genomen! Wij hebben volop genoten.
Onderweg hebben we al besloten dat we volgend jaar weer gaan fietsen! Natuurlijk weer bij Eigenwijze Reizen! Waarheen? Door hun uitgebreide routeaanbod wordt dat nog moeilijk kiezen!"

2017 - Machteld de Bruijn

-

2016 - Anoniem

De informatie in de reisbescheiden was voldoende. De vertrektijden van de boot van melk naar Krems waren niet duidelijk. We moesten in Linz naar het kantoor van donaureizen om de terugreis van onze eigen fietsen te regelen dat had ook vanuit Nederland gekund. De zwaarte van de reis zoals aangegeven komt overeen met mijn ervaring. De routebeschrijvingen hebben we meer gebruikt dan de kaarten. Voor de hotels geef ik een voldoende. Een voldoende keer zullen we zeker weer met Eigen Wijze Reizen op pad gaan.

2016 - Anoniem

Erg leuke reis. Actief bezig zijn combineren met lekker eten en drinken in goede hotels.

2016 - Bart Brantjes

Voor iedere leeftijd aan te bevelen, mist een redelijke conditie!!

2016 - W van Vuuren

Wij waren met eigen fiets/geen e-bike. Route was minder zwaar dan we gedacht hadden en stond ook goed aangegeven op de borden en in de routebeschrijving.

2016 - anoniem

Mooie reis / fietstocht. Prima geregeld.

2016 - H Harbers

De fietsvakantie die ik onlangs bij jullie geboekt heb ( de Donauradweg, langs goede hotels), is me prima bevallen.

2016 - Jos van Hofslot

Juli 2015:
Wij willen bij deze jullie een groot compliment geven voor de organisatie van de reis. Wij hebben de Donau Radweg gefietst afgelopen week.
De reis was van begin tot eind erg goed geregeld. De overnachtings adressen waren erg verschillend maar goed. Elke dag was het een verrassing waar je weer terecht komt. Leuk!
Op een van de Gasthofen was de gastvrijheid ver te zoeken, in Tulln: Gasthof Adlerbrau. We hebben dit van meer gasten gehoord. Je kon echt merken dat ze geen belang hadden bij gasten. Ons advies is dan ook om deze gelegenheid niet meer op te nemen in jullie reizen.
Voor de rest was het echt super.

Reactie Eigen-Wijze reizen: bedankt voor uw enthousiaste reactie, we zullen aandacht besteden aan uw opmerking over het hotel in Tulln.

2016

Juni 2008:
Mijn vriendin en ik hebben deelgenomen aan een Donaureis (met de fiets van Passau naar Wenen en met de boot terug) georganiseerd door uw reisbureau. De complimenten voor de organisatie van de fietsreis tot aan Wenen. Wij hebben er van genoten.
 

2015

Foto's Donauradweg, hotels en goede hotels van Passau naar Wenen

Reisinformatie Donauradweg, hotels en goede hotels van Passau naar Wenen

 • Reisdata:  5 mei t/m 9 oktober 
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer
  Arrangement hotels: € 140,-
  Arrangement goede hotels: € 165,-
 • Toeslag halfpension:
  Arrangement hotels: € 142,-
  Arrangement goede hotels: € 160,- 
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 73,- p.p.
  7 of 21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 170,- p.p.
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 49,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersonskamer LO: vanaf € 71,-

Inclusief

 • 7 overnachtingen op basis van LO of HP
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Terugtransfer Wenen-Passau:
  zaterdag: per bus, uw fiets kan mee in de bus: € 26,- per fiets (excl.)
  zondag t/m vrijdag: per trein, zonder transfer naar het station. Eigen fiets in de trein is niet aan te bevelen; transfer eigen fiets mogelijk op aanvraag, kosten € 26,- per fiets
 • Boot Melk - Krems, incl. fiets
 • Rondvaart Passau dag 1 of 2

Exclusief

 • Dagtrein heen Passau, terug vanaf Wenen: wij kunnen de trein op maat voor u reserveren
 • Indien per trein: taxi station-hotel, ca € 15,- per rit
 • Overige veren onderweg (ca. € 3,-)
 • Vervoer eigen fiets terug naar Passau per bus, op aanvraag. Kosten € 26,- per fiets, € 69, - incl. transportverzekering
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren:
  - onbewaakte parkeerplaats (omheind stuk grond) aan de rand van de stad nabij de fietsverhuurder, € 40,- per arrangement; mits er plaats is, kan niet gereserveerd worden, ter plaatse betalen
  - openbare parkeergarage bij het station, ca. € 5,- per dag
 • Hond mag mee: € 10,- per nacht
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Boek een verlengingsnacht in Wenen en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken. 
Boek nu

Prijzen en data - Donauradweg, hotels en goede hotels van Passau naar Wenen

Maak uw keuze uit de volgende tochten

Tocht keuzehulp

 • Reisdata:  5 mei t/m 9 oktober 
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer
  Arrangement hotels: € 140,-
  Arrangement goede hotels: € 165,-
 • Toeslag halfpension:
  Arrangement hotels: € 142,-
  Arrangement goede hotels: € 160,- 
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 73,- p.p.
  7 of 21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 170,- p.p.
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 49,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersonskamer LO: vanaf € 71,-
Routekaartje Donauradweg, hotels en goede hotels van Passau naar Wenen

Fietsroutes Donauradweg, hotels en goede hotels van Passau naar Wenen

Dag 1 Aankomst in Passau

Deze fietstrektocht brengt u in acht dagen van Passau naar Wenen. Het startpunt is de prachtige binnenstad van Passau, ook wel bekend als de drierivierenstad. In deze stad komen de drie rivieren Donau, Inn en Ilz samen. U kunt op dag 1 of 2 een rondvaart rond Passau maken.

Dag 2 Van Passau naar Schlögen 42 km

Langs beboste heuvelflanken fietst u eerst langs de rustige fietsroute van de Donauschlinge. 
De mooie vlakke fietspaden die u nu volgt zijn vaak oude jaagpaden. In deze scherpe bocht in de Donau heeft u in Schlögen uw eerste overnachting.

Dag 3 Van Schlögen naar Linz/Enns 56 km

Iets verder brengen diverse pontjes u van de ene oever naar de andere. Zachtglooiende hellingen bieden u mooie uitzichten op het prachtige landschap en de stuwen en waterwerken in de Donau. Uovernacht in  Linz, waar u kunt uitrusten op één van de talrijke terrasjes, of in Enns.

Dag 4 Van Linz/Enns naar Grein 62 km

Voorbij de oude binnenstad van Linz voert uw fietstocht u verder langs de beboste hellingen naar Grein. Dit pittoreske oude schippersstadje heeft een fraai marktplein met mooie geornamenteerde gevels. In de laatgotische burcht Greinburg vindt u een mooie binnenplaats met arcaden uit 1672.

Dag 5 Van Grein naar Melk 50 km, boot naar Krems

Bij Grein wringt de Donau zich in nauwe bochten tussen de steile heuvels door. Vroeger was het op deze plek een gevaarlijke vaarroute vanwege de vele 'strudels' ofwel draaikolken. Na het beroemde klooster van Melk komt u na een boottocht aan in Krems. Deze grotere stad heeft een prachtig oud centrum met fraaie herenhuizen en markante sgrafitto-gevels.

Dag 6 Van Krems naar Stockerau 54 km

Na uw overnachting in Krems fietst u via de Wachau, een bekend wijngebied met tal van charmante wijndorpen, naar de gezellige binnenstad van Tulln en overnacht u iets verderop in Stockerau. Naast de classicistische parochiekerk met een 88 meter hoge toren kunt u in Stockerau het 17e eeuwse raadhuis en een automuseum bezichtigen.

Dag 7 Van Stockerau naar Wenen 24 km

Van Stockerau naar Wenen is een korte fietsetappe, waardoor er genoeg tijd overblijft om de 'stad van de wals' goed te bekijken. Het laatste deel van de fietsroute voert u via het indrukwekkende kloostercomplex van Klosterneuburg naar de bruisende cultuurstad Wenen. Een bezoek aan het kloostercomplex van Klosterneuburg is zeer de moeite waard. De hoger gelegen Stiftplatz met de imposante Stiftskirche, oorspronkelijk Romaans (1136) en het Stiftmuseum met een schilderijengalerie, ivoorsnijkunst en bronsplastieken, kunt u op eigen houtje bezichtigen. Nu is het niet ver meer naar Wenen, de fraaie hoofdstad van Oostenrijk. Dit is het hoogte- en tevens eindpunt van uw reis.

Dag 8 Vertrek of verlenging

Het gezellige centrum, de Stephans Dom, de Opera en de permanente kermis van het Prater nodigen u uit voor een langer verblijf. Per trein of bus reist u terug naar Passau.

Tip

Boek een verlengingsnacht in Wenen en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Andere bezoekers keken ook bij: Altmühltal, Rondom de Bodensee, St. Johann fietsen, Langs de Weser.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Altmühltal - Duitsland - Beieren

Fietsvakantie    8 of 10 dagen    trektocht

Herfst Routeboekje Elektrische fiets Hondje
 • Pensions/hotels met bagagevervoer
 • Rothenburg ob der Tauber, Ansbach, Wettelsheim, Weissenburg, Eichstätt, Beilngries, Essing, Kelheim, Regensburg, Gunzenhausen, Enkering, Dietfurt, Essing
 • Fietsen van Rothenburg naar Regensburg
 • Middeleeuwse vestingstadjes
 • Stuwmeer Altmühlsee
 • Dagafstand 31-49 km
vanaf 585,-

Rondom de Bodensee - Duitsland - Zwitserland - Oostenrijk

Fietsvakantie    6 of 8 dagen    trektocht

Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS
 • Hotels of pensions met bagagevervoer
 • Bregenz, Arbon, Konstanz, Stein am Rhein, Radolfzell, Gaienhofen, Friedrichshafen
 • Fietsen langs de oevers van de Bodensee
 • Gezellige stadjes met een Altstadt
 • Kloostereiland Reichenau
 • Dagafstand 24-50 km
vanaf 395,-

St. Johann fietsen - Oostenrijk - Noord-Tirol

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Herfst Vegetarisch GPS FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotel Sonne
 • De Kalkstein, Walchsee, Kitzbühel, Hopfgarten
 • Fietsen in Noord-Tirol
 • Landelijke weggetjes, beken en almen
 • Dal van de Grossache
 • Dagafstand 20-57 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 530,-

Langs de Weser - Duitsland - Noord

Fietsvakantie    6 of 9 dagen    trektocht

Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS
 • Hotels of pensions met bagagevervoer
 • Hann. Münden, Bad Karlshafen, Beverungen, Holzminden, Bodenwerder, Hameln, Rinteln, Minden, Nienburg, Verden, Bremen
 • Fietsen naar de Bremer stadsmuzikanten
 • Rijk versierde vakwerkgevels
 • Historische plaatsen, kloosters en kastelen
 • Dagafstand 27-80 km
vanaf 495,-