Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Fietsvakantie Thailand

Thailand ontdekken? Dát doet u met een fietsvakantie! Ontdek het land van de glimlach met een fietsreis van Eigen-Wijze Reizen. Er valt in Thailand zoveel te ontdekken: de schitterende natuur, het boeddhisme, de heerlijke Thaise keuken en de vriendelijke, gastvrije bevolking. Tijdens uw fietstochten over prima wegen geniet u van een adembenemend landschap langs talloze tempels, vruchtbare valleien en prachtige vergezichten.

Bij Eigen-Wijze Reizen heeft u de keus uit diverse fietsreizen door Thailand. Zo kunt u naar de Gouden Driehoek fietsen, of het noorden van Thailand verkennen met een trektocht rondom de vallei van Chiang Mai. Deze fietsvakanties zijn te verlengen met en verblijf in Bangkok en op de eilanden Ko Samet en Ko Lanta. Bekijk hieronder ons complete aanbod fietsvakanties in Thailand. U vindt hier ook diverse combinatietochten waarin u zowel Laos als Thailand bezoekt.

Vakanties in Thailand

 

Fietsvakantie Thailand

Noord-Thailand

Via de voormalige Koningssteden Chiang Mai en Chiang Rai fietst u naar de Gouden Driehoek, het grensgebied met Vietnam, Laos en Myanmar en het stroomgebied van de rivier de Mekong. De route voert langs landweggetjes en onverharde paden, langs irrigatiekanalen, van dorp naar dorp en van tempel naar tempel. In deze streek wordt veel rijst en exotische groente en fruit verbouwd. De uitzichten op meer dan 2000 meter hoogte zijn van grote schoonheid. Uw fietstochten kunt u afwisselen met een ritje op een olifant of een boottocht op de rivier. Tijdens deze vakantie overnacht u in sfeervolle resorts en hotels, waarvan sommige voorzien van een zwembad.

» Fietstrektocht Noord-Thailand

Fietsvakantie ThailandLangs de Koningssteden

Deze trektocht begint in de bruisende stad Chiang Mai. De voormalige koningsstad staat vol prachtige tempels en heeft een levendige nachtmarkt. Via de voormalige koningsstad Chiang Rai fietst u naar de Gouden Driehoek, het grensgebied tussen Thailand, Laos en Myanmar. Vanaf hier vaart u in twee dagen over de Mekong naar Laos, waar u de voormalige hoofdstad Luang Prabang met haar eeuwenoude tempels en Franse villa's uit de koloniale periode kunt bezichtigen. Uw reis wordt vervolgd door de fraaiste landschappen van Zuidoost-Azië met afwisselende onherbergzame en vruchtbare valleien. De reis eindigt in Vientiane, de hoofdstad van Laos.

» Fietstrektocht Langs de Koningssteden

Fietsvakantie ThailandVerlenging van uw vakantie in Thailand

Eigen-Wijze Reizen maakt het mogelijk uw fietsvakantie in Thailand (of Laos en Thailand) te verlengen met een week op een plek naar eigen keuze. De mogelijkheden zijn divers.

Denk bijvoorbeeld aan een week op een Thais eiland. Ko Samet is een tropisch eiland met vele palmen en mooie witte stranden. Het eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme en het is daardoor een ideale plek om rustig bij te komen van uw fietstrektocht. Ko Lanta ligt in het zuiden van Thailand, voor de kust van Krabi. Het eiland is 27 kilometer lang. Met fraaie zandstranden en een bergachtig tropisch regenwoud in het binnenland is dit een tropisch paradijs. Het is toeristischer dan Ko Samet. 

Een andere mogelijkheid is de verlenging River Kwai. Na afloop van uw fietsvakantie in Thailand, Laos of Vietnam kunt u in stijl uitrusten op het Jungle Rafts Floatel. Het hotel bestaat uit drijvende bungalows gebouwd op bamboe-vlotten, die omgeven worden door de prachtige jungle. Vanuit het hotel op de rivier kunt u ook heerlijke fietstochten maken en er zijn diverse excursies mogelijk.

Tot slot kunt u kiezen voor een week in de Thaise hoofdstad Bangkok. Een levendige stad met kanalen, drijvende markten, vele tempels en bezienswaardigheden. Maak kennis met deze wereldstad! Onder andere een fietstocht door de stad en een stadsexcursie behoren tot de mogelijkheden.

 

Over Eigen-Wijze Reizen

Al sinds 1986 is Eigen-Wijze Reizen uw adres voor individuele wandel- en fietsvakanties. Alle reizen zijn individueel. Dat betekent dat u uw eigen reisgezelschap kiest en op pad gaat met een Nederlandstalige routebeschrijving en kaarten. De comfortabele hotels zijn geselecteerd door onze eigen medewerkers. Maatwerk is altijd mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Bekijk ons reisaanbod op de website. U kunt ons ook altijd bellen op: 053 - 430 3435.


Fietsvakanties in Thailand keuze uit 6 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

vroegboekkorting
Aanbiedingen en last-minutes

Langs de Koningssteden - Laos - Thailand

Fietsvakantie    18 dagen    trektocht

Winterzon Aanrader FVW Tocht
 • Hotels en resorts met bagagevervoer
 • Chiang Mai, Mae Taeng, Chiang Dao, Mae Ai Chiang Mai, Chiang Rai, Chiang Khong, Pak Beng, Luang Prabang, Kasi, Vang Vieng, Ban Keune, Vientiane
 • Fietsvakantie door Thailand en Laos
 • Boottocht over de Mekong
 • Rijstplantages en mooie tempels
 • Dagafstand 23-88 km
Prijs op aanvraag

Noord-Thailand - Thailand - Azië

Fietsvakantie    12 dagen    trektocht

Winterzon Aanrader FVW Tocht
 • Hotels/resorts met bagagevervoer
 • Chiang Mai, Mae Tang, Chiang Dao, Thaton, Chiang Rai, Chiang Saen, Chiang Khong
 • Langs rijstplantages, authentieke dorpen en tempels
 • Avontuurlijke fietstocht door de Gouden Driehoek
 • Boottocht over de Mekong
 • Dagafstand 30-72 km

INCL. BACK-UP AUTO

Prijs op aanvraag

Verlenging Bangkok - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    3 dagen    trektocht

Winterzon Aanrader

Het hectische Bangkok is zeker een bezoek waard bij uw fietsvakantie in Thailand. Bekijk de kanalen, drijvende markten en vele tempels of ga winkelen in Chinatown.

Prijs op aanvraag

Verlenging Ko Samet - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    4 dagen    standplaats

Winterzon

Ko Samet is een tropisch eiland met veel palmen, mooie witte stranden en kristalhelder water. Het is onderdeel van het Marine National Park. Het eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme, zodat het strandleven hier nog rustig is. Kortom: de ideale bestemming bij uw fietsvakantie in Thailand.

Prijs op aanvraag

Verlenging River Kwai - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    3 dagen    trektocht

Winterzon

Na afloop van uw fietsvakantie in Thailand, Laos of Vietnam kunt u in stijl uitrusten op het Jungle Rafts Floatel. Wilt u niet alleen uitrusten, dan kunt u vanuit uw hotel een fietstocht maken. Ook is een excursie mogelijk naar de Brug over de River Kwai en een bezoek aan het Say Yok National Park.

Prijs op aanvraag

Verlengingsweek Ko Lanta (Krabi) - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Winterzon

Ko Lanta staat bekend om haar fraaie zandstranden en vriendelijke sfeer. Het binnenland is bergachtig en heeft een tropisch regenwoud. In dit tropische paradijs kunt u heerlijk bijkomen van alle indrukken van uw fietsvakantie door Azië.

Prijs op aanvraag