Fietsvakantie Kutná Hora

standplaats in Tsjechië - Midden

Fietsen door het hart van Bohemen

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 dagen
vanaf € 230,-
Prijzen en data
Hondje Herfst GPS FVW Tocht

Prachtig landschap en historische stad.

J. Willemink

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Kutná Hora

Op de fietstochten rijdt u zowel door de brede lichtglooiende vallei van de Labe (Elbe), met de bezienswaardige stadjes Kolín en Cáslav, als over het licht heuvelende plateau. Hier moet u wat vaker klimmen. U krijgt een extra wandelroute mee.

Op de eerste fietstocht komt u al in het stadje Kolín aan de Labe. Barokke patriciërshuizen en het neo-renaissancistische raadhuis omlijsten het marktplein, met in het midden een roze zandstenen fontein en een pestzuil. Vlakbij is nog een restant van het Joodse getto, met een synagoge uit 1642 en een 15e eeuwse begraafplaats. U ziet deze week interessante gebouwen zoals de in neogotische stijl gerestaureerde burcht van Zleby en het vroegbarokke kasteel van Zehusice, gelegen in een park met zeldzame boomsoorten en een wildpark, waar één van de laatste roedels witte herten leeft. Op de heuvels is het uitzicht op het heuvelende Bohemen vaak prachtig. Deze tocht is heel geschikt om af te sluiten in het nabijgelegen Praag. 

» Lees meer
Routekaartje Kutná Hora

Fietsroutes Kutná Hora

Op de fietstochten rijdt u zowel door de brede lichtglooiende vallei van de Labe (Elbe), met de bezienswaardige stadjes Kolín en Cáslav, als over het lichtheuvelende plateau. Hier moet u wat vaker klimmen. U krijgt een extra wandelroute mee.

Fietsroutes
A -
Fietstocht naar de historische stadskern van het stadje Kolín aan de Labe (Elbe). Barokke patriciërshuizen en het neo-renaissancistische raadhuis omlijsten het marktplein, met in het midden een roze zandstenen fontein en een pestzuil. Op het hoogste punt ligt de 13e eeuwse St. Bartholomeüs kathedraal. Hiernaast ligt het museum van Kolín, met een belangrijke prehistorische collectie en een afdeling gewijd aan de beroemdste pantomimespeler van de 19e eeuw J.G. Debureau. Vlakbij is nog een restant van het Joodse getto, met een synagoge (1642) en de 15e eeuwse begraafplaats.
 

B - Via het dorpje Jakub (mooi Romaans kerkje) komt u in Cáslav. Het historische, deels omwalde centrum ligt bij een park in het dal van de Cáslavsca. De hoge toren en het spitse dak van de Peter-en-Paul-kathedraal ziet u al van verre. In Cáslav of in Filipov kunt u deze rondrit inkorten. In Zleby kunt u de in neo-gotische stijl gerestaureerde burcht bezoeken, gelegen aan een steil rivierdal.
 

C - Over een fiets- en voetpad verlaat u Kutná Hora. Tot in Malesov kunt het prachtige wandelpad door het beekdal blijven volgen. Bij slecht weer volgt u de hoofdweg over het plateau. In de bossen bij Chlístovice ligt de burchtruïne van Sion. Op de lange fietsroute kunt u bij het dorpje Vusoká de hoogste heuvel (471 m) van alle rondritten aandoen, met op de top een burchtruïne en prachtig uitzicht.
 

D - Een verkenning van de vallei. Op een landgoed ligt het in empirestijl gebouwde kasteel Kacina, dat het Tsjechisch landbouwkundig museum huisvest. De lange variant van de fietstocht gaat verder langs de oevers van de Labe (Elbe). Bij het dorpje Zehusice kunt u het vroeg-barokke kasteel bezichtigen, gelegen in een park met zeldzame boomsoorten met daarachter een uitgestrekt wildpark, waar één van de laatste roedels witte herten ter wereld leeft.
 

E - Zuidwaarts gaat het over het agrarische platteland, door menig beekdal, via Umonin naar Cervené Janovice. Oude kerken en kleine kapelletjes sieren de route. Terug komt u door het fraaie Opatovice, gelegen rond een meer en door Kresetice, waarna u via een bosrijk fietspad weer de stad in fietst.
 

F - De laatste route van deze fietsvakantie is zeker niet de minste. Direct in Nové Dvory verlaat u de drukte om over een prachtig slingerstraatje door het bos richting Mikulas te fietsen. Na het passeren van de rivier de Doubrava en het dorp Kobylnice fietst u naar Tynec en door het bos naar het rustieke Jelen. U komt nogmaals in de historische stad Kolin, met zijn vele bezienswaardigheden. Zuidwaarts fietst u via de prachtig gelegen dorpen Libenice en Grunta terug naar Kutna Hora.

Andere bezoekers keken ook bij: Langs de Elbe en Bohemen.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Kutná Hora

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Prachtig landschap en historische stad.

30-09-2016 - J. Willemink

Het was een leuke week van fietsen, genieten van de natuur de fruitbomen met appels, peren, pruimen, nog niet rijpe walnoten die je kon plukken langs de weg. Heerlijk hotel Zlata Stoupa met grote kamer en goede vriendelijke bediening in een aardig stadje Kutnà Hora prima ontbijt en een heerlijk 4-gangen diner aan het einde van de dag.
Jammer dat de mensen op straat niet zo vriendelijk zijn en na achten was er niets meer te beleven. Maar niet erg als je van rust houdt.

23-09-2016 - Pauline

In het prachtige stadje Kutna-Hora vonden we ons hotel. We kregen een ruime mooie kamer. Na een goed verzorgd ontbijt begonnen we aan de eerste fietstocht... Daar waren we iets te vlug mee van start gegaan, want in Tsjechie betaal je met kronen en die kun je alleen in Kutna krijgen.... Van pin automaten hadden ze in het kleine winkelje van Milovice nog niet gehoord en op het postkantoortje kon men ons ook niet helpen aan kronen. Jammer dat we die fietstocht niet konden maken, want alle fietstochten waren geweldig: Veel afwisseling met landweggetjes en steeds weer kleine dorpjes. Verrassend veel dorpjes zijn er rond Kutna,zeg! En in bijna elk dorpje is wel een terrasje! We hadden gelukkig ook heerlijk weer!
We maakten ook de wandeling. En die was na al die fietstochten toch weer heel anders en erg mooi!
We hadden ook nog een dag extra bijgeboekt in het hotel, omdat we met de trein naar Praag wilden. Dat was prima te doen! En niet duur! Omdat het hotel in het centrum ligt konden we 's avonds nog weer heerlijk het stadje inlopen. Alleen moet je daarvoor niet te laat gaan, want na 9 uur is er al veel gesloten...

01-09-2016 - Tineke Oostra

Heerlijke rustige vakantie! We delen de opmerkingen van de vorige schrijvers. Wij waren in het hogseizoen, en het was toch heerlijk om te fietsen. Er zijn zoveel dorpjes rondom Kutna. En daar kun je dan weer even op adem komen op weer een leuk terrasje. Alleen zouden we niet meer kiezen voor half-pension: De diners waren wel erg basisch. En omdat we de enige dinerende gasten waren, zaten we ook nog eens ongezellig.

09-08-2016 - Tineke en Jannie

We hebben heerlijk genoten in Kutna Hora.
Een prachtig hotel, lieve mensen.
Mooie fietstochten in de omgeving.
Zeker een aanrader voor een fijne, rustige fietsvakantie met mogelijkheden voor uitstapjes naar Praag en/of Brno.

17-06-2016 - Jos en Gerry Engbers

Reisdetails Kutná Hora

Extra prijsinformatie

 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 35,-
 • Toeslag halfpension: € 95,- p.p.
 • Huurfiets: € 65,- p.p.
  21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 9,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en): vanaf € 25,- p.p. per nacht
  Toeslag extra nacht 1 PK vanaf € 7,-
  Toeslag extra nacht halfpension € 15,- p.p. 

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO of HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Indien per nachttrein: retour naar Praag. Indien per vliegtuig: retour Praag, incl. taxen en heffingen voor zover bekend in nov. 2016. Excl. buskaartje naar station Praag, ca. € 5,-
 • Nachttrein/vliegtuig: excl. kaartje naar Kutná Hora, ca. € 5,-. Lopen (10 minuten) of taxi, ca. € 5,- naar hotel

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis, afgesloten parkeerplaats bij het hotel
 • Hond toegestaan: ca. € 4,- per dag
 • Indien op basis van halfpension: 4-gangen keuzemenu, incl. een glas wijn, bier of fris en koffie of thee
Boek nu

Prijzen en data - Kutná Hora