Wandelvakantie Madeira

Op Madeira is het altijd lente. Het eiland ligt ten westen van Marokko en is het enige stukje tropisch regenwoud van Europa. Door het subtropische klimaat is weer gelijkmatig, zacht en vochtig. De zomers zijn warm, de winters zeer mild. Gemiddeld komt de temperatuur uit op 20°C en kouder dan 16°C zal het op Madeira niet worden. Het klimaat en het landschap maken Madeira tot een uitermate geschikte bestemming voor een heerlijke wandelvakantie tussen eucalyptusbomen en tropische vruchten. Eigen-Wijze Reizen biedt u de keuze uit een trektocht over het eiland en een standplaatsvakantie met verblijf in Funchal. 8 of 15 dagen - vanaf € 565,-

Wandelvakantie met verblijf in Funchal

Wandelvakantie Madeira

Tijdens onze standplaatsvakantie op Madeira verblijft u in Funchal, de levendige hoofdstad van Madeira. Het hotel waar u verblijft is bijzonder comfortabel. Funchal is vandaag de dag een moderne stad, voorzien van boulevards, winkels en eetgelegenheden. De stad Funchal is gelegen aan de zuidkant van het eiland en spreidt zich als een amfitheater uit tegen bergwanden, tussen banenplantages en bloementuinen.

Vanuit de buitenwijken van Funchal wandelt u de prachtige natuur van Madeira in, richting binnenland of kust. Een aanrader is de ‘Cabo Girâo’, de één na hoogste klif ter wereld. Andere wandelingen leiden langs het dal van de nonnen, genoemd naar een nonnenklooster in 1500, het schiereiland Ponta de São Lourenço en vissersdorp Canical.

» Standplaatsvakantie Madeira

 

Wandeltrektocht op Madeira

Kiest u ervoor een trektocht te doen over het eiland, dan begint u bij het kustplaatsje Machico. daar kwamen ooit de eerste Portugese ontdekkingsreizigers aan land. U verkent tijdens deze wandelvakantie allereerst het schiereiland Ponta de São Lourenço en verblijft vervolgens twee nachten in Santana. Vanuit Santana kunt ervoor kiezen te wandelen via de Caldeirâo Verde, waar u terecht komt bij een 300 meter hoge waterval, midden in het oerwoud. Andere wandelingen leiden u langs bergkammen, de verborgen Folhadal en de Ribeira Brava en Ribeira S. Jorge. De trektocht op Madeira laat u volop kennismaken met de vele gezichten van het eiland.

» Wandeltrektocht Madeira 


Uniek bij Eigen-Wijze Reizen

Eigen-Wijze Reizen organiseert al sinds 1986 fiets- en wandelvakanties in heel Europa én daarbuiten. Alle reizen worden samengesteld door onze eigen medewerkers. We zetten zelf de routes uit en onderhouden nauwe banden met de hotels. Zo weet u zeker dat uw verblijfadressen gezellig, sfeervol en van hoge kwaliteit zijn. Alle trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. Dat scheelt u fietsen of wandelen met bepakking! Tot slot zijn alle reizen individueel. U bepaalt uw eigen reisgezelschap en reist altijd zonder gids. Dat maakt het ook dat maatwerk bijna altijd mogelijk is. Een aangepaste route of een verlenging? We denken graag met u mee.

Een reis boeken kan uiteraard via onze website, maar wij staan u ook graag telefonisch te woord. 

Nederland: (053) 430 34 35
 

Bekijk de wandelvakanties op Madeira:

Selectie van 2 vakanties

Madeira standplaats Funchal - Portugal

Wandelvakantie    8 of 15 dagen    standplaats

Herfst Winterzon GPS Aanrader
 • Hotel Orquidea of Appartementos São Paolo e Alegria
 • Funchal, Levada do Norte Oost, Cãmara de Lobos, Camacha, Monte, Curral das Freiras, Balcões, Levada do Furado, Assomada, levada do Norte-West, dal van de Tabua, Ponta de São Lourenço
 • Gabo Girâo, op één na hoogste klip ter wereld
 • Bloemeneiland
 • Dagafstand 4-13 km
vanaf 295,-

Madeira trektocht - Portugal

Wandelvakantie    8 of 15 dagen    trektocht

Herfst Winterzon GPS Aanrader
 • Hotels met bagagevervoer
 • Machico, Santana, São Vicente, Ribeira Brava, Funchal
 • Wandelen in Europa's tropische tuin
 • Wandelroutes langs levada's
 • Uitzichtpunt Eira do Serrado
 • Dagafstand 3-6 uur

INCL. HALFPENSION

vanaf 590,-
paaskorting eigen-wijze reizen

We zijn weer goed thuis gekomen na een fantastische vakantie in Madeira , alles was door jou en Eigenwijze Reizen prima verzorgd, heerlijk . Het weer werkt ook goede mee voor onze 8 daagse trek tocht , we hebben steeds de langste of moeilijkste wandeling gekozen .
De onderkomens waren wel wisselend van kwaliteit, maar verder prima. Solar de Boaventura was wel een toppertje .
Op de...

Anoniem

/ 8.5

Filter op uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt