Het verrassende Pieterpad lopen?

Het Pieterpad is de bekendste wandelroute van Nederland en loopt van Pieterburen in Groningen helemaal naar de Sint-Pietersberg in Maastricht. De totale lengte van het Pieterpad is 492 kilometer. 

Deze bekende Nederlandse wandelroute is ontworpen door de Tilburgse Toos Goorhuis-Tjalsma en de Groningse Bertje Jens, uit ontevredenheid over het gebrek aan lange-afstandswandelingen in Nederland. Van 1978 tot 1983 maakten de vriendinnen tal van wandelingen om de route uit te stippelen. Ze maakten gebruik van bestaande wandelpaden, waarbij de verbinding tussen twee paden soms dagen kostte. Het Pieterpad werd in gebruik genomen in 1983, meer dan 30 jaar geleden. 

Eigen-Wijze Reizen biedt u individuele wandelvakanties aan op alle trajecten van het Pieterpad. In 4 tot 28 dagen loopt u een deel of het geheel van deze prachtige lange-afstands-wandelroute. Daarbij overnacht u steeds in gezellige en comfortabele hotels en pensions. Bekijk hieronder ons aanbod.

Wandelvakantie PieterpadPieterpad trajecten

Het Pieterpad is opgedeeld in een zestal trajecten:

 1. Pieterburen (Groningen) naar Rolde (Drenthe)
 2. Rolde (Drenthe) naar Ommen (Overijssel)
 3. Ommen (Overijssel) naar Vorden (Gelderland)
 4. Vorden (Gelderland) naar Afferden (Limburg)
 5. Afferden (Limburg) naar Roermond (Limburg)
 6. Roermond (Limburg) naar Maastricht (Limburg)

Eigen-Wijze Reizen biedt u wandeltrektochten langs ieder traject, waarbij u steeds overnacht in door Eigen-Wijze Reizen geselecteerde hotels. Op de wandeldagen wordt het bagagevervoer voor u geregeld. U hoeft dus niet te lopen met uw zware bagage! U kunt ervoor kiezen één van de trajecten te lopen, meerdere trajecten te combineren tot één actieve vakantie of zelfs een 28 daagse reis boeken waarop u het gehele Pieterpad loopt.

 

Pieterpad wandelenPieterpad wandelen met GPS

Alle Pieterpad wandeltochten (routes 1 t/m 6, naar keuze te combineren) zijn leverbaar met GPS. Daarbij kunt u zelf kiezen of u de GPS-track gebruikt op uw eigen GPS, via uw smartphone of tablet of met een GPS van Eigen-Wijze Reizen. We helpen u hierbij graag. Laat het ons weten als u meer wilt weten over wandelen met GPS!

 

Pieterpad arrangementen van Eigen-Wijze Reizen

Al sinds 1986 is Eigen-Wijze Reizen uw vaste adres voor fiets- en wandelvakanties. Alle hotels en accommodaties worden door onze eigen medewerkers geselecteerd op sfeer en kwaliteit. Alle reizen zijn individueel. Dat betekent dat u wandelt zonder gids, met uw eigen reisgezelschap. U bepaalt uw eigen looptempo en maatwerk in de routes is mogelijk. Daarbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een andere startdag, een aangepast programma of een verlenging. Neemt u gerust contact met ons op als u de gewenste reis iets anders wilt boeken dan op onze website is aangegeven. Spreek ons aan via de chat (rechtsonder) of bel met één van onze medewerkers:

Nederland: (053) 430 34 35
 

Bekijk de wandelvakantie:

Selectie van 1 vakantie

Pieterpad - Nederland

Wandelvakantie    6,7 of 28 dagen    trektocht

Reizen vanaf nu
Pieterpad — Nederland
Herfst GPS Benelux
 • Hotels/pensions met bagagevervoer (kan ook zonder bagegevervoer)
 • Pieterburen, Winsum, Zuidlaren, Anderen, Schoonloo, Sleen, Coevorden, Hardenberg, Ommen, Hellendoorn, Holten, Lochem, Vorden, Doetinchem, Zeddam, Millingen, Groesbeek, Afferden, Blitterswijck, Velden, Tegelen, Roermond, Echt, Sittard, Valkenburg, Maastricht
 • Wandelen van Pieterburen naar Maastricht
 • Hondsrug, Ellertsveld, Montferland, Maasduinenlandschap
 • Stuifzandgebieden, weiden en bossen
 • Dagafstand 12-25 km
vanaf 410,-
Nazomer korting
Ja, het was een hele leuke reis, met leuke hotels en alles goed uitgedacht door jullie. Niets op aan te merken alleen iets te prijzig. Uitgerekend per dag voor je koffers te laten nabrengen voor rond de 70 euro , vonden wij erg duur. Bovendien ging het bij de koeriersdienst voor de koffers niet altijd goed. Om 17 uur nog nabellen waar de koffers bleven. Stonden nog bij het vorige hotel. Maar ve...

Tom van Strien

/ 8

Filter op uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt