Wandelvakantie Wandelen langs de Costa Brava

trektocht in Spanje

Waar de bergen en de zee samenkomen

 • LOGIES EN ONTBIJT, en welkomstdiner
 • 7 dagen

 

vanaf € 770,-
Prijzen en data
Herfst GPS

Wandelvakantie Wandelen langs de Costa Brava

De Costa Brava heeft veel meer te bieden dan witte stranden, heerlijk eten en het kraakheldere water van de Middellandse Zee. De paden langs de ruige kust leiden u naar verborgen baaitjes die alleen te voet te bereiken zijn. Op het schiereiland Cap de Creus geniet u van de leegte, de uitzichten en de unieke vegetatie. En in het schilderachtige Cadaqués dwaalt u door de nauwe straatjes en kunt u het Salvador Dalí-museum bezoeken.

» Lees meer
Routekaartje Wandelen langs de Costa Brava

Wandelroutes Wandelen langs de Costa Brava

Dag 1 Aankomst Vilamaniscle

Het zeer rustige Vilamaniscle is prachtig gelegen in de heuvels van de Sierra de Alberda, een uitloper van de Pyreneeën. Vanuit uw comfortabele hotel kijkt u uit over de vlakte en de kust van de Costa Brava. ’s Avonds wacht u een heerlijk welkomstdiner.

Dag 2 Vilamaniscle naar Llançà, 13 km

De wandeling begint met een rustige klim naar de Coll de la Serra. Al snel heeft u zicht op hoge Pyreneeëntoppen, kleine wijngaarden en de kust. Door het open, rotsige berglandschap met eiken- en pijnbomen daalt u af naar een beekvallei met de 10e eeuwse kapel St. Silvestre de la Valleta. U klimt de vallei uit en daalt af naar het vissersstadje Llançà. Uw hotel ligt er vlakbij de haven.

Dag 3 Llançà naar El Port de la Selva, 9 of 15 km

Over een wandelpad vlak langs de grillige kust verlaat u Llançà. Na 2 kilometer kunt u kiezen uit een lage en een hoge variant. De lage variant blijft het mooie kustpad Cami de Ronda volgen tot in El Port de la Selva. De hoge variant klimt naar het 11e eeuwse Benedictijner klooster Sant Pere de Rodes. Van bovenaf heeft u zicht op een groot deel van de Costa Brava. Vervolgens daalt u af naar El Port de la Selva met zijn nauwe straatjes en witte huizen. 

Dag 4 El Port de Selva naar Cadaqués, 13 km

Na een geleidelijke klim loopt u door het verlaten binnenland van het beschermde natuurgebied Cap de Creus.  Met prachtig uitzicht op de baai daalt u af naar Cadaqués. Salvador Dali, Pablo Picasso en Henri Matisse waren enkele van de vele schilders die - gecharmeerd door de schoonheid van het witte stadje en het landschap van het schiereiland - zich hier hebben gevestigd. U verblijft hier 2 nachten in een comfortabel hotel in het oude centrum.

Dag 5 Rondwandeling Cadaqués, 8 of 16 km

Wandelend door de schone natuur van Cap de Creus of per taxi bereikt u de kaap, waar de Pyreneeën uitkomen in de Middellandse Zee. In dit maanlandschap staat ‘el far de la fi del món’ (de vuurtoren aan het einde van de wereld). Langs absurde rotsformaties en verborgen baaitjes loopt u terug over het kustpad. Vlak voor Cadaqués komt u in de kleine baai van Portlligat, de voormalige woon- en werkplaats van de schilder Salvador Dalí. Zijn huis-studio is nu een wereldberoemd museum.

Dag 6 Cadaqués naar Roses, 12 of 23 km

Langs de mooie baai verlaat u Cadaqués en wandelt vervolgens weer het natuurgebied in. Waar Cadaqués verdwijnt achter de heuvelrug, krijgt u zicht op de langgerekte zuidkust van de Costa Brava. U daalt af naar de prachtige baai van Jóncols, voor een duik in het heldere water. Na een volgende heuvelrug loopt u weer vlak langs de kust - die hier begroeid is met agaven en cactussen -  naar Cala Montjoi. Hier kunt u de taxi nemen naar Roses. Verder het kustpad volgend, maken de verlaten baaitjes en pijnbomen langzamerhand plaats voor toeristische stranden en vakantieappartementen. Maar tot vlak voor Roses worden deze overstemt door de grillige rotskust en het geruis van de zee. 

Dag 7 Vertrek of verlenging Girona

Verleng uw vakantie met een of meerdere nachten in de oude en kleurrijke Catalaanse stad Girona.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews wandelvakantie - Wandelen langs de Costa Brava

Er zijn voor deze tocht nog geen ervaringen ingestuurd.

Foto's Wandelen langs de Costa Brava

Reisdetails Wandelen langs de Costa Brava

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 15 maart t/m 15 juli en 1 september t/m 5 november
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 195,-
 • Retourvlucht Girona: prijsindicatie € 160,- (Transavia, excl. bagage)
 • Extra nacht(en) Girona LO: € 67,- p.p. per nacht
  Extra nacht Girona eenpersoonskamer LO: € 105,-
  Extra nacht(en) Roses LO: vanaf € 55,- p.p. per nacht
  Extra nacht Roses eenpersoonskamer LO: prijs op aanvraag

Inclusief

 • 6 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Transfer op dag 1 van treinstation Vilajuïga naar Vilamaniscle
 • Welkomstdiner op dag 1 in Vilamaniscle

Exclusief

 • Retourvlucht Girona: prijsindicatie € 160,- (Transavia, excl. bagage)
 • Per vliegtuig: Trein van vliegveld Girona naar Vilajuïga (ca. €5,-)
 • Per vliegtuig: Bus en trein van Roses naar vliegveld Girona (ca. €15,-)

Bijzonderheden

 • Parkeren: Gratis in Vilamaniscle. U reist dan op dag 7 per bus en trein naar Vilajuïga en krijgt vanaf daar een transfer naar Vilamaniscle. Of u reist per taxi (vooraf bij te boeken) van Roses naar Vilamaniscle (€ 35,-)
 • Een taxi-transfer op dag 1 van vliegveld Girona naar Vilamaniscle is bij te boeken voor € 100,- per rit
 • Een taxi-transfer op dag 7 van Roses naar vliegveld Girona is bij te boeken voor € 110,- per rit
Boek nu

Prijzen en data - Wandelen langs de Costa Brava