Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Totaal aantal ervaringen: 1461

Ardèche - Fietsen door Gorges en middeleeuwse dorpen

De Ardeche ligt bezaaid met goed begaanbare kleine straatjes. daar wordt volop gebruik van gemaakt. Prachtige natuurschoon met indrukwekkende kloven (gorges) en bergen. Een ideale bestemming voor E-bikers. Ik vind dit een van de mooiste routes die ik ooit heb gemaakt.

 

Geplaatst op: 19-12-2019

» Bekijk deze reis

Dodekanesos - Eilandhoppen op Rhodos, Kos, Leros en Patmos

Een hele fijne mooie fietsvakantie gehad. Perfect verzorgd met goedwerkende fietsen. Routes op GPS waren ideaal. Hotels van diverse niveaus. Het mooiste eiland is Leros. Toch ook wel zware routes met stevige heuvels met meer dan 10% stijgingspercentage. Soms goed afzien maar des te mooier is de kick als je bovenaan de bergpas staat. We denken er aan om volgend jaar een soortgelijke vakantie te gaan doen.
Het was op en top genieten! Trea

 

Geplaatst op: 25-11-2019

» Bekijk deze reis

Dodekanesos - Eilandhoppen op Rhodos, Kos, Leros en Patmos

Een hele fijne mooie fietsvakantie gehad. Perfect verzorgd met goedwerkende fietsen. Routes op GPS waren ideaal. Hotels van diverse niveaus. Het mooiste eiland is Leros. Toch ook wel zware routes met stevige heuvels met meer dan 10% stijgingspercentage. Soms goed afzien maar des te mooier is de kick als je bovenaan de bergpas staat. We denken er aan om volgend jaar een soortgelijke vakantie te gaan doen. Het was op en top genieten! Trea & Bea

 

Geplaatst op: 25-11-2019

» Bekijk deze reis

Dodekanesos - Eilandhoppen op Rhodos, Kos, Leros en Patmos

Met zijn zessen hebben we van 29 september tot 1o oktober 2019 een ontzettende leuke fiets vakantie op de drie Dodekanesos eilanden gehad, van de 15 fietsroutes en 4 wandelroutes die we als uitgebreid pakket een week of vier voor vertrek van Eigen wijs reizen hadden ontvangen konden we alle kanten op, zelfs nog naar twee andere eilanden maar daar hadden we de tijd niet voor, we hebben 8 routes gefietst totaal tussen de 330 en 350 km en 2 routes gewandeld, dus wat dat betreft hadden we nog wel een week langer kunnen verblijven om alle goed beschreven routes en via de gpx bestanden op de Garmin te fietsen. Heel de reis was perfect geregeld, mede door Bertus en Ineke en het weer is fantastisch geweest met veel zon en heel goede temperaturen ( van 24-29 graden ), alleen een paar uurtje regen gehad tijden het wandelen door Rhódos-Stad, maar dan is het nog een graadje of 20.

 

Geplaatst op: 22-11-2019

» Bekijk deze reis

Rondom de Bodensee - Fietsen door drie landen rondom de Bodensee

"Ik heb bij de hotels onvoldoende aangevinkt. Maar dat betreft alleen de 2 overnachtingen in Bregenz bij het Gasthof Lam.
(De overige hotels waren voldoende). Beide keren was er een voetbalclub welke voor overlast in de vorm van lawaai zorgde. Ik heb dit bij
het hotel gemeld, maar dat hadden ze natuurlijk nooit eerder meegemaakt.
Ook van het Gathof Lam waren de kamers en de badkamer (voor zover je hiervan kunt spreken) echt beneden alle peil. Heel erg klein.
Overigens bij alle overnachtingen was de stalling van de fietsen prima geregeld."

 

Geplaatst op: 21-11-2019

» Bekijk deze reis

Van de Alpen naar Venetië - Een lichte fietstocht langs de rivieren Adige en Brenta naar zee

"We hebben genoten van de reis omwille van de prachtige landschappen, het mooie weer, de degelijke fietspaden.
Spijtig dat we het (zeer lijvige) roadbook Bolzano-Venetië + de kaartjes slechts ter plaatse ontvingen zodat het puzzelen van de route niet vooraf kon gebeuren.
In de dagafstanden zijn de km's van en naar de hotels niet inbegrepen en bedroegen in sommige gevallen tot meer dan 20 km! De hotels die voor ons werden gereserveerd waren dikwijls zeer ver verwijderd van de start- en of aankomstplaats.
De vele omleidingen die slecht werden aangeduid waren storend, soms langs gevaarlijke grote wegen.
Omdat er langs de routes zelden gelegenheden waren om te lunchen of een verfrissing te gebruiken diende ook hier extra km's te worden afgelegd.
Omwille van de extra km's en de vele omleidingen was er weinig tijd om de prachtige dorpen en steden te bezoeken.
Het hotel in Mestre (Le President) was een tegenvaller: aftandse kamer, bar gesloten, minder vriendelijk personeel ontbijt.
"

 

Geplaatst op: 21-11-2019

» Bekijk deze reis

Van de Alpen naar Venetië - Een lichte fietstocht langs de rivieren Adige en Brenta naar zee

"Mooie fietswegen. Mooie natuur.
Sommige hotels zou ik niet direct als luxe hotels aanzien alhoewel daarvoor gekozen was.
De opgegeven afstand in de documentatie was niet altijd correct en houdt geen rekening met de bijkomende afstand naar het toegewezen hotel. Deze afstand was soms te groot, zodat dikwijls weinig tijd over bleef om onderweg of bij aankomst bezienswaardigheden te bezoeken. We vroegen ons soms af waarom sommige hotels zover afgelegen van de reisdoelen lagen, terwijl toch geschiktere hotels dichterbij gelegen waren.

Gebruik van een roadbook is af te raden wegens te omslachtig, te onhandig en te gevaarlijk tijdens het fietsen.
Het gebruik van een tracker en het ermee leren werken op voorhand is ten zeerste aan te raden. Spijtig genoeg staat echter geen route op de tracker voor de bijkomende weg naar het toegewezen hotel (bv. hotel in Abano Terme of Mestre). Daarom is het aan te raden om af en toe gebruik te kunnen maken van een eigen routeplanner (bv. Google Maps of Osmand). Voorzie een bevestiging daarvoor op je fiets tenzij je verkiest om met één hand te fietsen.
"

 

Geplaatst op: 21-11-2019

» Bekijk deze reis

Bourbon - l'Archambault - Fietsen door het hagenlandschap van de hertogen

lastig maar mooi. Deze keer was er geen fietstas voorzien en dat was minder comfortabel

 

Geplaatst op: 21-11-2019

» Bekijk deze reis

Zuid-Bretagne - Fietsen in het eilandenrijk van de Golf van Morbihan

"Ik reis al jaren met eigen wijze reizen. Deze reis is geen aanrader. De fietsen waren nogal zwaar waardoor het parcours zwaarder uitviel dan we vooraf dachten.De routes niet echt verrassend. Wel mooie stadjes. De route naar Carnac was te druk zodat we beslisten met de trein terug te keren. Belle ile de Mer was wel een aangename verrassing . Zeer mooi eiland en aangenaam fietsen.
Ook het bezoek aan de citadel was prachtig. Conclusie: een aangename reis maar zeker geen topper."

 

Geplaatst op: 21-11-2019

» Bekijk deze reis

Bourbon - l'Archambault - Fietsen door het hagenlandschap van de hertogen

Het hotel was netjes, wij hadden n ruime kamer. Het ontbijt was prima maar de kaart voor het diner was zeer beperkt en specifiek, orgaanvlees etc. geen enkele optie zonder vlees of vis daarom hebben wij soms toch elders gegeten. De fietsroutes waren goed te doen maar de uitgestrekte omgeving viel tegen, veel weidegebied en er was weinig om voor af te stappen zoals bv. dorpjes met het typische franse leven.Dorpjes waren verlaten en veel huizen stonden te koop. Wij hebben vaker fietsvakanties in Frankrijk gedaan maar deze viel toch erg tegen, wij zijn een dag eerder vertrokken.

 

Geplaatst op: 21-11-2019

» Bekijk deze reis

Altmühltal - Fietsen van Rothenburg naar Regensburg

"Het is een schitterende reis, alleen al de startplaats, Rothenburg Ob Der Tauber al een langer bezoek waard, evenals Regensburg waar we wel een dag langer verbleven hebben.
We zijn wel een beetje teleurgesteld over de routebescheiden.
De door Eigenwijze aangeleverde kaarten zijn sumier, de routebeschrijving slecht gekopieerd uit het Duits en niet kloppend met de meegeleverde kaarten. De door Donau Touristic aangeleverde kaarten zijn wel gedetailleerd.
Verder hebben we genoten ondanks de hete periode waarin we gefietst hebben."

 

Geplaatst op: 21-11-2019

» Bekijk deze reis

Eu - Le Tréport - Fietsvakantie in Frankrijk: langs krijtrotskusten in Normandië

Reis beschrijving en GPS zijn te vaak niet met elkaar in overeenstemming. Moet aangepast. Hotel, keurige accommodatie, maar niet direct een fietshotel. Eten te haute-cuisinerig voor hongerige fietsers. Bier en wijn te duur.

 

Geplaatst op: 21-11-2019

» Bekijk deze reis

Bergen auf Rügen - Fietsen over het grootste eiland van Duitsland

"Mooie fietsroutes. Wat minder goede fietspaden waren geen probleem.
Wij bevelen deze reis zeker aan. Hotel was netjes, personeel erg vriendelijk."

 

Geplaatst op: 21-11-2019

» Bekijk deze reis

Drauradweg - Fietvakantie langs de Drau in zonnig Karinthië

Onze algemene indruk van deze fietstocht was prima wat betreft de natuur en route. Speciaal de bovenloop van de Drau is prachtig. De service met bagage transport en levering van fietsen was goed. Onze ervaring met de hotels was echter wisselend: de meesten waren ok, maar het avondeten in Gasthaus im Goldenen Rössl in Sachsenburg was echt beneden alle peil, evenals de kamer in hotel Ariell in St.Kanzian. Het zou echt beter zijn als er meer keuze aan hotels langs de route zou zijn.

 

Geplaatst op: 21-11-2019

» Bekijk deze reis

Donauradweg, hotels en goede hotels van Passau naar Wenen - Fietsen van Passau naar Wenen

Hotel bieden geen airco van uit hun zelf aan moet je om vragen met bijbetaling. 1 hotel was geen eetmogelijkheid en ook geen bar open, mensen waren vrij ? de bootries terug was werkelijk beschamend, veel te veel mensen aan boord, klein dek met veel fietsen aanboord, werkelijk een aanfluiting, ook veel klachten van andere reizigers hier over,

 

Geplaatst op: 21-11-2019

» Bekijk deze reis

  • Compleet verzorgde individuele vakanties
  • Al 30 jaar specialist in wandel- en fietsvakanties
  • Incl. bagagevervoer bij trektochten
  • Klantenbeoordeling 8,5