Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Totaal aantal ervaringen: 2165

Vennbahn - Vierlandentocht over groen-gebaande wegen

Heel mooie fietsvakantie. Alles was piekfijn geregeld, hotels waren prima in orde.
Het enige minpuntje is het bezoek aan Aken. Is een te drukke stad om met de fiets te bezoeken en het hotel daar was ook minder goed.
We hadden alleen logies en ontbijt genomen maar er waren genoeg eetgelegenheden in de buurt.
De ritten waren mooi en soms wel zwaar maar goed te doen met een elektrische fiets met een voldoende sterke batterij.

 

Geplaatst op: 06-06-2022

» Bekijk deze reis

Corfu, Paleokastritsa - Fietsen vanuit een standplaats op Corfu

Reis was goed georganiseerd! Zeer verrast door de geweldige elektrische fietsen. Appartement was schoon/netjes en fijn dat er horren waren voor de deur/raam. Vooral prettig dat het kleinschalig is. Mooie groene plek met veel bloemen en planten. En een hele prettige en vlotte bediening bij het restaurant wat er bij hoort. Alleen waren de matrassen erg hard en misten we een douche kop houder.

 

Geplaatst op: 01-06-2022

» Bekijk deze reis

Ardèche - Fietsen door Gorges en middeleeuwse dorpen

Begin Mei was een prima tijd om deze reis te maken. De laatste dagen werd het in de middag zelfs al behoorlijk warm. Ardèche is een prachtig gebied met mooie rustige wegen. Alles stond prachtig in bloei met hele berghellingen geel van de brem en de lager gelegen delen heerlijk geurend van de bloeiende acacia. Tocht is te doen maar behoorlijk pittig (wij hadden bewust geen e-bike). In de Ardèche is het klimmen of dalen, waarbij de afdalingen altijd veel korter zijn (of lijken). Echt steil is het klimmen allemaal niet maar vaak wel behoorlijk lang.
Prachtige oude stadjes en uitgestorven gehuchtjes wisselen af met veel natuur. Hotels zijn prima. Eerste hotel gewoon heel praktisch, tweede hotel oud en nostalgisch met een bijzonder aardige eigenares die ons bijna zat op te wachten bij aankomst. Fietsen mochten binnen naast het biljart. Derde hotel in Sanilhac is prachtig met een schitterend uitzicht en bijzonder vriendelijke staf.
Het is wel aan te raden om deze reis half pension te boeken. In Vogué is het dorp vrij ver weg. In Val les Bains is niet heel veel andere keus. In Sanilhac is eigenlijk geen andere optie. Dat was overigens geen straf want het eten was uitstekend (in alle hotels).
Kortom deze fietsreis is zeker een aanrader.

 

Geplaatst op: 31-05-2022

» Bekijk deze reis

Puglia - Fietsvakantie met zon, olijfboomgaarden en heldere zeeën

De eerste week van april deze reis gefietst. Helaas paar keer flink nat geworden. Alles was dicht ivm begin april.Italianen zijn niet echt aardig en spreken amper Engels wat communiceren moeilijk maakt. De routes langs de kust waren geweldig. Minpunt :veel slechte wegen ,gaten in de weg etc.
Geregeld was er een wegomlegging waar geen omleiding stond en er geen andere weg voor fietsers waren om in het volgend dorp te komen waardoor we over de muur en hekwerk klommen. Hotels wel goed,helaas nog steeds mondkapjes dragen in hotels/winkel/horeca,moest ook de coronacheck laten zien bij binnen eten. Al bij al mooie reis met enkele minpunten maar ja we zijn wat dat betreft wel wat verwend .

 

Geplaatst op: 11-04-2022

» Bekijk deze reis

De Waddeneilanden - Fietsvakantie op de waddeneilanden en langs het wad

De wandelreis naar Vlieland en Terschelling was voor ons een fijne reis. Zeker in de herfst een aanrader als je van vogels houdt. Alles was goed georganiseerd, tot de watertaxi toe, die ons in een kwartier van Vlieland naar Terschelling bracht.

 

Geplaatst op: 14-02-2022

» Bekijk deze reis

Friese steden en meren - De elfstedentocht op de fiets

De Friese elf steden reis een mooie historische en landschappelijke verrassing

 

Geplaatst op: 14-02-2022

» Bekijk deze reis

Bella Toscana - Fietsen door de Chianti Classico en de Crete Senesi

Prachtige fietsreis op gewone huurfietsen. Je hebt wel behoorlijk goede fietsconditie nodig want er zitten een aantal pittige beklimmingen in de route. Dag afstanden zijn prima te doen. Schitterende dorpen en stadjes en een afwisselend landschap.

 

Geplaatst op: 14-02-2022

» Bekijk deze reis

Vlieland en Terschelling - Wandelen op de Waddeneilanden

Het was fantastisch op de eilanden en we troffen geweldig weer. Echt heerlijk uitwaaien en lekker bezig zijn.

 

Geplaatst op: 14-02-2022

» Bekijk deze reis

Corfu fietsen - Fietsen tussen olijven en cipressen

Wij gingen half september een week rondtrekken op de e bikes. Alles was prima geregeld en je kon altijd terug vallen op Daniella en Waldo. De gehuurde e bikes waren super. Wij gingen elke dag van hotel naar hotel. Elke dag was weer een verrassing. Kan het iedereen aanraden. Plak er nog een paar dagen achteraan om zelf lekker naar het strand te gaan of zo.

 

Geplaatst op: 14-02-2022

» Bekijk deze reis

Bella Toscana - Fietsen door de Chianti Classico en de Crete Senesi

"Een geweldige wandelvakantie. Je wandelconditie moet wel een beetje op peil zijn, anders kan het met momenten heel pittig zijn. Zeer verrassend wisselende landschappen, van dorre droogte, tot weidse vergezichten over olijfgaarden en wijnvelden, door bossen, langs het water. Je komt in leuke plaatsjes. Kortom: we hebben genoten. Wij hebben de reis in september gedaan, wellicht is het iets mooier in het voorjaar. Ik zou dit overigens niet doen in het hoogseizoen als het zeer warm kan zijn. Het bagagevervoer was heerlijk luxe en altijd prima op tijd en goed geregeld. Zeker een aanrader!"

 

Geplaatst op: 14-02-2022

» Bekijk deze reis

Cinque Terre - Wandelvakantie door vijf spectaculair gelegen dorpen

Een mooie bestemming met fantastische (soms wel erg pittige) wandelpaden voor de gevorderde wandelaar met een goede conditie, wandelstokken zijn aan te raden. Hotels voldeden redelijk, bagage goed overgebracht alhoewel soms wat aan de late kant, informatieverstrekking vanuit Eigenwijze reizen/Italiaanse reisagent in het geval van de mogelijkheden tijdens een weeralarm zouden beter kunnen. (Hier zijn we voornamelijk zelf achteraan geweest) Helaas was een hotel niet goed aan ons doorgegeven waardoor we flink aan het zoeken kwamen, uiteindelijk wel opgelost maar heeft wel behoorlijk wat tijd gekost na al een lange dag wandelen.

 

Geplaatst op: 14-02-2022

» Bekijk deze reis

Rondom de Bodensee - Fietsen door drie landen rondom de Bodensee

Mooie reis, we appreciëren de volledige vrijheid die we hadden en de tips voor bezienswaardigheden waren oké.

 

Geplaatst op: 14-02-2022

» Bekijk deze reis

Langs de Elbe (Bad Schandau - Wittenberg) - Van Bad Schandau via Dresden naar Wittenberg

Het was een fantastische wandelvakantie. Zeer aan te raden. Qua klimmen en dalen behoorlijk pittig, maar zeker goed te doen voor een gemiddelde wandelaar.

 

Geplaatst op: 14-02-2022

» Bekijk deze reis

Donauradweg, de Duitse Donauradweg - Fietsen van de bron bij Donaueschingen naar Regensburg

De Donauradweg is goed te fietsen. Wij hebben gebruik gemaakt van onze eigen fietsen, geen E-bike. Je ziet tijdens het fietsen ook mooie vergezichten van dorpjes aan de overkant van de Donau. De grote cruiseschepen varen ook af en toe langs je. De fietspontjes onderweg, om van de ene kant naar de andere kant van de rivier te gaan is ook goed geregeld. Genoeg bankjes om af en toe te zitten. Als je van fietsen houdt is dit een echte aanrader.

 

Geplaatst op: 14-02-2022

» Bekijk deze reis

Van Samos naar Santiago de Compostela - Wandelen over de eeuwenoude Sint Jacobsroute

De beschrijving van de te volgen route klopt soms niet met de werkelijkheid. Vooral de aangegeven afstanden waren nogal onderhevig aan schommelingen. Ook een aantal bezienswaardigheden waren niet vermeld. Wij hadden de indruk de diegene die de beschrijving geschreven heeft niet ter plaatse is geweest.

 

Geplaatst op: 14-02-2022

» Bekijk deze reis

  • Compleet verzorgde individuele vakanties
  • Al 30 jaar specialist in wandel- en fietsvakanties
  • Incl. bagagevervoer bij trektochten
  • Klantenbeoordeling 8,5