Nu tot € 100,- vroegboekkorting

Totaal aantal ervaringen: 939

Puglia - Fietsvakantie met zon, olijfboomgaarden en heldere zeeën

Ook in het najaar is deze tocht erg mooi!
De routebeschrijvingen zijn niet overdreven: de geschiedenis is echt overal zichtbaar.
Met onze goede huurfietsen waren de klimmetjes goed te doen. Er was voldoende tijd om onderweg dingen te bekijken en de interessante overnachtingsplaatsen te zien.
Heerlijke koffie overal en lekker eten.

 

Geplaatst op: 24-11-2018

» Bekijk deze reis

Bella Toscana - Fietsen door de Chianti Classico en de Crete Senesi

We hebben in september deze fantastische reis gemaakt. Prachtig landschap om doorheen te fietsen. Heel erg afwisselend; de eerste dagen vooral heel groen, de laatste dagen kaler met weidse okervelden. De fietstocht gaat door alle bekende plaatsen van Toscane, allemaal even mooi om te bezoeken. Fijn dat er twee rustdagen in zitten; de reis is namelijk wel knap pittig. We hadden fietsen met 11 en 14 versnellingen, geen elektrische ondersteuning en temperaturen boven de 30 graden, waardoor het soms knap zwaar was. We raden iedereen aan om meer versnellingen te hebben, of elektrische fietsen, want er zijn lange hellingen van 5, soms 8 of 10 %. En heel soms stukken van 15 en 20 %. We vonden de zwaarte eerder een 3, dan 2,5.
De accommodaties waren heel divers en erg prettig. Soms ook met zwembad, heerlijk! Alles was uitstekend geregeld en de beschrijving en GPS coördinaten waren prima in orde.

 

Geplaatst op: 20-10-2018

» Bekijk deze reis

Schotland -

Het was in een woord een fantastische reis. De onderkomens waren goed,prima ontbijten en lieve gastheren en gastvrouwen.
We hadden ook nog schitterend weer.De beschrijvingen waren goed, het transport van,met en naar de ferry's ging vlekkeloos.
We hadden er nog drie nachten Edinburgh bij geboekt..een prachtige stad, maar wat een overgang na twee dagen Gigha met 167 inwoners en wel honderden schapen!!!
Weer een succes, Eigen Wijze reizen!

 

Geplaatst op: 10-10-2018

» Bekijk deze reis

Maaseik - De Kempen en het Maasland ontdekken vanuit Kasteel Wurfeld

Onlangs naar Maaseik met 4 personen voor deze fietsvakantie. Leuke routes door de omgeving, helaas niet altijd goed te volgen, soms terug- of omgereden, waardoor je meer km's fietst dan gedacht. Altijd een terrasje na einde fietsdag op de Markt in Maaseik, heel erg gezellig! Huur e-bike van een van ons vertoonde kuren, zonder problemen kunnen omruilen. Mooi Kasteelhotel in prachtige tuin gelegen, vriendelijk personeel, heerlijke diners, mooie grote kamers. Lunchpakket ook prima. Ontbijtbuffet vonden wij teleurstellend, erg basic voor zo'n hotel. Verder zijn er daar rond het weekend vaak feesten en partijen, de entourage leent zich daar perfect voor. Kan enige overlast geven.

 

Geplaatst op: 03-10-2018

» Bekijk deze reis

Loire Kastelen - Vorstelijke fietsvakantie langs de Loire

Alles was prima Goede keuken en goede sfeer. Leuke tuin.

 

Geplaatst op: 01-10-2018

» Bekijk deze reis

La Palma, trektocht - Wandelvakantie over oude vulkanen, door kloven en laurierbossen

Deze combinatiereis met fantastische - vaak pittige - wandelingen heeft ons een prachtige indruk gegeven van La Palma. Met veel variatie in landschap: over bergkammen, boven de wolken, door het stoffige lavazand van vulkanen en over de lava-stromen naar de vuurtoren en de zoutpannen, door kloven en rivierbeddingen, langs en over de grotten van de oer-bewoners, door bananenvelden naar de natuurlijke zwembaden, langs de drakenbomen bij Las Tricias met halverwege een lunch in de bergen bij het idyllische café Finca Aloe. De lavastrandjes en overal de mooiste uitzichten. En niet te vergeten de overnachtingen bij Ana (Casas Las Tierras) in Los Franceses. We hebben genoten van deze reis.

 

Geplaatst op: 01-10-2018

» Bekijk deze reis

Langs de Maas - Vanaf Maastricht door de Ardennen naar Sedan

Fijne en ontspannende fietsreis! Leuk gezelschap.

 

Geplaatst op: 01-10-2018

» Bekijk deze reis

Costigliole Saluzzo - Adellijk fietsen door de Piemonte

Verblijf in een suite in een prachtig middeleeuws kasteel weliswaar gelegen op een zeer steile heuvel.

 

Geplaatst op: 01-10-2018

» Bekijk deze reis

Lenz - Fietsen in alle rust en ruimte rondom de Mecklenburgse meren

Heel lekkere snoekbaars te vinden in de restaurants :-) billijke prijzen bovendien. Lenz is enkel een gehucht...wel mooie avondwandelingen te maken langs het meer

 

Geplaatst op: 01-10-2018

» Bekijk deze reis

La Vélo Francette -

"Zeer aangename reis. Prima huurfietsen. Zowel Saumur als La Rochelle met de TGV bereikbaar, dus ecologischer kan het niet! De eerste dagen wat zwaar, maar daarna overwegend vlak parcours. La Rochelle en Ile de Ré vielen wat tegen omwille van de massa toeristen, die er in augustus rondlopen. Daarom misschien beter in het voor-of naseizoen."

 

Geplaatst op: 01-10-2018

» Bekijk deze reis

De Cotswolds - Wandelen door het hart van Engeland

Mede door het prachtige weer hebben we van de Cotswolds Walk genoten.

 

Geplaatst op: 01-10-2018

» Bekijk deze reis

Donauradweg, de Duitse Donauradweg - Fietsen van de bron bij Donaueschingen naar Regensburg

De reis was erg mooi. Aanrader

 

Geplaatst op: 01-10-2018

» Bekijk deze reis

Moezel en Saar - Fietsvakantie langs de Moezel: wijnterrassen en lieflijke stadjes

Dit was onze eerste meerdaagse fietstocht. Alles voldeed prima aan de gewekte verwachtingen. Mooie route, meestal over fietspaden, de lengte en zwaarte van de routes laten ruimte om onderweg of naderhand nog wat anders te doen. Een luxe alternatief voor alles zelf vervoeren en overnachten op campings. Dit gaan we zeker vaker doen.

 

Geplaatst op: 01-10-2018

» Bekijk deze reis

Julische Alpen - Wandelvakantie in de regio van de Triglav

Wat een verrassing is Slovenië maar ook het ondernemen van de rondwandeling. Zonder dit concept van Eigenwijze Reizen hadden we dit nooit ondernomen maar wat zijn we content met deze ervaring. Contact met Sloveniërs was op deze manier optimaal.

 

Geplaatst op: 01-10-2018

» Bekijk deze reis

Hopfen am See - Fietsen door de romantische Voor-Alpen rondom Füssen

Droomlokatie voor wie van de bergen houdt. Prachtig fietsen . Alleen spijtig dat de Forgensee roog lag door de werkzaamheden aan een stuwdam.

 

Geplaatst op: 01-10-2018

» Bekijk deze reis

  • Compleet verzorgde individuele vakanties
  • Al 30 jaar specialist in wandel- en fietsvakanties
  • Incl. bagagevervoer bij trektochten
  • Klantenbeoordeling 9