Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Totaal aantal ervaringen: 2179

Donauradweg, hotels en goede hotels van Passau naar Wenen - Fietsen langs de Donau van Passau naar Wenen

Een mooie goed georganiseerde fietsvakantie. Uitzondering hierop was het hotel amedia in passau en het halfpension diner in het nh hotel in wenen wat zeer slecht en minimaal was.
Overige overnachtingen erg gastvrij.

 

Geplaatst op: 11-09-2022

» Bekijk deze reis

Moezel en Saar - Fietsvakantie langs de Moezel: wijnterrassen en lieflijke stadjes

Het weer was prachtig en de omgeving mooi. Houd er wel rekening mee dat er toch regelmatig stevige klimmetjes in de tocht voorkomen en dat dat je soms vrij steil naar beneden gaat en dan op een drukke weg uitkomt waar je over moet steken.
Het viel wel tegen dat er tussen de plaatsen waar je naar toe fietst weinig restaurantjes zijn. Ook gaan de meeste gelegenheden pas om 12.00 uur open.
de fietsafstanden waren op zich prima. Bij de reisinformatie zou het goed zijn om erbij te zetten op dag 2 en 3 dat de fietsafstand afhankelijk is van het hotel waar je geboekt wordt en dat je daar dus geen keuze in hebt. Kortom op zich wel een goede vakantie, maar pittig. 

 

Geplaatst op: 29-08-2022

» Bekijk deze reis

Vorden - Kastelenroute in de Achterhoek

Heel fijne vakantie gehad. Prachtige omgeving. Mooie routes. De knooppunten werken heel goed. Zodra Eigenwijze reizen daarvan afstapt, wordt het lastiger. Zeker als er staat: bij café rechtsaf en het café bestaat niet meer. Hotel Bakker is geweldig, wij hebben genoten van het eten: geweldige kok. Vegetarisch menu kon ook nadat we alle vegetarische menu's hadden afgewerkt. Werd er weer wat nieuws voor ons verzonnen. Weer verrukkelijk. Personeel ook allemaal bijzonder aardig, en grappig. Wij komen terug.

 

Geplaatst op: 29-08-2022

» Bekijk deze reis

IJssel en Vecht - Fietsen door Hanzesteden en over de Sallandse Heuvelrug

Complimenten aan de organisatie: Prima documentatie, Uitstekende GPX routes, Prima communicatie (in dit geval inzake Pontjes die al dan niet in bedrijf zijn), Super mooie routes in een voor ons voorheen onbekend deel van Nederland. Koffervervoer verliep ook prima. Zelfs het weer hadden jullie goed geregeld ???? Wij gaan vaker met Eigen-Wijze reizen. Geen Minpunten te noemen. Wat is het lekker fietsen in deze regio!! Hele fijne hotels met als uitschieter Grand Boutique Huis Vermeer (je merkt dat het personeel echt trots is op het Hotel) in Deventer. Maar ook Hotel Bakker in Vorden was top. Wij hadden halfpension genomen, en hebben ook heerlijk gegeten in alle Hotels. Ook de overige hotels zijn we over te spreken zeker wat ligging betreft. Hotel de Zon in Ommen was wat minder.

 

Geplaatst op: 24-08-2022

» Bekijk deze reis

Bourgondië Culinair - Fietsen in de Bourgogne

We hebben een fijne fietsvakantie gehad juli laatstleden. Voor ons was het eerste ervaring met fietsvakanties en deze krijgt een welverdiende 8. De eerste en laatste verblijfplaats Hostellerie Bretonnieère viel tegen wat accommodatie betreft en ook de eerste avond in Le Clos du Cèdre was de minste ervaring op gastronomisch vlak. De andere slaapplaatsen en diners waren goed tot zeer goed!
Het nabrengen van de bagage verliep vlekkeloos.
We hebben echt genoten van deze culinaire uitspatting :-) !!

 

Geplaatst op: 14-08-2022

» Bekijk deze reis

Rond de Zuiderzee - Dé fietsklassieker van Nederland

Leuke fietsvakantie! Wij hebben de 8 daagde tour een extra dagje Amsterdam is altijd leuk. We hebben de tocht gefietst op gewone fietsen, soms pittig maar goed te doen. In Enkhuizen hebben we de boot van 12.30 uur genomen, dat was dus te laat waardoor we in de middag alles snel moesten afraffelen. De hotels zijn schoon en alle bedden lagen goed en de bagage stond altijd klaar. Niet alle hotels hebben airco. Op zondag vaart er geen pontje bij Bunschoten! Mijn volgende reis wordt weer bij eigenwijsreizen.

 

Geplaatst op: 12-08-2022

» Bekijk deze reis

Rond de Zuiderzee - Dé fietsklassieker van Nederland

Leuke fietsvakantie. Je ziet het landschap en de bouw van de boerderijen veranderen. Hotels zijn schoon en hebben goede bedden. Niet overal een airco. Wij hebben gefietst zonder ondersteuning, soms pittig maar goed te doen. De route door de weerribben was geweldig en daarna nog bootje varen in Giethoorn was ook erg leuk. Let op, het pontje bij Bunschoten vaart niet op zondag !

 

Geplaatst op: 11-08-2022

» Bekijk deze reis

Kastelruth - Wandelen in de Dolomieten

Prachtige wandelingen in het natuurpark Schlern - Rosengarten, daarna lekker relaxen in het zwembad en vervolgens dagelijks verwend worden met een heerlijk vijfgangen diner. We hebben regelmatig gebruik gemaakt van de pas voor het (goed georganiseerde) openbaar vervoer waarmee we o.a. naar Bolzano en Brixen zijn gegaan. Een minpuntje? We zouden het niet weten, alles was werkelijk fantastisch.

 

Geplaatst op: 11-08-2022

» Bekijk deze reis

Rond de Zuiderzee - Dé fietsklassieker van Nederland

Een hele leuke fietstocht rond de zuiderzee. Goed georganiseerd . Koffers waren iedere dag op tijd in het volgende hotel. We hadden gelukkig goed weer.
De hotelkamers waren prima ,het ontbijt uitgebreid en het diner zeer goed. Eigenwijzereizen ga zo door..

 

Geplaatst op: 10-08-2022

» Bekijk deze reis

Funen en Ærø - Een fietsvriendelijke archipel

Een heel mooie, afwisselende reis. Qua afstand en moeilijkheidsgraad zijn de dagtochten goed te doen. De overnachtingsplaatsen (Svendborg, Marstal en Faaborg) zijn steden met een mooi historisch centrum. Ook Ærøskøbing is zeer de moeite waard!
Dringend advies: Wees op tijd voor de veerponten. Deze varen namelijk maar een paar keer per dag uit!
Het veer van Grasten naar Troense schijnt bovendien een beperkte capaciteit te hebben. De laatste route (van Faaborg naar Svendborg) voert voornamelijk door dunbevolkt gebied (maar is zeker niet saai). Horeca en winkels ontbreken echter. Het is dus handig om in Faaborg alvast wat proviand in te slaan.

 

Geplaatst op: 09-08-2022

» Bekijk deze reis

St. Johann fietsen - Fietsen in Noord-Tirol

We hebben een prachtige week gehad. De fiets routes waren schitterend. Soms best pittig maar de omgeving maakt alles weer goed. En met een ebike was het prima te doen. De routes gaan over almen en langs beekjes. Echt schitterend! Ook het hotel was prima. We werden goed verzorgd en het was er super schoon. We hopen zeker nog een keer te kiezen voor eigenwijze reizen. Zeer goed bevallen

 

Geplaatst op: 07-08-2022

» Bekijk deze reis

Hollandse Waterlinie - Fietsen langs forten en vestingsteden

Prachtige fietsvakantie gehad, mooie route een aanrader.De hotels en het halfension uitstekend, op één hotel na die in Gorinchem heel slecht.Kamer en ontbijt een dikke 5,dus wij zeggen niet meer opnemen in de route zonde. Ondanks deze tegenvaller een mooie week gehad.

Reactie EWR: Het hotel in Gorinchem wordt niet meer gebruikt.

 

Geplaatst op: 06-08-2022

» Bekijk deze reis

Donauradweg, Langzame Donauradweg van Passau naar Wenen - Fietsen en genieten langs de Oostenrijkse Donau

We hebben een mooie reis gehad. Goede e-bikes, goede bewegwijzering. Over het algemeen waren de hotels goed. Het bagagevervoer was uitstekend geregeld. We hebben genoten van de omgeving. Er is zoveel langs de Donau te zien. Overal kloosters, kastelen en ruïnes bovenop de bergen. Neem ook de tijd om de tuinen van Tulln te bekijken, dat is de moeite waard. Het was onze eerste fietsvakantie, maar het smaakt naar meer.

 

Geplaatst op: 04-08-2022

» Bekijk deze reis

Osthouse - Fietsen langs wijngaarden en vakwerkhuizen in de Elzas

Wij hebben een super week gehad. Alles is perfect: verblijf, het restaurant met fantastische keuken? hygiëne, zeer aardige en attente eigenaren.
Wij geven een 10❣️

 

Geplaatst op: 31-07-2022

» Bekijk deze reis

Van Venetië naar Kroatië - Fietsen door de landen van de oude Venetiaanse Republiek 'Serenissima'

Een super vakantie! Wij hadden onze eigen fietsen mee. Maar de huurfietsen die andere reizigers hadden waren ook heel goed.
De meeste hotels waren prima tot soms zeer goed. Een keer hadden we een oude kamer die nodig gerenoveerd moest worden maar het uitgebreide ontbijt maakte het weer goed. De overtocht met de boot terug naar Venetië ging heel goed. Wij hadden wel gezorgd dat we geen koffer hadden maar een grote tas die achterop de fiets kon. Dit omdat we eigen fietsen hadden. Tip, neem een powerbank voor je telefoon, zwemspullen en genoeg drinken mee voor onderweg.

 

Geplaatst op: 22-07-2022

» Bekijk deze reis

  • Compleet verzorgde individuele vakanties
  • Al 30 jaar specialist in wandel- en fietsvakanties
  • Incl. bagagevervoer bij trektochten
  • Klantenbeoordeling 9