Totaal aantal ervaringen: 1038

Langzame Bodensee - Fietsvakantie door 3 landen rondom de Bodensee

Dit was echt een geweldige ervaring. Mooie goed te fietsen etappes plus een tocht naar de watervallen van Schaffhausen. Er was wel wat verschil wat de hotels betreft. Omdat het warm was misten we in enkele gevallen de airco. Maar echte minpuntjes kunnen we niet bedenken. Een aanrader.

 

Geplaatst op: 15-08-2019

» Bekijk deze reis

Malerweg - Het betoverende zandsteengebergte aan de Elbe

Er is natuurlijk altijd wel een tip of een klein minpuntje maar over all kunnen we alleen maar zeggen dat het een prachtige reis is. Een in Nederland relatief onbekend gebied met overweldigende natuur. En op een na waren alle hotels ook prima. Netjes en met vriendelijke mensen.De organisatie ter plaatse, Augustus als ik het me goed herinner had alles prima geregeld. Tot en met buskaartjes en dienstregelingen voor de bus aan toe.

 

Geplaatst op: 14-08-2019

» Bekijk deze reis

De Cotswolds - Wandelen door het hart van Engeland

Onze wandelvakantie in de Cotswolds zit er weer op. We willen niet nalaten jullie te bedanken voor de uitstekende keuzes voor overnachtingen, routes etc. Alles was weer super geregeld! Vast en zeker tot een volgende keer!

 

Geplaatst op: 14-08-2019

» Bekijk deze reis

Ierse Zuidwestkust - Fietsen op het groene eiland

Een heel afwisselende tocht waarbij je veel verschillende landschapselementen te zien krijgt: rotsen, baaien, (getijden)rivieren, kliffen, watervallen, heuvels en vlaktes. Sommige hellingen zijn vrij steil, maar vaak wordt de inspanning beloond met prachtige vergezichten. In de overnachtingsplaatsen (met name in Kinsale) staan veel felgekleurde huizen. Ook zijn er genoeg winkels, restaurants en pubs aanwezig, sommige winkels zijn ook op zondag geopend. In de pubs en restaurants kun je prima eten en drinken, in veel pubs is (vanaf een bepaalde tijd) livemuziek aanwezig. De overnachtingsadressen waren prima. Er was één overnachtingsadres waar geen ontbijt werd geserveerd, maar dat werd door de agent ter plaatse keurig opgelost (ik kreeg geld van hem om in een naburig restaurant te ontbijten). De huurfiets was prima, ik mocht zelfs eerst een proefrit maken alvorens ik besloot om de fiets die week te gaan gebruiken. De meegeleverde reisbescheiden (kaarten, routebeschrijvingen et cetera) waren prima in orde! Ierland is een linksrijdend land, je hebt een reisstekker (Europa-UK) nodig en een regenpak is beslist geen overbodige luxe. Op wegwijzers worden vaak alleen grotere plaatsen weergegeven (in het Iers en in het Engels), de bewegwijzering langs secundaire wegen is doorgaans slecht of ontbreekt geheel. Veel gehuchten, buurtschappen en kleinere dorpen zijn niet voorzien van een plaatsnaambord.

 

Geplaatst op: 12-08-2019

» Bekijk deze reis

Vlaanderen - Fietsen door kleine bossen en beekdalen in Vlaanderen

Ik kan niet anders zeggen dat de reis heel erg goed georganiseerd was: de hotels waren goed, de routebeschrijvingen waren enorm goed en ook de beschrijvingen van hetgeen er te zien was heel erg de moeite waard. Bij de receptie van de hotels was ook steeds duidelijk wat de volgende bestemming was. In Roeselare werd er om 16.30 meteen gebeld toen ik daar aan kwam en mijn koffer er nog niet was. Ik ben zeer enthousiast en heb genoten, hoewel het soms wel heel zwaar fietsen was, terwijl ik wel een ervaren fietser ben (had een fiets met 7 versnellingen). Heb vorig jaar een vergelijkbare reis gedaan langs de Donau, niet met jullie maar met Kras, daar was ik een stuk minder tevreden over. Dus wie weet wat volgend jaar de bestemming wordt. Als het een soortgelijke reis wordt kom ik zeker weer bij jullie terug.

 

Geplaatst op: 25-07-2019

» Bekijk deze reis

Marokko -

Eind april hadden we de reis fietsen in Marokko met woestijnverlenging gebeokt. We fietsten in de natuur en tussen de Berberdorpen, we deden “de piste” tussen 2 kloven met een 4x4, we reden op dromedarissen in de woestijn en zagen de zonsondergang, we sliepen in een tentenkamp van vroegere slaven, we hadden een Marrakech ervaring. We hadden een prachtige reis, de verblijven waren zeker ok maar wisselend van luxe. De fietsroutes waren stuk voor stuk prachtig en per dag zeer afwisselend en zeker te doen qua inspanning als je gewoon bent van hier een 60 km te fietsen tegen wind. Onze begeleider zorgde voor onze picknick. De GPS routes waren perfect. De reis zal ons altijd bijblijven. De vele kinderen die bedelden, de armoede in de dorpen, de Nomaden, de prachtige natuur, de cultuur, onze prachtige verblijven en zeker onze begeleider Midou .

 

Geplaatst op: 24-07-2019

» Bekijk deze reis

Rond de Zuiderzee - Dé fietsklassieker van Nederland

wir möchten uns bei Ihnen für einen wunderschönen Fahrradurlaub rund um die Zuiderzee bedanken. Es hat alles wunderbar funktioniert. Die Hotels waren alle sehr schön gelegen. Besonders über das Hotel De Port van Cleve in Enkhuizen waren wir begeistert. Auch die ausgewählten Strecken waren sehr abwechslungsreich. Wir haben hier viele Gesichter der Niederlande kennen und schätzen gelernt. Wir werden solch eine Fahrradreise sicherlich noch einmal unternehmen, dann aber nur mit Bed & Breackfast. Das abendliche Menu war zwar ausgezeichnet, aber für uns viel zu reichlich.

 

Geplaatst op: 15-07-2019

» Bekijk deze reis

Eu - Le Tréport - Fietsvakantie in Frankrijk: langs krijtrotskusten in Normandië

We hebben al vele fietsvakanties bij Eigenwijze Reizen gedaan. De tochten in Normandië waren nog beter dan anders.
Mooi en rustig hotel gelegen op een groot domein niet ver van de stad. Lekkere keuken. Voldoende afwisseling. De wijnkaart was wel aan de te dure kant. De kok hield rekening met onze wensen voor een vegetarisch alternatief.
Vier dagen fietsen is optimaal als je op 1 plaats blijft overnachten.
De streek is zeer mooi en biedt voldoende afwisseling.
Er zijn vele hellingen, sommige steil en andere zeer lang. Enige oefening op voorhand of een e-bike zijn zeker aan te raden.

 

Geplaatst op: 04-07-2019

» Bekijk deze reis

Algarve - Fietsen door het zonnige zuiden

Ideale manier om de mooie Algarve-streek te ontdekken. Mooie routes zowel langs de kust als in het prachtige binnenland. Nette middenklasse hotels met een goede keuken.

 

Geplaatst op: 02-07-2019

» Bekijk deze reis

Zillertal wandelen - Prachtig wandelen vanuit Uderns

Dit is echt een fantastische wandelreis met prachtige routes, vooral die hoger in de bergen. De natuur is daar schitterend. Voor de fanatiekelingen is het mogelijk om de routes A/B en C/E te combineren op 1 dag. Wel zwaar maar zo zie je extra veel van al het moois dat er is. Het uitzicht vanuit de hotelkamer was ook prachtig. Een aanrader!

 

Geplaatst op: 01-07-2019

» Bekijk deze reis

Van Samos naar Santiago de Compostela - Wandelen over de eeuwenoude Sint Jacobsroute

Een reis om nooit te vergeten! Wij hebben zo genoten van de mooie wandelomgeving waarin wij mochten vertoeven. Ook de mensen on the road wensen elkaar Buen Camino en het schept een gezellige band als je elkaar plots nog eens ergens ziet opduiken. Ook voldoende terrasjes op de weg zodat het echt wel chil blijft. Zelfs de momenten in de regen waren leuk :-) En wat een luxe dat onze bagage elke dag van het ene hotel naar het andere werd overgebracht, zo konden we zonder extra gewicht nog meer genieten van alles rond ons. Eigenlijk, alles, maar ook alles was piekfijn geregeld. De hotels, de taxi's, de bagage, de mooie plannen die we per post ontvingen voor ons vertrek,... de eerste keer met Eigen-wijze reizen was een WAUW-ervaring!

 

Geplaatst op: 01-07-2019

» Bekijk deze reis

Godenweg - De historische route tussen Bologna en Florence

In een woord...super. Bologna is een mooie stad en er hangt een relaxte sfeer. Florence is natuurlijk erg mooi maar veel, heel veel toeristen. Veel gelopen en gezien. De wandelingen waren mooi maar pittig. Veel dalen en stijgen over 20km. We waren er de hele dag zoet mee! Maar dan was er altijd weer een prima accommodatie om te overnachten en te eten. We hebben genoten en alles was prima geregeld!

 

Geplaatst op: 01-07-2019

» Bekijk deze reis

Langzame Bodensee - Fietsvakantie door 3 landen rondom de Bodensee

Prima verzorgde fietsvakantie. Vooral de keuze voor de GPS was een voltreffer. De keuze voor halfpension zouden we niet meer maken, niet omdat het eten niet goed was, maar omdat er vaak geen- of slechts keuze uit 2 opties bestond

 

Geplaatst op: 29-06-2019

» Bekijk deze reis

Pieterpad - Wandelen van Pieterburen naar Maastricht

Weer heerlijk stuk van Pieterpad gewandeld. Met de GPS routes van Eigen Wijze Reizen is het heel ontspannen lopen. Verder waren de hotels weer super en het bagagevervoer ging weer vlekkeloos.

 

Geplaatst op: 29-06-2019

» Bekijk deze reis

Van Lissabon naar Sagres of Faro - Fietsen door het zonnige zuiden van Portugal

Mooie reis. Prachtig landschap. Enkele pittige heuvels onderweg. De wegen zijn niet altijd even fietsvriendelijk (veel steenslag), maar over het algemeen wel te doen. Hotels en huurfietsen goed. Het laatste stuk naar de algarve had voor ons niet gehoeven. Veel te toeristisch.

 

Geplaatst op: 28-06-2019

» Bekijk deze reis

  • Compleet verzorgde individuele vakanties
  • Al 30 jaar specialist in wandel- en fietsvakanties
  • Incl. bagagevervoer bij trektochten
  • Klantenbeoordeling 9