Totaal aantal ervaringen: 1032

Pieterpad 5 en 6 - Wandelen van Afferden naar de St. Pietersberg

Zomer 2012:
'Hallo, we hebben genoten van het Pieterpad. Dank voor de prima organisatie'

 

Geplaatst op: 05-05-2015



Langs de Elbe - Via Dresden, Wittenberg en Magdeburg naar Hamburg

Juni 2012:
Een zeer mooie en geslaagde reis langs de Elbe met mooi weer en goede temperatuur om te fietsen.

 

Geplaatst op: 05-05-2015



Duitse Wadden - Eilandhoppen tijdens een fietsvakantie in Ostfriesland

Juli 2012:
We hebben een heel geslaagde fietsvakantie in Ostfriesland (prachtig weer helpt!) gehad. De omzetting van de route waaraan jullie hebben bijgedragen werkte prima uit.

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Fietsen Vasse - Fietsen langs bronnen en door beekdalen in Twente

September 2013:
Het was uitstekend, jonge ondernemers die hard werken om er iets goeds te leveren. Een voortreffelijke keuken en vriendelijke bediening. Van ons krijgt deze trip een mooie 9 plus. Tot de volgende keer.
 
J. Schoorel

Juli 2014:
Aan de medewerkers.
Zo, de fietsvakantie zit er weer op. We willen even door geven dat alles heel goed in orde was. Mooie fietstochten, goed hotel en bediening enz. Het was erg gemoedelijk om daar te zijn. Dus het kon voor ons niet beter en zijn ook niet veeleisend.
Bedankt namens Gerrie en Chris Olbach en Wim en Diny Bruntink.
Ik had de Enquête ook ingevuld, maar ik vind dit toch persoonlijker.
Wie weet, tot het volgende jaar.

 

 

Geplaatst op: 05-05-2015



Het IJsselmeer - Fietsroutes langs wad en water

Juli 2014:
Afgelopen week hebben wij de fietsreis om het IJsselmeer, de Veluwe variant, gedaan.
Wat een geweldige fietsvakantie is het geworden. Het begon al met de zeer uitgebreide informatiemap.
Beschrijvingen, platte gronden, routekaarten, geweldig.
 
Het waren schitterende routes, met vele verassingen, zoals het klunen over slootjes en door het weiland.
Goede hotels, met prima verzorging, en lekker eten. En de kofferservice was super, ook toen we er even 1 kwijt waren.
Was zo geregeld.
 
Al met al een prachtige ervaring.
Heel hartelijk dank voor de voortreffelijke organisatie.

F. Alsemgeest

 

Geplaatst op: 05-05-2015



Maussane-les-Alpilles - Fietsen in de Provence van Vincent van Gogh

We hebben genoten van de mooie streek en de mooie fietstochten. We hebben echter niet alle fietstochten afgelegd en de wandelingen hebben we ook niet geselecteerd.
Over het hotel niets anders dan lof:
-    Rustig, gezellige omgeving
-    Nette verzorgde kamer, goede airco
-    Leuk zwembad en terras
-    Heel vriendelijk en attent personeel
-    De combinatie van hotel en het nuttigen van het avondmaal in restaurants in de buurt is gewoon schitterend. Dit zijn echt klasse restaurants die elke avond volgeboekt waren. (In ons geval waren er slechts 2 restaurants ipv. 3 zoals vermeld door jullie.)
Deze reis is echt een aanrader, maar een goede fysieke conditie is wel vereist.
Ter inlichting: dit was onze 3de reis met Eigenwijze Reizen, we hopen er nog een paar te kunnen aanvatten.

 

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Veneto - Een bijzondere fietsvakantie rondom Venetië

Oktober 2013:
Een mooie route, met erg mooie stadjes. Ook de hotels waren prima, vooral Albergo San Rafaelle in Vicenza sprak ons erg aan. Door de mooie ligging, maar vooral door de sfeer en erg vriendelijke medewerkers.

Al met al hebben we veel gezien en lekker gefietst. De etappes waren goed te doen en over mooie routes. Af en toe was het een beetje puzzelen met het roadboek, met name waar de stickers weggehaald waren. Maar de combi roadboek - stickers werkt over het algemeen goed.

Met vriendelijke groet,
I. D.

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Puglia - Fietsvakantie met zon, olijfboomgaarden en heldere zeeën

Juni 2013:
Gisteravond zijn teruggekomen van onze vakantie in Puglia, de fietstrektocht.
Op een vertraging na op de heenreis (6 uur op Rome) en de vermissing  van 5 dagen van
een koffer van een van onze reisgenoten is de vakantie ons bovenmatig bevallen.
Geweldige streek, prima fietsen, vriendelijke mensen, prettige sfeer en uitstekende, afwisselende hotels.
Sommige dagen waren de fietsroutes door de te beklimmen heuvels toch nog wat pittiger
dan we ons van te voren hadden voorgesteld bij categorie "2 fietsen".
Gezien de mindere kwaliteit van de wegen in Italië is het wellicht raadzaam het dragen van
een fietshelm te verplichten c.q. aan te bevelen. Met name bij de afdalingen moet je erg goed
opletten op gaten in de weg en ongelijke wegdekken.

Caroline van Dijk

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

De Cotswolds - Wandelen door het hart van Engeland

Juni 2013:

Terug van een werkelijk schitterende wandelreis “Cotswold Way “. Het was werkelijk fantastisch, een zeer mooie tocht welke ik zeker zou aanbevelen.

Ik ben met de trein vanuit Gent (B) vertrokken in Brussel Zuid verder met de Eurostar naar Londen st Pancras, dan met de metro naar Londen Paddington station, met de trein vervolgens naar Moreton-in-March en daarna het laatste stukje met de bus naar Chipping Campden. Dit is zeer goed en zonder problemen te doen. De terugreis  vanuit Bath met de trein naar Londen Paddington station en vanaf hier verder met de metro naar st Pancras station, Eurostar en trein terug naar Gent  (B). Goede en snelle verbinding.

De B&B onderweg: Perfect, goed en goed verzorgd, niets op aan te merken kort bij de route gelegen: Valley Vieuws, Middeleyard, Kings Stanley is zonder meer de mooiste en ligt pal aan de route.

Het vervoer van de bagage; Zeer goed geregeld een pluim voor Andrew Guppy van “Cotswoldwalks” is zeker op zijn plaats.

De Cotswold Way zelf; is prachtig om te wandelen, zeer veel en mooie vergezichten, afwisselend met bossen, valleien, beekjes en nog veel meer. Zeer goed gemarkeerd, je kunt bijna niet mislopen. Ik had echter wel vooraf een routeboek gemaakt met informatie van internet, aangevuld met info uit diverse engelstalige publicaties .
Het zou zeker de moeite waard zijn om te overwegen deze gehele Cotswold Way in jullie programma op te nemen.

Wat het weer betreft: één dag regen gehad, de rest van de dagen Zon, licht bewolkt en prima wandelweer.
 
Kortom: Een schitterende wandelreis.

DANK VOOR DE GOEDE ORGANISATIE VAN DEZE TOCHT, OOK COTSWOLDWALKS VERDIENT EEN ZEER GROTE PLUIM.
 
Wilfried de Smet.
 

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Verlengingsweek Ko Lanta (Krabi) - Uitrusten van uw fietsvakantie op een zonnig, Thais eiland

December 2012:
Het was hier heel heet, maar we lagen aan zee en hadden een zwembad.Het zeewater is hier trouwens verschrikkelijk warm. Dat voelt heel raar.

We hebben hier verschillende uitstapjes gemaakt.Eerst met een speedboot naar een natuurpark op Phi Phi eiland, een echt bounty eiland, mooi strand tussen hoog oprijzende rotswanden, kristalhelder water en het zand van het strand was gewoon poeder zo fijn. Daarna ging de boot naar een baai, waar je vanaf de boot kon snorkelen, leuk visjes kijken.
Daarna  even een rustdag ingelast, lees: winkelen, zwemmen, en Thaise massage.

De dag erna hebben we een sightseeingtour gedaan en op de olifant door de jungle gereden, en naar de watervallen gewandeld.
We hebben een hele tijd door het tropisch regenwoud gelopen, om naar een waterval en een grot te gaan kijken. Het was een mooie wandeling, hoewel de rotsen en de klei glad waren omdat het de nacht ervoor geregend had. De waterval leek op onze douche, er kwam ook niet veel water vanaf, en het had nog wel geregend. De grot was wel mooi, maar niet erg indrukwekkend.

Daarna met een privechauffeur een sightseeingtour over het eiland gehad, ( we waren de enigen die deze tocht die dag geboekt hadden), Dat was leuk, er waren mooie uitzichten over de stranden, en zo een idee van het hele eiland gekregen. Ook nog een bezoekje gebracht aan de oude stad, die was wel toeristisch.

De dag erna hebben we een zeekajaktocht gedaan. Dat was erg leuk, we hebben om een eiland heen gekajakt, en onderweg op een privestrandje (met onze groep van 12 man) aangelegd om te zwemmen. Tevens hebben we in een grot echt rondgevaren, en in een andere konden we binnenvaren, en dan uit de kano om in de grot omhoog te klimmen. Het was echt heel mooi, ook het varen om het rotseiland, met mooie overstekende rotspartijen en stalagmieten.
Leo en Christien v.d. Besselaar

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Friese steden en meren - De elfstedentocht op de fiets

Augustus 2014:
Wij hebben net de Friese steden en meren tocht gefietst.
Erg leuke tocht, goed georganiseerd en erg goede fietsen.
Het eten was bij alle hotels van goede kwaliteit. De hotelkamers bij de een wat ruimer dan bij de ander.
Dhr. Van Rijn

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Zuidwest-Turkije - Fietsen in een aangenaam klimaat

Verslag Zuid West Turkije

Een lekker koel flesje water, pakt de taxichauffeur uit een koelbox uit zijn auto. Lekker! Hij staat netjes met een naambordje op vliegveld Dalaman op ons te wachten. Een vlotte rit naar ons eerste hotel en onze eerste blikken op Turkije! In het hotel weer een drankje, terwijl onze koffers naar de kamer worden gebracht. Wat fijn als je aankomst zo glad verloopt. Omdat niet duidelijk is hoe laat we de fietsen zullen krijgen en we geen zin hebben om te wachten terwijl we ook even zouden kunnen wandelen wordt er netjes voor ons gebeld en geïnformeerd. Dus even Fethiye verkend, een mooi plaatsje met leuke boulevard. 's Avonds in het hotel genieten we van een heerlijk buffet! 
Die avond komen we Raymond al tegen die ons de fietsen gaat verstrekken en kunnen we ze even uitproberen. Ook neemt hij de routes en de opties nog even met ons door. Kortom alles volgens plan. De fietsen worden met uiterste inspanning zoveel mogelijk aan onze wensen aangepast en de volgende morgen gaan we verheugd op pad, rondje schiereiland.

De bikini's in de fietstas. Even wat wennen aan de routebeschrijvingen en aan het verkeer. Vooral veilig rijden!! We komen er wel uit met hier en daar een kleine twijfel. Het schiereiland is prachtig, azuurblauwe zee, mooie baaien waar gezwommen wordt. Wel wat klimmen af en toe en de wegen zijn niet overal even goed. We begrijpen al snel waarom we mountainbikes hebben gekregen. In de laatste baai hebben we een duik genomen, heerlijk. En terug in het hotel een duik in het zwembad en weer zo'n heerlijke maaltijd. De hoteleigenaren spreken Nederlands (Vlaams) en eten ook mee, mengen zich onder de gasten. De volgende dag een rondrit door de landelijke omgeving langs allerlei irrigatiekanalen. De weg was opgebroken geweest en weer dichtgegooid en het wegdek had hier zwaar onder te lijden gehad. Ja die mountainbikes hadden we echt nodig! We kwamen langs verschillende wegwerkzaamheden, gelukkig konden we overal langs/ mochten over de hoogspanningskabels heen stappen.

Overal waar we rijden worden we begroet of komt er een groet en een glimlach terug op onze "Merhaba". Soms wordt er ter begroeting getoeterd. We hebben het idee dat we soms een bijzondere aanblik bieden, 2 blonde dames die fietsen in een land waar we geen andere fietsers buiten de stad tegenkomen! Regelmatig komen we een bron tegen waar we de bidon kunnen vullen. De moskee op de achtergrond zorgt voor een oosterse sfeer. Af en toe gaat er een stuk steen lopen, er zitten hier pootjes onder. O, ik zie het, een schildpad. We genieten deze dag een uitgebreide lunch onderweg. Na een transfer die middag naar Gocek mogen de fietsen bij gebrek aan een fietsenstalling in de hal van het hotel staan. De koffers en de fietsen zijn met ons meegereisd in het busje. Gocek is mooi. Het hotel ligt aan de boulevard en heeft daar ook een restaurant. We eten prima en maken een avondwandeling.

De volgende morgen worden we met fiets en al over de eerste pas gebracht zodat we een gevaarlijk stuk weg overslaan. Er blijven nog zo'n 38 km over om te fietsen. We halen wat bij een bakker en in een supermarkt tegen lunchtijd. Overal worden we vriendelijk behandeld en doet men zijn best ons zo goed mogelijk te helpen. We rijden na de lunch door een mooie vallei met granaatappelbomen, mooie oranjerode bloesems. Na een flinke klim de vallei uit kijken we plots uit over de delta bij Dalyan. Een prachtig getijde gebied. Er wordt zeekraal geplukt door 2 lokale mannen en we zijn van harte welkom om te komen kijken. Of we de krabben al hebben gezien?? Wat verderop in een boeren café drinken we grote glazen granaatappelsap. Nou als je leest waar dat allemaal goed voor is!?! Het is in ieder geval lekker en koel. In het café worden ter plekke in een lage oven broden gebakken door een vrouw die ervoor zit op een laag krukje. Verder naar Dalyan, een mooi toeristisch maar nog dorps aandoend plaatsje. In het pension krijgen we de sleutel van de kamer en even later als de "chef" wakker is krijgen we thee, cake ( dit elke dag) en alle informatie over de streek die we wensen. Het pension is een oase voor mens en kat ( er zijn er 4), een heerlijke beschaduwde tuin met terrassen aan de rivier waarin gezwommen kan worden. Het terras geeft uitzicht op de rotsgraven. De vissen en schildpadden zijn zichtbaar in het schone rivierwater. Soms zelfs een ringslang ( niet giftig!). Er varen wat bootjes voorbij.

Het personeel doet erg zijn best om het ons naar de zin te maken. De eigenaar, zelf fietsliefhebber doet hier graag aan mee. Men kookt hier één keer per 2 dagen voor de gasten, dus morgen eten we mee, vanavond even wat in het stadje eten. Er lopen obers op straat lopen om je binnen te praten. Met een grapje zijn ze ook tevreden, we kunnen er wel om lachen. Er wordt wel gereageerd op ons vrouwzijn maar het blijft allemaal charmant!

De volgende dag met de boottocht mee, Levent ( de pensioneigenaar) regelt nog een korting en een auto naar de boot voor ons. We genieten ervan, boot, zwemmen in het meer, de lunch, de gekke toeristen in het modderbad, en vooral van de ruïnes van de stad Kaunos waar we gelukkig op de laatste fietsdag ook nog langs komen. We zijn van plan dan meer tijd hiervoor te nemen want we vinden Kaunos erg mooi. Ook de vogelaar komt hier aan zijn trekken met witte reigers, bonte kraaien, purperreigers, een steenuil.

 

Geplaatst op: 05-05-2015



Vlaanderen - Fietsen door kleine bossen en beekdalen in Vlaanderen

Met veel plezier hebben wij genoten van de fietstocht in Zuid-Vlaanderen. Een uitstekende routebeschrijving met prima kaarten erbij.
Niets te klagen dus.
Ton Huisman

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

St. Johann fietsen - Fietsen in Noord-Tirol

Juli 2012:
Wij hebben net een fietsvakantie achter de rug in St.Johann in Tirol. Alles is prima verlopen. Ook het hotel was prima, goeie service en erg vriendelijk. Verder waren de routes ook prima uitgezet en goed te doen .

Juni 2009:
Het verblijf bij hotel Sonne in St. Johann was bijzonder prettig. De zorg die aan ons werd besteed was uitstekend. Het kleinschalige karakter van het hotel sprak ons bijzonder aan. Graag willen we ons positieve geluid onder uw aandacht brengen.


Juli 2006:
Hierbij willen we even laten weten dat we een fantastische vakantie hebben gehad. De fiets- en wandeltochten waren schitterend en wat zwaarte betreft voor ons (50+-ers met een behoorlijke conditie) precies goed te doen. Hotel Sonne was perfect: Heel comfortabel en de gastvrijheid van de fam. Walder opmerkelijk. We hebben er 2 heerlijke weken gehad.

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Pieterpad 1 en 2 - Wandelen van Pieterburen naar Ommen

Juli 2006:
Beste mensen van EigenWijze Reizen,
We hebben een heerlijke vakantie gehad. Alles was weer perfect geregeld. Nogmaals dank.

 

Geplaatst op: 05-05-2015



  • Compleet verzorgde individuele vakanties
  • Al 30 jaar specialist in wandel- en fietsvakanties
  • Incl. bagagevervoer bij trektochten
  • Klantenbeoordeling 9