Totaal aantal ervaringen: 1032

Rondom de Triglav - Fietsen door een prachtig natuurpark in de Julische Alpen

Zomer 2007:

"Vandaag hebben we 41km voor de boeg. Dat is meteen de gemiddelde afstand die we deze week per dag moeten rijden. De bergen hoeven minder geoefende fietsers dus niet af te schrikken. Je kunt rustig de tijd nemen om ze te bedwingen." Het gehele reisverslag vindt u hier.

Augustus/september 2003:

Het was een prachtige tocht met elke dag weer schitterende vergezichten en altijd fietsen tussen indrukwekkende rotsformaties. En overal vriendelijke, gastvrije mensen. De oudere generatie spreekt bijna allemaal Duits en de jongeren vinden het leuk Engels te kunnen gebruiken. Kortom, voor de sportieve fietser: een aanrader! Het gehele reisverslag vindt u hier.

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Andalusië - Wandelen door de sierra's en langs de pueblos blancos

Hoewel de herfst hier duidelijk zijn intrede heeft gedaan, genieten wij nog volop na van de weldadige Spaanse warmte en de prachtige wandelingen in schitterende gebieden. Wij hadden dus weer een prima keuze gemaakt! De transfers via jullie agent in Ronda waren uitstekend geregeld, een klantvriendelijk stel. Ook de hotels waren goed. San Fransisco in Ronda is een keurig,eenvoudig stadshotel, en het voordeel is, dat je midden in het centrum ligt; het hotel in Montejaque is mooi, schoon, sfeervol en heeft een zeer goede keuken. Ook de eigenaren, een van oorsprong Duits echtpaar, waren erg vriendelijk (het was een verademing even Duits te kunnen praten in plaats van ons Spaanse gebrabbel) Dit hotel Palacete de Manara kwam voor ons als beste uit de bus. Het hotel in Grazalema was weliswaar ook goed, beneden luxe, de kamers iets minder spic en span, maar de sfeer was erg onpersoonlijk. Tja, en dan Enfrente Arte, waarvoor we hadden gekozen voor de 4 dagen verlenging. We wisten bij binnenkomst en tijdens de rondleiding niet wat we zagen. Op dit hotel had de (Belgische) oprichter zijn fantasie ongebreideld losgelaten. Wij waren compleet verrast en genoten van alle hoekjes, zitjes, balkonnetjes, onze (bamboe)kamer uiteraard, waarin we ons in Indonesië waanden, van de tropische binnenplaats en de rondvliegende papagaai en kanaries. De ligging was goed voor de conditie, want de weg naar het centrum, de bus of het station vereiste telkens een pittige klim.

Kort samengevat: wij hebben genoten van een mooie reis, die uiteraard mede geslaagd is door de goede organisatie van Eigen-Wijze Reizen en daarvoor willen wij jullie weer hartelijk bedanken!

Reiservaring wandelvakantie trektocht:
Bedankt voor wederom een supervakantie met mooie wandelingen en goede hotels. (ansichtkaartje uit Andalusië)

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Immenstaad - Varen en fietsen rondom de Bodensee

Juni 2007:
Wij willen onze dank uitspreken voor de voortreffelijke fietsvakantie. Zowel het appartement, de routes (wel goed lezen wat er staat) als het eten was/waren geweldig goed!

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Ierse Zuidwestkust - Fietsen op het groene eiland

Geachte medewerkers,
Ik hoop dat onze vakantie in Ierland straks net zo mooi en goed wordt als jullie uitvoerige documentatie, reisbescheiden en routebeschrijvingen, die ik vandaag van jullie heb ontvangen. In één woord geweldig. Hartelijk dank hiervoor.
Na de vakantie toegevoegd:
Ben net terug van de fietsvakantie in Ierland. In één woord geweldig. Alles was perfect. Van jullie agent, de fietsen, de mooie routes tot aan de B&B's toe. Met name de dames van Atlantic Shore en Barry's B&B, Maggie en Eileen zijn schatten van mensen. Ze stopten zelfs stiekem fruit in de fietstassen voor onderweg. Reken er maar op dat ik voor het komende jaar opnieuw een vakantie bij jullie ga boeken. Het enige minpuntje was op de terugreis toen we een half uurtje boven de Noordzee moesten rondcirkelen omdat het noodweer was op Schiphol zodat we niet konden landen. Dus als jullie dat in de toekomst ook nog kunnen regelen dan.... Geweldig bedankt.

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Vieux Mareuil - Sfeervol ontspannen met een fietsvakantie in de Périgord

September 2014:
Wij zijn  de afgelopen jaren reeds twintig keer op reis geweest met jullie organisatie.
 Alhoewel wij steeds, na elke keer dat wij met jullie op reis geweest zijn, onze bevindingen laten weten aan de heer Herman van het bureau in Leuven waar wij - Belgen zijnde - onze reizen bestellen willen wij deze keer ook onze bevindingen over onze laatste bestemming nl Vieux-Mareuil, aan jullie doorgeven en dit omdat Vieux-Mareuil werkelijk een prachtbestemming is.
 
Dit dus om u te melden dat wij heel tevreden zijn over ons verblijf in Vieux-Mareuil.  Alles is heel erg meegevallen.  Een knus en gezellig hotelletje, de fietsroutes zijn heel goed uitgestippeld langs hele kalme wegen.  De twee wandelingen vallen ook erg goed mee.
In het bijzonder willen wij de goede service, klantvriendelijkheid en de lekkere maaltijden beklemtonen in het knusse hotel in Vieux-Mareuil.  Wij voelden er ons onmiddellijk thuis, en dit dank zij de joviale hoteleigenaars (de heer en mevrouw Colas), die met hart en ziel hun hotel uitbaten.  Het enthousiasme waarmede deze hoteleigenaars hun klanten verwennen en  ten dienste zijn verdient een speciale vermelding.  Vandaar dus deze mail naar jullie toe.
Paul Rommelaere
Martine Vandenberghe
 

 

Geplaatst op: 05-05-2015



Eibergen fietsen - Smakelijk tafelen in een landelijke sfeer tijdens een fietsvakantie.

September 2007:
Geachte mevrouw/mijnheer, hartelijk dank voor de gastvrijheid waarvan wij de afgelopen dagen bij u in Eibergen mochten genieten. In een prachtige rustige omgeving, met vriendelijk en attent personeel, nette kamers en goede maaltijden. Een aanrader, die wij graag willen aanbevelen bij vrienden en kennissen. Voor herhaling vatbaar. Nogmaals dank!

Juni 2007:
We verbleven 5 dagen in Eibergen. Zoals altijd was het weer perfect. Gezellige sfeer en een culinaire belevenis. Het was een adres met een kroontje, nou het mag een gouden kroontje zijn. Erg prettig, complimenten. Bovendien vonden wij het een super service dat van tevoren een melding kwam over de wegwerkzaamheden in de buurt van Eibergen.

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Eu - Le Tréport - Fietsvakantie in Frankrijk: langs krijtrotskusten in Normandië

We hebben alleen maar lofuitingen voor deze reis. (we zijn eigenlijk niet anders gewend). Het Domain Joinville lag prachtig, onze kamer perfect, de "ober "gaf ons adviezen over een plat pad bij Dieppe over een spoorlijn en een weg langs de Bresle, wij kozen toch voor de aangereikte tochten omdat we niet in een plat land waren maar de juist de "bergen" wilden proeven.
Leuke plaatsjes , goede informatie kortom: we hebben genoten.


 

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Bohemen - Fietsen door historisch Tsjechië, in het stroomgebied van de Labe (Elbe)

Het was een prachtige tocht. Tsjechië heeft een prachtige natuur. We waren er nog nooit geweest en we wilden ook graag naar Praag. Daarom hadden we de reis een aantal dagen verlengd zodat we ook ruim de tijd hadden voor Praag. Dit was prima te doen met de trein vanaf Beroun. Het leuke van deze reis was de afwisseling tussen de prachtige natuur en de geweldige cultuur in de steden.

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

West-Bohemen - Fietstocht door historisch Tsjechië, langs kuuroorden en kastelen

Augustus 2006:
Beste 'Eigen-Wijze Reizen', Van 31 juli t/m 14 augustus hebben we met z'n drieën de Grote Tsjechië tocht gefietst. Hier plakten we vier dagen Praag aan, zodat we op 18 augustus weer terug naar Nederland zijn gevlogen. Het was een goed te fietsen route met een uitstekende routebeschrijving. Als het al een keer fout ging dan was het (meestal) onze eigen schuld. De huurfietsen en de hotels waren prima. Al met al hebben we genoten van een geweldige fietsvakantie. Prima georganiseerd en goed verzorgd. Bedankt!
Met vriendelijke groeten en tot de volgende reis misschien.

 

Geplaatst op: 05-05-2015



Provence Culinair - Heerlijke fietsvakantie langs restaurants en door de wijngaarden van Frankrijk

Juni 2007:
Wij hebben een hele fijne fietsvakantie gehad twee weken geleden. De routes waren weer prima uitgezocht en goede documentatie. En de naam 'culinair' deed zijn naam meer dan eer aan! In één woord voortreffelijk.

Augustus 2007:
Echt waar, dit is voor meer dan 100% genieten. Prachtige hotels, lekker eten en vooral een mooie streek om met de fiets te ontdekken. We hebben genoooooooooooooten, bedankt.

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Donauradweg goede hotels - 8-daagse tocht

Juni 2007:
De vriendelijke mensen in de hotels en de horeca maken met hun topbediening er een heerlijke vakantie van.

 

Geplaatst op: 05-05-2015



Noord-Bretagne - Fietsvakantie in Frankrijk langs ruige, grillige kusten en prachtig achterland

We zijn gisteren uit Noord-Bretagne teruggekeerd. We hebben genoten, en dat was mede mogelijk door de fantastische organisatie, waardoor we ons nergens onnodig zorgen over hoefden te maken. Onze complimenten gelden in het bijzonder de gedetailleerde routebeschrijving, waaraan duidelijk veel zorg is besteed en behoort tot de beste die we ooit hebben gehad.
R. Radermacher Schorer
A. Romeijn  

 

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Trizay - Fietsvakantie langs de zonnige kust van de Charente-Maritime in Frankrijk

Juli 2011: Les jardins du Lac:
Het was geweldig!! Dit hotel is een paradijsje, het eten en de hele sfeer onovertroffen. Ik heb het al aan een aantal vrienden aanbevolen.

2009: Les jardins du Lac en Le Chizé:
De diners van hotel Les Jardins du Lac zijn van topkwaliteit en ook de kamers zijn als goed te kwalificeren. Daarna hebben we enkele dagen in de Chambre d´hôtes Le Chizé doorgebracht. Eveneens een uitstekende locatie.
Over de routes en de correcte routebeschrijving niets dan lof.
Wij hebben veel in Frankrijk gefietst en dit gedeelte is door de afwisseling van landschap, dorpjes en stadjes wel één van de mooiste die wij hebben meegemaakt.

Mei 2008: Le Chizé:
Terugkijkend op de fietsweek Trizay kunnen we die als succesvol aanmerken. De keuken van Hotel du Lac was zeer goed. Wel even bedenken dat bij deze maaltijden ook een goede wijn behoort, die niet is inbegrepen. De fietstochten waren ook prima. De chambre d´hote Chizé was prima. Goeie mensen, die Fabienne en Pascal. Bedankt en tot de volgende keer!
 

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Osthouse - Fietsen langs wijngaarden en vakwerkhuizen in de Elzas

Wij zijn net terug van onze uitgestelde reis, vanwege het slechte weer in mei, naar Osthouse.
Wat een heerlijke week vol verwennerij en mooie fietstochten hebben we gehad!
Jullie hadden ons deze tocht geadviseerd na een wat teleurstellende week vorig jaar in Chouzy-sur-Cisse, waar we met name over de keuken niet erg enthousiast waren. Deze locatie overtrof alle verwachtingen.
We zijn in de watten gelegd door Brigitte en Jean-Philippe, zodanig dat we nu een weekje op dieet moeten!
 
We hadden over het algemeen goed fietsweer, af en toe een buitje, maar zo'n 18 á 20 graden. Prima dus.
 
De fietsroutes waren duidelijk en mooi. Alleen de route naar Duitsland hebben we niet afgemaakt, vanwege teveel regen maar ook omdat we al hadden gehoord dat de pont buiten dienst was wegens werkzaamheden.
Misschien is het een idee om nog een extra route te creëren, bv vanuit Colmar? Je kunt zo eenvoudig met de trein uit Ernstein ook die kant op. Het is zeker de moeite waard om nog een nacht langer dan de 5 nachten te verblijven.
 
Hartelijk dank voor jullie soepele opstelling wat betreft het uitstellen van ons verblijf en hopelijk tot volgend jaar!
Dic&Mieke de Metz




 

 

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Bracieux - Fietsen in het hart van het Loire-dal

Juli 2010:
Wij zijn net thuis van een prachtige trip naar Bracieux. Het weer was soms wat aan de warme kant (30-35 graden), maar bij een vroeg vertrek was het te doen.
Het hotel was goed, prima bedden, wel wat kleine kamer met weinig kastruimte, maar de douche na een warme fietstocht deed het uitstekend. De hotelbeheerders waren zeer gastvrij, spraken enkel Frans, niet mijn sterkste taal, maar met handen en voeten was veel duidelijk te maken. Kortom een prima vakantie.
De routes waren uitstekend beschreven en uitgezet. Er was voldoende afwisseling in tochten door de bossen over velden en langs wijngaarden, zonnebloemvelden en vennetjes.

Juli 2009:
Wij zijn in Bracieux geweest en hebben het daar heerlijk gehad. Vooral de fantastische gastvrijheid van het hotel was hartverwarmend. Iedere dag kregen wij een (gratis) lunchpakket mee, gemaakt met liefde en fantasie. De "baas" van het hotel weet alles van de fietstochten in deze prachtige streek en vindt het leuk om daarover te vertellen.

Juni 2009:
Wij zijn erg blij dat u de moeite hebt willen nemen om een speciale huurfiets met verlaagde instap voor ons te regelen en wij vertellen onze prettige ervaring met Eigen Wijze Reizen dan ook aan een ieder die dit wil horen. Nogmaals onze hartelijke dank.


Juni 2008:
Het was onze eerste ervaring met uw organisatie. Wij hadden drie arrangementen aan elkaar geknoopt en willen u even meedelen dat wij enorm enthousiast zijn over de hele reis. De informatie,de mappen en alle uitgezette fietsroutes waren geweldig!
Het allermeest hebben we genoten van ons verblijf in Bracieux, wat een fijne plek om te zijn, wat een aardig echtpaar, wat een mooi ontbijt en wat een grappige formule om op drie plaatsen in het dorp te dineren!
(red. Deze klant verbleef achtereenvolgens in Abdijhotel Lo, Bracieux en Aardenburg.)

 

Geplaatst op: 05-05-2015



  • Compleet verzorgde individuele vakanties
  • Al 30 jaar specialist in wandel- en fietsvakanties
  • Incl. bagagevervoer bij trektochten
  • Klantenbeoordeling 9