Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Totaal aantal ervaringen: 1514

Canal du Midi - Fietsen van Toulouse naar de Middellandse Zee

Reiservaring prijswinnaar fietsvakantie Canal du Midi:
Gisteravond zijn we teruggekomen van onze fietstocht langs het Canal-du-Midi.Het was een geweldige ervaring om deze tocht als prijswinnaar te mogen maken. Zaterdagmorgen 28 april vertrokken we uit een droog, maar wel wat guur Den Bosch en hadden een voorspoedige reis naar Toulouse. Hier wachtten ons het prima hotel Mermoz. De zondag hebben we gebruikt om met de goede huurfietsen de stad en het kanaal aan de westkant van het Station te verkennen. Het was prima zonnig weer. Maandag vertrokken we met plensbuien in regenpakken uit het hotel naat Castelnaudery, maar halverwege hield de regen op en voor de rest van de tocht viel er geen druppel regen meer. Alleen in de avonduren zijn we nog af en toe verrast met een regenbui.
We hebben genoten van de tocht lang een beeldschoon en rustig kanaal. De fietspaden waren af en toe wat aan de smalle en hobbelige kant ,maar de routebeschrijver had voortreffelijk zijn werk gedaan om ons er tijdig op voor te bereiden. We hebben slechts een keer een drukfout in de beschrijving kunnen ontdekken. Al met al goede tot redelijke hotels, prima fietsen en wonderschone route, goede restaurants, we hebben in een woord genoten van deze prijs en willen U allen hartelijk bedanken voor de zorgen, die U besteedt hebt aan deze reis voor ons.
 

 

Geplaatst op: 05-05-2015



Toscane wandelen - Wandelen door de middeleeuwen

Juni 2012:
Wij zijn weer terug van onze fantastische wandeltrektocht door Toscane. 
Het weer deed ook zijn best en de wandeltochten waren mooi en afwisselend. 
´s Avonds lekker genieten in een van de overnachtingsadresjes. Ook deze waar zeer afwisselend en in een woord geweldig. 
Mooie, ruime kamers, leuke locatie en vriendelijke mensen. 
Wij vonden deze mix van wandelen in de mooie natuur en ´s middags/´s avonds gezellig in een stad(je) te zijn optimaal. 

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Eifel - Mooi en makkelijk wandelen in het middelgebergte

Juni 2012:
Wij zijn terug van de wandeltrektocht in de Eifel.
We hebben enorm genoten, wat een prachtige wandelingen.
In Binscheid in Haus Mannertal hebben we overheerlijk gegeten. Wat een fantastische keuken.
 

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Tavel - Fietsen in de omgeving van Avignon

Augustus 2014: Tavel en Rondom Orange:
Dit jaar hebben wij met 6 personen twee heerlijke weken gefietst in de streek rond Tavel en de streek rond Orange (de gebieden lagen vlak bij elkaar).
Het restaurant van het hotel in Tavel is echt geweldig: zo gastvrij en elke avond zo heerlijk gegeten!
Het hotel in Orange was ook heel goed (weer heel anders dan in Tavel), heerlijk uitgebreid ontbijt, virendelijke medewerkers, mooi zwembad, hotel was rustig gelegen en airco op de kamers.
De stad Orange is een heel leuk en gezellig stadje, waar we ook een geweldige avond hebben meegemaakt in het amfitheater waar 6500 mensen om 22.00 uur 's avonds de uitvoering meemaakten van de Carmina Burana (met 2 koren en een kinderkoor en 3 solisten), echt prachtig bij een ondergaande zon, met op de achtergrond in de verte de Mont Ventoux.
 
Juni 2012:
De accommodatie in Tavel was uitstekend, erg plezierige mensen en uiterst correct bij de advisering omtrent diner en wijn! We hebben er dan ook voortreffelijk gegeten en mooie wijnen (meest rosé) gedronken. De aanduiding van 1 fietsje kan echter niet. Op z´n minst 1 tot 2 fietsjes is hier op z´n plaats.

 

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Rondom Orange - Fietsvakantie in Frankrijk, zonnig en makkelijk fietsen in de Provence

Augustus 2014: Tavel en Rondom Orange:
Dit jaar hebben wij met 6 personen twee heerlijke weken gefietst in de streek rond Tavel en de streek rond Orange (de gebieden lagen vlak bij elkaar).
Het restaurant van het hotel in Tavel is echt geweldig: zo gastvrij en elke avond zo heerlijk gegeten!
Het hotel in Orange was ook heel goed (weer heel anders dan in Tavel), heerlijk uitgebreid ontbijt, virendelijke medewerkers, mooi zwembad, hotel was rustig gelegen en airco op de kamers.
De stad Orange is een heel leuk en gezellig stadje, waar we ook een geweldige avond hebben meegemaakt in het amfitheater waar 6500 mensen om 22.00 uur 's avonds de uitvoering meemaakten van de Carmina Burana (met 2 koren en een kinderkoor en 3 solisten), echt prachtig bij een ondergaande zon, met op de achtergrond in de verte de Mont Ventoux.
 
Augustus 2011:
We zijn terug van een héél bijzondere fietstour rondom Orange. De hele fietsweek was geweldig! De tour, de plaatsjes, de mensen, het eten (beiden gegroeid) de hotels en niet te vergeten de geur van lavendel, coniferen, de prachtige wijngaarden, appelgaarden en alles waar we verder enorm van genoten hebben. Het was in een woord super. Dank aan jullie allen voor jullie inzet, enthousiasme en vriendelijheid Wij hebben een geweldig week gehad.

 

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Pieterpad 5 en 6 - Wandelen van Afferden naar de St. Pietersberg

Zomer 2012:
'Hallo, we hebben genoten van het Pieterpad. Dank voor de prima organisatie'

 

Geplaatst op: 05-05-2015



Langs de Elbe - Via Dresden, Wittenberg en Magdeburg naar Hamburg

Juni 2012:
Een zeer mooie en geslaagde reis langs de Elbe met mooi weer en goede temperatuur om te fietsen.

 

Geplaatst op: 05-05-2015



Duitse Wadden - Eilandhoppen tijdens een fietsvakantie in Ostfriesland

Juli 2012:
We hebben een heel geslaagde fietsvakantie in Ostfriesland (prachtig weer helpt!) gehad. De omzetting van de route waaraan jullie hebben bijgedragen werkte prima uit.

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Fietsen Vasse - Fietsen langs bronnen en door beekdalen in Twente

September 2013:
Het was uitstekend, jonge ondernemers die hard werken om er iets goeds te leveren. Een voortreffelijke keuken en vriendelijke bediening. Van ons krijgt deze trip een mooie 9 plus. Tot de volgende keer.
 
J. Schoorel

Juli 2014:
Aan de medewerkers.
Zo, de fietsvakantie zit er weer op. We willen even door geven dat alles heel goed in orde was. Mooie fietstochten, goed hotel en bediening enz. Het was erg gemoedelijk om daar te zijn. Dus het kon voor ons niet beter en zijn ook niet veeleisend.
Bedankt namens Gerrie en Chris Olbach en Wim en Diny Bruntink.
Ik had de Enquête ook ingevuld, maar ik vind dit toch persoonlijker.
Wie weet, tot het volgende jaar.

 

 

Geplaatst op: 05-05-2015



Het IJsselmeer - Fietsroutes langs wad en water

Juli 2014:
Afgelopen week hebben wij de fietsreis om het IJsselmeer, de Veluwe variant, gedaan.
Wat een geweldige fietsvakantie is het geworden. Het begon al met de zeer uitgebreide informatiemap.
Beschrijvingen, platte gronden, routekaarten, geweldig.
 
Het waren schitterende routes, met vele verassingen, zoals het klunen over slootjes en door het weiland.
Goede hotels, met prima verzorging, en lekker eten. En de kofferservice was super, ook toen we er even 1 kwijt waren.
Was zo geregeld.
 
Al met al een prachtige ervaring.
Heel hartelijk dank voor de voortreffelijke organisatie.

F. Alsemgeest

 

Geplaatst op: 05-05-2015



Maussane-les-Alpilles - Fietsen in de Provence van Vincent van Gogh

We hebben genoten van de mooie streek en de mooie fietstochten. We hebben echter niet alle fietstochten afgelegd en de wandelingen hebben we ook niet geselecteerd.
Over het hotel niets anders dan lof:
-    Rustig, gezellige omgeving
-    Nette verzorgde kamer, goede airco
-    Leuk zwembad en terras
-    Heel vriendelijk en attent personeel
-    De combinatie van hotel en het nuttigen van het avondmaal in restaurants in de buurt is gewoon schitterend. Dit zijn echt klasse restaurants die elke avond volgeboekt waren. (In ons geval waren er slechts 2 restaurants ipv. 3 zoals vermeld door jullie.)
Deze reis is echt een aanrader, maar een goede fysieke conditie is wel vereist.
Ter inlichting: dit was onze 3de reis met Eigenwijze Reizen, we hopen er nog een paar te kunnen aanvatten.

 

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Veneto - Een bijzondere fietsvakantie rondom Venetië

Oktober 2013:
Een mooie route, met erg mooie stadjes. Ook de hotels waren prima, vooral Albergo San Rafaelle in Vicenza sprak ons erg aan. Door de mooie ligging, maar vooral door de sfeer en erg vriendelijke medewerkers.

Al met al hebben we veel gezien en lekker gefietst. De etappes waren goed te doen en over mooie routes. Af en toe was het een beetje puzzelen met het roadboek, met name waar de stickers weggehaald waren. Maar de combi roadboek - stickers werkt over het algemeen goed.

Met vriendelijke groet,
I. D.

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

De Cotswolds - Wandelen door het hart van Engeland

Juni 2013:

Terug van een werkelijk schitterende wandelreis “Cotswold Way “. Het was werkelijk fantastisch, een zeer mooie tocht welke ik zeker zou aanbevelen.

Ik ben met de trein vanuit Gent (B) vertrokken in Brussel Zuid verder met de Eurostar naar Londen st Pancras, dan met de metro naar Londen Paddington station, met de trein vervolgens naar Moreton-in-March en daarna het laatste stukje met de bus naar Chipping Campden. Dit is zeer goed en zonder problemen te doen. De terugreis  vanuit Bath met de trein naar Londen Paddington station en vanaf hier verder met de metro naar st Pancras station, Eurostar en trein terug naar Gent  (B). Goede en snelle verbinding.

De B&B onderweg: Perfect, goed en goed verzorgd, niets op aan te merken kort bij de route gelegen: Valley Vieuws, Middeleyard, Kings Stanley is zonder meer de mooiste en ligt pal aan de route.

Het vervoer van de bagage; Zeer goed geregeld een pluim voor Andrew Guppy van “Cotswoldwalks” is zeker op zijn plaats.

De Cotswold Way zelf; is prachtig om te wandelen, zeer veel en mooie vergezichten, afwisselend met bossen, valleien, beekjes en nog veel meer. Zeer goed gemarkeerd, je kunt bijna niet mislopen. Ik had echter wel vooraf een routeboek gemaakt met informatie van internet, aangevuld met info uit diverse engelstalige publicaties .
Het zou zeker de moeite waard zijn om te overwegen deze gehele Cotswold Way in jullie programma op te nemen.

Wat het weer betreft: één dag regen gehad, de rest van de dagen Zon, licht bewolkt en prima wandelweer.
 
Kortom: Een schitterende wandelreis.

DANK VOOR DE GOEDE ORGANISATIE VAN DEZE TOCHT, OOK COTSWOLDWALKS VERDIENT EEN ZEER GROTE PLUIM.
 
Wilfried de Smet.
 

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Verlengingsweek Ko Lanta (Krabi) - Uitrusten van uw fietsvakantie op een zonnig, Thais eiland

December 2012:
Het was hier heel heet, maar we lagen aan zee en hadden een zwembad.Het zeewater is hier trouwens verschrikkelijk warm. Dat voelt heel raar.

We hebben hier verschillende uitstapjes gemaakt.Eerst met een speedboot naar een natuurpark op Phi Phi eiland, een echt bounty eiland, mooi strand tussen hoog oprijzende rotswanden, kristalhelder water en het zand van het strand was gewoon poeder zo fijn. Daarna ging de boot naar een baai, waar je vanaf de boot kon snorkelen, leuk visjes kijken.
Daarna  even een rustdag ingelast, lees: winkelen, zwemmen, en Thaise massage.

De dag erna hebben we een sightseeingtour gedaan en op de olifant door de jungle gereden, en naar de watervallen gewandeld.
We hebben een hele tijd door het tropisch regenwoud gelopen, om naar een waterval en een grot te gaan kijken. Het was een mooie wandeling, hoewel de rotsen en de klei glad waren omdat het de nacht ervoor geregend had. De waterval leek op onze douche, er kwam ook niet veel water vanaf, en het had nog wel geregend. De grot was wel mooi, maar niet erg indrukwekkend.

Daarna met een privechauffeur een sightseeingtour over het eiland gehad, ( we waren de enigen die deze tocht die dag geboekt hadden), Dat was leuk, er waren mooie uitzichten over de stranden, en zo een idee van het hele eiland gekregen. Ook nog een bezoekje gebracht aan de oude stad, die was wel toeristisch.

De dag erna hebben we een zeekajaktocht gedaan. Dat was erg leuk, we hebben om een eiland heen gekajakt, en onderweg op een privestrandje (met onze groep van 12 man) aangelegd om te zwemmen. Tevens hebben we in een grot echt rondgevaren, en in een andere konden we binnenvaren, en dan uit de kano om in de grot omhoog te klimmen. Het was echt heel mooi, ook het varen om het rotseiland, met mooie overstekende rotspartijen en stalagmieten.
Leo en Christien v.d. Besselaar

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Friese steden en meren - De elfstedentocht op de fiets

Augustus 2014:
Wij hebben net de Friese steden en meren tocht gefietst.
Erg leuke tocht, goed georganiseerd en erg goede fietsen.
Het eten was bij alle hotels van goede kwaliteit. De hotelkamers bij de een wat ruimer dan bij de ander.
Dhr. Van Rijn

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

  • Compleet verzorgde individuele vakanties
  • Al 30 jaar specialist in wandel- en fietsvakanties
  • Incl. bagagevervoer bij trektochten
  • Klantenbeoordeling 8,5