Fietsvakantie Maaseik

standplaats in België - Kempen

De Kempen en het Maasland ontdekken vanuit Kasteel Wurfeld

 • HALFPENSION
 • 5 dagen
 • Kasteelhotel
vanaf € 410,-
Prijzen en data
Kroontje GPS FVW Tocht Elektrische fiets Culinair

Hotel heeft een mooie locatie en ambiance.

Leslie Tjoo

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Maaseik

Het oorspronkelijk uit de 16e eeuw daterende kasteel Wurfeld staat dicht bij Maaseik, een aan de Maas gelegen middeleeuws stadje met kunstschatten en één van de mooiste marktpleinen van België. Het kasteelhotel is een prettige thuisbasis voor grenzeloze fietstochten en de goede keuken verwent de inwendige mens na afloop. De lichtglooiende streek is zeer geliefd bij fietsers. Fietsknooppunten helpen u op de fietsroutes langs de natuurlijke en culturele rijkdom van de Kempen en de Maasvallei. ​

» Lees meer
Routekaartje Maaseik

Fietsroutes Maaseik

A Rondrit naar Sittard 43 km

Aan de overzijde van de Maas, waar Nederland op z’n smalst is ligt het stadje Susteren met een prachtige Romaanse stiftkerk. U fietst hierna door naar Sittard, één van de oudste en groenste steden van Nederland. Over de oostoever van de Maas, langs de buurtschappen Illikhoven en Visserweert, fietst u terug naar Maaseik.


B Rondrit naar Thorn 43 of 49 km

Langs de wijngaard van Aldeneik en natuurrijke grindplassen volgt u de Maas naar het witte stadje Thorn. Vanaf de middeleeuwen tot aan de Franse ­revolutie wist dit voormalige abdijvorstendom haar soevereinteit te bewaren. De abdijkerk staat op het hoogste punt en domineert de witte huizen rondom. Hier woonden vroeger de adellijke kanunniken met hun hofhouding. Langs de grote binnenhaven van Maasbracht (met scheepvaartmuseum) rijdt u terug naar kasteel Wurfeld.

C Rondrit naar Nationaal Park de Hoge Kempen 42 of 49 km

U maakt een rondrit over het prachtige Belgisch Nationaal Park de Hoge Kempen met bossen, heidevelden en beekvalleien. Maar ook langs sporen uit het mijnwerkersverleden, de gesloten steenkolenmijnen met schachttorens, steengruisbergen, treinsporen en de typische tuinwijken. In Maasmechelen kunt u een traditionele mijnwerkerswoning bezoeken.

D Rondrit naar het grenslandpark Kempenbroek 53 km

Een rit door het grenslandpark Kempenbroek, een door beken doorstroomt, glooiend boerenland met wind- en watermolens. Rustige wegen slingeren langs de natuurreservaten Jagersborg, Itterbeekvallei, ‘t Koelerheike, De Luysen en Stamprooierbroek. Voor een aangenaam oponthoud kunt u terecht in een aantal landelijke taveernes of in de sfeervolle dorpskernen van Tongerlo, Opitter (brouwerij) of het oude stadje Bree.

E Rondrit door het Maasdal naar Maastricht 48 of 59 km

U volgt de slingerloop van de Maas, een heerlijk stroomlandschap met lieflijke dorpjes en kastelen. In Stokkem is het vlechtersmuseum te bezoeken. Stein (archeologisch museum) of iets verderop Elsloo (streekmuseum, schippersbeurs) is uw keerpunt. Over de andere oever keert u terug. Op de lange routevariant volgt u de Maas tot in Maastricht. Na het bezoek aan deze bourgondische stad neemt u de trein naar Echt voor het laatste stukje fietsen naar uw hotel.

Andere bezoekers keken ook bij: Vlaanderen, Aardenburg en Eu-le-Tréport

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Maaseik

Lees de verhalen van onze klanten

Hotel heeft een mooie locatie en ambiance.

14-01-2019 - Leslie Tjoo

Onlangs naar Maaseik met 4 personen voor deze fietsvakantie. Leuke routes door de omgeving, helaas niet altijd goed te volgen, soms terug- of omgereden, waardoor je meer km's fietst dan gedacht. Altijd een terrasje na einde fietsdag op de Markt in Maaseik, heel erg gezellig! Huur e-bike van een van ons vertoonde kuren, zonder problemen kunnen omruilen. Mooi Kasteelhotel in prachtige tuin gelegen, vriendelijk personeel, heerlijke diners, mooie grote kamers. Lunchpakket ook prima. Ontbijtbuffet vonden wij teleurstellend, erg basic voor zo'n hotel. Verder zijn er daar rond het weekend vaak feesten en partijen, de entourage leent zich daar perfect voor. Kan enige overlast geven.

03-10-2018 - Klievink

Schitterende, afwisselende routes en goede verzorging in het hotel

17-07-2018 - Anoniem

"De toebedeelde zolderkamer voldeed maar was wel warm.
Diner was een 8, het ontbijt een 7. Het personeel was zeer vriendelijk en attent.
Bij één tocht was de bewegwijzering niet juist. Op de kamer moest je oppassen je hoofd niet te stoten aan een hanebalk. Het hotel is schitterend en zeer rustig gelegen."

06-07-2018 - Anoniem

Fantastische accommodatie, zeer zeker een aanrader.

01-09-2017 - L.C. van der Bijl

Zeer aantrekkelijke arrangement. Prima hotel met goede keuken. Drankjes zijn wel prijzig, maar gezien de ambiance en de bediening acceptabel.
Fietsen in Limburg is geweldig. Knooppuntroutes zijn zeer goed aangegeven en de omgeving is zeer afwisselend en de fietspaden zijn prima en niet druk. Een aanrader.

09-08-2017 - D. Fraaij

prima geregeld, mooie fietstochten, goede accomodatie

07-08-2017

Alles wat er in de informatie werd beloofd is waargemaakt

07-08-2017 - Maaseik

Onze "dicht bij huis" vakantie Maaseik is super meegevallen.
Mooie en kwalitatieve locactie. Onze verblijfplaats "Kasteel van Wurfeld" is echt een aanrader. Verzorgde en ruime kamers, goede keuken, uitgebreid ontbijtbuffet en goedgevuld lunchpakket.
Fietstochten in de maasvallei - incl. veerpont over de maas - waren heel relaxed met mooie natuurlandschappen en leuke dorpsgemeenschappen.

02-08-2017 - Douce

"Het hotel Wurfeld is een charmant hotel met een ouderwets goede service.
Na een fietstocht is het heerlijk uitrusten in de mooie tuin van het hotel."

08-06-2017 - M. Jansen

Ik kom nog even terug op ons verblijf op kasteel Wurfeld van zeer onlangs. Het was in alle opzichten uitstekend. De sfeer, het personeel, de kamer, de maaltijden, de bediening,de mooie ligging en omgeving,
Kortom: Super met hoofdletters.Marleen,Jasper,Rob , de dames en heren van de bediening, het keuken en schoonmaakpersoneel , jullie allen nogmaals super bedankt. Het weer was natuurlijk ook geweldig!
We hopen nog eens terug te komen.
En Eigenwijzereizen heeft met jullie een zeer goede keuze gemaakt.

08-06-2017 - Ben en Riet Arons

Gevarieerde routes, prima hotel, mooi gelegen en goed eten

07-06-2017 - Diny Franken

De routebeschrijving was soms erg onduidelijk op papier aangegeven.
Verschillende keren zijn we verkeerd gefietst!
Voor zo'n luxe hotel was het ontbijt maar matig. Niks geen extra's, heel gewoontjes. Daar hadden wij wel wat meer van verwacht.

Wij hadden E-bikes. Maaar...
Van de herenfiets was elke dag de accu heel snel leeg. Dus het laatste stuk moest mijn man zonder trapondersteuning fietsen.
Dit is voor hem heel lastig en vervelend want hij heeft reuma.
We hebben speciaal voor E- bikes gekozen, zodat wij gezellig samen konden fietsen. Dit viel ons dus erg tegen.
De laatste 2 dagen hebben we daarom maar geruild van fiets. Wat voor mij erg wennen was op zo'n herenfiets! Hopelijk voldoet de volgende fietsvakantie wel aan onze wensen.

16-09-2016

Heerlijk hotel na onze dagelijkse fietstochtjes!

06-09-2016 - Ingrid Gerritsen

Accommodatie prima, informatie goed, beschrijving niet altijd goed.

01-09-2016 - C.van Dee

Reisdetails Maaseik

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 januari t/m 31 december
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 105,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fiietsverzekering): € 55,- p.p., 5 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 140,-
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) HP: € 115,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer HP: € 141,-

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • 3x lunchpakket

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Maaseik