Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Maaseik

standplaats in België - Kempen

De Kempen en het Maasland ontdekken vanuit Kasteel Wurfeld

 • HALFPENSION
 • 5 dagen
 • Kasteelhotel
vanaf € 395,-
Prijzen en data
Kroontje GPS Elektrische fiets Culinair Benelux Herfst

De bediening en het onthaal verliep uitstekend, De diners waren verfijnd en de fietstochten waren allemaal heel mooi. We hebben er echt van genoten.

Paul van Nederkassel

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Maaseik

Het oorspronkelijk uit de 16e eeuw daterende kasteel Wurfeld staat dicht bij Maaseik, een aan de Maas gelegen middeleeuws stadje met kunstschatten en één van de mooiste marktpleinen van België. Het kasteelhotel is een prettige thuisbasis voor grenzeloze fietstochten en de goede keuken verwent de inwendige mens na afloop. De lichtglooiende streek is zeer geliefd bij fietsers. Fietsknooppunten helpen u op de fietsroutes langs de natuurlijke en culturele rijkdom van de Kempen en de Maasvallei. ​

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Maaseik

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

De bediening en het onthaal verliep uitstekend, De diners waren verfijnd en de fietstochten waren allemaal heel mooi. We hebben er echt van genoten.

2021 - Paul van Nederkassel

Mijn eerste fietsvakantie en de eerste keer met een e-bike: superleuk. Samen met mijn dochter, veel rondgekeken, veel terrasjes gedaan, een ideale mix van inspanning en ontspanning. Het hotel was verzorgd, behalve het fietsen moest je 'niets' doen.

2021 - Ann Heyvaert

"We hebben genoten van mooie fietstochten die goed aangegeven waren. Ook was het leuk dat er wat van de omgeving bij geschreven stond. Geeft meer inzicht wat je ziet en waar je bent.
Het hotel was prima, heerlijk eten. Alleen de kamer was warm."

2021 - Anoniem

We hebben een mooi stukje Limburg leren kennen. Het smaakt naar nog!

2021 - Anoniem

Geweldige vakantie, mooie routes, prima hotel!

2021 - Anoniem

De voorpret van onze fietsvakantie in Maaseik begon al met het ontvangen van de uitgebreide informatiemap. Zeer goed verzorgd! De fietsroutes hadden voldoende afwisseling en de afstanden waren goed te doen. Eventueel konden de routes ook ingekort worden.
In het hotel was, ondanks de Corona maatregelen, alles goed geregeld. We hebben er heerlijk gegeten, prijs/kwaliteit was prima. Verder kregen we elke dag een goed gevuld lunchpakket mee, we kwamen niets tekort. Ook troffen we er vriendelijk personeel aan. Wij hebben genoten van deze vakantie.

2020 - Mia Gijsel

Het hotel was zeer mooi en men deed echt zijn best i.v.m. Corona. Maaseik viel ons echt heel erg tegen. Desolaat en verlaten en veel leegstand. Dit in tegenstelling tot enkele jaren terug waar dit een zeer levendig stadje was. Ook gelet op het slechte weer konden we niet terugvallen op Maaseik hetgeen echt wel spijtig was. Dan maar naar Maastricht geweest maar was al een heel eindje. De eerste twee dagen konden we nog fietsen en de routes waren zeer mooi maar dit viel ook tegen door het zeer slechte weer. Volgende keer beter maar niet meer naar Maaseik !

2020 - VAN DROM Anita

Zeer goede en mooie fietsroutes met diverse afstanden. Hotel was op een prachtige locatie en alles was uitstekend geregeld. Aanrader!!!

2020 - anoniem

Het was een mooie en afwisselende fietsweek met goede beschrijvingen. Het hotel was uitstekend en ook het eten was klasse !

2020 - Wim Timmermans

De vakantie was perfect

2020 - Demeyere Bernard

Super verblijf...we hadden ook goed weer wat het geheel ook af maakte.

2020 - anoniem

Mooi kasteelhotel, prima verzorgd, uitstekend personeel, vriendelijk en adequaat en niet opgeprikt. Wij waren er tijdens de hittegolf in augustus 2020. Er was helaas geen airco in het hotel. De kamer was erg warm. Verder was het niet mogelijk op het overigens prachtige terras te eten. Daar kon je dan voor en na de maaltijd terecht.
De routes waren mooi en afwisselend: bos, coulissen en rivieren. De dorpen in Belgie zijn niet bepaald pittoresk. Sombere huizen met blinden en tuinen vol grint en beelden. Er waren weinig bloemen.
Al met al een mooi arrangement met een goede prijs-kwaliteit verhouding

2020 - janna

De fietstochten die we gemaakt hebben waren schitterend, zeer afwisselend langs water, bossen en leuke dorpjes. Een heerlijk ontbijt, lekker lunchpakketje mee en 's avonds verwent met een uitgebreid diner. Vanwege de extreme hitte hebben we de helft van de fietstochten maar kunnen maken.Wij gaan zeker nog een keer terug om een fietsvakantie te houden in dit prachtige gebied!

2019 - Janny Stilkenboom

Gevarieerde fietstochten met een goed hotel en uitstekende maaltijden

2019 - Fam. Vis Ransdorp

We hebben genoten van de prachtige fietsroutes in de omgeving van Maaseik!

2019 - Alfons en Mattie

Hotel heeft een mooie locatie en ambiance.

2019 - Leslie Tjoo

Onlangs naar Maaseik met 4 personen voor deze fietsvakantie. Leuke routes door de omgeving, helaas niet altijd goed te volgen, soms terug- of omgereden, waardoor je meer km's fietst dan gedacht. Altijd een terrasje na einde fietsdag op de Markt in Maaseik, heel erg gezellig! Huur e-bike van een van ons vertoonde kuren, zonder problemen kunnen omruilen. Mooi Kasteelhotel in prachtige tuin gelegen, vriendelijk personeel, heerlijke diners, mooie grote kamers. Lunchpakket ook prima. Ontbijtbuffet vonden wij teleurstellend, erg basic voor zo'n hotel. Verder zijn er daar rond het weekend vaak feesten en partijen, de entourage leent zich daar perfect voor. Kan enige overlast geven.

2018 - Klievink

Schitterende, afwisselende routes en goede verzorging in het hotel

2018 - Anoniem

"De toebedeelde zolderkamer voldeed maar was wel warm.
Diner was een 8, het ontbijt een 7. Het personeel was zeer vriendelijk en attent.
Bij één tocht was de bewegwijzering niet juist. Op de kamer moest je oppassen je hoofd niet te stoten aan een hanebalk. Het hotel is schitterend en zeer rustig gelegen."

2018 - Anoniem

Fantastische accommodatie, zeer zeker een aanrader.

2017 - L.C. van der Bijl

Zeer aantrekkelijke arrangement. Prima hotel met goede keuken. Drankjes zijn wel prijzig, maar gezien de ambiance en de bediening acceptabel.
Fietsen in Limburg is geweldig. Knooppuntroutes zijn zeer goed aangegeven en de omgeving is zeer afwisselend en de fietspaden zijn prima en niet druk. Een aanrader.

2017 - D. Fraaij

prima geregeld, mooie fietstochten, goede accomodatie

2017

Alles wat er in de informatie werd beloofd is waargemaakt

2017 - Maaseik

Onze "dicht bij huis" vakantie Maaseik is super meegevallen.
Mooie en kwalitatieve locactie. Onze verblijfplaats "Kasteel van Wurfeld" is echt een aanrader. Verzorgde en ruime kamers, goede keuken, uitgebreid ontbijtbuffet en goedgevuld lunchpakket.
Fietstochten in de maasvallei - incl. veerpont over de maas - waren heel relaxed met mooie natuurlandschappen en leuke dorpsgemeenschappen.

2017 - Douce

"Het hotel Wurfeld is een charmant hotel met een ouderwets goede service.
Na een fietstocht is het heerlijk uitrusten in de mooie tuin van het hotel."

2017 - M. Jansen

Ik kom nog even terug op ons verblijf op kasteel Wurfeld van zeer onlangs. Het was in alle opzichten uitstekend. De sfeer, het personeel, de kamer, de maaltijden, de bediening,de mooie ligging en omgeving,
Kortom: Super met hoofdletters.Marleen,Jasper,Rob , de dames en heren van de bediening, het keuken en schoonmaakpersoneel , jullie allen nogmaals super bedankt. Het weer was natuurlijk ook geweldig!
We hopen nog eens terug te komen.
En Eigenwijzereizen heeft met jullie een zeer goede keuze gemaakt.

2017 - Ben en Riet Arons

Gevarieerde routes, prima hotel, mooi gelegen en goed eten

2017 - Diny Franken

Heerlijk hotel na onze dagelijkse fietstochtjes!

2016 - Ingrid Gerritsen

Reisinformatie Maaseik

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 1 januari t/m 31 december
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 110,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 60,- p.p., 5 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 12,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 145,-
  Verlenging € 30,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) HP: € 95,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer HP: € 122,-

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • 3x lunchpakket

Exclusief

 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Maaseik

Routekaartje Maaseik

Fietsroutes Maaseik

A Rondrit naar Sittard 43 km

Aan de overzijde van de Maas, waar Nederland op z’n smalst is ligt het stadje Susteren met een prachtige Romaanse stiftkerk. U fietst hierna door naar Sittard, één van de oudste en groenste steden van Nederland. Over de oostoever van de Maas, langs de buurtschappen Illikhoven en Visserweert, fietst u terug naar Maaseik.


B Rondrit naar Thorn 43 of 49 km

Langs de wijngaard van Aldeneik en natuurrijke grindplassen volgt u de Maas naar het witte stadje Thorn. Vanaf de middeleeuwen tot aan de Franse ­revolutie wist dit voormalige abdijvorstendom haar soevereinteit te bewaren. De abdijkerk staat op het hoogste punt en domineert de witte huizen rondom. Hier woonden vroeger de adellijke kanunniken met hun hofhouding. Langs de grote binnenhaven van Maasbracht (met scheepvaartmuseum) rijdt u terug naar kasteel Wurfeld.

C Rondrit naar Nationaal Park de Hoge Kempen 42 of 49 km

U maakt een rondrit over het prachtige Belgisch Nationaal Park de Hoge Kempen met bossen, heidevelden en beekvalleien. Maar ook langs sporen uit het mijnwerkersverleden, de gesloten steenkolenmijnen met schachttorens, steengruisbergen, treinsporen en de typische tuinwijken. In Maasmechelen kunt u een traditionele mijnwerkerswoning bezoeken.

D Rondrit naar het grenslandpark Kempenbroek 53 km

Een rit door het grenslandpark Kempenbroek, een door beken doorstroomt, glooiend boerenland met wind- en watermolens. Rustige wegen slingeren langs de natuurreservaten Jagersborg, Itterbeekvallei, ‘t Koelerheike, De Luysen en Stamprooierbroek. Voor een aangenaam oponthoud kunt u terecht in een aantal landelijke taveernes of in de sfeervolle dorpskernen van Tongerlo, Opitter (brouwerij) of het oude stadje Bree.

E Rondrit door het Maasdal naar Maastricht 48 of 59 km

U volgt de slingerloop van de Maas, een heerlijk stroomlandschap met lieflijke dorpjes en kastelen. In Stokkem is het vlechtersmuseum te bezoeken. Stein (archeologisch museum) of iets verderop Elsloo (streekmuseum, schippersbeurs) is uw keerpunt. Over de andere oever keert u terug. Op de lange routevariant volgt u de Maas tot in Maastricht. Na het bezoek aan deze bourgondische stad neemt u de trein naar Echt voor het laatste stukje fietsen naar uw hotel.

Andere bezoekers keken ook bij: Eu - Le Tréport, Osthouse, Limburg Culinair, Langs de Maas.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Eu - Le Tréport - Frankrijk - Normandië

Fietsvakantie    6 dagen    standplaats

Hondje GPS Benelux Herfst
 • Château-Hôtel Domaine de Joinville
 • Mers-les-Bains, Berneval-le-Grand,Blangy-sur-Bresle, St. Valéry-sur-Somme, Gamaches
 • Fietsen langs krijtrotsen in Normandië
 • Glas- en geologiemuseum in Château de Blangy
 • Vallei van de Yères en de Bresle
 • Dagafstand 27-63 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 695,-

Osthouse - Frankrijk - Elzas

Fietsvakantie    6 dagen    standplaats

Hondje Kroontje Herfst Vegetarisch GPS Culinair Elektrische fiets
 • Hotel à la Ferme
 • Straatsburg, Obernai, Sélestat, Rhinau, Lahr
 • Wijngaarden en vakwerkhuizen in de Elzas
 • Magnifieke kathedraal van Straatsburg
 • Pittoreske Altstadt van Obernai
 • Dagsafstand 34-55 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 715,-

Limburg Culinair - Nederland - België

Fietsvakantie    4 of 6 dagen    trektocht

Hondje Herfst GPS Culinair FVW Tocht Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Weert, Roermond, Tegelen, Maaseik
 • Heerlijk fietsen langs de Maas
 • Culinaire tocht
 • Nationaal Park De Groote Peel
 • Dagafstand 32-46 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 505,-

Langs de Maas - Nederland - België - Frankrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Maastricht, Luik, Namen, Dinant, Haybes, Charleville-Mézières, Sedan
 • De Ardennen tussen Maastricht en Sedan
 • Voie Verte Trans-Ardennes
 • Fort van Sedan
 • Dagafstand 32-68 km
Prijs op aanvraag