Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Maaseik

standplaats in België - Kempen

De Kempen en het Maasland ontdekken vanuit Kasteel Wurfeld

 • Hotel Kasteel Wurfeld
 • HALFPENSION
 • 5 dagen
Nazomer korting
vanaf € 395,-
Prijzen en data
Kroontje GPS Elektrische fiets Culinair Benelux Herfst

Perfect georganiseerd. Het hotel is werkelijk prachtig en de omgeving is zoals in een sprookje. De uitgestippelde fietstochten hebben heel wat mooie plaatjes opgeleverd en kun je rustig afwerken...

Yvan Strubbe

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Maaseik

Het oorspronkelijk uit de 16e eeuw daterende kasteel Wurfeld staat dicht bij Maaseik, een aan de Maas gelegen middeleeuws stadje met kunstschatten en één van de mooiste marktpleinen van België. Het kasteelhotel is een prettige thuisbasis voor grenzeloze fietstochten en de goede keuken verwent de inwendige mens na afloop. De lichtglooiende streek is zeer geliefd bij fietsers. Fietsknooppunten helpen u op de fietsroutes langs de natuurlijke en culturele rijkdom van de Kempen en de Maasvallei. ​

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Maaseik

Intotaal zijn er 5 fietstochten met een dagasfstand van 44-61 km.

De fietsvakantie Maaseik duurt 5 dagen.

Het oorspronkelijk uit de 16e eeuw daterende kasteel Wurfeld staat dicht bij Maaseik, een aan de Maas gelegen middeleeuws stadje met kunstschatten en één van de mooiste marktpleinen van België.

Reviews fietsvakantie - Maaseik

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Perfect georganiseerd. Het hotel is werkelijk prachtig en de omgeving is zoals in een sprookje. De uitgestippelde fietstochten hebben heel wat mooie plaatjes opgeleverd en kun je rustig afwerken...

2023 - Yvan Strubbe

Aangenaam, comfortabel hotel met verfijnde keuken. Rustige groene locatie. Minpuntje : warme kamers, zonder airco. Mooie fietsroutes.

2023 - Edmonda Van Doorne

We hebben onze eerste ervaring met Eigen-Wijze-Reizen achter de rug en het was uitstekend. De accommodatie, de fietsroutes, de boeking, alles verliep naar wens. Met name de GPS bestanden van de fietsroutes waren 100% foutloos. Echt voortreffelijk. De prijs-kwaliteit verhouding was buitengewoon. Zeker een aanrader wat ons betreft

2023 - Wim Rooijakkers

Prachtige fietsroutes met leuke beschrijvingen van bezienswaardigheden op de routes. Heerlijk hotel waar prima rekening gehouden wordt met dieetwensen en allergieën. Genoten van deze korte vakantie.

2023 - Anoniem

Enkele dagen voor ons vertrek waren de weersvoorspellingen erg slecht We hebben het heel makkelijk enkele weken kunnen verzetten Echt top hoe makkelijk en snel Erg goede service Hotel was erg goed Erg lekker eten en hele professionele maar toch gezellige bediening Kortom genoten. Een topvakantie gehad.

2023 - Acm van den Heuvel

Fijne vakantie , genoten van het lunchpakket tijdens de fietsdagen.. Fijn persoonlijk contact tijdens de boeking. Goed hotel , ideaal voor 65 plussers.

2023 - S. van Liempd

Eigen wijze reizen is nog reisorganisatie met persoonlijk contact en aandacht zoals het hoort!!!! (maar je helaas maar weinig meer tegenkomt). Klantvriendelijk en aandacht voor detail. Je merkt dat je hier met professionals te maken hebt die inhoudelijk van alles goed op de hoogte zijn. Met als gevolg dat je snel en adequaat geholpen wordt.

2023 - Martien Heeffer

De fietsvakantie met Maaseik als standplaats vinden wij een aanrader. Het hotel is een mooi gelegen, wat klassiek gebouw met de charmes van dien.In de keuken doen ze hun best en dat proef je ; zowel bij het ontbijt als het diner. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. De routes zijn goed uitgezet en bieden voldoende variatie. We gebruikten een gps als back-up naast de papieren kaarten. Dat was een enkele keer wel handig. Een lunchpakket meenemen is verstandig ; we troffen een paar maal gesloten horeca in Belgie.

2022 - Jan Kemkers

We waren met 2 echtparen. We vielen bijna in katzwijm toen we bij het kasteelhotel in Maaseik aankwamen. Zo mooi! Zo luxe. Het was allemaal prima verzorgd. De kamer, de receptie, de bediening, het heerlijke eten. Het terras was prettig om even iets te drinken. En de fietstochten waren gevarieerd. We genoten van de omgeving. Het was heel goed dat we ook een lunchpakket meekregen, want de horeca was vaak gesloten, iets wat we niet hadden verwacht in dat Bourgondische deel van Nederland en België. Met pontjes overgezet worden is een feestje, vinden wij. We boften wel met het weer, dat is natuurlijk een extraatje. Absolute aanrader deze fietsvakantie!

2022 - Nel ten Camp

leuke reis gehad goed beschreven en mooie fietsroutes

2022 - Geert Sinnaeve

Wij hebben voordat wij een keuze willen maken, uitgebreid kennis genomen van de informatie over de te boeken reizen. De informatie over de reizen zijn zeer duidelijk. Alles bij elkaar een zeer informatieve website. Wij zijn benieuwd naar de te boeken reizen in 2023.

2022 - Herman van Oostrom

Fijn hotel, maar de kamer was erg klein. Prima lunchpakket, zeer ruim. Het diner was elke avond heerlijk, en ook afwisselend in de 4 dagen die wij er gegeten hebben. Vriendelijk personeel, hele attente gastvrouw. Prachtige fietsroutes.

2022 - Floris Bassa

Wij wilden dit jaar niet te ver van huis fietsen en kozen voor Maaseik in België. Wij hebben genoten van onze vakantie. Mooi hotel, fijne grote kamer en heerlijk eten. Ook de omgeving van Maaseik is een fijn fietsgebied. Een aanrader !

2022 - J. van Donselaar

We hebben een hele fijne vakantie gehad. Het hotel was top, het eten geweldig super fietsen en leuke routes.

2022 - Esmeralda van der Drift

Prachtig hotel. Heerlijk eten plus lunchpakket. Vriendelijke bediening. De kamers waren warm.

2022 - Anoniem

Het was een groot succes. Prachtige fietsroutes in een prachtige omgeving. Een absolute aanrader.

2022 - Anoniem

Mooie routes , fijne fietspaden zonder autoverkeer, veel natuur bossen water en regelmatig een leuk terras of taverne.

2022 - Margret van Lankveld

Wanneer het goed weer is, dan is het tof om fietstochten te maken om daarna toe te komen in een goed hotel.

2022 - Anoniem

Ondanks het weer hebben we een mooie vakantie gehad. Hotel is prima, vriendelijk personeel. De omgeving is prachtig en de route is goed weergegeven.

2022 - Anoniem

we vonden het helemaal prima. Alleen het lunchpakket, voorzien o.a .van witte broodjes en water, vonden we wat mager. Waarom geen bruine broodjes?

2022 - Gemma Spiering

Wij boeken onze fietstochten al bijna 20 jaar bij Eigenwijze reizen. In zijn algemeenheid zijn wij erg tevreden ondanks dat we wel eens verdwaald zijn. De accommodaties zijn altijd goed.

2022 - Anoniem

De bediening en het onthaal verliep uitstekend, De diners waren verfijnd en de fietstochten waren allemaal heel mooi. We hebben er echt van genoten.

2021 - Paul van Nederkassel

Mijn eerste fietsvakantie en de eerste keer met een e-bike: superleuk. Samen met mijn dochter, veel rondgekeken, veel terrasjes gedaan, een ideale mix van inspanning en ontspanning. Het hotel was verzorgd, behalve het fietsen moest je 'niets' doen.

2021 - Ann Heyvaert

"We hebben genoten van mooie fietstochten die goed aangegeven waren. Ook was het leuk dat er wat van de omgeving bij geschreven stond. Geeft meer inzicht wat je ziet en waar je bent.
Het hotel was prima, heerlijk eten. Alleen de kamer was warm."

2021 - Anoniem

We hebben een mooi stukje Limburg leren kennen. Het smaakt naar nog!

2021 - Anoniem

Geweldige vakantie, mooie routes, prima hotel!

2021 - Anoniem

De voorpret van onze fietsvakantie in Maaseik begon al met het ontvangen van de uitgebreide informatiemap. Zeer goed verzorgd! De fietsroutes hadden voldoende afwisseling en de afstanden waren goed te doen. Eventueel konden de routes ook ingekort worden.
In het hotel was, ondanks de Corona maatregelen, alles goed geregeld. We hebben er heerlijk gegeten, prijs/kwaliteit was prima. Verder kregen we elke dag een goed gevuld lunchpakket mee, we kwamen niets tekort. Ook troffen we er vriendelijk personeel aan. Wij hebben genoten van deze vakantie.

2020 - Mia Gijsel

Het hotel was zeer mooi en men deed echt zijn best i.v.m. Corona. Maaseik viel ons echt heel erg tegen. Desolaat en verlaten en veel leegstand. Dit in tegenstelling tot enkele jaren terug waar dit een zeer levendig stadje was. Ook gelet op het slechte weer konden we niet terugvallen op Maaseik hetgeen echt wel spijtig was. Dan maar naar Maastricht geweest maar was al een heel eindje. De eerste twee dagen konden we nog fietsen en de routes waren zeer mooi maar dit viel ook tegen door het zeer slechte weer. Volgende keer beter maar niet meer naar Maaseik !

2020 - VAN DROM Anita

Zeer goede en mooie fietsroutes met diverse afstanden. Hotel was op een prachtige locatie en alles was uitstekend geregeld. Aanrader!!!

2020 - anoniem

Het was een mooie en afwisselende fietsweek met goede beschrijvingen. Het hotel was uitstekend en ook het eten was klasse !

2020 - Wim Timmermans

De vakantie was perfect

2020 - Demeyere Bernard

Super verblijf...we hadden ook goed weer wat het geheel ook af maakte.

2020 - anoniem

Mooi kasteelhotel, prima verzorgd, uitstekend personeel, vriendelijk en adequaat en niet opgeprikt. Wij waren er tijdens de hittegolf in augustus 2020. Er was helaas geen airco in het hotel. De kamer was erg warm. Verder was het niet mogelijk op het overigens prachtige terras te eten. Daar kon je dan voor en na de maaltijd terecht.
De routes waren mooi en afwisselend: bos, coulissen en rivieren. De dorpen in Belgie zijn niet bepaald pittoresk. Sombere huizen met blinden en tuinen vol grint en beelden. Er waren weinig bloemen.
Al met al een mooi arrangement met een goede prijs-kwaliteit verhouding

2020 - janna

De fietstochten die we gemaakt hebben waren schitterend, zeer afwisselend langs water, bossen en leuke dorpjes. Een heerlijk ontbijt, lekker lunchpakketje mee en 's avonds verwent met een uitgebreid diner. Vanwege de extreme hitte hebben we de helft van de fietstochten maar kunnen maken.Wij gaan zeker nog een keer terug om een fietsvakantie te houden in dit prachtige gebied!

2019 - Janny Stilkenboom

Gevarieerde fietstochten met een goed hotel en uitstekende maaltijden

2019 - Fam. Vis Ransdorp

We hebben genoten van de prachtige fietsroutes in de omgeving van Maaseik!

2019 - Alfons en Mattie

Hotel heeft een mooie locatie en ambiance.

2019 - Leslie Tjoo

Onlangs naar Maaseik met 4 personen voor deze fietsvakantie. Leuke routes door de omgeving, helaas niet altijd goed te volgen, soms terug- of omgereden, waardoor je meer km's fietst dan gedacht. Altijd een terrasje na einde fietsdag op de Markt in Maaseik, heel erg gezellig! Huur e-bike van een van ons vertoonde kuren, zonder problemen kunnen omruilen. Mooi Kasteelhotel in prachtige tuin gelegen, vriendelijk personeel, heerlijke diners, mooie grote kamers. Lunchpakket ook prima. Ontbijtbuffet vonden wij teleurstellend, erg basic voor zo'n hotel. Verder zijn er daar rond het weekend vaak feesten en partijen, de entourage leent zich daar perfect voor. Kan enige overlast geven.

2018 - Klievink

Schitterende, afwisselende routes en goede verzorging in het hotel

2018 - Anoniem

"De toebedeelde zolderkamer voldeed maar was wel warm.
Diner was een 8, het ontbijt een 7. Het personeel was zeer vriendelijk en attent.
Bij één tocht was de bewegwijzering niet juist. Op de kamer moest je oppassen je hoofd niet te stoten aan een hanebalk. Het hotel is schitterend en zeer rustig gelegen."

2018 - Anoniem

Reisinformatie Maaseik

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Accommodatie: Hotel Kasteel Wurfeld
 • Reisdata: 1 januari t/m 31 december
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 110,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 60,- p.p., 5 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 12,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 180,-
  Verlenging € 35,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) HP: € 95,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer HP: € 122,-

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • 3x lunchpakket

Exclusief

 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Maaseik

Routekaartje Maaseik

Fietsroutes Maaseik

A Rondrit naar Sittard 46 km

Aan de overzijde van de Maas, waar Nederland op z’n smalst is ligt het stadje Susteren met een prachtige Romaanse stiftkerk. U fietst hierna door naar Sittard, één van de oudste en groenste steden van Nederland. Over de oostoever van de Maas, langs de buurtschappen Illikhoven en Visserweert, fietst u terug naar Maaseik.

B Rondrit naar Thorn 44 km

Langs de wijngaard van Aldeneik en natuurrijke grindplassen volgt u de Maas naar het witte stadje Thorn. Vanaf de middeleeuwen tot aan de Franse ­revolutie wist dit voormalige abdijvorstendom haar soevereinteit te bewaren. De abdijkerk staat op het hoogste punt en domineert de witte huizen rondom. Hier woonden vroeger de adellijke kanunniken met hun hofhouding. Langs de grote binnenhaven van Maasbracht (met scheepvaartmuseum) rijdt u terug naar kasteel Wurfeld.

C Rondrit naar Nationaal Park de Hoge Kempen 54 km

U maakt een rondrit door het prachtige Belgisch Nationaal Park de Hoge Kempen met bossen, heidevelden en beekvalleien. Maar ook komt u langs sporen uit het mijnwerkersverleden: de gesloten steenkolenmijnen met schachttorens, steengruisbergen, treinsporen en de typische tuinwijken. In Maasmechelen kunt u een traditionele mijnwerkerswoning bezoeken.

D Rondrit naar het grenslandpark Kempenbroek 58 km

Een rit door het grenslandpark Kempenbroek, een door beken doorstroomd, glooiend boerenland met wind- en watermolens. Rustige wegen slingeren langs de natuurreservaten Jagersborg, Itterbeekvallei, ‘t Koelerheike, De Luysen en Stamprooierbroek. Voor een aangename pauze kunt u terecht in een aantal landelijke taveernes of in de sfeervolle dorpskernen van Tongerlo, Opitter (brouwerij) of het oude stadje Bree.

E Rondrit door het Maasdal 61 km

U volgt de slingerloop van de Maas, een heerlijk stroomlandschap met lieflijke dorpjes en kastelen. In Stokkem is het vlechtersmuseum te bezoeken. Het pittoreske dorp Elsloo, met streekmuseum en kasteel, is uw keerpunt. Over de andere oever van de Maas fietst u terug naar uw kasteelhotel. 

Andere bezoekers keken ook bij: Eu - Le Tréport, Osthouse, Limburg Culinair, Langs de Maas.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Eu - Le Tréport - Frankrijk - Normandië

Fietsvakantie    6 dagen    standplaats

Hondje GPS Benelux Herfst
 • Château-Hôtel Domaine de Joinville
 • Mers-les-Bains, Berneval-le-Grand,Blangy-sur-Bresle, St. Valéry-sur-Somme, Gamaches
 • Fietsen langs krijtrotsen in Normandië
 • Glas- en geologiemuseum in Château de Blangy
 • Vallei van de Yères en de Bresle
 • Dagafstand 27-63 km
vanaf 545,-

Osthouse - Frankrijk - Elzas

Fietsvakantie    6 dagen    standplaats

Hondje Kroontje Herfst Vegetarisch GPS Culinair Elektrische fiets
 • Hotel à la Ferme
 • Straatsburg, Obernai, Sélestat, Rhinau, Lahr
 • Wijngaarden en vakwerkhuizen in de Elzas
 • Magnifieke kathedraal van Straatsburg
 • Pittoreske Altstadt van Obernai
 • Dagsafstand 34-55 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 745,-

Limburg Culinair - Nederland - België

Fietsvakantie    4 of 6 dagen    trektocht

Hondje Herfst GPS Culinair FVW Tocht Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Weert, Roermond, Tegelen, Maaseik
 • Heerlijk fietsen langs de Maas
 • Culinaire tocht
 • Nationaal Park De Groote Peel
 • Dagafstand 32-46 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 595,-

Langs de Maas - Nederland - België - Frankrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Maastricht, Luik, Namen, Dinant, Haybes, Charleville-Mézières, Sedan
 • De Ardennen tussen Maastricht en Sedan
 • Voie Verte Trans-Ardennes
 • Fort van Sedan
 • Dagafstand 32-68 km
Prijs op aanvraag