Fietsvakantie Cambodja

trektocht in Cambodja

Ontdekkingstocht door het land van de Khmer

 • HALF PENSION (9x) en LOGIES EN ONTBIJT (1x)
 • 13 dagen
Watertanden korting
prijs op aanvraag
Prijzen en data
Winterzon GPS Aanrader

Fietsvakantie Cambodja

Tijdens deze veelzijdige fietsvakantie in Cambodja maakt u kennis met het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat, de majestueuze rivier de Mekong, de hoofdstad Phnom Penh en de nog mooie ongerepte kust van Zuid Cambodja. U fietst grotendeels door gebieden waar toeristen zelden of nooit komen en deels over onverharde­ gravelwegen, wat deze trektocht een avontuurlijk karakter geeft. U overnacht in comfortable hotels.

In verband met de corona-maatregelen is de prijs van deze tocht op aanvraag. Als u geïnteresseerd bent in deze tocht, neem dan even contact met ons op.

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Cambodja

Deel uw ervaring


Er zijn voor deze tocht nog geen ervaringen ingestuurd.

Reisinformatie Cambodja

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Aankomstdag: iedere donderdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 320,-
 • Retourvlucht Bangkok: prijsindicatie € 620,- (KLM, incl. bagage)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 150,- p.p.
  Mountainbike 24 versnellingen, tas en slot
  Bij verlenging Siem Reap en Phnom Penh € 20,- p.p. per nacht
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 35,- p.p. per nacht 
  Toeslag extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 35,-         

Inclusief

 • 6 nachten verblijf o.b.v. HP, 4 nachten o.b.v. LO
 • Vlucht Bangkok – Siem Reap
 • Vlucht Phnomh Penh – Bangkok
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Entree Angkhor Wat, National, Tong Sleng Museum
 • Back-up auto

Exclusief

 • Retourvlucht Bangkok: prijsindicatie € 620,- (KLM, incl. bagage)
 • Boottocht naar Rabbit Island op dag 10
 • Visum, ca. € 30,-

Bijzonderheden

 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Cambodja

Deze reis is tijdelijk niet mogelijk. Houd de website in de gaten voor het actuele aanbod

Routekaartje Cambodja

Fietsroutes Cambodja

Dag 1 Vlucht via Bangkok naar Siem Reap
 

Dag 2 Aankomst in Siem Reap

Siem Reap is de hoofdstad van de gelijknamige provincie van Cambodja. Dicht bij de stad ligt het monument Angkor, dat op de werelderfgoedlijst staat. Angkor betekent in het Khmer ‘Heilige Stad’.

Dag 3 Rondrit Angkor Wat met gids 30 km

Uw fietsvakantie begint in Siem Reap, dat als uitvalsbasis­ dient voor een uitgebreide verkenning van het tempelcomplex­ Angkor Wat. Dit werelderfgoed bestaat uit tempelruïnes die tussen de 9e en 14e eeuw zijn gebouwd­ en heeft een oppervlakte van 400 km². Naast de bekende en meest bezienswaardige tempels Ta Phrom en Angkor Tom doet u ook enekele minder bekende tempelruïnes aan.

Dag 4 Rondrit Banteay Srei met gids 60 km

Het bezoek aan het tempelcomplex Beanteay Srei staat centraal. Deze tempel verdient faam om het verfijnde steenhouwwerk dat de muren en pilaren siert. Vervolgens brengt u een bezoek aan de rivier ‘van duizend Lingas’ die sinds mensenheugenis het hele gebied voorziet van water, vruchtbaarheid en voorspoed.
U maakt een wandeling (heen en terug ca. 1 uur) naar een waterval, waar u van een picknicklunch geniet. Op de terugweg brengt u nog een bezoek aan een landmijnenmuseum.

Dag 5 Van Siem Reap naar Kampong Thom 57 km

Deze dag maakt u kennis met het echte platteland. U fietst grotendeels over onverharde paden door de rijstvelden van dorpje naar dorpje. Behalve enkele kleine tractoren zult u op deze paden geen gemotoriseerd verkeer tegenkomen. U overnacht in een sfeervol resort aan de oever van de rivier Stung Sen. De dag begint en eindigt met een transfer.

Dag 6 Van Kampong Thom naar Kampong Cham 66 km

Vandaag fietst u eerst door een gebied waar veel verschillende exotische groentes (zoals bamboescheuten en vleugelbonen), kruiden en fruit worden geteeld. Vervolgens ziet u voor het eerst op deze tocht de Mekong. U overnacht in Kampong Cham, een middelgrote provinciestad aan de Mekong, met verborgen koloniale Franse architectuur en een levendige avondmarkt.

Dag 7 Van Kampong Cham naar Pnom Penh 60 km

U vervolgt uw trektocht via een prachtige route langs de ­Mekong, door dorpen waar u het dagelijkse plattelandsleven van Cambodja ervaart­. Aan het eind van de fietsroute krijgt u een transfer naar uw hotel in de hoofdstad Phnom Penh, die met de typisch Aziatische groot­stedelijke hectiek­ een levensgroot contrast vormt met het platteland waar u de afgelopen dagen hebt gefietst.

Dag 8 Excursie Pnom Penh

Gezien het hectische verkeer in de hoofdstad is de excursie naar de  meest bekende bezienswaardigheden per auto. In Phnom Penh bezoekt u het koninklijk paleis, het nationale museum en de zilveren Pagode. Een bezoek aan het Toul Sleng-museum, dat tijdens de Rode Khmer regime als gevangenis diende, zal veel indruk op u maken. ’s Avonds kunt u heerlijk flaneren over de boulevard langs de Mekong.

Dag 9 Van Pnom Penh naar Takeo 52 km

Na een transfer fietst u verder in zuidelijke­ richting. Bij het recreatiemeer Tonle Bati bezoekt­ u de prachtige tempelruïne Ta Phrom. Na een korte transfer  fietst u over mooie dijkwegen verder door een waterrijk­ gebied­ naar het landelijk gelegen stadje Takeo.

Dag 10 Van Takeo naar Kep 42 km

Na een transfer fietst u over overwegend onverharde wegen naar de kust door dun bevolkt­ gebied met een karstgebergte en langs peperplantages. U overnacht in de rustige badplaats­ Kep, dat in het gelijknamige nationale park is gelegen­. 's Middags maakt u een boottocht naar het exotische­ ‘Rabbit Island’.

Dag 11 Van Kep naar Sihanoukville 53 km

De laatste fietsdag begint met een transfer. U volgt de kust langs pittoreske ­vissersdorpjes, met mooi uitzicht op het Bokor-bergmassief. De fietsroute gaat over een mooie glooiende landweg naar de bekende badplaats Sihanoukville.

Dag 12 Evt. verlenging of transfer naar Pnom Penh en vlucht naar Bangkok

In de nabije omgeving zijn enkele mooie baaien, heel geschikt voor een strandverlenging. U krijgt een transfer naar het 4 of 5 sterrenhotel.
Als u naar huis terugkeert, krijgt u een transfer naar het vliegveld van Pnom Pen voor uw vlucht via Bangkok naar Nederland/België.

Dag 13   Aankomst Nederland/België

 

Andere bezoekers keken ook bij: ThailandLaosVietnam en Zuid-China


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Watertanden korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Noord-Thailand - Thailand - Azië

Fietsvakantie    12 dagen    trektocht

Winterzon Aanrader FVW Tocht
 • Hotels/resorts met bagagevervoer
 • Chiang Mai, Mae Tang, Chiang Dao, Thaton, Chiang Rai, Chiang Saen, Chiang Khong
 • Langs rijstplantages, authentieke dorpen en tempels
 • Avontuurlijke fietstocht door de Gouden Driehoek
 • Boottocht over de Mekong
 • Dagafstand 30-72 km

INCL. BACK-UP AUTO

Prijs op aanvraag

Verlenging Bangkok - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    3 dagen    trektocht

Winterzon Aanrader

Het hectische Bangkok is zeker een bezoek waard bij uw fietsvakantie in Thailand. Bekijk de kanalen, drijvende markten en vele tempels of ga winkelen in Chinatown.

Prijs op aanvraag

Verlenging Ko Samet - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    4 dagen    standplaats

Winterzon

Ko Samet is een tropisch eiland met veel palmen, mooie witte stranden en kristalhelder water. Het is onderdeel van het Marine National Park. Het eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme, zodat het strandleven hier nog rustig is. Kortom: de ideale bestemming bij uw fietsvakantie in Thailand.

Prijs op aanvraag

Verlengingsweek Ko Lanta (Krabi) - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Winterzon

Ko Lanta staat bekend om haar fraaie zandstranden en vriendelijke sfeer. Het binnenland is bergachtig en heeft een tropisch regenwoud. In dit tropische paradijs kunt u heerlijk bijkomen van alle indrukken van uw fietsvakantie door Azië.

Prijs op aanvraag

Verlenging River Kwai - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    3 dagen    trektocht

Winterzon

Na afloop van uw fietsvakantie in Thailand, Laos of Vietnam kunt u in stijl uitrusten op het Jungle Rafts Floatel. Wilt u niet alleen uitrusten, dan kunt u vanuit uw hotel een fietstocht maken. Ook is een excursie mogelijk naar de Brug over de River Kwai en een bezoek aan het Say Yok National Park.

Prijs op aanvraag