Fietsvakantie Zuid-China

trektocht in China

Fietsen door Yunnan, de provincie met de eeuwige lente

 • HALFPENSION/LOGIES EN ONTBIJT
 • BACK-UP CAR
 • 12 of 17 dagen
vroegboekkorting
prijs op aanvraag
Prijzen en data
Winterzon Herfst

Een fantastisch mooie reis. Op ons verzoek was de standaardreis aangepast door deze uit te breiden met een aantal wandeldagen. De combinatie van fietsen en wandelen was heel mooi. Het mooe van deze... Lees review

Hans Vulto

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Zuid-China

Tijdens deze interessante fietstrektocht met veel natuurschoon bezoekt u Tibetaanse kloosters, historische plaatsen zoals Lijiang, Shaxi en Dali, de beroemde Tijgersprong kloof en de machtige Yangtze rivier. Verder maakt u kennis met de voortreffelijke regionale keuken. Yunnan heeft door de hoge ligging een aangenaam klimaat voor fietsers, ideaal om China te verkennen. Het bagagevervoer en de transfers onderweg worden door een back-up car gedaan, die bij u blijft tijdens de reis.

 

In verband met de corona-maatregelen is de prijs van deze tocht op aanvraag. Als u geïnteresseerd bent in deze tocht, neem dan even contact met ons op.

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Zuid-China

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Een fantastisch mooie reis. Op ons verzoek was de standaardreis aangepast door deze uit te breiden met een aantal wandeldagen. De combinatie van fietsen en wandelen was heel mooi. Het mooe van deze reis is dat je niet alleen in de steden/toeristische hotspots komt, maar ook in kleinere dorpen en stadjes. Zo krijg je echt een idee van het leven in China. daarnaast is het landschap adembenemend mooi. De Tiger Leaping Gorge, de bergen en passen, Dali, LiJing en Shangri La, de vele tempels hoog in de bergen, het was alles bij elkaar een onvergetelijke ervaring. Dit gekoppeld aan de zeer goede zorgen van reisleider Jos en zijn vrouw Huan Tien maakte deze reis een perfecte ervaring die we iedereen aan kunnenhj raden!

2019 - Hans Vulto

Een sprookje om te fietsen in de bergen in China

2019 - Paul van der Beek

Fietsen in de Yunnan provincie. Een sprookje! Wat een prachtige bergen, mooie dorpen/steden, vriendelijke mensen, FANTASTISCH eten en super begeleiding van de gids. Een onbeschrijfelijke ervaring voor mijn vriendin en mij

2019 - Paul van der Beek

Reisinformatie Zuid-China

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata:
  12-daagse: 1 januari t/m 31 december
  17-daagse: 25 maart t/m 18 november
 • Aankomstdag:
  12-daagse: iedere maandag
  17-daagse: iedere woensdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: 
  12-daagse: € 130,-
  17-daagse: € 175,-
 • Retourvlucht Kunming: prijsindicatie € 990,- (China Airlines)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): 27 versnellingen en slot
  12-daagse: € 125,- p.p.
  17-daagse: € 195,- p.p.
 • Verlenging Beijing (4 dagen) LO: € 985,- p.p.
  Verlenging eenpersoonskamer LO: € 1120,-

Inclusief

 • 12-daagse tocht: 3 nachten verblijf op basis van HP, 6 nachten op basis van LO
  17-daagse tocht: 6 nachten verblijf op basis van HP, 8 nachten op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Back-up car
 • Drinkwater onderweg

Exclusief

 • Retourvlucht Kunming: prijsindicatie € 990,- (China Airlines)
 • Visum, ca. € 75,- p.p.
 • Entree bezienswaardigheden
 • Fooien. Advies is € 12,50 per dag voor de gids, € 10,- per dag voor de chauffeur

Bijzonderheden

 • Indien verlenging Beijing: Heen Kunming, terug Beijing, incl. binnenlandse vlucht, transfers, excursie Chinese Muur en 3 overnachtingen LO
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Zuid-China

Fietsroutes Zuid-China

12-daagse fietstocht

Fiestvakantie Zuid-China

1 - Vlucht naar China
2 - Aankomst in Lijiang
3 - Rustdag of 25 km rondrit Lashi Hai
4 - Transfer naar Baihangchang, 51 km naar Jianchuan
5 - 35 km naar Shaxi
6 - 35 km rondrit
7 - 48 km naar Liantie
8 - 36 of 50 km naar Xia Shan Kou
9 - 67 km naar Dali
10 - Wandelen in de Cangshan bergen
11 - Vertrek
12 - Aankomst Nederland/België

Deze tocht begint in Lijiang; het oude centrum van deze stad heeft een uniek karakter en staat terecht op de werelderfgoedlijst van Unesco.
De volgende dag kunt u een fietstocht maken naar een Tibetaans klooster en naar Baisha. Vervolgens verlaat u Lijang en fietst via een hoogvlakte door naar Jianchuan. U volgt een fietsroute naar het mooie natuurpark Shibaoshan, waar u enkele kloosters en grotten met uitgehouwen beelden uit de 7e eeuw kunt bezoeken. Deze dag eindigt in het prachtige historische plaatsje Shaxi. De kleurrijke weekmarkt van Shaxi stamt nog uit de tijd van de zogenaamde Thee- en Paardenroute. Deze 1500 jaar oude handelsroute is een zuidelijke aftakking van de zijderoute waarbij thee uit Yunnan werd verhandeld voor paarden uit Tibet.
In de mooie vallei van Shaxi maakt u de volgende dag een rondrit. Dan volgt u de rivier Hui in zuidelijke richting door fraai Chinees boerenland met veel terrasbouw van rijst, zonnebloemen en maïs. 
De volgende dag is er een lange en mooie klim uit het dal, eventueel krijgt u een transfer naar boven. U daalt heerlijk af naar Xia Shan Kou.
De dag er na fietst u langs de oevers van het enorme Er Hai meer. Per boot vaart u naar het prachtige Dali, de eindbestemming van deze tocht. De compacte oude binnenstad leent zich uitstekend voor een wandeling. Vanuit Dali kunt u de volgende dag een wandeling maken door de Cangshan bergen. Een afsluitend bezoek aan Beijing maakt deze schitterende fietsreis compleet.

17-daagse fietstocht

1 - Vlucht naar ChinaFiestvakantie Zuid-China

2 - Aankomst in Zhongdian
3 - 40 of 45 km rondrit Napa Hai Lake
4 - transfer naar Bita Hai Pas, 64 km naar Baishuitai
5 - 73 km naar de Tijgersprongkloof
6 - 60 km naar Shigu
7 - Transfer naar Lashi Hai Lake en 25 km rondrit, transfer naar Lijiang
8 - Rondrit Baisha, Shuae en Yuhu
9 -Transfer naar Baihangchang, 51 km naar Jianchuan
10 - 35 km naar Shaxi
11 - 35 km begeleide rondrit
12 - 48 km naar Liantie
13 - 36 of 50 km naar Xia Shan Kou
14 - 67 km naar Dali
15 - Wandelen in de Cangshan bergen
16 - Vertrek
17 - Aankomst in Nederland/België

 

U kunt uw  fietstocht in Zuid-China ook wat langer maken, door voorafgaande aan de 12-daagse fietstocht in een aantal dagen vanuit de bergen (Zhongdian) naar Lijiang te fietsen. Uw fietstocht wordt dan in totaal 17 dagen. 
De tocht begint in Zhongdian op 3200 meter hoogte. De naam van deze stad is recent veranderd in Shangri La, wat aards paradijs betekent. Tijdens uw eerste rondrit maakt u kennis met de sterke Tibetaanse invloedssfeer in dit deel van Yunnan.
De volgende dag begint met een transfer maar de Bita Hai pas. Vanaf hier fietst u door een prachtig landschap naar Baishuitai, waar u overnacht. U fietst door naar de spectaculaire Tijgersprong kloof, waar de 6400 kilometer lange rivier de Yangtze door stroomt.
De dag erna volgt u de rivier over rustige wegen en kunt u een korte boottocht op de Yangtze maken. Aan het eind van de dag krijgt u een korte transfer naar het prachtige Lijiang, waar u twee nachten blijft en verder de 12-daagse tocht fietst.

 • De 17-daagse fietstocht is niet geschikt om in de wintermaanden te fietsen, aangezien deze tocht in Zhongdian op grote hoogte begint. De 12-daagse tocht kan wel in de wintermaanden worden gefietst. De tocht start in Lijang, dat aanzienlijk lager ligt dan Zhongdian. De provincie Yunnan wordt niet voor niets de provincie met de eeuwige lente genoemd; het klimaat is er aangenaam.

Verlenging Beijing

U kunt uw tocht verlengen met een verblijf in Beijjing. U vliegt dan na uw vakantie terug vanaf de luchthaven van Beijing. De verlenging bestaat uit 3 nachten verblijf op basis van LO.
U maakt twee excursies met privé vervoer met chauffeur en gids. De eerste excursie is een sight seeing tour naar onder andere het Plein van de Hemelse Vrede, de  Verboden Stad en de Tempel van de Hemel. Tijdens de andere excursie brengt u een bezoek aan de Chinese muur den de mausoleums van de Ming-dynastie.

Andere bezoekers keken ook bij: Noord-Thailand, Verlenging Bangkok, Vietnam.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

vroegboekkorting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Noord-Thailand - Thailand - Azië

Fietsvakantie    12 dagen    trektocht

Winterzon Aanrader FVW Tocht
 • Hotels/resorts met bagagevervoer
 • Chiang Mai, Mae Tang, Chiang Dao, Thaton, Chiang Rai, Chiang Saen, Chiang Khong
 • Langs rijstplantages, authentieke dorpen en tempels
 • Avontuurlijke fietstocht door de Gouden Driehoek
 • Boottocht over de Mekong
 • Dagafstand 30-72 km

INCL. BACK-UP AUTO

Prijs op aanvraag

Verlenging Bangkok - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    3 dagen    trektocht

Winterzon Aanrader

Het hectische Bangkok is zeker een bezoek waard bij uw fietsvakantie in Thailand. Bekijk de kanalen, drijvende markten en vele tempels of ga winkelen in Chinatown.

Prijs op aanvraag

Vietnam - Vietnam

Fietsvakantie    15 dagen    trektocht

Winterzon Aanrader Herfst

Deze authentieke fietstrektocht door Vietnam is een prikkeling voor uw zintuigen. U kunt genieten van de afwisselende natuur, de bedrijvigheid in de dorpen en steden en uiteraard de veel geprezen Vietnamese keuken. De Vietnamezen zijn een vriendelijk, hardwerkend en trots volk, dat open staat voor bezoekers.

Prijs op aanvraag