Fietsvakantie Sandvig op Bornholm

standplaats in Denemarken

Fietsen op de parel van de Oostzee

 • HALFPENSION (5x)
 • 6, 7 of 8 dagen
prijs op aanvraag
Prijzen en data
FVW Tocht Elektrische fiets GPS

Fietsvakantie Sandvig op Bornholm

Bornholm ligt vlak onder Zweden en heeft de meeste zonuren van Denemarken. Het wordt de parel van de Oostzee genoemd, vanwege de schitterende kustlijn en het mooie landschap met heuvels, bossen, meren en uitgestrekte landerijen. Hotel Pepita is een traditioneel 16e eeuws vakwerkhuis, waar u gastvrij wordt ontvangen. Het eiland kent een uitgebreid fietspadennet, waar tijdens de fietstochten goed gebruik van wordt gemaakt. De routes voeren u door heuvelend landschap met prachtig gekleurde boerderijen en langs de steile klifkust, met oude vissersplaatsjes en visrokerijen, te herkennen aan de hoge, witte schoorstenen.

» Lees meer
Routekaartje Sandvig op Bornholm

Fietsroutes Sandvig op Bornholm

Uw 16e eeuwse standplaatshotel Pepita is een traditioneel vakwerkhuis. U wordt er gastvrij ontvangen. Het ligt aan de noordkust van het eiland, in Sandvig-Allinge, twee sfeervolle vissersdorpen die met elkaar vergroeid zijn. Het eiland kent een uitgebreid fietspadennet.

A Fietsroute naar Sandkås-Tejn 33 km

Heerlijk uitwaaien langs de zee met zijn fraaie rotsformaties. Deze fietstocht voert u door de pittoreske havenplaatsen Sandkås-Tejn, met de kenmerkende kleurrijke huizen. U kunt het natuurpark de Døndalen, met de hoogste waterval van Denemarken en het Bornholms Kunstmuseum bezoeken. Terug langs de ruïnes van het 13e eeuwse kasteel Hammershus, hooggelegen op een klif.

B Fietsroute naar Hasle 41 km en Rønne 58 km

Een prachtige afwisselende fietsroute over het fietspad naar Vang. De eerste tien kilometer moet u regelmatig een heuvel bedwingen. Vanaf Teglkås fietst u heerlijk langs de zee. Typerend voor het eiland zijn de karakteristieke visrokerijen, te herkennen aan de hoge, witte schoorstenen. In de authentieke haven van Helligpeder treft u informatie aan over de vissers van weleer. Door naar de havenplaats Hasle, met een 14e eeuwse kerk en kunstcentrum. Even buiten Hasle kunt u besluiten terug te keren naar Sandvig.
Alleen de lange fietsroute komt in de hoofdstad Rønne. De extra lus is redelijk vlak dus eenvoudig te fietsen. U komt in het gezellige centrum van Rønne met vele winkels en terrassen. Verder door de sfeervolle oude visserswijk en langs twee musea, het Bornholms Museum en Keramikmuseum. Terug over een heerlijk fietspad naar Nyker met een ronde vestingkerk. U zoekt hierna het weidse, enigszins glooiende landschap weer op. Echt steil wordt het echter niet.

C Fietsroute via Olsker naar Gudjhem 40 of 54 km

Een fietsroute naar Olsker, waarbij u een beeldentuin passeert. Typerend voor het eiland zijn de kleine, witte, ronde vestingskerkjes waarvan er in Olsker ook één staat. Na het bosgebied Rø-Plantage kunt u de fietsroute verlengen naar de pittoreske havenplaats Gudhjem. Hier herleven de middeleeuwen in het Bornholms Middelaldercenter. Opvallend zijn hier de tuintjes met stokrozen en hortensia´s en de haringrokerijen die u kunt bezoeken. Langs akkerland en via een heerlijk fietspad met doorkijkjes op zee, rijdt u terug naar Sandvig.

D Fietsroute vanuit Nexø naar Sandvig 49 km

U start in de havenplaats Nexø, aan de oostkant van Bornholm. Hiervoor neemt u eerst de bus naar Nexø. Vanuit Nexø volgt er een afwisselende fietstocht dwars over het eiland. Eerst een stuk over het lichtglooiende platteland om vervolgens door het bosgebied van Almindingen te fietsen. Weer buiten het bos, fietst u door een agrarische streek met prachtig gekleurde boerderijen. U fietst door het pittoreske centrum van Allinge en komt zo weer terug in Sandvig.

Als extra wordt twee wandelingen aangeboden door het centrum van Sandvig en over het granieten schiereiland Hammeren. 

 

TIP: 
U kunt deze fietsreis prima combineren met de fietsvakantie Bergen auf Rügen. U fietst standaard eerst op Rügen. Dan reist u per boot naar Bornholm (ca. 4 uur), waar u 5 nachten verblijft. Retour per boot vanaf Saßnitz naar Rønne is inclusief. U kunt ook via Ystad en Kopenhagen terugreizen.
Het is ook mogelijk om eerst op Bornholm te fietsen en daarna naar Rügen te gaan.
Meer info bij onze reserveringsmedewerkers.

 

Andere bezoekers keken ook bij: DenemarkenEstland en Letland en de Duitse Wadden

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Sandvig op Bornholm

Er zijn voor deze tocht nog geen ervaringen ingestuurd.

Reisdetails Sandvig op Bornholm

Extra prijsinformatie

 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: vanaf € 80,-
 • Boot Ystad-Rønne: prijsindicatie € 110,- per persoon
 • Dagtrein: prijsindicatie € 160,- p.p. (incl. zitplaatsreservering)
 • Huurfiets: € 85,- p.p., 21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 17,- p.p. per dag
 • E-bike: € 175,- p.p.
  Verlenging € 35,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en): vanaf € 90,- p.p. per nacht
  Toeslag extra nacht 1 PK vanaf € 15,-

Inclusief

 • 5 overnachtingen op basis van HP
 • indien eigen vervoer met boot: 1 overnachting (op de heenweg) op basis van LO in Kopenhagen
 • indien per trein: 2 overnachtingen (heenweg en terugweg) op basis van LO in Kopenhagen
 • Routebeschrijving met kaarten

Exclusief

 • Tolgeld Öresundbrug, (Kopenhagen-Malmö) ca.€ 56,-
 • Indien eigen vervoer, incl. boot: retour per veerboot van Ystad naar Rønne gebaseerd op auto tot 6 m lengte en 1,95 m hoogte, op basis van 2 personen. Prijsindicatie € 110,- per persoon
 • Indien per trein: retour Kopenhagen. Trein naar Ystad, ca. € 20,- p.p. Incl. veerboot van Ystad naar Rønne . In Rønne gaat u per bus (ca. € 10,-) of per taxi (ca. € 70,-) naar uw hotel. Prijsindicatie € 160,- p.p. (incl. zitplaatsreservering)

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Diner in buffetvorm
 • U kunt een lunchpakket bestellen voor ca. € 9,- p.p. per keer
Boek nu

Prijzen en data - Sandvig op Bornholm