Fietsvakantie Bergen auf Rügen

standplaats in Duitsland - Oostzee

Fietsen over het grootste eiland van Duitsland

 • HALFPENSION
 • Lunchpakket op fietsdagen
 • 8 dagen
Hondje Vegetarisch GPS FVW Tocht Elektrische fiets Kroontje

vanaf € 615

Rügen hoort bij de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, en heeft vele mooie, grillig gevormde baaien en binnenmeren, de zogeheten Bodden. U vindt er langgerekte stranden met krijtsteenrotsen. De verbinding naar het vasteland gaat over de Rügendamm of de nieuwe Rügenbrücke. Bergen, de hoofdstad, ligt centraal op Rügen. Uw gezellige familiehotel staat aan de rand van het stadje, iets hoger gelegen, naast de imposante Ernst-Moritz-Arndt toren. Het hotel heeft ook appartementen. Deze liggen in het hotel en hebben een ruime kamer en kitchenette. Het eiland leent zich perfect voor een fietsvakantie. Bij de fietstochten wordt soms gebruikt gemaakt van de boot, fietsbus of trein. De mooie, afwisselende routes gaan over veldwegen en bospaden, soms bovenlangs de steile krijtrotsen en door golvend akkerland en laten u bijna het hele eiland zien.

 

 

Routekaartje Bergen auf Rügen

Standplaats, hotel, halfpension

A - 49 km
B - 50 km
C - 44 km (zwaarte 2)
D - 46 km
E - 26 of 30 km
F - 54 km
G - 50 km

 

Standplaats, appartement, halfpension

Dezelfde routes als bij het hotel hierboven.

Fietsroutes Bergen auf Rügen

A Rondrit naar Garz 49 km

Garz, de oudste stad van het eiland bereikt u via Karnitz. Hier vindt u één van de vele kastelen op Rügen. U fietst over veldwegen en bospaden langs de kust naar Putbus. Het theater en de classicistische gevels brengen u terug naar het vorstelijk verleden van het eiland. Een mooi lommerrijk traject voert u terug naar Bergen auf Rügen.

B Rondrit naar Kap Arkona 50 km

Op de tweede dag gaat u met de fietsbus en de boot naar het schiereiland Wittow. U fiets langs de Wieker Bodden, de gotische baksteenkerken van Wiek en Altenkirchen. Dor het golvende akkerland fiets u naar de kust. Een prachtige fietsroute bovenlangs de steile krijtrotsen voert u naar Kap Arkona. Hier vindt u drie vuurtorens, de voormalige Slavische Burgwall en verschillende musea en kunstobjecten. Via het pittoreske vissersdorpje Vitt rijdt u verder via Breege. Met de Wittower Fähre steekt u de rivier over. Daarna gaat u met de fietsbus weer terug naar het hotel.

C Rondrit naar Sagard, Stubbenkammer en Sassnitz 44 km

Dit is met recht de koninginnenrit! Met de trein gaat u naar Sagard voor een prachtige rit over het schiereiland Jasmund. Via de oevers van de Jasmunder Bodden en het panoramisch heuvelland komt u bij het idyllische havendorp Lohme. U rijdt door het Nationaal Park Jasmund naar de krijtrotsen. Tijdens een wandeling kunt u de beroemdste rots, de Königsstuhl, bekijken. Daarna komt u aan in het bezienswaardige havenplaatsje Sassnitz. Met de trein keert u comfortabel terug in Bergen auf Rügen.

D Rondrit naar Prora en Binz 46 km

Deze route brengt u over de smalle dam tussen de Kleine en Große Jasmunder Bodden naar Lietzow. Door het bos fietst u oostwaarts en heeft u onderweg de mogelijkheid om de unieke ‘Feuersteinfelder’ te bezoeken. Daarna bereikt u de kilometerslange stranden bij Prora. Hier vindt u het langste gebouw van Europa, het curieuze vakantieflatproject uit het Nazi-tijdperk. Vervolgens fietst u door naar Binz. Binz staat bekend om haar lange Seebrücke en Bäderarchitektur. U kunt direct terugfietsen naar Bergen auf Rügen of meer tijd in Binz of aan zee doorbrengen. Als u meer tijd door wilt brengen, gaat u ’s avonds met de trein of de stroomtrein terug naar Bergen auf Rügen.

E Rondrit op het eiland Hiddensee 26 of 30 km

U bent over de helft van uw fietsvakantie. Vandaag bezoekt u het bijzondere en autovrije eiland Hidden-see. Met de fietsbus gaat u naar Schaprode en per boot vaart u naar Hiddensee. In Vitte staat de 'Blauwe Scheune' een oud Hallenhuis. U bezoekt het ‘Kloster’, het culturele centrum van het eiland met het kerkje en het Heimatmuseum. Behalve naar de vuurtoren kunt u ook naar het zuidelijkste dorpje Neuendorf fietsen. U gaat terug per boot en de fietsbus of u gaat met de boot via Breege naar Ralswiek.

F Rondrit naar Ralswiek en Neuenkirchen 54 km

Op de zesde dag fietst u naar Ralswiek. Langs het meer van Tetzitze en de diverse boerengehuchten bereikt u het dorp Neuenkirchen. Op de terugweg ziet u de mooie Gutsanlage Venz Hof, de grafheuvels 'Woorker Berge' en vlak voor Bergen  auf Rügen de aalscholverkolonie bij de Nonnensee.

G Rondrit naar Sellin en Jagdschloss Granitz 50 km

Op de laatste fietsdag fietst u via Putbus naar het Badehaus Goor. Over rustige paden rijdt u langs de Oostzeekust naar het oosten. Onderweg passeert u de hunebedden van Lancken-Granitz. Daarna fietst u naar de badplaatsen Göhren, Baabe en Sellin. U wordt zelfs één keer persoonlijk naar de overkant geroeid! In Sellin bekijkt u de beroemde Seebrucke en besluit u of u uw fietsvakantie af wilt sluiten met de lastige klim naar het prachtige Jagdschloss Granitz. Van hieruit kunt u met de ‘Rasende Roland’ naar Putbus/Bergen auf Rügen terugkeren. Ook in Göhren en Sellin kunt u de ‘Rasende Roland’ terug nemen. Andere bezoekers keken ook bij fietsreizen Duitse Wadden, Denemarken, Letland en Estland, en Sandvig op Bornholm.

TIP: 
U kunt deze fietsreis prima combineren met de fietsvakantie Sandvig op Bornholm. U fietst standaard eerst op Rügen. Dan reist u per boot naar Bornholm (ca. 4 uur), waar u 5 nachten verblijft. Retour per boot vanaf Saßnitz naar Rønne is inclusief. U kunt ook via Ystad en Kopenhagen terugreizen.
Meer info bij onze reserveringsmedewerkers.

 

Andere bezoekers keken ook bij De WaddeneilandenDuitse Wadden,Denemarken en Letland en Estland.

 

Bekijk prijzen en opties

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Prijzen en opties — Bergen auf Rügen

Toon prijzen op basis van:

U heeft keuze uit 2 tochten

Standplaats, hotel, halfpension
Startdatum Prijs
08 september - 31 oktober 2018 € 615
Standplaats, appartement, halfpension
Startdatum Prijs
08 september - 31 oktober 2018 € 710

Extra prijsinformatie

 • Aankomstdag:
  i
  edere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 125,- p.p.
 • Dagtrein retour Bergen auf Rügen: prijsindicatie € 90,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Huurfiets: € 75,- p.p.
  21 of 24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike: € 165,- p.p.
  Verlenging € 23,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en):
  Hotel-arrangement (HP): vanaf € 88,- p.p. per nacht
  Toeslag extra nacht 1 PK vanaf € 20,-
  Appartement-arrangement (HP): vanaf € 108,- p.p. per nacht

Inbegrepen

 • 7 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Lunchpakket op iedere fietsdag
 • Toeristische kaart van Rügen
 • Indien per trein: U neemt een taxi vanaf het station, ca. € 7,-. De taxirit kunt u declareren bij het hotel

Niet inbegrepen

 • Dagtrein retour Bergen auf Rügen: prijsindicatie € 90,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Bus-, trein-, en veerboottochten, totaal ca. € 75,-

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis vlakbij het hotel
 • Hond toegestaan: € 7,- p.d.
Bergen auf Rügen

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Extra mogelijkheden

Neemt u gerust contact met ons op als u de gewenste reis iets anders wilt boeken dan op onze site is aangegeven. U kunt daarbij denken aan een andere startdag of een aangepast programma, maar ook aan vragen over kinderkorting, alleenreizende toeslag e.d.

Deel uw ervaring


Ervaringen — Bergen auf Rügen

Lees de verhalen van onze klanten

 • 19 July 2018 door Addi Hummel

  Hotel en routes prima geregeld. Uitgebreide lunchpakket was een verrassing

 • 27 June 2018 door Ruud Smits

  Een mooie reis in een goed hotel met ruime mooie kamers, met goed eten en met vriendelijk personeel. Helaas waren de fietspaden slechter als hetgeen bij de reis beschreven staat.Verder een mooi (eiland) om te fietsen.

 • 21 June 2018 door Anoniem

  Rugen is een erg mooi eiland. De fietsroutes waren zeer afwisselend. Prima hotel met uitstekende service

 • 01 September 2017

  Mooie fietsroutes. Fietspaden zijn niet geweldig altijd. Maar daar hadden wij geen problemen mee. Het ontbijt en diner was prima. Heerlijk warm eten en variatie

 • 01 August 2017 door Yntze en Geesje de Vries

  Rugen is veel heuvelachtiger dan wij hadden gedacht. Hele leuke dorpjes. Hoofdplaats Bergen prima uitvalsbasis voor de dagelijkse fietstochten met een prachtig gelegen prima hotel aan de rand van het bos.

 • 31 July 2017 door Tiny van den Dries

  Het eiland Rügen is moeilijk om te fietsen. De reguliere fietspaden langs hoofdwegen prima. Zodra er vanaf geweken wordt bijna niet te doen, m.n. de karrensporen, bospaden en grindpaden, zeker niet na een regenbui. Het hotel is rustig gelegen en best aardig. Schoon en vriendelijk personeel.

 • 23 June 2017 door Anoniem

  Het Rügen-lied roemt: 'schönste Stück von Deutschland' en het is inderdaad afwisselend, goed te befietsen, interessante geschiedenis en prachtige natuur. Maar houd rekening met het ongemak van nogal wat fietspaden...

 • 30 September 2016 door Leo Ter Heerdt

  Was een mooie vakantie en prachtige natuur.

 • 30 September 2016 door Ton Baggelaar

  Rügen is een prachtig eiland. Vooral de kustgebieden in al hun variaties blinken daarin uit. Het hotel in Bergen wat uitstekend in alle opzichten.
  Ik raad een ieder wel aan om, indien mogelijk, eigen fietsen mee te nemen. Het aanbod van goede fietsen op het eiland is beperkt

 • 30 September 2016 door L. Doove

  Mooi eiland.
  Diverse landschappen
  Veel natuur.
  Extra sevice van hotel met lunchpakket erg vriendelijk, maar ook welkom omdat je niet altijd een gelegenheid om te lunchen binnen handbereik had.

 • 30 September 2016 door Anoniem

  Deze reis is door de wegomstandigheden te zwaar. We hebben de vakantie om die reden één dag vroeger afgebroken.

 • 23 September 2016 door Jan Teklenburg

  Prima georganiseerde reis op een fietsvriendelijk (maar niet altijd gemakkelijk fietsbaar) Rügen. Prima, mooi gelegen hotel met een fijne tuin om na het fietsen van een drankje te kunnen genieten.

 • 23 September 2016 door H.J.A. Smit

  Rügen is een fantastisch fiets- eiland. Zelfs in het hoogseizoen zijn er genoeg stille plekjes te vinden in de bossen, tussen de velden en op kleine strandjes langs de kust.

 • 16 September 2016 door Anoniem

  Reisbescheiden: keurig, heel goed. Veel slechte modderige zandpaden met flinke gaten in de weg of andere paden met veel gaten in de weg. Soms heel smal. Veel betonblokken wegen of kinderkopjes bestrating. Je was af en toe drukker met op de wegen/paden te letten dan dat je kon genieten van de omgeving. Sommige paden en wegen leken wel mountainbikepaden in plaats van fietspaden. We hadden E-Bikes bij ons en die waren af en toe niet handig, ook al omdat je smalle bandjes hebt.
  We zouden opnieuw kiezen voor een reis van Eigen-Wijze Reizen.

 • 13 September 2016 door C. van der Meer

  Vooral de kustlijn op Rügen is mooi, binnenland vonden wij iets minder.

 • 15 August 2016 door Herman en Betty van Oostrom

  We hebben genoten van onze fietsvakantie op Rugen met mooie, gevarieerde fietsroutes en een goed hotel met lekkere maaltijden en vriendelijk personeel.

 • 15 August 2016 door Anonmiem

  Mensen moeten vooraf weten dat de wegen op sommige plekken erg slecht zijn.

 • 15 August 2016 door Aloys Tijdink

  Wij hebben genoten van deze reis. Goed hotel en een heel mooi eiland. De routes gaan soms over iets moeilijk begaanbare paden, maar dat heeft ook zijn charme bij deze tochten. Een echte aanrader!

 • 15 August 2016 door anoniem

  Een mooie reis naar een mooi en verrassend eiland.

 • 26 July 2016 door Marijke van den Haak

  Ik wilde even zeggen dat wij een fantastische vakantie hebben gehad op het eiland Rugen en omringende (schier)eilanden. Mooie tochten, soms over DDR asfalt (kasseien) maar alles goed te doen. Mooie bossen, korenvelden met bloemenranden, meren en uitzichten. De plaatsen Binz, Sassnitz en Sellin met hun witte Bade hotels en boulevards zijn juweeltjes. Ook een aantal uren besteed aan Prora. ERg interessant.
  Het eten in hotel Rugard is werkelijk overheerlijk. Om de dag vis, verse groente, zelfgemaakte verse soep en een uitgebreid ontbijtbuffet ook met zelfgemaakte mangochutney en rode vruchten. Elke dag ander fruit die wij met ons lunchpakket meekregen.

 • 28 April 2016

  Het ruime familiehotel op Rugen biedt een 'gutburgerliche' keuken met uitstekend verzorgde menu's. De maaltijden zijn goed en gevarieerd (ook voor de visetende vegetariër). Maar dat is natuurlijk vanzelfsprekend op een eiland in de visrijke Oostzee. Het ontbijtbuffet is ook al uitgebreid. De lunchpakketten zijn eveneens niet te versmaden. Je zou haast vergeten dat er onderweg vaak voldoende uitspanningen te vinden zijn waar je ook de lunch of maaltijd van het huis geprobeerd moet hebben. Het hotel ligt mooi centraal als uitvalsbasis voor de fietstochten. Alleen de kinderkopjes op een aantal routes, die vragen al gauw om een geveerde fiets en een vaste hand (of tred) van de fietser.
  Karel Beckmans

Bergen auf Rügen

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

» Bekijk prijzen en opties

Foto's — Bergen auf Rügen

“Fantastisch fiets-eiland!"
» Lees meer verhalen

Bergen auf Rügen

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

Bekijk prijzen en opties