Fietsvakantie Langenargen

standplaats in Duitsland - Bodensee

Terrashotel aan de Bodensee

 • 6 x HALFPENSION, 1 x logies en ontbijt
 • 8 dagen
vanaf € 725,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets Hondje

We hebben een heerlijke week langs en in de omgeving van de Bodensee gefietst. De routes waren mooi. Wel hebben we erg warm weer gehad en een aantal keer hebben we even afkoeling in de Bodensee, Rijn of in een meertje gezocht. De route van Wasserburg naar Rorschach was prachtig. Eerst met de boot naar Rorschach en dan ben je ineens in de alpen. Het bezoeken van het museum van Würth is echt...

Petra & Maarten

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Langenargen

Het in Langenargen, aan het water gelegen tuinterras van uw gastvrije familiehotel geeft een fantastisch uitzicht op de Alpen. Vanaf het plaatsje met haar mediterrane sfeer, bloemenpracht, stranden, haventje en de historische panden kunt u op de fiets bijna de hele Bodensee verkennen. Op de Duitse oever fietst en vaart u langs het wijnbouwplaatsje Meersburg naar het bloemeneiland Mainau. Vanuit Friedrichshafen snelt een catamaran u naar de Altstadt van Konstanz. In het lichtgolvende achterland van Langenargen kunt u langs het klooster van Weißenau naar de spelletjesstad Ravensburg, door hopvelden naar Tettnang en langs verschillende meren fietsen. Op de Zwitserse oever vindt u het kloostercomplex van Sankt-Gallen en in Oostenrijk bezoekt u Bregenz.

» Lees meer
Routekaartje Langenargen

Fietsroutes Langenargen

A Rondrit naar Meersburg, Unteruhldingen en Mainau 37, 61 of 69 km

Westwaarts volgt u de oever van de Bodensee via Friedrichshafen (Zeppelinmuseum), Immenstaad en Hagenau naar Meersburg, een romantisch wijnbouwplaatsje met kastelen (museum), schilderachtige steegjes en heerlijke uitzichtterrassen aan het water. Het openluchtmuseum van het naburige Unteruhldingen toont de lange bewoningsgeschiedenis met voorbeelden van een zeer oude hier aan het water toegepaste bouwstijl (Pfahlbau). Vanuit Meersburg is het kort overvaren naar het befaamde bloemeneiland Mainau. U laat uw fiets in de haven staan, want fietsen zijn op dit wandelparadijs niet toegestaan. Over de heenweg of met de boot keert u vanuit Meersburg terug naar Langenargen.

B Rondrit naar Konstanz en Reichenau 21 of 50 km

U fietst naar Friedrichshafen waar u met een snelle Catamaran de overtocht maakt naar de gaaf bewaarde Altstadt van Konstanz. Als uitbreiding van dit bezoek kunt u een rondrit te fiets maken over het kloostereiland Reichenau (Unesco Werelderfgoed). Te midden van wijngaarden, groentevelden en tuinderskassen bezoekt u drie Romaanse kerken met magnifieke middeleeuwse fresco´s. Na driekwart rond het eiland te zijn gefietst steekt u met het Solarveer over naar het Zwitserse Mannenbach. Langs de oever van de Untersee fietst u terug naar Konstanz vanwaar u met de Catamaran terugvaart.

C Rondrit naar Ravensburg 30 of 60 km

Een fietstocht landinwaarts naar de historische Altstadt van Ravensburg, bekend van de spelletjes en puzzels. Onderweg is het barokke klooster van Weißenau een bezoek waard. Met de trein of op de fiets keert u via Friedrichshafen terug.

D Rondrit langs de Schleinsee, Degersee en naar eiland Lindau 43 of 50 km

In het mondingsgebied van het riviertje de Argen steekt u een fraaie 19e eeuwse kabelbrug over. Verder stroomopwaarts bereikt u tussen de heuvels de Schleinsee, Degersee, en Muttelsee, natuurrijke plassen waaraan kan worden gerecreëerd. Een ommetje brengt u langs het te bezoeken Schloss Achberg. Via Lindau en langs de Bodensee fietst u terug.

E Hoproute naar Tettnang 40 km

In het heuvelachtige achterland van uw standplaats floreert de hopcultuur, niet alleen grootleverancier aan het Beierse brouwersgilde maar wereldwijd. U volgt een bewegwijzerde fietsroute naar de hopstad Tettnang. In dit barokke stadje zijn enkele musea (hop, oogst en jacht) en een grafelijke kasteel te bekijken.

F Rondrit over de Zwitserse Bodensee-oever naar Bregenz 42 of 56 km

Langs de Bodensee fietst u naar Wasserburg een schiereilandje met een idyllisch kasteeldorp en haven. Hier begint uw overtocht naar Rorschach op de Zwitserse oever. Het Forum Würth biedt haar rijke verzameling moderne kunst te kijk aan. Aanbevelenswaardig is ook het bezoek (korte treinrit) aan de prachtige Altstadt van Sankt-Gallen met het kloostercomplex (Unesco Werelderfgoed). Door het natuurgebied Rheindelta bereikt u het Oostenrijkse Bregenz dat bekend is van de jaarlijkse Sommerfestspiele vanaf de Seebühne. Er zijn heerlijk oeverparken en een kleine Middeleeuwse kern. De trein brengt u met een overstap in Lindau terug naar Langenargen. Deze rondrit bewaart u voor de laatste dag van uw fietsvakantie, want uw huurfiets blijft achter in Bregenz.

TIP: Overnacht u liever in een appartement of huisje, kijk dan eens bij Immenstaad. Immenstaad ligt ook aan de Bodensee.

Andere bezoekers keken ook bij: Hopfen am See, Rondom de Bodensee, Langzame Bodensee, Berlijnse Meren en Zillertal.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Langenargen

Lees de verhalen van onze klanten

We hebben een heerlijke week langs en in de omgeving van de Bodensee gefietst. De routes waren mooi. Wel hebben we erg warm weer gehad en een aantal keer hebben we even afkoeling in de Bodensee, Rijn of in een meertje gezocht. De route van Wasserburg naar Rorschach was prachtig. Eerst met de boot naar Rorschach en dan ben je ineens in de alpen. Het bezoeken van het museum van Würth is echt een aanrader. De tochten naar de Pfahlbauten en de hoproute voerden door een prachtig landschap. Ook hebben we een paar keer de trein genomen. De routes van Eigenwijze reizen waren afwisselend en zoals we gewend zijn goed gedocumenteerd. Er zaten wel wat fouten in, maar dat komt doordat sommige verkeerspunten veranderd zijn. Wij raden Eigenwijze reizen wel aan om dit aan te passen.

Langenargen is een leuk dorpje met genoeg leuke terrasjes en restaurants.

Het hotel viel ons een beetje tegen. De fietsen konden we alleen buiten parkeren. De kamer had geen airco. De eigenaresse en het personeel bij de receptie waren erg vriendelijk en probeerde het iedereen echt naar de zin te maken. Alleen de bediening bij het ontbijt vonden wij erg tegenvallen. Veel schalen die leeg waren, bijvoorbeeld met kaas of broodjes, werden pas na lang aandringen bijgevuld. Deze serveersters waren liever lui dan moe. 1 gast vond dat de kaasplank met alleen korsten kaas toch echt niet kon. Hij klaagde en daarna kon het wel bijgevuld worden. Wij hadden bij de receptie om extra wc rollen gevraagd. Deze hebben wij bij de receptie meegenomen en de schoonmaakster nam ze gewoon weer mee, terwijl mevrouw Klink alles goed had doorgegeven. Uiteindelijk kwam alles wel goed. De service van de eigenaar en receptie was uitstekend, de bediening kan beter. Wel was er voldoende parkeergelegenheid voor de auto.

Wij kunnen iedereen deze reis aanraden! Wij hebben 1 keer in het hotel gegeten. Dit vonden wij niet optimaal. Eigen wijze reizen zou beter nog een ander hotel, bijvoorbeeld 4 sterren, kunnen aanbieden als optie om te boeken. Een hotel met airco zou fijner zijn geweest. Wij sliepen op een kamer onder de dakgoot, dus superwarm en geen balkon.

09-07-2017 - Petra & Maarten

Reisdetails Langenargen

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 14 april t/m 29 september
 • Aankomstdag: iedere zondag
 • Toeslag balkonkamer met zicht op het meer: € 165,- p.p.
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 95,-
 • Dagtrein retour Friedrichshafen: prijsindicatie € 140,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 65,- p.p.
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 140,- p.p.

Inclusief

 • 6 nachten op basis van HP, 1 nacht op basis van LO
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Catamaran-ticket  Friedrichshafen – Konstanz incl. fiets (retour)
 • Bootticket Wasserburg naar Rohrschach incl. fiets
 • Treinticket van Bregenz naar Langenargen
 • Verwarmd buitenzwembad (vanaf begin mei)
 • Gastenkaart waarmee u korting krijgt bij diverse aanbieders (gratis vervoer in treinen en bussen in Duitse Bodenseeregio, incl. treinticket Ravensburg naar Langenargen € 9,50 incl. fiets)

 

Exclusief

 • Dagtrein retour Friedrichshafen: prijsindicatie € 140,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Indien per trein: trein Friedrichshafen-Langenargen (€ 7,-) en taxi van naar hotel (1 km; ca. € 8,- per rit) of taxi Friedrichshafen-Langenargen (ca. € 25,- per rit)
 • Bootticket Meersburg naar Mainau en entree Mainau, € 27 p.p.
 • Bootticket Reichenau naar Mannenbach, € 6,50 euro (incl. fiets) p.p.
 • Treinticket Romanshorn naar St.Gallen, ca € 10 (incl fiets) p.p.
 • Toeristenbelasting € 3,00 p.p. per dag.
 • Gastenkaart, waarmee korting wordt verleend door diverse aanbieders

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis in de buurt van het hotel
 • Indien huurfiets: 7 of 21 versnellingen, tas en slot
 • Hond toegestaan: € 10,- per dag
 • Het buitenzwembad is vanaf begin mei open
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Langenargen