Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Nieuw

Fietsvakantie Rasteau

standplaats in Frankrijk - Zuid-Frankrijk

Fietsen en heerlijk eten met uitzicht op de Montventoux

 • HALFPENSION
 • 6 of 8 dagen
prijs op aanvraag
Prijzen en data
GPS Culinair Elektrische fiets Hondje

Fietsvakantie Rasteau

In het zuiden van Frankrijk ligt in de Vaucluse het wijndorp Rasteau. Omringd door wijngaarden kunt u in omliggende wijnhuizen genieten van de prestigieuze cru's en een bezoek brengen aan het wijnmuseum. Vanuit uw kamer hebt u zicht op de vallei van de rivier Ouvèze en op de majestueuze Mont Ventoux. De grote tuin en zwembad bieden u de mogelijkheid om te relaxen na afloop van een gevarieerde fietstocht. Het comfortabele hotel beschikt over een uitstekende keuken. Uw dagelijkse fietstocht brengt u naar indrukwekkende plaatsen als Vaison-la-Romaine, met de beroemde Romeinse opgravingen en hooggelegen oude stad, en Orange, met het goed bewaard gebleven Romeinse theater. Het dorp Beaumes-de-Venise dankt haar bekendheid aan wijn. De muscat de Beaumes-de-Venise is een geurige wijn met een kleur van abrikoos tot goud en een zoete smaak.

De prijzen voor deze tocht zijn op aanvraag.

» Lees meer
Routekaartje Rasteau

Fietsroutes Rasteau

A - Naar Vaison-la-Romaine 46 km

Een lange, maar mooie tocht onderlangs de heuvelkam naar het hoger gelegen, schilderachtige Villedieu. Het sfeervolle dorpsplein met een fontein en platanen is decor van menig Franse film. U daalt af naar het toeristische Vaison-la-Romaine, met Romeinse opgravingen, een kathedraal met klooster en de hooggelegen oude stad.

B - Naar Piolenc 58 km

Eerst fietst u langs de rivier de Aigue naar Sérignan, met het Fabre-museum, genoemd naar de beroemde insectenkenner. Piolenc is bekend als grootste leverancier van knoflook. Vervolgens slingert de route langs Uchaux naar Rochegude, bekend om het imposante kasteel.

C - Naar Beaumes-de-Venise 52 km

Nadat u de rivier Ouvèze bent overgestoken, komt u spoedig in Gigondas. De oude resten van het kasteel en de vestingmuren, die in de middeleeuwen werden gebouwd, getuigen van een rijk en bewogen verleden.
Nadat u door het wijndorp Vacqueyras bent gefietst, komt u in Beaumes-de-Venise, dat op de eerste uitlopers van de Dentelles de Montmirail ligt. Het gebergte bestaat uit meer dan duizend smalle uitstekende pieken, waardoor het van 'kant' (dentelles) gemaakt lijkt.

D - Naar Suze-la-Rousse 49 km

Een rondrit over smalle straatjes en langs wijngaarden naar Suze-la-Rousse en het eveneens typisch Zuid-Franse wijndorp Ste. Cécile. In Suze-la-Rousse kunt u het kasteel bezoeken, dat als historisch monument is geclassificeerd.

E - Naar Orange 52 km

Vandaag fietst u naar Orange, in bezit van één van de best bewaard gebleven Romeinse theaters. Het biedt plaats aan 10.000 toeschouwers en is het enige in Europa waarvan het toneel bewaard is gebleven. Bij de VVV kunt u een stadswandeling krijgen (in het Nederlands), waarin men u meer vertelt over de banden met de Oranjes.

F - Naar Visan/Valreas 42 km of 64 km

Bezienswaardig in Valreas zijn de kerk Notre Dame de Nazareth (11e eeuw), het 17e eeuwse Château de Simiane (nu deels stadhuis), de Chappelle des Pénitents Blancs en de Tour d’Horloge.

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Rasteau

Deel uw ervaring


Er zijn voor deze tocht nog geen ervaringen ingestuurd.

Reisdetails Rasteau

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € ???
 • Dagtrein retour Lyon: prijsindicatie € 240,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): €
  24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging €  p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): €  p.p. 
  Verlenging €  p.p. per dag
 • Extra nacht(en) HP: vanaf €  p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer HP: vanaf €

Inclusief

 • 5 of 7 nachten verblijf op basis van halfpension
 • Routebeschrijving met kaarten

Exclusief

 • Dagtrein retour Lyon: prijsindicatie € 240,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Indien per trein: trein Lyon-Bollène, ca. € 30,-. Taxi naar hotel kosten ca. € 70,- per rit

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Het hotel heeft een zwembad en een grote tuin
 • Hond toegestaan: ca. € 4,50 per dag. Op aanvraag, ter plaatse betalen
 • Treinreizigers uit het noorden en oosten van Nederland moeten rekening houden met de vroege vertrektijden van de trein
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade e/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Rasteau