Fietsvakantie Vieux Mareuil

standplaats in Frankrijk - Dordogne

Sfeervol ontspannen met een fietsvakantie in de Périgord

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 dagen
prijs op aanvraag
Prijzen en data
Hondje Kroontje Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Prachtige plek om te genieten met fijne gastvrouw, gastheer en personeel.
Heel mooie fietstochten en dineren 's avonds is een feest!
Wij hebben erg genoten. Een aanrader.

Henk en Nel Arts

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Vieux Mareuil

Een bijzonder hotel in een prachtig deel van de Dordogne: de Périgord. L'Auberge de l'Étang Bleu ligt op een boomrijk landgoed met twee meertjes bij het dorpje Vieux Mareuil. De keuken en de gastvrijheid worden terecht geroemd en de dikke stenen muren en balkenplafonds geven het gebouw een intieme sfeer. De streek is heuvelachtig en bosrijk met ronde heuvels van hooguit enkele honderden meters hoogte. Tijdens de fietstochten over mooie, rustige binnenwegen door het golvende heuvellandschap komt u regelmatig een kasteeltje tegen. De routes zijn zelden steil, toch moet u soms even klimmen. Onderweg kunt u in charmante dorpjes en stadjes weer even heerlijk uitrusten. 

» Lees meer
Routekaartje Vieux Mareuil

Fietsroutes Vieux Mareuil

A Rondrit naar Brantôme 52 km

Een mooie tocht over heuvelachtig terrein naar het toeristische plaatsje Brantôme, waar u een abdij uit de 11e-18e eeuw kunt bezoeken. Vlakbij Brantôme kunt u de grot van Villars bezoeken, met druipsteenformaties en prehistorische rotstekeningen. Daarna volgt u de Dronne tot Bourdeilles met zijn dubbelkasteel dat te bezichtigen is. Over Paussac en Léguillac, door de heuvels en langs riviertjes, keert u terug naar uw hotel.

B Rondrit naar Nontron 52 of 58 km

Er zitten enkele pittige klimmetjes in het parcours, met name bij het binnenkomen en het verlaten van Nontron. Na Nontron krijgt u een gemakkelijke weg met fraai uitzicht naar Javerlhac. U fietst door het bos van Beaussac naar het gelijknamige karakteristieke dorp. De terugweg gaat via Saint Sulpice.

C Rondrit naar Beaussac 32 km

Een korte fietsroute voert u langs de volgende kastelen: Belussière, Connezac, Aucors, Combe en Chaveroche. Al deze kastelen/landhuizen zijn privé-bezit, zodat u ze alleen van buiten kunt bekijken. In Mareuil, ook op uw route, is het kasteel wel open voor bezoekers. Hier en daar is er een klimmetje en u volgt ook de nodige kilometers de loop van de Nizonne.

D Rondrit naar La Tour-Blanche 31 km

Door een afwisselend landschap van bos en landbouwgebied fietst u door niet al te grote heuvels naar La Tour-Blanche en terug. Bezienswaardig is de middeleeuwse donjon, de zware gevangenistoren die deel uitmaakte van een nu vervallen, groter kasteelcomplex.

E Rondrit naar Villebois 65 km

In Villebois beheerste vroeger een grote burcht de hele vlakte rondom. Van die burcht rest niet veel meer dan een ruïne, maar u heeft er een mooi uitzicht over de omgeving.

F Rondrit naar Montagrier 55 of 68 km

De langste tocht gaat over mooie, rustige binnenwegen door het golvende heuvellandschap. Het is zelden steil, maar er moet voor Montagrier wel even pittig geklommen worden. Montagrier is een vestingplaatsje uit de tijd van de 100-jarige oorlog. Het hele dorp heeft een beschermde status als monument.

Om de omgeving op een andere manier beter te leren kennen, kunt u twee wandelingen maken. De eerste gaat richting Mareuil en de tweede naar St.-Sulpice-de-Mareuil. Beide routes laten u de veelzijdigheid van flora en fauna zien en zijn grotendeels gemarkeerd.

 

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Vieux Mareuil

Lees de verhalen van onze klanten

Prachtige plek om te genieten met fijne gastvrouw, gastheer en personeel.
Heel mooie fietstochten en dineren 's avonds is een feest!
Wij hebben erg genoten. Een aanrader.

09-12-2016 - Henk en Nel Arts

Goede routebeschrijvingen, goede hotels, goede fietsen.

06-09-2016 - Ella Talstra

September 2014:
Wij zijn  de afgelopen jaren reeds twintig keer op reis geweest met jullie organisatie.
 Alhoewel wij steeds, na elke keer dat wij met jullie op reis geweest zijn, onze bevindingen laten weten aan de heer Herman van het bureau in Leuven waar wij - Belgen zijnde - onze reizen bestellen willen wij deze keer ook onze bevindingen over onze laatste bestemming nl Vieux-Mareuil, aan jullie doorgeven en dit omdat Vieux-Mareuil werkelijk een prachtbestemming is.
 
Dit dus om u te melden dat wij heel tevreden zijn over ons verblijf in Vieux-Mareuil.  Alles is heel erg meegevallen.  Een knus en gezellig hotelletje, de fietsroutes zijn heel goed uitgestippeld langs hele kalme wegen.  De twee wandelingen vallen ook erg goed mee.
In het bijzonder willen wij de goede service, klantvriendelijkheid en de lekkere maaltijden beklemtonen in het knusse hotel in Vieux-Mareuil.  Wij voelden er ons onmiddellijk thuis, en dit dank zij de joviale hoteleigenaars (de heer en mevrouw Colas), die met hart en ziel hun hotel uitbaten.  Het enthousiasme waarmede deze hoteleigenaars hun klanten verwennen en  ten dienste zijn verdient een speciale vermelding.  Vandaar dus deze mail naar jullie toe.
Paul Rommelaere
Martine Vandenberghe
 

22-07-2015

Reisdetails Vieux Mareuil

Extra prijsinformatie

 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 195,-
 • Dagtrein retour Angoulême: prijsindicatie € 280,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Huurfiets:
  € 80,- p.p., 24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike: € 235,- p.p.
  Verlenging € 30,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: € 55,- p.p. per nacht
  Toeslag halfpension € 38,- p.p. per dag
  Toeslag extra nacht 1 PK vanaf € 28,-

Inclusief

 • 7 nachten op basis van LO of HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Entreekaartje voor het kasteel van Bourdeilles
 • Welkomstdrankje in mei, september en oktober

Exclusief

 • Dagtrein retour Angoulême: prijsindicatie € 280,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Indien per trein: taxi station-hotel, ca. € 70,- tot 100,-

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Hond toegestaan: gratis
 • Afstand naar andere restaurants is ca. 8 km
Boek nu

Prijzen en data - Vieux Mareuil