Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Fietsvakantie Ierse Zuidwestkust

trektocht in Ierland

Fietsen op het groene eiland

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 9 of 14 dagen
vroegboekkorting
prijs op aanvraag
Prijzen en data
FVW Tocht GPS Elektrische fiets

Een heel mooie fietsvakantie met onderweg prachtige vergezichten. Nooit eerder verbleven wij in B&B's maar dit is goed bevallen met heel vriendelijke gastadressen. wij hebben de Ieren leren ken... Lees review

anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Ierse Zuidwestkust

Winkels en pubs in vrolijke kleuren, kunstzinnige, geschilderde uithangborden en het mooie, afwisselende landschap zijn het decor voor deze mooie en sfeervolle fietstrektocht. In het zachte klimaat gedijen subtropi­sche planten en de inheemse vegetatie goed, zoals de fuchsiaha­gen, die van mei tot oktober volop bloeien. U overnacht bij of in de gezellige stadjes, altijd op loopafstand van restaurants en pubs waar u ‘s avonds lekker kunt eten. 

De vakantie is voor vertrek in 2022 weer te boeken.

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Ierse Zuidwestkust

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Een heel mooie fietsvakantie met onderweg prachtige vergezichten. Nooit eerder verbleven wij in B&B's maar dit is goed bevallen met heel vriendelijke gastadressen. wij hebben de Ieren leren kennen als zeer gastvrije en lieve mensen. Stond je even langs de kant op de kaart te kijken dan stopte er wel iemand met de vraag "are you lost?". We hadden ons voorbereid op slecht weer maar hebben slecht 1 dag regen gehad. Deze fietsvakantie kan ik iedereen die houdt van een actieve vakantie en een mooie natuur aanbevelen.

18-08-2019 - anoniem

Een heel afwisselende tocht waarbij je veel verschillende landschapselementen te zien krijgt: rotsen, baaien, (getijden)rivieren, kliffen, watervallen, heuvels en vlaktes. Sommige hellingen zijn vrij steil, maar vaak wordt de inspanning beloond met prachtige vergezichten.

In de overnachtingsplaatsen (met name in Kinsale) staan veel felgekleurde huizen. Ook zijn er genoeg winkels, restaurants en pubs aanwezig, sommige winkels zijn ook op zondag geopend. In de pubs en restaurants kun je prima eten en drinken, in veel pubs is (vanaf een bepaalde tijd) livemuziek aanwezig.

De overnachtingsadressen waren prima. Er was één overnachtingsadres waar geen ontbijt werd geserveerd, maar dat werd door de agent ter plaatse keurig opgelost (ik kreeg geld van hem om in een naburig restaurant te ontbijten).

De huurfiets was prima, ik mocht zelfs eerst een proefrit maken alvorens ik besloot om de fiets die week te gaan gebruiken. De meegeleverde reisbescheiden (kaarten, routebeschrijvingen et cetera) waren prima in orde!

Ierland is een linksrijdend land, je hebt een reisstekker (Europa-UK) nodig en een regenpak is beslist geen overbodige luxe. Op wegwijzers worden vaak alleen grotere plaatsen weergegeven (in het Iers en in het Engels), de bewegwijzering langs secundaire wegen is doorgaans slecht of ontbreekt geheel. Veel gehuchten, buurtschappen en kleinere dorpen zijn niet voorzien van een plaatsnaambord.

12-08-2019 - Jeroen Bol

Een prachtige fiets vakantie van 14 dagen. 14 dagen zon en dat is niet gebruikelijk in Ierland. Na 14 dagen wel stuk, intensief klimmen en dalen. Beter zou voor ons zijn geweest 9 dagen. Neemt niet weg dat we erg genoten hebben.

27-06-2019 - George Van Heeteringen

Een fietstocht naar ons hart! Op geweldige crossfietsen door het wonderschone afwisselende Ierse landschap getoerd. We boften met overwegend mooi weer! Niets leuker dan vervolgens 's avonds van een maaltijd, een biertje en live muziekoptredens te genieten in een van de vele sfeervolle pubs!

15-01-2019 - Agaath Schut

Wij vonden het een mooie reis met prachtige baaien en kliffen, en leuke dorpjes met veel pubs waar altijd wel ergens life muziek is!. Ierland is een heel mooie land!

03-08-2018 - Anoniem

De reis was goed georganiseerd. De routes zijn heel erg mooi en het landschap en de uitzichten zijn prachtig. De B&B's zijn voldoende en het ontbijt is overal uitstekend. Denk wel aan een reisstekker!!

26-07-2018 - Marian Janssen

Een ontzettend mooie reis, onze verwachtingen overtroffen!
Van ons mogen er nog meer reizen vanuit Ierland worden aangeboden!

02-08-2017

Fietsen langs de Zuidwestkust van Ierland is fantastisch mooi! Schitterend landschap met bijna continu je blik op de Atlantische Oceaan. Het is is er groen, veel bloeiende rododendrons, mensen zijn bijzonder aardig en een gezellige Ierse pub mag je niet missen. Pittig klimmen en dalen. Onze huurfietsen waren naar onze beleving niet geschikt voor deze tocht (onvoldoende profiel op banden en geen goede remmen) wat niet fijn was bij slechte weg- en weersomstandigheden). Na heen en weer gepraat met agent en Eigenwijze Reizen hebben we na enkele dagen betere fietsen ter beschikking gekregen. De meeste B&B's zijn prima en het ontbijt is meer dan voldoende om de dag mee te beginnen.

16-06-2017 - Danielle

Houdt u van klimmen, mooie natuur, aardige mensen, leuke stadjes, gezellige pubs met goed betaalbaar eten dan is deze reis een aanrader!

07-06-2017

Ik heb een geweldige fietsvakantie gehad in Ierland. Een echte aanrader. bedankt voor de goede organisatie!

11-10-2016 - Mevr. Wildeboer

Ik heb nooit eerder geweten dat de Ieren zulke vriendelijke, aardige, behulpzame mensen zijn. Als ik dat eerder wist was ik eerder gegaan.
Met ook een leuk gevoel voor humor. We kwamen aan op het
vliegveld en de piloot zei: no rain at the moment. Deze zin hebben we nog wel eens herhaald in onze vakantie. Ierland is echt een land van de momenten.
Een bijzonder land Ierland. Intens groen, wisselende landschappen.

30-09-2016

leuk land, Ierland, automobilisten rijden vaak hard maar houden wel rekening met fietsers; goed weer gehad, maar dat kan ook anders in Ierland, traditionele muziek wel te vinden maar niet in elke gelegenheid, vrij veel leegstand in winkels en pubs

23-09-2016 - Rein Dekker

De hele fiets controleren incl. de fietspomp etc.etc. Helaas is dit nodig want dit was echt niet goed. Wel hele mooie B&B gehad en één hele slechte.

23-09-2016 - O. Kalteren

Geachte medewerkers,
Ik hoop dat onze vakantie in Ierland straks net zo mooi en goed wordt als jullie uitvoerige documentatie, reisbescheiden en routebeschrijvingen, die ik vandaag van jullie heb ontvangen. In één woord geweldig. Hartelijk dank hiervoor.
Na de vakantie toegevoegd:
Ben net terug van de fietsvakantie in Ierland. In één woord geweldig. Alles was perfect. Van jullie agent, de fietsen, de mooie routes tot aan de B&B's toe. Met name de dames van Atlantic Shore en Barry's B&B, Maggie en Eileen zijn schatten van mensen. Ze stopten zelfs stiekem fruit in de fietstassen voor onderweg. Reken er maar op dat ik voor het komende jaar opnieuw een vakantie bij jullie ga boeken. Het enige minpuntje was op de terugreis toen we een half uurtje boven de Noordzee moesten rondcirkelen omdat het noodweer was op Schiphol zodat we niet konden landen. Dus als jullie dat in de toekomst ook nog kunnen regelen dan.... Geweldig bedankt.

22-07-2015

Reisdetails Ierse Zuidwestkust

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 3 april t/m 25 september
 • Aankomstdag: iedere zaterdag
 • Toeslag eenpersoonskamer
  9-daagse: € 195,-
  14-daagse: € 260,-
 • Retourvlucht Cork: prijsindicatie € 220,- (Air Lingus, incl.bagage)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  9-daagse: € 145,- p.p., 24 versnellingen, tas en slot
  14-daagse: € 260,- p.p., 24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): 
  9-daagse: € 255,- p.p.
  14-daagse: € 465,- p.p.
  Verlenging € 40,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Cork LO: € 65,- p.p. per nacht
  Extra nacht Cork eenpersoonskamer LO: € 89,- p.p.
  Extra nacht(en) Cork-centrum LO: € 77,- p.p. per nacht
  Extra nacht Cork-centrum eenpersoonskamer LO: € 101,- p.p.

Inclusief

 • 8 of 13 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Transfer vliegveld-eerste hotel

Exclusief

 • Evt. boottransfers in Killarney
 • Transfer per bus van Killarney naar Cork, ca. € 20,- per persoon
 • Retourvlucht Cork: prijsindicatie € 220,- (Air Lingus, incl.bagage)

Bijzonderheden

 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Ierse Zuidwestkust

Fietsroutes Ierse Zuidwestkust

De overnachtingsadressen liggen soms in het ­cen­trum van de gezellige stadjes, soms ­rustig aan de rand, maar altijd op loopafstand van ­restau­rants­ en pubs waar u 's avonds lekker kunt eten. Het landschap is gevarieerd en iedere dag anders. In het zachte ­klimaat gedijen subtropische planten goed, naast de inheemse vegetatie die lange tijd rijk bloeit. Kenmerkend zijn de fuchsiahagen, die van mei tot oktober volop bloeien. Enkele keren komt de fietsroute langs exotisch aandoende tuinen, die vooral in mei en juni de moeite waard zijn en die zijn opengesteld voor publiek. Kortom: deze fietsvakantie in Ierland biedt u een afwisselende route door het prachtige Ierland!

Fietsroutes 9-daagse fietsvakantie

Fietsvakantie Ierland

Dag 1 Aankomst in Cork

Voor deze trektocht hebben wij de sfeervolle en gezellige havenstad Cork als startpunt gekozen.

Dag 2 Van Cork naar Kinsale 44 km

U fietst direct zuidwaarts naar de prachtige kust. U overnacht in ­Kinsale, een leuk stadje met talloze restaurants en vele pubs met live-muziek. ­

Dag 3 Van Kinsale naar Clonakilty 37-58 km

Onderweg naar Clonakilty kunt u één van de mirakels van Ierland aanschouwen, het bewegende Madonnabeeld van Ballinspittle, en fietst u langs de ruïne van een 13e eeuwse priorij. Bij de ruige rotskusten ziet u de imposante Jan-van-Genten zweven. Er zijn beschutte strandjes waar u zelf kunt neerstrijken.

Dag 4 Van Clonakilty naar Skibbereen 41 of 51 km

Daags daarna volgt u de grillige kustlijn naar ­Skibbereen. Onderweg ziet u de grootste steencirkel in deze streek, de Drombeg Stone Circle.

Dag 5 Van Skibbereen naar Bantry 58 of 70 km

U fietst naar het aan een prachtige baai gelegen Bantry. U kunt bij Glengarriff een lus door het natuurreservaat maken.

Dag 6 van Bantry naar Kenmare 49 of 59 km

Langs een rivierdal fietst u tussen de heuvels door naar etappeplaats Kenmare, gelegen aan een pittoreske baai met daarachter het imposante decor van de bergen van Kerry.

Dag 7 van Kenmare naar Killarney 34 of 48 km

De ­laatste etappe gaat u op weg naar Killarney en geniet u ­onderweg van een prachtig uitzicht op de meren en bossen van het nationale park. U kunt hier het openluchtmuseum van Muckross House bezichtigen en de ruïne van de 15e eeuwse Muckross Abbey. De langere route voert u door de stille Black Valley en, na een ­pittige klim, door de Gap of Dunloe: een spectaculaire en schilderachtige kloof.

Dag 8 Rondrit vanuit Killarney 20 of 30 km

Op de extra dag in Killarney hebben wij nog diverse fiets-/boottochten door het prachtige nationale park uitgezet.

Dag 9 Vertrek of verlenging

U gaat de laatste dag met de bus naar Cork voor de terugreis. De tocht is natuurlijk af te sluiten met een extra nacht in Cork.

Fietsroutes 14-daagse fietsvakantie

Fietsvakantie Ierland

Dag 1 Aankomst in Cork

Voor deze trektocht hebben wij de sfeervolle en gezellige havenstad Cork als startpunt gekozen.

Dag 2 Van Cork naar Kinsale 44 km

U fietst direct zuidwaarts naar de prachtige kust. U overnacht in ­Kinsale, een leuk stadje met talloze restaurants en vele pubs met live-muziek. ­

Dag 3 Van Kinsale naar Clonakilty 37-58 km

Onderweg naar Clonakilty kunt u één van de mirakels van Ierland aanschouwen, het bewegende Madonnabeeld van Ballinspittle, en fietst u langs de ruïne van een 13e eeuwse priorij. Bij de ruige rotskusten ziet u de imposante Jan-van-Genten zweven. Er zijn beschutte strandjes waar u zelf kunt neerstrijken.

Dag 4 Van Clonakilty naar Skibbereen 41 of 51 km

Daags daarna volgt u de grillige kustlijn naar ­Skibbereen. Onderweg ziet u de grootste steencirkel in deze streek, de Drombeg Stone Circle.

Dag 5 Rustdag of rondrit 24 of 44 km

De korte rondrit bij Skibbereen voert over hoge kliffen langs de zee. De lange variant gaat ook naar het ecologisch bijzondere Lough Hyne en het toeristische havendorp Baltimore.

Dag 6 Van Skibbereen naar Schull of Goleen 39 of 54 km

Een relatief makkelijke etappe over rustige landweggetjes tot het bij watersporters populaire Schull. Naar het kleinere Goleen is het 13 km verder. Onderweg komt u door het dorp Ballydehob. Een extra sportief uitje is de klim naar de top van Mount Gabriël waarvoor u wordt beloond met een weergaloos panorama over de zuidwest kust.

Dag 7 Van Schull/Goleen naar Bantry 58 of 70 km

U fietst naar het aan een prachtige baai gelegen Bantry. U kunt bij Glengarriff een lus door het natuurreservaat maken.

Dag 8 Rustdag of rondrit over Sheep Head Penninsula 55 of 73 km

Sheep Head is het minst toeristische schiereiland van de Ierse Zuidwestkust. De wegen zijn grotendeels vlak of glooiend. U treft onderweg een magnifiek uitzicht op Bantry Bay en Beara Penninsula. Op de lange route bereikt u het lighthouse op de uiterste westpunt van het schiereiland.

Dag 9 van Bantry naar Castletownbere 50 km

Langs Bantry Bay fietst u naar het enige stadje op het Beara Schiereiland. U komt door het toeristische dorp Glengarriff. Hier kunt u een lus fietsen door een stil natuurreservaat of de fiets even laten staan en het Bamboepark of de tuinen op Garinish Island bezichtigen. Halverwege tussen Bantry en Glengarriff, en in de eerste kilometers na Glengarriff, zijn er een paar pittige klimmetjes. Alhoewel de lus door het natuurreservaat van middelmatige zwaarte is, zorgen de extra kilometers voor een zwaardere inschaling.

Dag 10 Rustdag of rondrit vanuit Castletownbere 20 of 30 km

De rondrit vanuit Castletownbere gaat langs steencirkels, kliffen, een strand en een kleurig en pubrijk dorpje.

Dag 11 Van Castletownbere naar Kenmare 65 km

Langs de ruige noordkust van de Beara en langs een rivierdal fietst u tussen de heuvels door naar etappeplaats Kenmare, gelegen aan een pittoreske baai met daarachter het imposante decor van de bergen van Kerry.

Dag 12 van Kenmare naar Killarney 34 of 48 km

De ­laatste etappe gaat u op weg naar Killarney en geniet u ­onderweg van een prachtig uitzicht op de meren en bossen van het nationale park. U kunt hier het openluchtmuseum van Muckross House bezichtigen en de ruïne van de 15e eeuwse Muckross Abbey. De langere route voert u door de stille Black Valley en, na een ­pittige klim, door de Gap of Dunloe: een spectaculaire en schilderachtige kloof.

Dag 13 Rondrit vanuit Killarney 20 of 30 km

Een rondrit voert door de Gap of Dunloe, een schilderachtige kloof. De rondrit kunt u combineren met een vaartocht over de meren van Killarney.

Dag 14 Vertrek of verlenging

U gaat de laatste dag met de bus naar Cork voor de terugreis. De tocht is natuurlijk af te sluiten met een extra nacht in Cork.


TIP:
Wilt u altijd in het centrum van de stadjes overnachten, dan boekt u de reis met de 'toeslag overnachten in centrum'.

 

Andere bezoekers keken ook bij: Noord-Bretagne, Bergen auf Rügen, East-Anglia, Denemarken, Dodekanesos.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Noord-Bretagne - Frankrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Herfst GPS Elektrische fiets Hondje
 • Hotels met bagagevervoer
 • Lannion, Perros-Guirec, Tréguier, Paimpol, Tonquédec
 • Grillige kusten en prachtig achterland
 • Ïle de Bréhat
 • Maison-entre-deux Roches
 • Dagafstand 41-46 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 895,-

Bergen auf Rügen - Duitsland - Oostzee

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Hondje Vegetarisch GPS Elektrische fiets Kroontje Herfst
 • Hotel Am Rugard
 • Garz, Kap Arkona, Sagard, Stubbenkammer, Sassnitz, Prora, Binz, eiland Hiddensee, Ralswiek, Neuenkirchen, Sellin
 • Fietsen over het grootste Duitse eiland
 • Jagdschloss Granitz
 • Schiereiland Jasmund
 • Dagafstand 26-54 km

 

INCL. HALFPENSION

vanaf 635,-

East-Anglia - Groot-Brittannië - Oost

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Harwich, Lavenham, Bury St. Edmunds, Rickinghall, Framlingham, Woodbridge, Ipswich
 • Ontdek de graafschappen Essex en Suffolk
 • Middeleeuwse vakwerkhuizen
 • Galerieën en antiekwinkels in Long Melford
 • Dagafstand 44-65 km
vanaf 895,-

Denemarken - Denemarken - Seeland

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Kopenhagen, Helsingør, Hillerød, Roskilde
 • Kopenhagen, Seeland en Zweden
 • Kronborgkasteel, Amalienborgpaleis, vesting Kastellet
 • Boottocht naar Zweden
 • Dagafstand 40-59 km
vanaf 875,-

Dodekanesos - Griekenland

Fietsvakantie    11 of 15 dagen    trektocht

Elektrische fiets GPS
 • Hotels met bagagevervoer
 • Kalavarda, Kamiros, Rhodos-stad, Mastichari, Plaka, Leros, Blefouti, Patmos
 • Eilandhoppen op Rhodos, Kos, Leros en Patmos
 • Vlindervallei Petalóudes (juni-september)
 • Ruïnes van antieke tempels en theaters
 • Dagafstand 28-54 km
vanaf 710,-