Fietsvakantie Langs de Koningssteden

trektocht in Laos Thailand

Fietsvakantie door Thailand en Laos

 • HALFPENSION (12x) en LOGIES EN ONTBIJT (3x)
 • 18 dagen
 • Back-up car
Watertanden korting
prijs op aanvraag
Prijzen en data
Winterzon Aanrader FVW Tocht

Mooie afwisselende reis door de 2 verschillende Aziatische landen. Goede opbouw. Backup chauffeurs waren prima. Ze deden alles om het je naar de zin te maken en om problemen op te lossen (in ons ge... Lees review

anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Langs de Koningssteden

Per fiets de bekoorlijkheden van Azië in Thailand en Laos ontdekken: het boeddhisme, de prachtige natuur, de alom geprezen Thaise keuken en de ongekend vriendelijke bevolking. In Noord-Thailand fietst u vrij vlak, met uitzicht op de omringende bergen. Onderweg ziet u rijstplantages, authentieke dorpen en mooie tempels. Laos kent een overweldigende natuur en er rijden nog nauwelijks auto's. Het is een Franse kolonie geweest, wat nog te zien is aan de vele koloniale villa's in de Laotiaanse steden.

 

In verband met de corona-maatregelen is de prijs van deze tocht op aanvraag. Als u geïnteresseerd bent in deze tocht, neem dan even contact met ons op.

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Langs de Koningssteden

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Mooie afwisselende reis door de 2 verschillende Aziatische landen. Goede opbouw. Backup chauffeurs waren prima. Ze deden alles om het je naar de zin te maken en om problemen op te lossen (in ons geval omdat de reisorganisatie een fout had gemaakt) Organisatie ter plekke verliep goed.

2019 - anoniem

Wij hebben een prachtige reis gehad. Alles was prima geregeld en verzorgd.

2019 - Diana van Erkel

“Ik en Stephan hebben afgelopen januari/februari de prachtige fietsvakantie gemaakt "Langs de Koningssteden" te Thailand/Laos. We hebben genoten en echt een super vakantie gehad.”

2019 - Stephan en Diana

Een mooie en interessante fietstocht door twee behoorlijk verschillende landen, met een prachtige riviercruise ertussenin. We zijn onderweg trouw gevolgd door onze gidsen Mr. Moo (Thailand) en Mr. Tee (Laos) in hun volgauto's. Op zich was voor ons alleen bagagevervoer afdoende geweest, maar het is toch prettig dat ze af en toe klaar staan met koud water, of een leuke plek kunnen aanwijzen voor de lunch. Verder niet hinderlijk aanwezig, en altijd op tijd voor de transfers. De hotels en resorts waren vrijwel allemaal uitstekend, sfeervol en op mooie lokaties. Dit voegt heel veel toe aan de reis. Alleen jammer dat de huurfietsen in Laos van slechte kwaliteit waren. Eigenlijk te slecht, maar gelukkig heft Mr. Tee nog het nodige kunnen bijstellen.

2016 - Frans

2015:
Hierbij nog een kort overzicht van onze ervaringen in Thailand en Laos.
Mr. Moo (Thailand) was een uitstekende gids voor ons. We zijn hierover zeer tevreden.
Mr. Tee (Laos) was ook een prima gids voor ons (wat minder ervaren).
Beide waren zeer flexibel en hebben alles gedaan om het ons naar de zin te maken.
Het kaartmateriaal was weliswaar slecht maar hebben we helemaal niet nodig gehad. GPS in Thailand was wel erg handig. In Laos kun je niet fout rijden. Alle aansluitingen en transfers waren prima geregeld.
Alle hotel locaties waren top!! Hotels waren bijna allemaal prachtig. Ons hotel in Luang Prabang was vochtig met schimmel op de muren.
In twee van de hotels in Laos was het eten wat minder. Een opgewarmde maaltijd die onze magen niet zo goed kunnen verdragen.
De verlenging in Ko Samet was ook helemaal wat we er van verwacht hadden.
Kortom een prachtige vakantie. Allemaal hartelijk dank.
 

2016

Reisinformatie Langs de Koningssteden

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Aankomstdag: iedere vrijdag (vlucht op donderdag)
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 450,-
 • Retourvlucht naar Bangkok: prijsindicatie € 800 (Singapore Airlines, incl. bagage)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 185,- p.p.
  Mountainbike 24 versnellingen, tas en slot
 • Verlenging: vanaf € 275,- p.p.
  Verlenging eenpersoonskamer vanaf € 350,-

Inclusief

 • 12 nachten verblijf op basis van HP en 3 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer en back-up car gedurende dag 4 t/m 8 en dag 13 t/m 16
 • Vlucht Van Bangkok naar Chiang Mai
 • Vlucht van Vientiane naar Bangkok
 • Boottochten zoals beschreven
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Transfer vliegveld-hotel

Exclusief

 • Retourvlucht Bangkok: prijsindicatie € 800 (Singapore Airlines, incl. bagage)
 • Evt. entreegelden
 • Visum Laos (aan de grens en op de luchthaven van Luang Prabang te koop): 35 US$, (ca. € 27,-)
 • Transfer naar het hotel in Luang Prabang, ca. € 2,- p.p.

Bijzonderheden

 • Indien u uw eigen fiets meeneemt, kan uw fietsdoos de hele reis mee in de back-up car
 • In Laos kunt u alleen in Luang Prabang, Vang Vieng en Vientiane pinnen. U kunt contant betalen in Laotiaanse KIP, Thaise baht en US$ Traveler cheques en euro's kunnen in de grotere plaatsen worden gewisseld
 • Nederlands sprekende agent
 • U kunt uw vakantie op diverse plekken verlengen. Deze verlengingen kunt u vinden op de site onder: Thailand verlengingen. 
 • Voor de feestdagen 24, 25 en 31 december geldt een toeslag van € 50,- p.p.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Langs de Koningssteden

Deze reis is tijdelijk niet mogelijk. Houd de website in de gaten voor het actuele aanbod

Routekaartje Langs de Koningssteden

Fietsroutes Langs de Koningssteden

U kunt de dagafstanden eventueel inkorten door gebruik te maken van de back-up car.

Dag 1 Vlucht naar Bangkok

 

Dag 2 Aankomst in Chiang Mai

Na een binnenlandse vlucht vanuit Bangkok komt u aan in de voormalige koningsstad Chiang Mai

Dag 3 Rondrit Chiang Mai 30 km

U fietst met een gids door het buitengebied van Chiang Mai. De gids laat u bijzondere niet-toeristische plekjes rondom de stad zien en vertelt u over de alledaagse dingen van het leven in Thailand. Deze gegidste rondrit is op basis van ‘join inn’, d.w.z. dat er andere mensen meefietsen. 

Dag 4 Van Chiang Mai naar Mae Taeng 50 of 72 km

De volgende dag van uw fietsvakantie volgt u de Ping rivier en verlaat u de stad. Over landweggetjes en onverharde paden langs irrigatiekanaaltjes fietst u van ban (= dorp) naar ban, uiteraard heeft elk dorp zijn eigen tempel. U overnacht in een mooi resort aan de rivier de Ping.

Dag 5 Van Mae Taeng naar Chiang Dao 37 km

Daarna fietst u door een glooiende, nauwe, bosrijke kloof naar de brede vallei van Chiang Dao. In de brede valleien wordt veel rijst en de meest uiteenlopende exotische groente- en fruitsoorten verbouwd. De uitzichten op de meer dan 2000 meter hoge Doi Luang zijn van grote schoonheid. Op de kleine markt van Chiang Dao verkopen bergvolkeren hun waren. De bergvolkeren: Akha, H'mong, Lisu en Palaung wonen in de nabij gelegen bergen. Ze komen oorspronkelijk uit Tibet en Zuid-China en hebben hun eigen cultuur grotendeels kunnen bewaren. Via de bekende grotten van Chiang Dao voert uw fietsroute u naar uw sfeervolle resort in typisch Thaise stijl.

Dag 6 Transfer, fietsen naar Thaton 69 of 74 km

U begint u met een transfer van 1 uur naar de Tub Tao grotten en tempel. Van daaruit begint u te fietsen door een lichtglooiende vallei waar naast rijst vele soorten groenten en fruit worden verbouwd. Alleen een bergkam scheidt u hier van Birma. Dit is het leefgebied van de Lahu, Lisu en Shan. Uw eindbestemming is mooi aan de Kok rivier gelegen.

Dag 7 Boottocht, fietsen naar Chiang Rai 26 km

Deze dag begint u met een boottocht over de rivier de Kok, door een geïsoleerd gebied dat alleen wordt bewoond door bergvolkeren. Het laatste stuk fietst u naar de voormalige koningsstad Chiang Rai, waar het Hill Tribe Museum en de knusse nachtmarkt zeker een bezoek waard zijn.

Dag 8 Naar Chiang Saen 71 km, transfer naar Chiang Khong

Vervolgens fietst u via een mooie fietsroute naar één van de oudste steden van Thailand: Chiang Saen. De oude stad wordt omgeven door nog grotendeels zichtbare stadsmuren. Onderweg komt u onder andere langs rubberplantages, zeer ongebruikelijk voor dit gebied.

Dag 9 Boottocht over de Mekong

Vandaag begint u aan een boottocht van twee dagen met een comfortabele boot over de Mekong. Aan het eind van de middag legt de boot aan in Pak Beng voor uw overnachting.

Dag 10 Boottocht over de Mekong

Aan het eind van het tweede gedeelte van de boottocht vaart u Laos binnen: een onvergetelijke ervaring. 's Middags is er nog een stop bij de beroemde Park Ou grotten.U vaart naar de voormalige hoofdstad van Laos: Luang Prabang. Het centrum van dit stadje ligt op een schiereiland tussen de rivieren de Mekong en de Khan. De stad is gezegend met een mix van vele prachtige, eeuwenoude tempels en Franse villa's uit de koloniale periode van Laos. 

Dag 11 Rondrit Luang Prabang 60 km

Deze rondrit in Luang Prabang brengt u naar de mooie Kuang Si waterval. Via enkele dorpen met verschillende etnische groepen fietst u door geaccidenteerd terrein met enkele korte maar pittige klimmetjes. Aangezien de weg doodloopt, moet u via dezelfde weg terug. Het is mogelijk om bij de waterval te zwemmen.

Dag 12 Rondrit Luang Prabang 30 km

Vandaag maakt u een rondrit in oostelijke richting. De route voert u langs Santi Chedi, vanwaar u een mooi uitzicht heeft op Luang Prabang. Vervolgens komt u door Ban Phanom dat bekend staat om katoen- en zijdeweverij. Na Ban Phanom volgt u de oever van de Nam Khan, waar de tombe van de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mahout, de ‘ontdekker’ van Angkor Wat voor de westerse wereld, staat. U kunt de tombe bezoeken.

Dag 13 Transfer, fietsen naar Kasi 48 of 88 km

Na een transfer fietst u op hoogte door één van de fraaiste landschappen van Zuidoost-Azië, met uitzicht op ruige, onherbergzame valleien en steile bergkammen. Op de route passeert u vele H'mong-dorpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Dag 14 Van Kasi naar Vang Vieng 59 km

U fietst door vruchtbare valleien met spectaculair uitzicht op grillige karstgebergten die vele grotten herbergen, waarvan vele nog niet ontdekt zijn.

Dag 15 Van Vang Vieng naar Ban Keune 59 km, boottocht op Ang Nam Ngum

Vandaag fietst u eerst naar de uitlopers van het stuwmeer Ang Nam Ngum. Op het meer maakt u een boottocht van ongeveer 2 uur. Vervolgens fietst u over een glooiende landweg met enkele stevige klimmetjes naar het mooi aan de rivier gelegen Vansana Nam Ngum Resort. 

Dag 16 Van Ban Keune naar Vientiane 34 of 60 km

Vandaag gaat u naar de hoofdstad van Laos: Vientiane.  In de hoofdstad van Laos hangt een landelijke sfeer. U fietst tussen uitgestrekte rijstvelden door. De laatste 25 kilometer wordt het verkeer drukker naarmate u dichter bij Vientiane komt. Mocht u dit deel niet willen fietsen, dan kunt u gebruik maken van de back-up auto. Onderweg komt u regelmatig dorpjes tegen met winkels en eenvoudige eethuisjes.

Dag 17 Vertrek of verlenging

U krijgt een transfer naar het vliegveld van Vientiane voor uw vlucht naar Bangkok.

Dag 18 Thuiskomst

Vanaf Bangkok vliegt u terug.


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Watertanden korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Noord-Thailand - Thailand - Azië

Fietsvakantie    12 dagen    trektocht

Winterzon Aanrader FVW Tocht
 • Hotels/resorts met bagagevervoer
 • Chiang Mai, Mae Tang, Chiang Dao, Thaton, Chiang Rai, Chiang Saen, Chiang Khong
 • Langs rijstplantages, authentieke dorpen en tempels
 • Avontuurlijke fietstocht door de Gouden Driehoek
 • Boottocht over de Mekong
 • Dagafstand 30-72 km

INCL. BACK-UP AUTO

Prijs op aanvraag

Over de Koningsweg - Laos

Fietsvakantie    11 dagen    trektocht

Aanrader FVW Tocht Winterzon
 • Hotels/resorts met bagagevervoer
 • Luang Prabang, Kasi, Vang Vieng, Ban Keune, Vientiane
 • Van werelderfgoedstad Luang Prabang naar hoofdstad Vientiane
 • Door spectaculair kalksteengebergte
 • Tempels en authentieke bergvolkeren
 • Dagafstand 32-65 km

INCL. BACK-UP AUTO

Prijs op aanvraag

Langs de Koningssteden - Laos - Thailand

Fietsvakantie    18 dagen    trektocht

Winterzon Aanrader FVW Tocht
 • Hotels en resorts met bagagevervoer
 • Chiang Mai, Mae Taeng, Chiang Dao, Mae Ai Chiang Mai, Chiang Rai, Chiang Khong, Pak Beng, Luang Prabang, Kasi, Vang Vieng, Ban Keune, Vientiane
 • Fietsvakantie door Thailand en Laos
 • Boottocht over de Mekong
 • Rijstplantages en mooie tempels
 • Dagafstand 23-88 km
Prijs op aanvraag

Verlenging Bangkok - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    3 dagen    trektocht

Winterzon Aanrader

Het hectische Bangkok is zeker een bezoek waard bij uw fietsvakantie in Thailand. Bekijk de kanalen, drijvende markten en vele tempels of ga winkelen in Chinatown.

Prijs op aanvraag

Verlenging Ko Samet - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    4 dagen    standplaats

Winterzon

Ko Samet is een tropisch eiland met veel palmen, mooie witte stranden en kristalhelder water. Het is onderdeel van het Marine National Park. Het eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme, zodat het strandleven hier nog rustig is. Kortom: de ideale bestemming bij uw fietsvakantie in Thailand.

Prijs op aanvraag

Verlengingsweek Ko Lanta (Krabi) - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Winterzon

Ko Lanta staat bekend om haar fraaie zandstranden en vriendelijke sfeer. Het binnenland is bergachtig en heeft een tropisch regenwoud. In dit tropische paradijs kunt u heerlijk bijkomen van alle indrukken van uw fietsvakantie door Azië.

Prijs op aanvraag

Verlenging River Kwai - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    3 dagen    trektocht

Winterzon

Na afloop van uw fietsvakantie in Thailand, Laos of Vietnam kunt u in stijl uitrusten op het Jungle Rafts Floatel. Wilt u niet alleen uitrusten, dan kunt u vanuit uw hotel een fietstocht maken. Ook is een excursie mogelijk naar de Brug over de River Kwai en een bezoek aan het Say Yok National Park.

Prijs op aanvraag