Fietsvakantie Letland en Estland

trektocht in Letland en Estland

Fietsen in Riga, Tallinn en op het vogeleiland Saarema

vanaf € 1295

In de steden slaapt u in centraal­ gelegen hotels, daarbuiten meestal in een­voudige pensions. De keuken op het platteland heeft een boers karakter, terwijl u in de steden zeer verfijnd kunt eten.
U vliegt naar Riga, met een prachtige, oude stadskern en een Jugendstilwijk. Na een bezoek aan de kasteelruïnes van Sigulda en Turaida fietst u naar het Igates-meer en door naald- en loofbossen naar de haven­plaats ­Salacgriva. U fietst nu Estland binnen en volgt een paar dagen de kustlijn, via de populaire badplaats Pärnu, met prachtige houten huizen. In Virtsu neemt u de boot naar het eiland Muhu. U overnacht in het pittoreske dorpje Koguva. Langzaam gaat u op weg naar het grootste eiland van Estland: Saarema, een hoogtepunt van de Baltische staten. U bezoekt ook het buureiland Hiiumaa en het mooie schiereiland Kassari, met zeldzame plantensoorten en vele soorten watervogels. De tocht eindigt in het levendige Kuressaare.

De volgende dag gaat u met een bus-en boottransfer naar Tallinn, met een prachtig ge­conserveerde binnenstad. 

Routekaartje Letland en Estland

Trektocht, hotels, 8 x halfpension

1 - Aankomst Riga
2 - Trein naar Sigulda (1¼ uur) en 45 km naar Igate
3 - 67 of 71 km naar Salacgriva
4 - 69 of 72 naar Voiste
5 - 58 of 67 km naar Liu of Kopu
6 - 51 of 60 km naar Varbla
7 - 54 of 68 km naar Koguva en boottransfer naar Muhu (30 minuten)
8 - 46 of 55 km naar Meiuste
9 - 63 km rondrit of boot naar Hiiumaa en 83 of 89 km rondrit
10 - 52 of 54 km naar Kuressaare
11 - Bus/boottransfer naar Tallinn (4½ uur)
12 - Vertrek

Fietsroutes Letland en Estland

De tocht begint in de hoofdstad van Letland: Riga, een levendige stad met een prachtige, oude stadskern en een Jugendstilwijk.

In de steden slaapt u in centraal­ gelegen hotels, daarbuiten meestal in een­voudige pensions. De keuken op het platteland heeft een boers karakter, terwijl u in de steden zeer verfijnd kunt eten.

U begint te fietsen in Sigulda, aan de rand van het Nationale Park Gauja. Na een bezoek aan de kasteel-­ruïnes van Sigulda en Turaida fietst u over een kalksteenplateau naar het Igates-meer, waar u in de nabije omgeving overnacht.
Via Limbazi fietst u door naald- en loofbossen naar de Oostzeekust, naar de haven­plaats ­Salacgriva. U fietst Estland binnen en volgt de kustlijn, via de populaire badplaats Pärnu, met prachtige­ houten­ ­huizen. U overnacht in Voiste.

Vanuit Voiste fietst u verder langs de kustlijn naar Liu. Via een rustige, mooie weg fietst u vervolgens­ door dorpen met houten huizen naar ­Varbla.
De ­volgende dag fietst u naar Virtsu waar u de boot naar het eiland Muhu neemt. U overnacht in het pittoreske dorpje ­Koguva. Via een dijkweg gaat u verder naar het grootste eiland van Estland: Saarema. De kustlijn volgend, met onderweg mooie vergezichten, fietst u naar Meiuste. Onderweg heeft u de mogelijkheid om even naar het strand te gaan.

De dag erna maakt u een uitstapje naar het buureiland ­Hiiumaa. Vanuit de haven van Triigu vaart u in een uur naar de haven van Söru. U fietst over het mooie schiereiland ­Kassari met zeldzame plantensoorten en vele soorten watervogels.

De laatste­ fietsdag gaat u naar Kuressaare met een levendig, oud centrum en mooi bisschopsconvent. De fietstocht eindigt hier.

De volgende dag gaat u met een bus-en boottransfer naar Tallinn, met een prachtig ge­conserveerde binnenstad met machtige stadsmuren. De oude stad leent zich uitstekend voor een dwaaltocht. De belangrijkste bezienswaardigheden in de oude stad zijn het raadhuisplein, de Alexander­ Nevski kathedraal, het Toompea-kasteel, de 13e eeuwse Domkerk en het nationale kunstmuseum.

 

Andere bezoekers keken ook bij: Denemarken, Bergen auf Rügen, Sandvig op Bornholm en Rondom de Triglav

Bekijk prijzen en opties

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Prijzen en opties — Letland en Estland

Toon prijzen op basis van:

U heeft keuze uit 1 tocht

Trektocht, hotels, 8 x halfpension
Startdatum Prijs
01 mei - 15 september 2018 € 1295

Extra prijsinformatie

 • Aankomstdag: iedere dag, behalve donderdag en vrijdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 210,- 
 • Heenvlucht naar Riga, terugvlucht vanaf Tallinn: prijsindicatie € 260,- (KLM, zonder bagage)
 • Huurfiets: € 165,- p.p.
  Mountainbike 7 versnellingen, tas en slot
 • Extra nacht(en): vanaf € 47,- p.p. per nacht
  Toeslag extra nacht 1 PK vanaf € 35,-

Inbegrepen

 • 8 nachten verblijf op basis van HP, 3 nachten op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten

Niet inbegrepen

 • Trein-, boot- en bustransfers tijdens de tocht ca. € 35,-
 • Heenvlucht naar Riga, terugvlucht vanaf Tallinn: prijsindicatie € 260,- (KLM, zonder bagage)

Bijzonderheden

 • Enkele pensions hebben toilet en douche op de gang
 • Ongeveer 60% van de wegen zijn rustige, onverharde steenslag- of gravelwegen
Letland en Estland

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Extra mogelijkheden

Neemt u gerust contact met ons op als u de gewenste reis iets anders wilt boeken dan op onze site is aangegeven. U kunt daarbij denken aan een andere startdag of een aangepast programma, maar ook aan vragen over kinderkorting, alleenreizende toeslag e.d.

Deel uw ervaring


Ervaringen — Letland en Estland

Lees de verhalen van onze klanten

 • 23 September 2016 door Jack Vleugels

  Een goede reis voor mensen die wel van een klein beetje uitdaging houden. Bij regenval zijn er helaas niet zoveel uitwijkmogelijkheden in de vorm van musea oid.

 • 02 September 2016 door Sanders Daniel

  augustus 2016
  Sterk aanbevolen voor wie graag fietst en van de natuur houdt. Goed georganiseerd en zeer goede logies (en maaltijden). De onverharde wegen zijn vooral in Letland, maar eens in Estland zijn ze meestal geastfalteerd.
  Zonder GPS en alleen met de beschrijving van de route geen moeilijkheden gehad, alhoewel hier en daar wijzigingen (verbeteringen) aan de wegen zijn gebeurd (rondpunt, nu asfaltweg...).Bij de start de fietsen en de reserve onderdelen controleren . Na onze opmerkingen werden de fietsen en het materiaal aangepast. De reservatie voor het fietstransport van Kuresaare naar Tallinn is zeker nodig. Deze fietsvakantie is een aanrader.

 • 22 July 2015

  Juni 2012:
  Wij willen jullie bedanken voor de perfect georganiseerde fietsvakantie in Letland en Estland. Voor ons was het een onvergetelijke vakantie met prachtige hotels, super leuke guesthouses en vakantie parken. Alles liep dan ook gesmeerd. Hagel nieuwe fietsen stonden voor ons klaar!! Het is wel aan te bevelen op tijd naar het treinstation te gaan, er waren meerdere fietsfanaten en in de trein is beperkte ruimte voor de fiets.
  Alle overnachtingsplaatsen waren uitstekend maar de beste was toch wel Guesthouse Laugu, deze mensen deden zo hun best om het ons naar het zin te maken en dat is ook héél goed gelukt. In één woord geweldig!! De transfer met de bus was ook prima te doen, alleen vroeg de chauffeur wel eur. 5,- voor de fietsen. We hebben dit gegeven maar wisten wel dat hij het in eigen zak stak. De bus was goed op tijd in Tallinn waardoor we voldoende tijd hadden om te stad te bekijken en daarna weer een prachtig hotel om uit te rusten.
  Wij hebben ervan genoten en als we dit in een cijfers zouden uitdrukken geven we een 10!

  Juli 2011:
  Zojuist jullie online-enquete ingevuld maar toch wil ik ook jullie persoonlijk bedanken voor de goede organisatie van onze fietstrektocht in Estland en Letland.

  Alleen maar positieve ervaringen. We werden tijdig opgehaald van het vliegveld en afgeleverd bij de ferry in Talinn i.v.m. onze verlenging in Helsinki. De fietsen waren van een zeer goede kwaliteit met een fraaie fietstas waarin een fietspomp en extra banden en ze waren goed onderhouden. De fietstocht was erg mooi en de locaties waar we overnacht hebben hadden allemaal zo hun charmes. We werden overal vriendelijk ontvangen en ook het eten/ontbijt was goed. Wij hebben genoten.

  Een tocht die jullie zeker moeten blijven aanbieden! Wel blijven opletten dat de beschrijvingen van de routes up to date blijven want met name in Estland gaan de ontwikkelingen in rap tempo. Veel wegen zijn geasfalteerd en ook de laatste 20 kilometer naar Talinn zijn goed te fietsen. Het fietspad was nu nog niet klaar maar dat zal ook niet lang meer duren.

  Onze dank weer voor jullie goede organisatie
   

Letland en Estland

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

» Bekijk prijzen en opties

Foto's — Letland en Estland

“Een goede reis voor mensen die wel van een klein beetje uitdaging houden!"
» Lees meer verhalen

Letland en Estland

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

Bekijk prijzen en opties