Fietsvakantie Letland en Estland

trektocht in Letland en Estland

Fietsen in Riga, Tallinn en op het vogeleiland Saarema

 • HALF PENSION (8x) en LOGIES EN ONTBIJT (3x)
 • 12 dagen
vanaf € 1335,-
Prijzen en data
GPS FVW Tocht

Een goede reis voor mensen die wel van een klein beetje uitdaging houden. Bij regenval zijn er helaas niet zoveel uitwijkmogelijkheden in de vorm van musea oid.

Jack Vleugels

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Letland en Estland

Deze fietstocht is zeer afwisselend: de mooie voormalige Hanzesteden Riga en Tallinn, enorme bossen, kustgebieden en vogelrijke eilanden waaronder Estlands grootste eiland Saarema. De fietsroutes gaan door het nagenoeg vlakke landschap en grotendeels over onverharde steenslag- en gravelwegen, wat deze tocht een licht avontuurlijk tintje geeft. Liefhebbers van Scandinavië vinden op deze tocht veel overeenkomsten, waaronder de gekleurde houten huizen en veel water. ​

» Lees meer
Routekaartje Letland en Estland

Fietsroutes Letland en Estland

In de steden slaapt u in centraal­ gelegen hotels, daarbuiten meestal in een­voudige pensions. De keuken op het platteland heeft een boers karakter, terwijl u in de steden zeer verfijnd kunt eten.

Dag 1  Aankomst in Riga

De tocht begint in de hoofdstad van Letland: Riga, een levendige stad met een prachtige, oude stadskern en een Jugendstilwijk.

Dag 2  Trein naar Sigulda (1¼ uur) en 57-61 km naar Limbazi

U begint te fietsen in Sigulda, aan de rand van het Nationale Park Gauja. Na een bezoek aan de kasteel-­ruïnes van Sigulda en Turaida fietst u over een kalksteenplateau naar het Igates-meer, waar u in de nabije omgeving overnacht.

Dag 3 Van Limbazi naar Salacgriva 62 of 67 km

Via Limbazi, de grootste plaats in deze regio, fietst u afwisselend langs akkers, heidevelden en door bossen. Vandaag fietst u voornamelijk over onverharde wegen naar de kustplaats Salacgrîva. Vaak kunt u een alternatieve route op asfalt afleggen.

Dag 4 Van Salcgriva naar Voiste 65 of 69 km

Om de drukke doorgaande weg te vermijden fietst u vandaag eerst een stukje in oostelijke richting en volgt daar de rivier de Salaca door overwegend naaldbos.  U fietst Estland binnen en volgt de kustlijn. U overnacht in Voiste.

Dag 5  Van Voiste naar Pärnu, Liu of Kopu 31-73 km

U volgt vandaag min of meer de kustlijn en doet de zomerhoofdstad en belangrijkste badplaats van Estland aan: Pärnu. U fietst over stille binnenwegen. In de kleine levendige stad staan veel statige, oude villa’s. Indien u niet in Pärnu overnacht fietst u eerst door bos en later, de kustlijn volgend, over rustige steenslagwegen naar Liu of het nog wat verder gelegen Kõpu.

Dag 6 Van Pärnu, Liu of Kopu naar Varbla 46-86 km

Indien u in Pärnu overnacht is uw route extra lang en fietst u eerst naar Liu/ Kõpu. Vervolgens fietst u gedurende lange tijd over een mooie, rustige asfaltweg. Het landschap is afwisselend met bos, weilanden en dorpen met karakteristieke, houten huizen en boerderijen. Onderweg heeft u ook weer de mogelijkheid een strand te bezoeken.

Dag 7 Van Varbla naar Virtsu 32 km, boottransfer naar Muhu (30 minuten), fietsen naar Koguva 22 of 38 km

Vandaag fietst u eerst naar de haven van Virtsu, vanwaar u de boot neemt naar het eiland Muhu. De boottocht duurt een half uur. U komt aan in de haven van Kuivastu op het eiland Muhu. Het is mogelijk om op het eiland Muhu de route met 16 km in te korten door de hoofdweg te volgen. U verkent het noordelijke deel van het eiland, door een rustgebied van vele trekvogels. U overnacht in Igaküla of in Koguva, een pittoresk dorp met oude boerderijen dat geliefd is bij kunstschilders.

Dag 8 Van Koguva naar Meiuste 55 km

Vandaag fietst u via de damweg van Muhu naar het buureiland Saaremaa, het grootste eiland van Estland. De kustlijn volgend, met onderweg mooie vergezichten, fietst u naar Meiuste. Onderweg heeft u de mogelijkheid om even naar het strand te gaan.

Dag 9 Boot naar Hiiumaa, rondrit 63, 83 of 89 km

Op de tweede dag in Laugu heeft u twee opties. U blijft op Saaremaa en maakt een tocht naar een prachtig strandje, al dan niet in combinatie met de kliffen van Panga Pank. Of u fietst naar het haventje van Triigi en vaart naar het eiland Hiiumaa. Daar fietst u naar het mooie schiereiland Kassari met zeldzame plantensoorten en vele soorten watervogels.

Dag 10 Van Meiuste naar Kuressaare 52 of 54 km

U fietst vandaag naar de hoofdstad van Saarema, het levendige Kuresaaremet een levendig, oud centrum en mooi bisschopsconvent. Onderweg kunt u de oude molens van Angla en een enorme meteorietenkrater bezoeken en in Kirkuküla staat een bezienswaardige kerk.

Dag 11 Bus/boottransfer naar Tallinn (4½ uur)

De volgende dag gaat u met een bus-en boottransfer naar Tallinn, met een prachtig ge­conserveerde binnenstad met machtige stadsmuren.

Dag 12 Verlenging of vertrek

Tallinn heeft een prachtig geconserveerde binnenstad waardoor de middeleeuwen hier nog springlevend zijn. Na een eventuele verlenging reist u weer naar huis.

 

Andere bezoekers keken ook bij: Bergen auf Rügen en Rondom de Triglav

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Letland en Estland

Lees de verhalen van onze klanten

Een goede reis voor mensen die wel van een klein beetje uitdaging houden. Bij regenval zijn er helaas niet zoveel uitwijkmogelijkheden in de vorm van musea oid.

23-09-2016 - Jack Vleugels

augustus 2016
Sterk aanbevolen voor wie graag fietst en van de natuur houdt. Goed georganiseerd en zeer goede logies (en maaltijden). De onverharde wegen zijn vooral in Letland, maar eens in Estland zijn ze meestal geastfalteerd.
Zonder GPS en alleen met de beschrijving van de route geen moeilijkheden gehad, alhoewel hier en daar wijzigingen (verbeteringen) aan de wegen zijn gebeurd (rondpunt, nu asfaltweg...).Bij de start de fietsen en de reserve onderdelen controleren . Na onze opmerkingen werden de fietsen en het materiaal aangepast. De reservatie voor het fietstransport van Kuresaare naar Tallinn is zeker nodig. Deze fietsvakantie is een aanrader.

02-09-2016 - Sanders Daniel

Juni 2012:
Wij willen jullie bedanken voor de perfect georganiseerde fietsvakantie in Letland en Estland. Voor ons was het een onvergetelijke vakantie met prachtige hotels, super leuke guesthouses en vakantie parken. Alles liep dan ook gesmeerd. Hagel nieuwe fietsen stonden voor ons klaar!! Het is wel aan te bevelen op tijd naar het treinstation te gaan, er waren meerdere fietsfanaten en in de trein is beperkte ruimte voor de fiets.
Alle overnachtingsplaatsen waren uitstekend maar de beste was toch wel Guesthouse Laugu, deze mensen deden zo hun best om het ons naar het zin te maken en dat is ook héél goed gelukt. In één woord geweldig!! De transfer met de bus was ook prima te doen, alleen vroeg de chauffeur wel eur. 5,- voor de fietsen. We hebben dit gegeven maar wisten wel dat hij het in eigen zak stak. De bus was goed op tijd in Tallinn waardoor we voldoende tijd hadden om te stad te bekijken en daarna weer een prachtig hotel om uit te rusten.
Wij hebben ervan genoten en als we dit in een cijfers zouden uitdrukken geven we een 10!

Juli 2011:
Zojuist jullie online-enquete ingevuld maar toch wil ik ook jullie persoonlijk bedanken voor de goede organisatie van onze fietstrektocht in Estland en Letland.

Alleen maar positieve ervaringen. We werden tijdig opgehaald van het vliegveld en afgeleverd bij de ferry in Talinn i.v.m. onze verlenging in Helsinki. De fietsen waren van een zeer goede kwaliteit met een fraaie fietstas waarin een fietspomp en extra banden en ze waren goed onderhouden. De fietstocht was erg mooi en de locaties waar we overnacht hebben hadden allemaal zo hun charmes. We werden overal vriendelijk ontvangen en ook het eten/ontbijt was goed. Wij hebben genoten.

Een tocht die jullie zeker moeten blijven aanbieden! Wel blijven opletten dat de beschrijvingen van de routes up to date blijven want met name in Estland gaan de ontwikkelingen in rap tempo. Veel wegen zijn geasfalteerd en ook de laatste 20 kilometer naar Talinn zijn goed te fietsen. Het fietspad was nu nog niet klaar maar dat zal ook niet lang meer duren.

Onze dank weer voor jullie goede organisatie
 

22-07-2015

Reisdetails Letland en Estland

Extra prijsinformatie

 • Aankomstdag: iedere dag, behalve donderdag en vrijdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 235,- 
 • Heenvlucht naar Riga, terugvlucht vanaf Tallinn: prijsindicatie € 260,- (KLM, zonder bagage)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 165,- p.p.
  Mountainbike, 7 versnellingen, tas en slot
 • Extra nacht(en) Riga LO: € 52,- p.p. per nacht
  Extra nacht Riga eenpersoonskamer LO: € 93,-
  Extra nacht(en) Tallinn LO: € 61,- p.p. per nacht
  Extra nacht Tallinn eenpersoonskamer LO: € 111,-

Inclusief

 • 8 nachten verblijf op basis van HP, 3 nachten op basis van LO
 • Transfer van vliegveld Riga naar het hotel en van hotel naar vliegveld Tallinn
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten

Exclusief

 • Trein-, boot- en bustransfers tijdens de tocht ca. € 35,-
 • Heenvlucht naar Riga, terugvlucht vanaf Tallinn: prijsindicatie € 260,- (KLM, zonder bagage)

Bijzonderheden

 • Enkele pensions hebben toilet en douche op de gang
 • Ongeveer 60% van de wegen zijn rustige, onverharde steenslag- of gravelwegen
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Letland en Estland