Fietsvakantie Donauradweg, pensions

trektocht in Oostenrijk

De klassieke fietsroute langs de Donau, van Passau naar Wenen

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 dagen
Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

vanaf € 395

Hét klassieke gedeelte van de Donauradweg en een verrassend leuke en mooie fietstocht in Oostenrijk. De ideale tocht om als eerste fietsvakantie te proberen, maar ook om te genieten van het romantische Oostenrijk. De makkelijk te fietsen route is veelal autovrij en brengt u door gezellige dorpen en steden op beide overs van de Donau, maar ook langs vele culturele bezienswaardigheden. De lieflijke natuur is mooi afwisselend en de inwendige mens hoeft niets tekort te komen. Voor een actieve en verzorgde fietsvakantie zonder overbodige luxe, maar van een prima kwaliteit, kiest u voor de pensions-variant.

 

Routekaartje Donauradweg, pensions

Trektocht, pensions, logies en ontbijt

1 - Aankomst Passau
2 - 57 km naar Obermühl/Untermühl an der Donau
3 - 36 km naar Linz
4 - 63 km naar Grein, transfer naar Bad Kreuzen
5 - 56 km naar Aggsbach
6 - 52 km naar Tulln
7 - 35 km naar Wenen
8 - Vertrek

Fietsroutes Donauradweg, pensions

Dag 1 Aankomst in Passau

De fietsvakantie langs de Donau begint in Passau. De Altstadt van Passau is prachtig gelegen op een landtong bij de samenvloeiing van de Donau en de Inn. Enkele voorname bezienswaardigheden zijn de barokke St. Stephan Dom met het grootste kerkorgel ter wereld, de St. Paulskirche, het Alte Rathaus en de Veste Oberhaus, vanwaar u een schitterend panorama over de stad, de rivieren en de omringende beboste heuvels heeft.

Dag 2 Van Passau naar Obermühl/ Untermühl 57 km

Vanaf de Inn-Promenade fietst u naar de brug over de Donau en begint u aan de eerste kilometers van uw fietstocht. U komt langs de beboste heuvelflanken met verschillende kasteelruïnes en ziet al snel het begin van de schitterende Donauschlinge, een grote en imposante kronkel in de rivier. Langs deze kronkel is de natuur op z'n mooist. De eerste eerste etappeplaats van uw fietsvakantie is hier vlakbij, Obermühl. 

Dag 3 Van Obermül/Untermühl naar Linz 36 km

Voorbij de grillige meanders in de beboste heuvels komt u in een streek met grote carréboerderijen. Behalve een laatgotische kerk en het 16e eeuwse kasteel kunt u in het 1200 jaar oude schippersstadje Aschach de fraai kleurrijke gevels van de koopmanshuizen bewonderen. Aan de Donaupromenade zijn heerlijke terrassen om te pauzeren, bijvoorbeeld in Linz, waar u ook overnacht. 

Dag 4 Van Linz naar Gerin 63 km, transfer naar Bad Kreuzen

De derde dag van uw fietsvakantie brengt u naar Bad Kreuzen, vlakbij de mooie plaats Grein. Hier vindt u op het marktplein weer fraai geornamenteerde gevels en het gaaf bewaarde vroeg-classicistische Stadttheater uit 1790. In de laatgotische burcht Greinburg vindt u een mooie binnenplaats met arcaden, een Theater in renaissance stijl, twee pronkzalen en het Schiffahrtsmuseum. In de buurt van Grein volgt u een mooie fietsroute langs de hellingen van de Strudengau, waar de Donau zich in nauwe bochten tussen steile heuvels wringt. Vroeger was dit een gevaarlijke vaarroute vanwege de vele draaikolken, 'strudels'. Nu komt u langs tal van aardige plaatjes in een mooie omgeving: Ybbs, Persenbeug, Marbach, Klein Pöchlarn en Pöchlarn.

Dag 5 Van Bad Kreuzen naar Aggsbach 56 km

Bij Melk kunt u het beroemde Benedictijner Klooster uit 1736 bezoeken. Dit is een zeer rijke barokke kloosterkerk met de vermaarde bibliotheek met meer dan 8000 boeken. Na Melk maakt u een fietstocht door de prachtige wijnstreek Wachau, met als etappeplaats Aggsbach.

Dag 6 Van Aggsbach naar Tulln 52 km

Onderweg naar Krems komt u door het beroemde stadje Dürnstein. De kleine fraaie Altstad ligt aan de voet van de gelijknamige kasteelruïne, waar ooit Richard Leeuwenhart gevangen zat. Het is heerlijk om er rond te wandelen langs de mooie herenhuizen, het gotische raadhuis en over het wandelpad buiten de stadsmuur langs de Donau. Na Krems fietst u door naar Tulln, een vroegere Romeinse nederzetting met een gezellig centrum. Op de zuidoever kunt u langs de zijrivier de Traisen een ommetje maken van vijf kilometer naar het aardige stadje Traismauer.

Dag 7 Van Tulln naar Wenen 35 km

De laatste dag van uw fietsarrangement fietst u precies op de grens van het vlakke Au-landschap en de heuvels van Klosterneuburg, de agglomeraties van Wenen binnen. Over de fietsroute langs het Donaukanaal fietst u eenvoudig en aangenaam naar de historierijke Altstad van Wenen, hier eindigt uw fietsvakantie langs de Donau.

Dag 8 Vertrek of verlenging

U reist per trein of bus terug naar Passau. Of kiest u ervoor een extra nacht in Wenen te blijven?

TIP:
U kunt deze fietsvakantie aangenaam afsluiten met een boottocht op de Kaiserin Elisabeth. U vaart dan in twee dagen met een luxe boot van Wenen terug naar Passau, inclusief 2 x ontbijt en 1 x diner aan boord. U overnacht halverwege aan wal, in een hotel in Linz. Deze boottocht kunt u boeken iedere woensdag van 6 juli t/m 24 augustus.
U kunt de boottcht met de Kaiserin Elisabeth ook boeken ZONDER vooraf een Donauradweg-fietsvakantie te hebben geboekt. Meer informatie over deze boottocht vindt u bij Donauradweg, MS Kaiserin Elisabeth

U kunt tijdens de 8-daagse fietstocht van Passau naar Wenen in verschillende types accommodatie overnachten. De overnachtingplaatsen onderweg zijn afhankelijk van de variant die u kiest. De drie varianten zijn Pensions, Hotels en voor degene die nog iets meer luxe en comfort zoekt, Goede Hotels.

Andere bezoekers keken ook bij: Altmühltal, Duitse Donauradweg, Drielandentocht Donauradweg, Rondom de Bodensee, Drauradweg en Hopfen am See

WENEN-GARANTIE
Wanneer u, ongeacht de reden (bijv. weersomstandigheden, gezondheid), uw fietsstocht naar Wenen afbreekt en de overige geboekte dagen in Wenen wilt overnachten, dan kunt u dat een dag van te voren tot 15.00 uur telefonisch doorgeven. U regelt zelf uw treinreis naar Wenen, het bagagetransport en de transfer van uw eigen fiets.
U verblijft de rest van de dagen in Wenen in een ****hotel met goede metroverbindingen naar het centrum.

Bekijk prijzen en opties

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Prijzen en opties — Donauradweg, pensions

Toon prijzen op basis van:

U heeft keuze uit 1 tocht

Trektocht, pensions, logies en ontbijt
Startdatum Prijs
01 juli - 03 september 2018 € 495
04 september - 30 september 2018 € 485
01 oktober - 14 oktober 2018 € 395

Extra prijsinformatie

 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 105,-
 • Toeslag halfpension: € 115,-
 • Dagtrein retour Passau: prijsindicatie € 190,- (incl. zitplaatsreservering) 
 • Huurfiets: € 65,- p.p.
  7 of 21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 9,- p.p. per dag
 • E-bike: € 140,- p.p.
  Verlenging € 20,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en): vanaf € 44,- p.p. per nacht
  Toeslag extra nacht 1 PK vanaf € 25,-
 • Boottocht Kaiserin Elisabeth na deze tocht, alleen op woensdag: € 100,- p.p.
  Toeslag boottocht 1 PK: € 30,-
  Toeslag eigen fiets mee aan boord: € 15,- per fiets

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen op basis van HP of LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Terugtransfer Wenen-Passau: 
  van 1 mei t/m 30 september 2018 per bus. Meenemen eigen fiets mogelijk, kosten € 22,- per fiets (niet incl.). Voor 1 mei en na 30 september 2018 per trein, zonder transfer naar het station
 • Transfer Bad Kreuzen

Niet inbegrepen

 • Dagtrein retour Passau: prijsindicatie € 190,- (incl. zitplaatsreservering) 
 • Indien per trein: taxi station-hotel, ca. € 15,- per rit
 • Veren onderweg

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis onbewaakte parkeerplaats nabij fietsverhuurder
 • Hond mag mee: € 10,- per nacht
 • Vervoer eigen fiets terug naar Passau per bus, alleen mogelijk als u zelf ook per bus naar Passau terug gaat.
Donau

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Extra mogelijkheden

Neemt u gerust contact met ons op als u de gewenste reis iets anders wilt boeken dan op onze site is aangegeven. U kunt daarbij denken aan een andere startdag of een aangepast programma, maar ook aan vragen over kinderkorting, alleenreizende toeslag e.d.

Deel uw ervaring


Ervaringen — Donauradweg, pensions

Lees de verhalen van onze klanten

 • 31 July 2017 door Peter van Kampen

  Leuke reis, prima geregeld, en wij zouden hem iedereen aanbevelen.

 • 26 June 2017 door A. Kennes

  Alles was geregeld, nergens verrassingen, geen mankementen, prima organisatie.

 • 09 December 2016 door Anoniem

  Prima geregeld

 • 27 September 2016 door R.brander-wijker

  Prima reis,erg genoten.

 • 25 September 2016 door Anoniem

  Ons hotel zoeken in Wenen was wel wat ingewikkeld, ondanks jullie aanwijzingen en plattegrond [NH Hoteles Austria GmbH NH Danube City aan de Wagramer Strasse. Maar we hebben het uiteindelijk dankzij hulpzame Weners toch gevonden!

 • 16 September 2016 door w wobma

  verdeling afstanden moet beter vooral gelijk matig

 • 18 August 2016 door Simon Coene

  De reis beantwoordde aan onze verwachtingen maar de informatievoorziening kan beter.

 • 18 August 2016 door R.brander-wijker

  Prima reis,erg genoten.

 • 22 July 2015

  Juli 2012:
  Mijn complimenten met betrekking tot de voortreffelijke manier waarop alles is geregeld. Ook de hotels, gasthausen en gasthofen waren prima. We hebben genoten.

  Mei 2009:
  De reis was goed georganiseerd en de hotels waren prima! Vooral de diversiteit van de hotels was erg leuk.
  De bagage service was ook perfect want bij ieder aankomst in het hotel stond alles keurig klaar.

Donauradweg, pensions

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

» Bekijk prijzen en opties

Foto's — Donauradweg, pensions

“Leuke diversiteit van de hotels"
» Lees meer verhalen

Donauradweg, pensions

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

Bekijk prijzen en opties