Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Curia en Mira

standplaats in Portugal - Noord-West

Fietsen tussen de lage heuvels of de kust van Midden Portugal

 • HALFPENSION
 • 8 of 15 dagen
vroegboekkorting
vanaf € 710,-
Prijzen en data
Herfst FVW Tocht GPS

Het hotel in Mira was prima, de fietstochten waren afwisselend door het duingebied en het achterland met kleine dorpjes. Aangename temperaturen (het was eind juli!) door de invloed van de oceaan, w... Lees review

anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Curia en Mira

Tussen Porto en Lissabon, omringd door lage heuvels in het achterland van de kust, ligt Curia, in het hart van de Bairrada-wijnregio. Een mooie uitvalsbasis voor fietstochten tegen een decor van de 1000 meter hoge Serra do Caramulo en de 500 meter hoge Serra do Buçaco. Bij de kust ligt Mira, met een zandstrand en uitermate schoon zwemwater. De routes leiden u door bossen en langs wijngaarden, meren en natuurlijk naar de zee.

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Curia en Mira

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Het hotel in Mira was prima, de fietstochten waren afwisselend door het duingebied en het achterland met kleine dorpjes. Aangename temperaturen (het was eind juli!) door de invloed van de oceaan, waardoor de fietstochten goed te doen waren.

03-09-2019 - anoniem

De reis was prima naar onze zin. Dankzij de flexibele instelling van Eigen-wijze Reizen hebben we feitelijk een reis op maat mogen maken. De taxi-transfer van luchthaven Porto naar Mira was zoals beloofd, snel en op tijd. De rust van het rurale Portugal is een verademing. Met grote steden als Porto onder handbereik.

04-10-2017 - Cees de Graaf

De uitvoering is prima verzorgd. Het hotel ligt in een prachtig park en het verblijf is aangenaam. Prima kamers met airco en een mooie badkamer. Het ontbijt is eenzijdig, terwijl de diners bij HP goed en afwisselend zijn. De zwaarte van de tochten ligt tegen de "2" aan. Gezien het heuvelachtige landschap zou goed zijn om e-bikes te kunnen huren.

 

02-08-2017 - P. de Ruiter

Ik heb alleen maar lof over heel de organisatie van deze reis.
In het hotel in Mira waren ze het blijkbaar niet zo gewend om een pick-nick mee te geven , maar dat was de volgende dagen helemaal geen probleem meer . We mochten hem gewoon bij het ontbijt zelf maken !

06-09-2016 - Van Es Maria

Een mooie reis met afwisselende fietsroutes door mooie natuurgebieden en kleine dorpjes.
Een erg leuke trip is het uitje met de trein naar Coimbra, incl. wandelroute.
Wij zijn ook met de trein naar Aveiro geweest, zeker een aanrader.
Wij hebben een heerlijke vakantie gehad, ervan genoten en geen negatief commentaar.

18-08-2016 - Ineke Weijers

Alles is perfect geregeld!
Mooie tochten, fijn hotel, transfers mooi op tijd!

18-08-2016 - anoniem

We hebben eerst 1 week in Curia gezeten. Het hotel was een beetje verouderd, maar de kamers en het eten waren prima. Er was geen airo. We konden bij het diner van de kaart kiezen. Bij het ontbijt waren slechts 1 soort kaas en worst. Het ontbijt zou wel iets uitgebreider kunnen. We hadden 2 heel goede fietsen met een fietstas. De routes rond Curia waren afwisselend en mooi. Vanuit Curia kun je makkelijk met de trein naar Aveiro en Coimbra. In het dorpje zijn een paar leuke terrasjes. De 2e week zaten wij in Quinta da Lagoa. Dit hotel ligt 4 km van Praia da Mira. De kamers waren keurig en er was airco/verwarming op de kamer. Het ontbijt was prima. Maar ook hier slechts 1 soort kaas en 2 soorten ham. Dit zou iets uitgebreider kunnen. De 1e 5 dagen konden wij a la carte eten. Dit was prima. Op de 6e dag was er buffet. Dit buffet was ronduit slecht. 1 soort vis en vlees, 1 soort groente en voor de rest alleen koude salades. Wij hebben dan ook op de laatste dag vis gegeten in een restaurant aan het strand. Een prima hotel, maar ik zou er geen avondeten bij boeken. Ook kon het personeel bij de receptie geen Engels. Wel waren ze erg behulpzaam en vriendelijk in dit hotel. Vanuit dit hotel hebben we ook verschillende fietstochten gemaakt: we vonden route F de mooiste. In Praia da Mira kun je heel lekker eten bij Cacanito. Wij vinden dat Eigen Wijze Reizen alles keurig geregeld heeft: duidelijke routes met kaarten, vluchten, pick-up door taxi van en naar de luchthaven, dieetwensen doorgegeven en goede fietsen. Wij vonden alle routes mooi, maar de routes zouden wat ons betreft wel langer mogen zijn. En wij zouden het fijn vinden als we bij de fietsreisen voor een 4 -sterrenhotel zouden kunnen kiezen. De kwaliteit van 3-sterrenhotels zijn vaak onder-de-maat wat betreft luxe en goede ontbijt-en dineropties voor fietsers.

16-05-2016 - Arnhem

Juli 2015:
Ik wil jullie reisorganisatie complimenteren met de prachtige uitgezochte fietsroutes. Vooral aan de omgeving van Curia bewaren wij hele mooie herinneringen. Ook de routebeschrijving was glashelder geformuleerd.

14-03-2016

Reisdetails Curia en Mira

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 5 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  Curia: vanaf € 125,-
  Mira, Hotel Senhora da Conseiçao: vanaf € 110,-
  Mira, Luxe hotel Mira Villas, Praia de Mira: vanaf € 190,-
  Mira, Resorthotel Quinta da Lagoa, Mira: vanaf € 125,-
  Combinatietocht Curia en Mira: vanaf € 235,-
 • Retourvlucht Porto: prijsindicatie € 150,- p.p.(excl. bagage)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): 
  Curia: € 115,- p.p.
  Mira: € 115,- p.p.
  Combinatietocht Curia en Mira: € 185,- p.p.

Inclusief

 • 7 resp. 14 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Indien per vliegtuig: ­transfers vliegveld - hotel vice versa
 • Indien huurfiets: 24 versnellingen, tas en slot

Exclusief

 • Retourvlucht Porto: prijsindicatie € 150,- (excl. bagage)

Bijzonderheden

 • Het luxe hotel in Praia de Mira, het resorthotel in Mira en het hotel in Curia hebben een zwembad
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Curia en Mira

Maak uw keuze uit de volgende tochten

Tocht keuzehulp

 • Reisdata: 5 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  Curia: vanaf € 125,-
  Mira, Hotel Senhora da Conseiçao: vanaf € 110,-
  Mira, Luxe hotel Mira Villas, Praia de Mira: vanaf € 190,-
  Mira, Resorthotel Quinta da Lagoa, Mira: vanaf € 125,-
  Combinatietocht Curia en Mira: vanaf € 235,-
 • Retourvlucht Porto: prijsindicatie € 150,- p.p.(excl. bagage)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): 
  Curia: € 115,- p.p.
  Mira: € 115,- p.p.
  Combinatietocht Curia en Mira: € 185,- p.p.
Routekaartje Curia en Mira

Fietsroutes Curia en Mira

In Curia verblijft u in een fraai gerestaureerd hotel,­ ­gelegen tussen de bomen van het kuurpark. In Mira aan Zee hebben we een eenvoudig hotel uitgezocht. U eet in een nabijgelegen restaurant dat prima (vis)gerechten serveert. U kunt in Mira aan Zee ook kiezen voor een viersterren hotel. Daarnaast bieden we ook nog een resorthotel in Mira-binnen aangeboden. De omschrijving van de hotels vindt u onder de beschrijving van de fietstochten.

Curia

Fietsvakantie Curia en Mira Portugal

A Rondrit vanuit Curia 23 km

Een korte rit door de tamelijk vlakke overwegend agrarische regio ten westen van Curia. Dit landelijke gebied met zijn kleine dorpen en rustige wegen geeft een goed beeld van dit deel van Portugal.

B Rondrit naar Oliviera do Bairro 36 km

Deze tocht voert u eerst langs de westoever van de Rio Certima naar het hooggelegen Sangalhos. Vandaar gaat u door het rustige dal naar Aguada de Baixo. Vanuit dit dorp gaat u westwaarts naar het op een heuveltje gelegen Oliveira. Voorbij Oliveira passeert u in zuidwestelijke richting een heuvelgebied met eerst vooral bos, later wijngaarden. Vanaf Amoreira do Gandara gaat u door veel kleine dorpen zuidoostelijk terug naar Curia.

C Rondrit naar Luso en Baçao 32 km

Een zwaardere tocht waarbij u via een landelijk en bosrijk gebied doorsteekt naar het dal dat uiteindelijk omhoog voert naar het hooggelegen kuuroord Luso. Boven het dorp bevindt zich het uitgestrekte park van Buçaco, dat u per fiets en/of te voet kunt verkennen. Vooral bij wat warmer weer is het hier heerlijk toeven. De route terug voert u langs een afgelegen dorp en door een groot bos weer terug naar Curia.

D Rondrit naar Vale da Mó 32 km

Een korte fietstocht via Moita door het bos omhoog naar de, aan de voet van de Serra do Caramulo gelegen, badplaats Vale da Mó. Daarna slingert de weg heuvel op, heuvel af naar Mata de Boialvo, vanwaar u door het dal terug fietst.

E Rondrit naar Cantanhede 45 km

Op deze tocht kijkt u eest even in het centrum van Mealhada om daarna vooral door wijnbouwgebieden naar Cantanhede te rijden. Via een gebied waar bos- en wijnbouw elkaar afwisselen komt u terug in Curia.

F Rondrit naar Praia de Mira 69 km

Deze tocht voert u naar Praia de Mira. Het is een lange etappe, maar wel voornamelijk vlak en over prima wegen. U zult veel wijnvelden zien en door pijnboom- en eucalyptusbossen fietsen. Om hoogteverschillen te vermijden is gekozen voor dezelfde heen- als terugrit. Mocht u de tocht te lang vinden dan kunt u in Mira de bus naar het strand nemen. U verkort dan uw fietstocht met 14 kilometer, maar mist dan de mooie fietspaden naar het strand. Er wordt in dit gedeelte van Portugal veel gefietst.

G Bezoek aan en wandeling door Coimbra

Het fameuze Coimbra is per spoor bereikbaar. De universiteit van Coimbra stamt uit 1308, er zijn kathedralen uit de 12e en 15e eeuw, de huizen tonen de typerende manuelinische stijl. Diverse koningen hebben er gewoond. Coimbra is echt een stad om te voet te verkennen. Er is daarom een rondwandeling beschreven door de prachtige, oude binnenstad.

Mira

Fietstocht Curia en Mira Portugal

A Korte rondrit 22 km

Een korte verkenningstocht door de Dunas. U fietst grotendeels over fietspaden rond de meren van Mira en Praia de Mira. Bij het strand van Praia de Mira zijn meerdere cafés en restaurants.

B Verkenningsrondrit in de omgeving van Mira 37 km

Over een prachtig fietspad langs de rivier voert deze fietsroute u naar Hermida. Vervolgens brengt u een bezoek aan Mira en fietst via vele landelijke dorpjes terug naar uw hotel.

C Rondrit naar het noordelijk duingebied 31 km

Op deze fietsroute maakt u kennis met het bosgebied (Dunas) ten noorden van Praia de Mira. Eerst fietst u door het agrarische landschap dat vlak achter de duinen van de oceaan ligt. Na een aardig klein rivierdalletje en een stukje bosgebied komt u uit op de weg van Mira naar Praia de Mira. De tocht loopt grotendeels over asfaltwegen en bevat geen hoogteverschillen.

D Rondrit naar Cantanhede 65 km

Deze wat langere fietstocht voert u eerst door duinen en agrarisch gebied, dan door een fraai bosgebied ten zuiden van de weg Mira - Catanhede. Het landschap blijft aantrekkelijk, ook als er voor Catanhede enkele dorpen opdoemen. Voorbij Catanhede verkent u het noordelijke gebied. Hier zijn grotere dorpen, zoals Febres en er is meer lintbebouwing. Via Mira rijdt u terug. De fietsroute is gemakkelijk, de hoogteverschillen maken het land wat aantrekkelijker, maar zijn niet te groot.

E Rondrit naar Aveiro 69 km

De route voert u door de bossen, langs het water en langs de duinen met als einddoel de 'grote' stad Aveiro. De weg naar Aveiro leidt u voor een deel door een bos met veel picknickplaatsen en langs de oever van de Rio Boco. Het laatste stuk tot Aveiro gaat dwars door de Lagoa do Paraiso. Aveiro is een stad met een verleden en is een afwisseling voor het platteland er omheen. U vindt er kerken, een museum voor religieuze kunst, een vismarkt, winkels en horeca. U gaat terug weer door de lagune en even later over de Ria de Costa Nova naar de kust. De tocht bevat geen hoogteverschillen.

F Rondrit naar Tocha 57 of 36 km

U start de dag met een een mooie fietstocht over het fietspad tot in Ermida (ook bekend uit route B). U komt afwisselend door bossen en langs akkerland waar u de lokale bevolking  bezig ziet op het land. De terugweg fietst u wat meer landinwaarts en passeert vele dorpen.

Combinatie Curia en Mira

Beide 8-daagse tochten zijn goed te combineren tot een 15-daagse tocht. U gaat dan eerst naar Mira en krijgt een transfer naar Curia. U kunt ook de route van 32 km van Mira naar Curia fietsen. Uw bagage wordt dan natuurlijk wel naar Curia gebracht. Het is een vrij vlakke etappe over prima wegen. U passeert vele dorpen, zult veel wijnvelden zien en door pijnboom- en eucalyptusbossen fietsen.

Hotels in Mira

In Mira kunt u kiezen uit drie verschillende hotels:

Hotel Senhora da Conceiçâo (hotel Praia de Mira)
Het standaard hotel is een klein eenvoudig hotel midden in Praia de Mira (Mira aan Zee). Boulevard en strand liggen op loopafstand. Op de begane grond zijn de receptie, een ontbijtzaaltje met een bar, en een tv-zaaltje. Buitenom kunt u het dakterras bereiken. Achter het hotel ligt een lange strook grond, die uitkomt bij het meer. Op die strook bevinden zich ook garages, en u kunt daar tijdens uw verblijf goed uw (huur)fiets kwijt.
U dineert in een nabijgelegen restaurant.

Hotel Mira Villas (luxe hotel Praia de Mira)
Dit luxe hotel is gelegen in een rustige villawijk en beschikt over 30 ruime, aangename kamers.
Er is een buitenzwembad met tuin, een ontbijtzaal, een living en een fietsenstalling.
Er bestaat de mogelijkheid om te tennissen. Het hotel is hemelsbreed 800 meter van het strand verwijderd, maar per fiets ligt het drie kilometer van het strand en de boulevard van Praia de Mira verwijderd. U dineert in een nabijgelegen restaurant.

Quinta da Lagoa (resorthotel Mira)
Dit resorthotel ligt halverwege Mira en Praia de Mira (Mira aan Zee) aan een meer.
Het fraaie hotelcomplex Quinta da Lagoa (Portugese bouwstijl) ligt in een fraaie natuurlijke omgeving,  achter de duinen, aan de rand van een binnenmeer met badstrand. U heeft er een luxe, ruime kamer. Op de begane grond van het hoofdgebouw zijn de receptie, de gezamenlijke gastenvertrekken (o.a. met open haard en makkelijke zitjes) met een bar, en de ontbijtzaal.
U dineert in een apart restaurantgebouw dat deel uitmaakt van het vakantiecomplex.

TIP:
Voor reizen in schoolvakanties en voorjaar raden wij aan zo vroeg mogelijk te boeken i.v.m. beschikbaarheid van vluchten.

 

Andere bezoekers keken ook bij: Pechão, Dodekanesos, Corfu, Paleokastritsa.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Pechão - Portugal - Algarve

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Kroontje Winterzon GPS FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotel Quinta dos Poetas
 • Faro, São Bras de Alportel,Tavira, Quinta do Lago, Santa Catarina, Loulé, Olhão, Armona
 • Fietsen in de Algarve
 • Lagune-eiland Ilha do Faro
 • Kalme weggetjes en oude plaatsjes
 • Dagafstand 22-65 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 710,-

Dodekanesos - Griekenland

Fietsvakantie    11 of 15 dagen    trektocht

Elektrische fiets GPS
 • Hotels met bagagevervoer
 • Kalavarda, Kamiros, Rhodos-stad, Mastichari, Plaka, Leros, Blefouti, Patmos
 • Eilandhoppen op Rhodos, Kos, Leros en Patmos
 • Vlindervallei Petalóudes (juni-september)
 • Ruïnes van antieke tempels en theaters
 • Dagafstand 28-54 km
vanaf 710,-

Corfu, Paleokastritsa - Griekenland - Ionische eilanden

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

GPS Aanrader Elektrische fiets
 • Appartement Villa Fiorita in Paleokastritsa
 • Doukades, Sokraki, Ermones, Kerkyra (Corfu-stad), Agios Markos, Vistonas
 • Fietsen en ontspannen op Corfu
 • Kleine badplaats aan de prachtige westkust
 • Theotokos-klooster in Paleokastritsa
 • Dagafstand 16-56 km
vanaf 365,-