Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Fietsvakantie Noord-Thailand

trektocht in Thailand - Azië

Fietsen langs rijstplantages, authentieke dorpen en tempels

 • HALFPENSION (7x) en LOGIES EN ONTBIJT (2x)
 • Met back-up auto
 • 12 dagen
vanaf € 1495,-
Prijzen en data
Winterzon Aanrader FVW Tocht

Fietsvakantie Noord-Thailand

De koningssteden Chiang Mai en Chiang Rai, de Thaise glimlach, de veelzijdige keuken, de rivieren Ping, Kok en Mekong, de etnische verschillen en het Boeddhisme, alles vindt u in deze mooie fietstocht. Tijdens de fietstocht rijdt altijd een back-up auto met u mee op de door u gewenste afstand. Ze vervoeren uw bagage en kunnen u helpen bij het contact met de lokale bevolking, als u dat prettig vindt. 

» Lees meer
Routekaartje Noord-Thailand

Fietsroutes Noord-Thailand

Tijdens deze fietsvakantie overnacht u in sfeervolle resorts en comfortabele hotels, waarvan sommige zijn voorzien van een zwembad.

U kunt de dagafstanden eventueel inkorten door gebruik te maken van de back-up auto.

Dag 1 Vlucht naar Chiang Mai


Dag 2 Aankomst in Chiang Mai

De stad is bekend om de avondmarkt. Minder bekend is dat Chiang Mai meer dan 300 tempels bezit en dat is bijna net zo veel als Bangkok. De belangrijkste tempel is Wat Phrathat Doi Suthep, die op de gelijknamige berg van Chiang Mai (Doi Suthep) staat.

Dag 3 Rondrit Chiang Mai met gids 30 km

U begint uw fietstocht in Noord-Thailand met een tocht door het buitengebied van Chiang Mai. Dit is een goede manier om u wegwijs te maken met het verkeer in Thailand. U maakt de fietstocht met een gids die u bijzondere niet-toeristische plekjes laat zien. Daarnaast zal de gids stilstaan bij de alledaagse dingen van het leven in Thailand. 

Dag 4 Van Chiang Mai naar Mae Taeng 50 of 72 km

De volgende dag volgt u de Ping rivier en verlaat u de stad. Over landweggetjes en onverharde paden langs irrigatiekanaaltjes fietst u van ban (= dorp) naar ban, uiteraard heeft elk dorp zijn eigen tempel. U overnacht in een mooi resort aan de rivier de Ping.

Dag 5 Van Mae Tang naar Chiang Dao 37 km

De volgende dag fietst u door een glooiende, nauwe, bosrijke kloof naar de vallei van Chiang Dao. In de brede valleien wordt veel rijst en de meest uiteenlopende exotische groente- en fruitsoorten verbouwd. De uitzichten op de meer dan 2000 meter hoge Doi Luang zijn van grote schoonheid. Op de kleine markt van Chiang Dao verkopen bergvolkeren hun waren. De bergvolkeren: Akha, H'mong, Lisu en Palaung wonen in de nabij gelegen bergen. Ze komen oorspronkelijk uit Tibet en Zuid-China en hebben hun eigen cultuur grotendeels kunnen bewaren. Via de bekende grotten van Chiang Dao fietst u naar uw sfeervolle resort in typisch Thaise stijl. 

Dag 6 Transfer naar de Tub Tao grotten, fietsen naar Thaton 69 km

Vandaag begint u met een transfer van 1 uur naar de Tub Tao grotten en tempel. Van daaruit begint u te fietsen door een licht glooiende vallei waar, naast rijst, vele soorten groenten en fruit worden verbouwd. Alleen een bergkam scheidt u hier van Birma. Dit is het leefgebied van de Lahu, Lisu en Shan. Uw eindbestemming is lieflijk aan de Kok-rivier gelegen Thaton.

Dag 7 Boottocht, fietsen naar Chiang Rai 26 km

De dag begint met een boottocht over rivier de Kok door een prachtig landschap, een geïsoleerd gebied dat alleen wordt bewoond door bergvolkeren. De boottocht begint bij uw resort en duurt ongeveer 2 uur. In het plaatsje Ruamit gaat u aan land om vervolgens naar de voormalige koningsstad Chiang Rai te fietsen. Het Hill Tribe Museum en de knusse nachtmarkt in Chiang Rai zijn zeker een bezoek waard.

Dag 8 Van Chiang Rai naar Chiang Saen 71 km

U volgt eerst nog een tijdje de rivier de Kok. Vervolgens fietst u via een mooie fietsroute naar de oudste stad van Thailand: het aan de Mekong gelegen Chiang Saen. Onderweg komt u onder andere langs rubberplantages, zeer ongebruikelijk in dit deel van Thailand.

Dag 9 Korte transfer, fietsen naar Chiang Khong 51 km

De laatste dagen fietst u in het stroomgebied van de majestueuze rivier de Mekong: de Gouden Driehoek. Het is het grensgebied tussen Thailand, Laos en Birma. Deze regio was voorheen vooral bekend en berucht vanwege de grootschalige papaverteelt.
U begint vandaag met een korte transfer van 20 minuten. U volgt de Mekong stroomafwaarts. De route is glooiend door een dunbevolkt gebied met mooi uitzicht op Laos. Uw bestemming is de grensplaats Chiang Khong.

Dag 10 Transfer, fietsen naar Chiang Rai 50 km, transfer naar hotel

Vanuit Chiang Khong krijgt u eerst een transfer van een half uur. De eerste 20 kilometer fietst u nog door licht heuvelachtig gebied. De resterende 30 kilometer zijn nagenoeg vlak en fietst u over grotendeels verkeersarme, doorgaande wegen. De dag tocht eindigt met een transfer van ongeveer 3 kwartier naar uw hotel in Chiang Rai. 

Dag 11 Terugvlucht via Bangkok

Vanuit Chiang Rai vliegt u terug naar Bangkok.

Dag 12 Aankomst in Nederland/België

TIP:
In Thailand en Laos bieden we ook de fietstrektocht Langs de Koningssteden aan. U combineert in deze tocht via een boottocht over de Mekong de tochten Noord-Thailand en Over de Koningsweg
 

Verlenging fietsvakantie
U kunt uw fietsreis op verschillende manieren verlengen. In de stad Bangkok (3 dagen Verlenging Bangkok) heeft u uitgebreid de tijd deze interessante stad goed te verkennen. Op de Thaise eilanden kunt u heerlijk tot rust komen aan het strand (4 dagen Verlenging Ko Samet of 8 dagen Verlenging Ko Lanta, Krabi). En voor een heel bijzondere ervaring kunt u een verlenging boeken in de Thaise jungle. U verblijft 3 dagen in het Jungle Rafts Floatel op de rivier tijdens de Verlenging River Kwai, in het hartje van de jungle.


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Noord-Thailand

Deel uw ervaring


Er zijn voor deze tocht nog geen ervaringen ingestuurd.

Reisdetails Noord-Thailand

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 januari t/m 31 december 
 • Aankomstdag: iedere dag  
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 295,-
 • Heenvlucht naar Chiang Mai, terugvlucht vanaf Bangkok:
  prijsindicatie € 970 (Singapore Airlines, incl. bagage)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 130,- p.p.
  Mountainbike 24 versnellingen, tas en slot
 • Verlenging: vanaf € 275,-
  Verlenging eenpersoonskamer: vanaf € 350,-

Inclusief

 • 7 nachten op basis van HP en 2 nachten op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Rondrit met gids in Chiang Mai
 • Back-up auto
 • Transfer vliegveld-hotel

Exclusief

 • Heenvlucht naar Chiang Mai, terugvlucht vanaf Bangkok:
  prijsindicatie € 970 (Singapore Airlines, incl. bagage)
 • Lokale vluchten
 • Resterende maaltijden
 • Eventuele entreegelden

Bijzonderheden

 • Nederlands sprekende agent
 • Voor de feestdagen 24, 25 en 31 december betaalt u een toeslag.
 • U kunt uw vakantie op diverse plekken verlengen. Deze verlengingen kunt u vinden op de site onder: Thailand verlengingen. 
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Noord-Thailand