Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Fietsvakantie New York & Washington

trektocht in Verenigde Staten

Op de fiets langs alle hoogtepunten

 • 9 DAGEN
 • INCL. HUURFIETS
 • INCL. TREINREIS WASHINGTON-NEW YORK

 

prijs op aanvraag
Prijzen en data

Al vele keren in de Verenigde Staten geweest, maar altijd als een roadtrip. Fietsen door de VS trekt mij niet erg aan, vanwege het feit dat de infrastructuur vooral gericht is op auto’s. Daar... Lees review

Ruud Slagmolen

» Lees meer reviews

Fietsvakantie New York & Washington

Washington, de hoofdstad van de Verenigde Staten, en de bruisende stad New York per fiets ontdekken, het is makkelijker dan u denkt! Bijna overal fietst u op vrije fietspaden, erg verrassend in en bij deze grote steden. Veel hoogtepunten kent u natuurlijk al van films, series en tv. Het is heel interessant om nu zelf bij het Witte Huis te fietsen, of over de Brooklynbrug. Een unieke en onvergetelijke fietsvakantie!

 

In verband met de corona-maatregelen is de prijs van deze tocht op aanvraag. Als u geïnteresseerd bent in deze tocht, neem dan even contact met ons op.

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - New York & Washington

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Al vele keren in de Verenigde Staten geweest, maar altijd als een roadtrip. Fietsen door de VS trekt mij niet erg aan, vanwege het feit dat de infrastructuur vooral gericht is op auto’s. Daarom was deze reis naar Washington en New York werkelijk een verrassend cadeautje: met de fiets deze steden bezoeken. En dat gaat heel goed. Washington is weids, groen met veel tegelijkertijd Grieks en Romeins aandoende gebouwen. Met de fiets kun je al die highlights zeer snel bereiken. Van White House tot Mall en begraafplaats Arlington (onder andere laatste rustplaats JKF). Er zijn zeer veel goede fietspaden en bike lanes. Ook buiten het centrum, waardoor je mooie, bewegwijzerde tochten kunt maken naar het historische Georgetown en Alexandria.

Dan New York, een stuk drukker, maar ook hier kun je via aparte fietspaden goed rond Manhattan fietsen. Aan de oostelijk kant is het pad vrij nieuw en prachtig aangelegd met veel groen. Zo fiets je ontspannen van zuid naar noord, naar Central Park. En weer terug via een apart fietspad dat grotendeels over Broadway loopt en ook Times Square aandoet. Wil je af en toe afslaan, dan kan dat gemakkelijk want veel zijpaden hebben aparte bike lanes en de auto’ houden over het algemeen dat goed in acht. Behalve bij de stoplichten waar ze het pad wat afsnijden, maar fiets je met de voetgangers over het zebrapad, dan is dat ook geen punt. We hebben zelfs soms over de stoep gefietst en de politieagenten zeiden er niets van.

Het leuke van dit bezoek is dat je naast Manhattan ook het veel rustiger Roosevelt Island aandoet en via Brooklyn (soms bijna dorps) weer terug fietst naar het relaxte, mooie en bijna chique Brooklyn Heights. Al met al een reis waarin je in 2 x 3 dagen zeer veel ziet, en dat dankzij de fiets. Ook de treinreis met de Amtrak van Washington DC naar NYC is een leuke afwisseling.

Ruud Slagmolen

PS. Overigens ook zeer goede hotels. In New York in Brooklyn Heights met een prachtig dakterras dat uitkijkt op Manhattan.

2019 - Ruud Slagmolen

geweldige reis, goeie routes, uitstekend verzorgd. Wij waren de pioniers van deze reis :).
GPS-routes New York functioneerden uitstekend. Zou mooi zijn als alle routes dit zouden hebben.
Bij kleine kinderziektes was Eigenwijzereizen zeer welwillend in het oplossen daarvan.
Ik geef nu 4 sterren, als de kinderziektes er uit zijn, dan heeft deze reis zeker 5 sterren verdiend.

 

2018 - Alke

Foto's New York & Washington

Reisinformatie New York & Washington

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere donderdag en vrijdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 880,-
 • Vlucht heen Washington en terug vanaf New York: prijsindicatie € 715,- p.p.
 • Extra nacht: prijs op aanvraag

Inclusief

 • 4 nachten op basis van logies (Washington) en 4 nachten op basis van logies en ontbijt (New York)
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): 7 of 21 versnellingen, slot en/of helm
 • Treinreis Washington – New York

Exclusief

 • Vlucht heen Washington en terug New York, prijsindicatie € 715,- p.p.
 • Transfers: vliegveld – hotel, vice versa
 • Visum (ESTA)

Bijzonderheden

 • U neemt zelf uw bagage mee
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - New York & Washington

Routekaartje New York & Washington

Fietsroutes New York & Washington

Dag 1 Aankomst in Washington

U komt aan op de luchthaven van Washington en reist verder naar uw hotel.

Dag 2 Rondrit langs de highlights van Washington 12-16 km

Al op uw eerste fietsdag in Washington kunt u het Witte Huis, het Capitool en de vele musea op de Mall bezoeken. Bijna alle bezienswaardigheden van de stad liggen aan de Mall, de groene strook waar de stad omheen ontworpen is. Vooral het National Air & Space Museum en het National Museum of American History zijn de moeite waard. Ook het Lincoln Memorial, het beroemde Vietnam Monument en de Reflecting Pool liggen op uw route.

Dag 3 Rondrit naar Mount Vernon 33 of 63 km

De tweede dag van uw fietsvakantie in de Verenigde Staten fietst u naar naar Alexandria, een gezellig stadje langs de Potomac. De korte route gaat hier terug naar Washington.
De lange route gaat verder naar Mount Vernon, de woonplaats van George Washington, de beroemde eerste president van de Verenigde Staten. U kunt het landgoed van George Washington bezichtigen.

Dag 4 Rondrit naar C & O Canal en naar Arlington 18 km

Tijdens deze rondrit fietst u eerst langs het Jefferson Memorial en langs de rivier de Pontomac. In Georgetown komt u langs het C&O Canal met bakstenen huizen. Daarna gaat u aan de overzijde van de rivier naar de immense Arlington begraafplaats. Hier liggen talloze gesneuvelde Amerikaanse soldaten begraven en ook prominente Amerikanen als de Kennedy’s.

Dag 5 Trein naar New York

Vandaag gaat u met de trein naar het bruisende New York, waar u vier dagen verblijft in een driesterren-hotel in Brooklyn. New York is de grootste stad in de Verenigde Staten. De metropool is het centrum van muziek, mode en cultuur. U vindt er ontelbare musea, galerieën en podia.

Dag 6 Rondrit naar West-Manhattan 30 of 38 km

Al snel fietst u over de immense Brooklyn Bridge. Daarna volgt u de East River tot het zuidelijkste deel van Manhattan en komt u langs het One World gebouw. Spoedig fietst u langs de Hudson River. De lange route maakt een lange lus door het Central Park te maken (waarbij u langs het Metropolitan Museum of Art en  het Guggenheim Museum komt). Daarna volgt u voortdurend Broadway en gaat u over de Manhattan Bridge weer terug naar Brooklyn.

Dag 7 Rondrit naar Roosevelt Island 39 km

Tijdens deze route fietst u over de imposante Manhattan Bridge, om vervolgens de East River noordwaarts te volgen, langs het gebouw van de Verenigde Naties naar de Queensboro Bridge. Aan de overkant van deze brug bent u weer in Brooklyn en na een bezoek aan Roosevelt Island fietst u door Brooklyn weer terug.

Dag 8 Rustdag

Op uw vrije dag is een boottocht over de Hudson en langs het Vrijheidsbeeld een aanrader. Hierbij krijgt u prachtig zicht op de skyline van Manhattan.

Dag 9 Vertrek

Vanuit New York vliegt u terug naar Europa.

TIP Deze tocht is goed te combineren met onze wandelreis op IJsland

Andere bezoekers keken ook bij: Curaçao en Bonaire, Langs de Koningssteden en Over de Koningsweg.


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35