Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Fietsen in Berlijn

Berlijn is een stad vol geschiedenis, contrast en variatie. De fiets is het ideale vervoersmiddel om deze veelzijdige metropool te ontdekken. Eigen-Wijze Reizen biedt u een tweetal fietsvakanties naar de Duitse hoofdstad. In onze trektocht Berlijnse Meren ontdekt u het waterrijke natuurschoon ten westen van Berlijn en verkent u bovendien de hoofdstad. Tijdens onze fietsvakantie Berlijn verblijft u de hele week in deze boeiende stad, en maakt u van daaruit dagtochten door de stad, langs de Spree, door de bosrijke omgeving en brengt u een bezoek aan Potsdam.


Tijdens een fietsvakantie in Berlijn komt u langs de Brandenburger Tor, de restanten van de Berlijnse Muur en de Eastside Gallery, de Bundestag, Slot Charlottenburg en het grootste station van Europa: Berlin Hauptbahnhof.

Ontspannen in de stad Berlijnse meren

Zoals New York ‘Central Park’ heeft, heeft Berlijn het Grosser Tiergarten. Met een oppervlakte van 210 hectare is dit het meest omvangrijke park van Berlijn. Het is zelfs groter dan Hyde Park in Londen! Bijzonder aan de Grosser Tiergarten zijn de prachtige bloembedden, kweektuinen en hagen die in opdracht van Frederik II van Pruisen zijn aangelegd in Barokstijl in 1742. Het park staat verder bekend om de grote concerten en evenementen die er plaats vinden. 

De omgeving van BerlijnFietsvakantie Berlijn

Nieuwsgierig geraakt over de stad Berlijn? Dan bent u vast ook geïnteresseerd wat er te doen is in de nabije omgeving. Het wereldberoemde Potsdam ligt op fietsafstand van Berlijn en is een lust voor het oog. Het slot Sanssouci, het Oranjepaleis en het Charlottenhof: zomaar een paar voorbeelden van de prachtige monumentale gebouwen die Potsdam rijk is. Ook een aanrader is de stad Werder. Het historische centrum (hoewel gerestaureerd) bevindt zich op een eiland in de rivier Havel.

Berlijnse meren

Berlijnse meren

Voor liefhebbers van natuurschoon en water zijn de Berlijnse meren een echte aanrader. Natuurgebied Rietzer See is een paradijs voor de honderden vogel- en plantensoorten en ook het mooie meer de ‘Beetzsee’ is prachtig om te zien.

Fietsvakantie Berlijn

Enthousiast geworden over een fietsvakantie in Berlijn? Eigenwijze Reizen biedt een tweetal volledig verzorgde fietsvakanties aan waarbij u kennismaakt met de stad en haar historie, maar ook met de natuurrijke omgeving. De fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn tot in de puntjes voorbereid, maar altijd individueel. Zo reist u met uw eigen reisgezelschap, en bepaalt u gewapend met onze kaarten en routebeschrijvingen zelf uw tempo.

Toch liever een andere tocht in Duitsland? Bekijk dan ook eens al onze fietsvakanties in Duitsland!

 

Vakanties — Fietsen in Berlijn

Selectie van 2 vakanties

Berlijnse meren - Duitsland

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Reizen vanaf nu
GPS FVW Tocht Elektrische fiets Hondje
  • Hotels met bagagevervoer
  • Berlijn, Potsdam, Brandenburg, Groß Behnitz, Oranienburg
  • Fietsen langs kastelen en meren rond Berlijn
  • Slot Sanssouci in Potsdam
  • Meren Krumme Lanke, Schlachtensee en Wannsee
  • Dagafstand 27-65 km
vanaf 665,-
vroegboekkorting
Aanbiedingen en last-minutes
Hele fijne reis, met goede afstanden en verrassend goede hotels. Ook buiten Berlijn is de omgeving heel mooi, GPS was snel in een app te krijgen en dan is de route een fluitje van een cent. Hoogtepunten qua steden en historie liggen met name in de eerste dagen van de reis, nadien wordt het rustiger met Oost-Duitse wegen en landschappen.

anoniem

/ 8

Filter op uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt