Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Fietsen in Denemarken

Bent u op zoek naar een perfecte fietsvakantie in een land dat vele bezienswaardigheden biedt en een prachtig glooiend landschap kent? Dan is fietsen in Denemarken helemaal wat u zoekt! Denemarken is een relatief veilig fietsland; in die zin lijkt het erg op Nederland. De afstanden tussen verschillende bezienswaardigheden en stadjes in Denemarken is bovendien zeer goed te overbruggen. U hoeft nooit ver te fietsen voordat u een gezellig centrum met terrasjes en winkeltjes tegenkomt. Bent u het fietsen even beu? Dan gaat u eenvoudig een stuk met de trein. De fiets mag altijd mee!

Fietsen in Kopenhagenfietsen in denemarken

De fietstocht van Eigen-Wijze Reizen bevindt zich voornamelijk in het gebied rondom Kopenhagen én biedt een uitstapje per boot naar het Zweedse Helsingborg. Met Kopenhagen als startpunt fietst u langs de vesting Kastellet dat dichtbij het beroemde beeld van de Kleine Zeemeermin ligt. Langs de Øresund fietst u naar het Noorden richting Helsingør. In deze stad bevindt zich het beroemde kasteel Kronborg, dat als decor diende voor Shakespeare’s Hamlet.

Na een overnachting in Helsingør maakt u een boottocht naar Helsingborg in Zweden om een bezoek te brengen aan het zomerhuis van kroonpins Oscar dat hij in 1800 liet bouwen voor prinses Sofia.

Terug in Denemarken begint de volgende dag de tocht naar Hillerød, de stad van het 17e eeuwse Frederiksborgslot waar u nu een museum vindt. Vanuit het pittoreske Hillerød fietst u naar Roskilde door het glooiende boerenland en langs het Roskildefjord. In Roskilde brengt u een bezoek aan de Roskilde kathedraal, de laatste rustplaats van 40 Deense koningen en koninginnen. Wist u dat deze kathedraal de eerste gotische kathedraal van Europa is? Op de zesde dag van deze mooie fietsvakantie in Denemarken fietst u langs de kust terug naar eindpunt Kopenhagen.

 

Fietsvakantie in Denemarken met verlenging

Geniet u zo van het fietsen in Denemarken dat u graag wat langer blijft? Dat is bij Eigen-Wijze Reizen geen enkel probleem! Bij deze reis is het bijvoorbeeld mogelijk om een extra overnachting te boeken zodat u een extra rondrit in Kopenhagen kunt maken en een bezoek kunt brengen aan het semi-onafhankelijke gedeelte Christiania.

Fietstochten in Denemarken

Selectie van 1 vakantie

Denemarken - Denemarken - Seeland

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
  • Hotels met bagagevervoer
  • Kopenhagen, Helsingør, Hillerød, Roskilde
  • Kopenhagen, Seeland en Zweden
  • Kronborgkasteel, Amalienborgpaleis, vesting Kastellet
  • Boottocht naar Zweden
  • Dagafstand 40-59 km
vanaf 875,-
vroegboekkorting
Aanbiedingen en last-minutes

"Goede service van rubyreizen ter plaatse
Goede reisbeschrijving.
Routebeschrijving kwam op sommige stukken niet overeen met de gps, wat tot verwarring leidde. De routebeschrijving was duidelijker dan de gps.
Mooie route."

Getda en nanda

/ 8

Filter op uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt