Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Handleiding GPS tracks

Korte handleiding MapsMe

MapsMe is een gebruiksvriendelijke gps-applicatie voor uw smartphone of tablet (Android en Apple). U kunt er makkelijk vóóraf de kaarten van het gebied mee binnenhalen, zodat u geen data verbruikt tijdens uw fiets- of wandeltocht. MapsMe werkt met gps-bestanden in kml-formaat, deze dient u één voor één in te laden (zie kml-submap).

Hieronder staat een korte uitleg over het gebruik van de MapsMe-applicatie en een verwijzing naar een website met nog meer informatie. Neemt u er wel even de tijd voor om de applicatie onder de knie te krijgen.

Wat te doen:

1. Installeer allereerst de gratis applicatie MapsMe op uw telefoon.

Dit programma toont uw gps-positie op een gedetailleerde topografische kaart. Door ook fiets- of wandelroutes op de kaart af te beelden, kan de juiste koers worden gehouden. Uitgebreide navigatiemogelijkheden van deze applicatie - zoals stembegeleiding en het herberekenen van de route - worden bij het navigeren niet gebruikt, omdat deze de door ons bedachte routes zullen doen wijzigen.

2.  Stuur de map met de kml-routebestanden in een e-mail naar uzelf zodat u deze op de telefoon kunt openen.

Tik  één van de bestanden aan :  > Openen met ….   Kies MAPS.ME

Het bestand wordt nu geopend en opgeslagen in MapsMe. Doe dit voor alle .kml bestanden van deze route.

3.  In de app MapsMe:

Kies het symbool (dubbel asterisk/** – drie streepjes) op de balk onderaan het kaartvenster.

In het venster Bladwijzer-groepen ziet u al uw geïmporteerd bestanden staan.

4. Met het linker symbooltje kunnen deze bestanden op het kaartscherm zichtbaar (blauw) of niet-zichtbaar (grijs) worden gemaakt.

Maak de route die u gaat fietsen zichtbaar (deze moet dus op blauw staan). Zorg dat de bladwijzergroep ‘Waypoints’ altijd zichtbaar is.

Deze door ons toegevoegde bladwijzers (waypoints) worden afgebeeld als een rode knopspeld met een wit sterretje.  Als u deze op de kaart aanklikt verschijnt hierover informatie op het scherm. Ook de kaart zelf bevat veel informatie en is tot hoog detailniveau in te zoomen.

5. De applicatie geeft automatisch aan welke kaarten nodig zijn en vraagt u toestemming deze te laden.

Kaarten bevatten veel data dus u kunt deze het beste thuis via WiFi downloaden.

Voor het navigeren met MapsMe kunt u op uw smartphone of tablet mobiel internet uitschakelen. Om energie te besparen kunt u het beste alle andere apps uitzetten.

6. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en het gebruik van deze MapsMe-applicatie dan kunt u de volgende website bekijken http://www.hhoff.nl/mapsme/

 

Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar ramon@eigenwijzereizen.nl