Rob Roy Way - Wandelvakantie in Schotland

Treed in de voetsporen van Rob Roy MacGregor, ook wel bekend als de Robin Hood van Schotland, en ontdek de Schotse Hooglanden! Tijdens deze fantastische wandelvakantie loopt u via de mooiste delen van de naar deze Schotse volksheld vernoemde wandelroute. Door de prachtige verhalen van Sir Walter Scott werd de route populair; iedereen wilde het ultieme gevoel van vrijheid ervaren in de woeste natuur van Schotland!

Rob Roy Way: de route – dag 1 & 2rob roy way schotland wandelvakantie

Het startpunt van deze wandelvakantie is in Callander. Dit kleine stadje is gelegen aan de rivier de Teith en is een populaire plek voor toeristen van en naar de Schotse Hooglanden. Vanaf Callander reist u per bus naar Strathyre waar uw wandeling écht begint. U passeert via een glooiend fiets- en wandelpad en een voormalig spoortraject fantastische plekken zoals het meer Loch Earn. Al klimmend door de Glen Ogle vallei gaat u richting Killin. Het dorp Killin is gelgen bij een indrukwekkende waterval aan de rivier Dochart.  

Rob Roy way: de route – dag 3 & 4

Vanaf Killin klimt u door bos en open velden maar het stuwmeer Lochan Breaclaich. Daarna wandelt u door het prachtige landschap en geniet u van de panorama’s onderweg. De glooiende heuvels zoals u deze op foto’s ziet van de Schotse Hooglanden vallen in het niet bij het échte werk. De weidsheid van het landschap is werkelijk adembenemend. U daalt af naar Loch Tay waar u stopt bij Ardeonaig of, 5 kilometer verder, naar Ardtalnaig. Vanaf hier volgt een transfer naar Acharn of Kenmore. Als u op de vierde dag vanaf Acharn wandelt, maakt u een korte klim langs de waterval van Acharn waarna u hoog boven Loch Tay door een weidelandschap loopt. Door de bekende Birks o’Aberfeldy kloof daalt u af naar Aberfeldy waar u ook de gelijknamige whiskydistilleerderij vindt.

Rob Roy way: de route – dag 5 & 6Rob Roy Way wandelvakantie

Vanaf Aberfeldy loopt u via de mooie Tay rivier naar het pittoreske dorp Grandtully.  Vanaf hier volgt een klim langs een beekvallei en gaat u richting het Fonab bos. Interessant detail is de prehistorische cirkel waar u langskomt. Vervolgens daalt u af naar Pitlochry, een gezellig dorp dat is gelegen aan de Tummel rivier en geheel is gebouwd in traditionele Victoriaanse stijl. Op de zesde dag van uw vakantie kiest u uit drie rondwandelingen:

Rondwandeling A – Ben Vrackie

Met als eindpunt het bergmeertje net onder de top van berg Ben Vrackie, is deze wandeling elke inspanning waard. Vooral wanneer het weer het toelaat is het uitzicht geweldig. Na uw klim en afdaling geniet u van een welverdiende pint in pub en bierbrouwerij Moulin Inn uit 1695.

Rondwandeling B – Rivieren Tummel en Gary

Vanuit Pitlochry loopt u via de rechteroever van rivier de Tummel stroomopwaarts. U steekt over bij een voetbrug en wandelt naar het punt waarop de rivieren Tummel en Gary samenvloeien. De indrukwekkende waterval en het mooie uitkijkpunt maken deze wandeling absoluut de moeite waard. U loopt via de linkeroever van de Tummel terug naar Pitlochry.

Rondwandeling C – Distilleerderij Edradour en Blair Athol

U wandelt langs het Victoriaanse Atholl Palace naar Edradour, bekend als de kleinste whiskydistilleerderij van Schotland. Via de waterval Black Spout daalt u af naar distilleerderij Blair Athol. In beide distilleerderijen kan een rondleiding en proeverij bijgewoond worden.

Rob Roy Way – laatste dag

Op de zevende dag van uw vakantie kunt u ervoor kiezen om de vakantie te verlengen of om naar huis te gaan. Verlengen kan door extra nachten door te brengen in Pitlochry of Edinburgh, de mooie hoofdstad van Schotland.

Rob Roy Way wandelvakantie

Selectie van 1 vakantie

The Heart of Scotland - Groot-Brittannië - Schotland

Wandelvakantie    7 dagen    trektocht

GPS Hondje
  • B&B's en hotels met bagagevervoer
  • Callander, Killin, Kenmore, Aberfeldy, Pitlochry
  • Wandelen over de Rob Roy Way
  • Hooglanden
  • Lochs (meren) en glens (valleien)
  • Dagafstanden 13 tot 23 km
vanaf 1095,-
Watertanden korting
Prachtige route, goed georganiseerd en prima verblijfplaatsen. Zeker voor herhaling vatbaar

Mark Oomen

/ 10

Filter op uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt