Wandelen in België

Wist u dat België per vierkante kilometer meer kastelen heeft dan elk ander land ter wereld en dat België daarom wereldrecordhouder is? En wist u ook dat België per jaar met zo’n 2.000 chocolaterieën meer dan 173 miljoen kg chocolade produceert? Nog een leuk weetje: wist u dat België per vierkante meter de meeste striptekenaars heeft ter wereld en dat het ook een Belg was, Luc Luycx, die de gemeenschappelijke muntzijde van de Euro heeft ontworpen? Een veelzijdig land, dat relatief kleine België! Naast de rijke Belgische cultuur, biedt België een afwisselend landschap dat begint bij een prachtige kustlijn op het westen en doorloopt tot een glooiend landschap met groene bossen in het oosten. Kortom: België is beslist een bezoek waard en wandelen in België biedt een wereld aan vermaak en ontspanning!

Wandeltochten in België: de Belgische Ardennen

Een van de mooiste natuurgebieden van Europa vindt u in de Belgische Ardennen. Dit gebied, met name gelegen in de Belgische provincie Luxemburg, is bij uitstek geschikt voor mooie wandelingen. Het landschap wisselt af tussen dichte bossen en heidevelden. Ook vindt u in de Belgische Ardennen veenmoerassen en een heus rivierlandschap rondom bergrivieren de Ninglinspo en de Ourthe. Wandelen in de Belgische Ardennen is dan ook een heerlijke ervaring!

Kastelen in België - onmisbaar tijdens uw wandelvakantie

wandelen in belgie

 

We hebben al verklapt dat België de meeste kastelen heeft in Europa. Een prachtig voorbeeld van zo’n kasteel is de burchtruïne van La Roche-en-Ardenne. Deze hoogteburcht is gelegen in de gelijknamige stad La Roche-en-Ardenne, op een heuvel met uitzicht op de rivier de Ourthe. Het kasteel is gebouwd op oude Keltische ruïnes en de eerste menselijke aanwezigheid op deze plek dateert uit het Neolithicum. De burcht kent een geschiedenis van verbouwingen, versterkingen en ook beschadigingen. Tijdens de Slag om de Ardennen in 1944, onderging het een zwaar bombardement. Deze rijke geschiedenis en de imposante aanblik van de burcht op de heuvel, maakt dat deze plek zeker een bezoek verdient tijdens wandeltochten in België!

Wandeltochten in België

Selectie van 2 vakanties

Marcourt-en-Ardenne - België - Ardennen

Wandelvakantie    3, 4 of 5 dagen    standplaats

Reizen vanaf nu
Marcourt-en-Ardenne — België
Hondje Kroontje Herfst Vegetarisch GPS FVW Tocht Culinair Benelux
 • Auberge La Grande Cure
 • Marcourt-en-Ardenne, Hotton, La Roche
 • Genieten in de Ardennen
 • Ourthe-vallei
 • Grotten van duizend en één nacht
 • Dagafstand 8-14 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 195,-

Bouillon - België - Ardennen

Wandelvakantie    4 of 6 dagen    standplaats

Reizen vanaf nu
Bouillon — België
GPS Hondje Herfst Aanrader Benelux
 • Hotel de la Poste
 • Het hart van de Ardennen
 • Vallei van de Semois
 • De burcht van Godfried van Bouillon
 • Beboste hellingen
 • Dagafstand 6 - 17 km
vanaf 285,-
Watertanden korting
fijn hotel, mooie en uitdagende wandelroutes, goed beschreven en gemakkelijk uit te breiden of in te korten.

Mw. Koopmans

/ 10

Filter op uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt