Het Romeinse Limespad

Treed in de voetsporen van de Romeinen door dezelfde route te bewandelen als dat zij 2000 jaar eerder deden. Het Romeinse Limespad - wandelroute van het jaar 2019 -  leidt u langs verschillende historische plekken in Nederland. Met een totale lengte van 275 kilometer, stippelt het Romeinse Limespad een route uit over de gehele breedte van ons land. De wandelroute start in Katwijk, om vervolgens helemaal in Berg en Dal te eindigen.

 

Het Romeinse Limespad heeft zijn naam te danken aan het Latijnse woord voor grens, Limes. Het Romeinse Limespad tekende namelijk de noordergrens van het Romeinse Rijk in Nederland. De rivieren tekenden een natuurlijke grens dwars door ons land. Langs deze grens hebben de Romeinen hun sporen achter gelaten, die u tijdens uw wandelroute tegenkomt. Bekijk hieronder ons aanbod aan wandelvakanties langs het Romeinse Limespad.

Romeinse Limespad traject bij Eigen-Wijze Reizen

Eigen-Wijze Reizen biedt u het eindtraject aan van het Romeinse Limespad. De wandelroute leidt u van Rhenen naar het eindpunt Berg en Dal. Het is een 7-daagse wandelvakantie, inclusief logies en ontbijt in door Eigen-Wijze Reizen geselecteerde hotels. Tijdens uw wandelvakantie ervaart u een combinatie van natuur en steden met veel historie. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw bagage op uw rug. Op wandeldagen nemen zorgen wij er namelijk voor dat uw bagage bij de volgende bestemming aankomt.

Het wandeltraject van Eigen-Wijze Reizen is daarnaast ideaal voor beginners. De route loopt namelijk via overwegend vlakke terreinen, met dagafstanden tussen de 15 en 20 kilometer. Voor vertrek krijgt u de route en een boekje over het Romeinse Limespad thuisgestuurd. Aan het einde van uw reis krijgt u een transfer terug naar het startpunt. Deze transfer is via bus of trein, en daarnaast bij de reis inbegrepen.

Wandelen met gps

Het Romeinse Limespad traject is leverbaar met gps. Hierbij heeft u de keuze uit twee verschillende opties. U hebt de mogelijkheid om voor een compleet gps-toestel te huren bij Eigen-Wijze Reizen. Beschikt u al over een eigen gps-toestel of een smartphone met de benodigde functies? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van de aangeboden gps-tracks. Bij vragen over onze gps-mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op!

Op pad met Eigen-Wijze Reizen

Al ruim 30 jaar is Eigen-Wijze Reizen dé perfecte partner wanneer u op zoek bent naar fiets- en wandelvakanties, in zowel binnen- als buitenland. Bij Eigen-Wijze Reizen draait uw reis ook daadwerkelijk om u. U boekt een individuele reis met enkel uw reisgezelschap, zonder gids. De reis wordt afgestemd op uw fiets- of wandeltempo. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een extra dag in te plannen. Wilt u één van onze reizen aanpassen naar uw voorkeuren? Neem dan eenvoudig contact met ons op. Samen met u stellen wij uw fiets- of wandelvakantie op maat samen.

Wandelvakanties Romeinse Limespad:

Selectie van 1 vakantie

Het Romeinse Limespad - Nederland - Betuwe

Wandelvakantie    7 dagen    trektocht

Reizen vanaf nu
Het Romeinse Limespad — Nederland
GPS Benelux Herfst
  • Hotels met bagagevervoer
  • Rhenen, Heelsum, Arnhem, Elst, Nijmegen, Berg en Dal
  • Rivieren
  • Stuwwallen en uiterwaarden
  • Het Romeinse Rijk
  • Dagafstand 15-18 km
vanaf 655,-
Nazomer korting
Mooie wandeling. Voor ons noorderlingen een verrassend gebied

Anoniem

/ 10

Filter op uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt