Wielrenvakantie

Een wielrenvakantie is dé ultieme manier om sport te combineren met een heerlijke vakantie in een prachtig land. Niets is fijner dan overdag kilometers maken over fijne wegen in een prachtige omgeving en ’s avonds genieten van een koud drankje en een goede maaltijd. Nóg beter is het als u van tevoren weet dat uw vakantie goed geregeld is. Het is een tegenvaller om op de plek van bestemming te ontdekken dat de omgeving onveilig is voor wielrenners of dat het onmogelijk is een overnachting te vinden. Wilt u zorgeloos op wielrenvakantie? Eigen-Wijze Reizen regelt uw overnachtingen, de route én vervoert uw bagage wanneer u fietst. Dát is pas genieten.

Op wielrenvakantie in Italië

wielrenvakantie

 

Europa kent vele wegen die voor wielrenners prima begaanbaar zijn, maar enkele routes zijn wel favoriet onder wielrenners. Zo is de omgeving van Bolzano in de Dolomieten uitermate geschikt voor een wielrenvakantie vanwege de ultieme combinatie tussen goede wegen en uitdagende klimmen en afdalingen. Tijdens deze route maakt u tochten variërend van 62 km (op de laatste dag) tot 90 km. De omgeving heeft alles te bieden waar een wielrenner op hoopt: prachtige uitkijkjes op de rivieren Isarco en Adige, uitdagende tochten in de Karerpass en Seiser Alm waar het behoorlijk klimmen is (en waar uw harde werk beloond wordt met heerlijke afdalingen) en een indrukwekkend panorama met grillige rotsmassieven en bergmeertjes.

Spanje: excellente bestemming voor een wielrenvakantie

Minder zwaar dan de tocht in Bolzano en toch net zo de moeite waard: deze wielrenvakantie in Andalusië. Deze omgeving staat bekend om de beroemde idyllische witte dorpen zoals Zahara en Grazalema waar u tijdens deze wielrenvakantie doorheen fietst. Uw startpunt is Ronda, de stad waar u de ‘Tajo de Ronda’ vindt, een kloof met een diepte van zo’n 100 meter met onder andere de beroemde brug ‘Puento Nuevo’. Een ander hoogtepunt van deze wielertocht is een gedeelte over het oude spoortraject ‘Via Verde’, dat nu een fietstraject is. Al fietsend door Andalusië ontdekt u dat deze omgeving een scala aan indrukwekkende landschappen biedt, variërend van heuvelachtig tot bergachtig, grillig in het natuurpark Sierra de Grazalema en lieflijk rondom de dorpen. De verschillende fietsroutes zijn af te wisselen met wandelroutes en zijn naar eigen inzicht in te delen.

Individuele wielrenvakantie bij Eigen-Wijze Reizen

Wielrenvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dit houdt in dat u op reis gaat zonder een gids, dat u zelf uw gezelschap uitkiest en dat u bovendien zelf het tempo bepaalt waarop u fietst. De route kunt u volgen via een routebeschrijving of GPS. Heeft u zelf een racefiets waarmee u op reis gaat? Dat kan! Ook is het mogelijk fietsen te huren. Neem contact met ons op zodat we u precies kunnen uitleggen hoe dit werkt.

Wielrenvakanties bij Eigen-Wijze Reizen

Selectie van 1 vakantie

Andalusië, De Witte Dorpen - Spanje - Zuid

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Vegetarisch GPS Aanrader Elektrische fiets Winterzon Herfst
  • Hotels met bagagevervoer
  • Ronda, Puerto del Viento, Faraján-Cartajima, Olvera, Zahara, Grazalema, Benaocaz
  • Vergezichten in Andalusië
  • Tajo-kloof
  • De groene vallei van de Sierra Blanquilla
  • Dagafstand 33-52 km
vanaf 770,-
Nazomer korting
"Zeer fijne organisatie ,heel duidelijk en snel reactie mocht je nog iets willen weten .
TOP!"

M. Bauer

/ 10

Filter op uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt