Wandelvakantie Frauenstein

standplaats in Duitsland - Ertsgebergte

Rust in het Erzgebergte bij Dresden

 • HALFPENSION
 • 8 dagen
prijs op aanvraag
Prijzen en data
Herfst GPS Vegetarisch Hondje

Prachtige wandelreis in voor Nederlanders onbekend, maar heel mooi gebied. Vriendelijke mensen in de streek daar. Uitstekend hotel in alle opzichten: kamer, personeel, maaltijden.

Rob Hogers

» Lees meer reviews

Wandelvakantie Frauenstein

Het Duitse Erzgebergte leent zich uitstekend voor wandelingen in een overweldigende natuur. Op de vele goed gemarkeerde wandelroutes volgt u vaak een kabbelend riviertje of kruist u een rivierdal. Ervaar de ongerepte natuur, de glooiende heuvels en schilderachtige dalen die verscholen liggen in de achthonderd jarige geschiedenis van deze streek. In het centrum van Frauenstein overnacht u in een prachtig viersterren hotel, waar u zich snel thuis voelt.

» Lees meer
Routekaartje Frauenstein

Wandelroutes Frauenstein

Frauenstein biedt u diverse bezienswaardigheden die u tijdens uw wandelvakantie kunt bezoeken. Voorbeelden zijn de burcht uit de 12e eeuw en het Silbermann-orgelmuseum, dat u kunt bezichtigen.

A Rondwandeling naar Nassau 15 km

Er staat vandaag een korte wandeling op het programma, waarbij u een goede indruk van de omgeving krijgt. Eerst daalt u af naar het dal van de Gimmlitzsch. Daarna klimt u uit het dal om af te dalen naar Nassau, een dorp waar in de kerk een Sibermann-orgel staat.

B Rondwandeling naar Lehmühle 20 km

U begint met een behoorlijke afdaling naar de rivier Bobritzsch. Na enkele kilometers komt u door Kleinbobritzsch en volgt er een klim om vervolgens weer af te dalen naar Hartmannsdorf. Dan steekt u nog een kam over om weer af te dalen naar de Talsprerre Lehnmühle (=stuwmeer). Na het meer wandelt u door het prachtige Weißeritztal. De wandelroute wordt afgesloten met een pittige klim het dal uit.

C Rondwandeling naar Blockhausen 13 km

Vandaag een wandeling naar Blockhausen, bekend om de grote verzameling houtsculpturen. Sinds 2004 vinden hier jaarlijks met Pinksteren de wereldkampioenschappen kettingzagen plaats. Dit levert een veelheid van schitterende sculpturen op, die te bezichtigen zijn.

D Rondwandeling naar het Weißeritztal 12 km

Een supereenvoudige, maar zeer mooie route door het nauwe Weißeritztal. U wandelt voortdurend langs de rivier door het diep uitgesneden dal. U begint te wandelen in Malter (bij het stuwmeer), vervolgens komt u door Seifersdorf en door Spechtritz. Via Rabenau komt u in Freital, waar u met een oude stoomtrein terug gaat naar Malter.

E Rondwandeling naar Lichtenberg 20 km

Ook op deze wandeltocht wandelt u door het dal van de Gimmlitz en brengt u een bezoek aan een stuwmeer. Onderweg volgt u een schitterend gelegen riviertje en kunt u geregeld genieten van prachtige vergezichten.

F Rondwandeling naar Drachenkopf 22 km

Deze lange, pittige wandeling gaat naar Drachenkopf, gelegen op één van de hoogste punten van de omgeving. Rust en natuur voeren vandaag de boventoon.

Verlenging

Een bezoek aan het nabij gelegen Dresden is aan te bevelen. De gerenoveerde Frauenkirche, het Zwinger en de Panometer mogen niet ontbreken tijdens uw bezoek. Een verlenging in deze interessante stad is een mooie afsluiting van uw wandelvakantie.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews wandelvakantie - Frauenstein

Lees de verhalen van onze klanten

Prachtige wandelreis in voor Nederlanders onbekend, maar heel mooi gebied. Vriendelijke mensen in de streek daar. Uitstekend hotel in alle opzichten: kamer, personeel, maaltijden.

30-05-2018 - Rob Hogers

Prachtige wandelingen in een mooie, dunbevolkte streek met vriendelijke bewoners. Uitstekend hotel met prima maaltijden.

30-05-2018 - Rob Hogers

Natuurlijk, het is best een eind rijden, maar de ontvangst is allerhartelijkst
De zes wandelingen zijn naar alle windstreken en ze bieden steeds genoeg te zien en te genieten. Het hotel ligt in het centrum van het dorp, dus het kan in de week al vroeg wat reuring geven. Dat wordt teniet gedaan door de geweldige keuken en ambiance. Men doet echt zijn best het je goed naar de zin te maken. Een wandeling inwisselen voor een bezoek aan Dresden is een aanrader. In Dresden kan ook prima gewandeld worden, maar dan in een heel bijzondere, door de geschiedenis gevormde omgeving.Wij hebben deze hele trip als een topper ervaren.

31-07-2017 - Lex Eigenraam

Reisdetails Frauenstein

Extra prijsinformatie

 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 70,- p.p.
 • Indien per trein: Retour Freiberg: prijsindicatie € 90,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Extra nacht(en) HP: € 70,- p.p. per nacht
  Toeslag extra nacht 1 PK € 10,-

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Transfer route D
 • 6x een lunchpakket

Exclusief

 • Transfer naar het hotel mogelijk (€ 80,-); vooraf reserveren
 • Per dagtrein: Retour Freiberg: prijsindicatie € 90,- (incl. zitplaatsreservering). Transfer naar het hotel mogelijk (€ 80,-); vooraf reserveren

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Hond toegestaan: € 10,- per dag ter plaatse te betalen
Boek nu

Prijzen en data - Frauenstein