Nu tot € 100,- vroegboekkorting

Wandelvakantie Wandelcruise Middellandse Zee

trektocht in Frankrijk Italië Spanje Middellandse Zee

 • VLUCHT
 • VOLPENSION
 • 8 dagen
 • Exacte prijs op aanvraag
vanaf € 840,-
Prijzen en data
Aanrader Winterzon

Wandelcruise: de wandelingen zijn uitstekend te doen, de steden de moeite waard en de cruise is een prettige manier om van de ene stad naar de andere te reizen. Het cruiseschip is een belevenis als je van 'show en glitter' houdt of als je een sociale studie wilt wijden aan een mini-maatschappij: je verveelt je op beide wijzen geen moment!

» Lees meer reviews

Wandelvakantie Wandelcruise Middellandse Zee

Op deze cruise door het westelijke Middellandse Zee gebied komt u in drie verschillende landen: Italië, Frankrijk en Spanje. De Costa Diadema is één van de mooiste schepen van de Costa-vloot en is gebouwd in 2014. Op het schip zijn veel restaurants en een paar zwembaden, plus natuurlijk een theater en bioscoop. U start in Savona om vervolgens door te reizen naar Marseille. Deze Franse havenstad heeft een multiculturele inslag. Daarna komt u in het Spaanse Barcelona met als hoogtepunten de Rambla en de Sagrada Familia. Op het eiland Mallorca neemt u de bus en kunt u het beroemde bergdorpje Valldemossa bezoeken. Op Sicilië brengt u een bezoek aan Palermo. Hier krijgt u de mogelijkheid om de rijke historie van deze hoofdstad te bezichtigen. Vervolgens meert u aan in Civitavecchia om Rome te bezoeken. Deze Romeinse stad heeft vele bezienswaardigheden, maar het Colosseum en het Piazza Savona mag u zeker niet missen. 

» Lees meer
Routekaartje Wandelcruise Middellandse Zee

Wandelroutes Wandelcruise Middellandse Zee

Dag 1 Vlucht naar Milaan, transfer naar de haven van Savona

Dag 2 Aankomst in haven Marseille, 10 km stadswandeling

Vandaag is er een stadswandeling door de multiculturele haven stad Marseille. U komt onder meer langs de oude haven en brengt een bezoek aan de hoger gelegen Basiliek Notre Dame de la Garde, alleen al door de majestueuze ligging de moeite waard. Uw wandeling eindigt bij de imposante kathedraal en het MUCEM, een prachtig museum aan het water.  

Dag 3 Aankomst in haven Barcelona, 11 km stadswandeling

Barcelona is een stad met fantastische bezienswaardigheden. Wij hebben voor u een wandeling uitgezet langs een aantal van deze hoogtepunten.
In Barcelona laten we u over de Rambla wandelen, de flaneerboulevard bij uitstek. Voordat u de Placa de Catalunya bereikt, kunt u een bezoek brengen aan de overdekte markt La Boqueria. Daarna wandelt u langs enkele Gaudi-huizen en komt u bij de schitterende Sagrada Familia, één van de imposantste bouwwerken ter wereld. Het tweede deel van uw wandeling gaat door de kleine straatjes van de Gotische wijk.

Dag 4 Aankomst in haven Palma de Mallorca, 5 km wandeling in Valldemossa

Op Mallorca hebben we wandeling uitgezet in één van de mooiste dorpen op het eiland, Valldemossa. We geven een aantal mogelijkheden hoe u daar kunt komen en hebben een korte wandeling door de natuur uitgezet, zodat u nog volop tijd heeft om van de idyllische sfeer in het dorp te kunnen genieten. Vanzelfsprekend kunt u ook besluiten om in de hoofdstad Palma de Mallorca te verblijven.

Dag 5 Op zee

Dag 6 Aankomst in Palermo (Sicilië), 9 km wandeling

Vanuit de haven van Palermo wandelt u gelijk het centrum in. De rijke geschiedenis van deze hoofdstad van Sicilië is duidelijk zichtbaar aan de vele bouwstijlen. De Romeinen, de Arabieren en de Normandiërs hebben hier allemaal hun sporen achtergelaten. De wandeling gaat  o.a. langs de 12e eeuwse kathedraal en het Palazzo dei Normanni, een paleis met schitterende mozaïeken en een houten plafond met tempera-schilderingen. Ook brengt u een bezoek aan de levendige markt op het Piazza Ballarò en moet u niet vergeten te genieten van de vele lekkernijen. 

Dag 7 Aankomst in haven Civitavecchia, transfer naar Rome, 9 km stadswandeling

Deze dag start u met een transfer naar de stad, u bent ongeveer van 11.00 uur tot 16.00 uur in Rome. U start uw wandeling vlakbij de St Pieterskerk en komt al spoedig bij het Piazza Navona, met de drie fonteinen. Daarna komt u langs het Pantheon (van oorsprong een Romeinse tempel) en bij de beroemde Trevifontein. Vervolgens gaat u naar de Spaanse Trappen en wandelt u naar het immense Colosseum, het oude amfitheater van rond onze jaartelling. Hier hebben gladiatoren gevochten voor hun leven.

Dag 8 Aankomst in haven Savona, terugreis vanaf Milaan

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews wandelvakantie - Wandelcruise Middellandse Zee

Lees de verhalen van onze klanten

Wandelcruise: de wandelingen zijn uitstekend te doen, de steden de moeite waard en de cruise is een prettige manier om van de ene stad naar de andere te reizen. Het cruiseschip is een belevenis als je van 'show en glitter' houdt of als je een sociale studie wilt wijden aan een mini-maatschappij: je verveelt je op beide wijzen geen moment!

18 December 2017

Reisdetails Wandelcruise Middellandse Zee

Extra prijsinformatie

De prijs die u ziet, is een vanaf-prijs inclusief vlucht. De prijzen varieren per dag en kunnen (behoorlijk) hoger of (iets) lager zijn dan deze prijs.

Aankomstdag: iedere zaterdag
 

 

 

 

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Milaan, incl. luchthaven belasting
 • 7 nachten verblijf op basis van volpension
 • Routebeschrijvingen met kaarten
 • Havengelden
 • Transfer luchthaven Milaan - haven Savona
 • Transfer haven Savona - luchthaven Milaan

Exclusief

 • Fooien, ca. € 10 p.p. per dag
 • Eventuele vluchttoeslagen
 • Toegang tot specialiteitenrestaurants
 • Optionele excursies en entreegelden
Boek nu

Prijzen en data - Wandelcruise Middellandse Zee