Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Wandelvakantie IJsland

standplaats in IJsland - Scandinavië

Adembenemende landschappen

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 2 STANDPLAATSEN
 • HUURAUTO
 • 9 dagen

 

vanaf € 1325,-
Prijzen en data
GPS Aanrader

Deze reis afgelopen mei gemaakt, een echte aanrader. Wat een bijzonder land. Prachtige natuurschoon, rust en ruimte. Prima hotels. Érg duur land, maar zeer de moeite waard.

Angelique

» Lees meer reviews

Wandelvakantie IJsland

IJsland pruttelt, stoomt en bruist. Het constant veranderende landschap blijft verbazen en u kunt er prachtig wandelen. Vanuit uw comfortabele hotels in Reykjavik en Kirkjubaerjarklaustur rijdt u met een huurauto naar zeer diverse wandelgebieden. De ene dag loopt u door een fascinerend geometrisch gebied met stomende bronnen en lavastenen. De volgende dag wandelt u op de geologische grens tussen Europa en Amerika, recht boven zee over hoge kliffen of langs een gletsjer.

» Lees meer

Reviews wandelvakantie - IJsland

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Deze reis afgelopen mei gemaakt, een echte aanrader. Wat een bijzonder land. Prachtige natuurschoon, rust en ruimte. Prima hotels. Érg duur land, maar zeer de moeite waard.

2019 - Angelique

Reisinformatie IJsland

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 1 mei t/m 30 september
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: vanaf € 595,-
 • Huurauto: prijsindicatie € 315,- tot € 750,-
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 115,-
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 225,-

Inclusief

 • 8 nachten verblijf op basis van LO
 • Routebeschrijving met kaarten

Exclusief

 • Retourvlucht Keflavik: deze kunnen wij op maat voor u reserveren
 • Huurauto: prijsindicatie € 315,- tot € 750,-
 • Benzinekosten
 • Parkeren bij nationale parken: ca. € 10,-
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij de hotels
 • Boek een verlengingsnacht in Reykjavik en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken. 
Boek nu

Prijzen en data - IJsland

Wandelroutes IJsland

Wandelvakantie IJsland

De rondwandelingen zijn vrij kort en allemaal goed en snel per auto bereikbaar. Zodoende kunt u het juiste moment van de dag uitkiezen, een wandeling over de hele dag uitspreiden of juist twee wandelingen combineren.
De autorit langs de zuidkust van Reykjavik naar Kirkjubaerjarklaustur is een belevenis op zich:  lavavelden, watervallen, grasvlaktes en gletsjers wisselen elkaar af. Onderweg heeft u genoeg mogelijkheden om te stoppen voor een korte wandeling, of om u simpelweg te vergapen aan al het natuurschoon.  

In Reykjavik verblijft u in totaal 5 nachten in een luxe hotel in het gemoedelijke centrum met zijn gekleurde huizen met golfplaten daken. Er zijn veel restaurants en koffiesalons, enkele interessante musea en u kunt er zwemmen in één van de vele thermale baden.
Kirkjubaerjarklaustur is een klein en mooi gelegen dorp aan de zuidkust. Hier verblijft u 3 nachten. Met een beetje geluk kunt u er het mysterieuze noorderlicht bewonderen.   

 

A – Hengill 9 of 12 km

Wandelvakantie IJsland

Langs de diepe kloof van de Reykjadalsá klimt u naar een fascinerend geometrisch gebied met sterk stomende modder- en heetwaterbronnen. Hier kunt u baden in de door hete bronnen verwarmde beek: een verkwikkende belevenis. Voordat u weer afdaalt naar Hveragerði kunt u nog een mooie rondwandeling maken door het ruige berggebied boven de bron van de Reykjadalsá.

B – Nesjavellir 6 km

Na een autorit door een vlak lavalandschap slingert de weg opeens een gebergte in met bizarre rotsformaties. Hier maakt u een wandeling naar de heuvelrug Kýrdalshryggur. U heeft er uitzicht op het meer Ƥingvallavatn en op de stoomwolken van de nabij gelegen geothermische elektriciteitscentrale Nesjavellir.

C – Thingvellir 9 km

IJsland ligt op de grens van twee aardplaten: de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen. In Thingvellir National Park is deze scheiding goed te zien, er is hier een immense kloof ontstaan, de Almannagjá. Het is voor de IJslanders historisch gezien een belangrijke plaats, hier werd rond 930 de eerste Althing gehouden, een volksvergadering waar wetten werden gemaakt en recht werd gesproken.

D – Seltún 6 km

Deze wandeling gaat over het vulkanisch zeer actieve schiereiland Reykjanes. Er zijn hier vele spleten, lavavelden, hete bronnen en vulkanen. U klimt naar het op een hoogvlakte gelegen meer Arnavatn. Hier wandelt u door een vulkaanlandschap met wonderlijke lava- en rotsformaties. Vanaf de berg Ketill heeft u een weids uitzicht. Tenslotte loopt u nog een rondje langs sterk stomende en pruttelende bronnen.

E – Esja 7 km

Esja is de stadsberg van Reykjavik gelegen aan de overkant van de baai Faxaflói. De ruim 900 meter hoge tafelberg beschermt Reykjavik tegen de poolwinden en is het hele jaar door een populair recreatiegebied. Vanaf de berg heeft u een magnifieke uitzicht over Reykjavik en de omliggende baaien.

F – Glymurwaterval 7 km

Aan het begin van deze uitdagende (3 schoentjes) wandeling steekt u via een boomstam met ketting de rivier de Botnsá over. Aan de overkant begint u aan de spectaculaire klim langs de smalle, bemoste kloof. De Glymurwaterval stort zich hier 200 meter de diepte in. Boven de waterval doorwaadt u de rivier en door een kaal berglandschap met uitzicht op de fjord Hvalfjördur daalt u geleidelijk weer af. 

G – Vík 7 km

Aan de rand van het dorp Vík reiken de kliffen vanuit zee tot een hoogte van 150 meter. Het is de broedplaats van vele vogels en u heeft er kans om papegaaiduikers te zien. Vanuit Vík klimt u naar een groene hoogvlakte, u kijkt er uit over de lagune van Dyrhólaós. Langs de steile klifkust met uit zee oprijzende rotspunten keert u terug naar Vík.

H – Kirkjubaerjarklaustur 5 km

U brengt een bezoek aan het ‘kerkplein’ dat bestaat uit regelmatig gevormde basaltzuilen. Hierna volgt een klim naar de kam van de heuvelrug vlak achter Kirkjubaerjarklaustur. Op heldere dagen kunt u kijken tot aan Vatnajökull en over de Nýja-Eldhraun. Langs de waterval Systrafoss daalt u weer af naar uw hotel.

I – Skaftafell 10 kmHen

Skaftafell maakt deel uit van het nationale park Vatnajökull. U klimt er geleidelijk naar het uitzichtpunt Sjónarnípa recht boven de gletsjertong Skaftafellsjökull. Over een hoogvlakte met lage begroeiing wandelt u dan naar de bijzondere waterval Svartifoss. Het volgende uitzichtpunt is Sjónarsker; u ziet de eindeloze vlakte, de zee, de bergen en meerdere gletsjers. Langs een beek met enkele watervallen loopt u terug.

J - Gletsjermeer Jökulsárlón 4 km

In het gletsjermeer Jökulsárlón, aan de rand van Vatnajökull nationale park, drijven ijsschotsen in helder blauw water. Met op de achtergrond de enorme Breidamerkurjokull gletsjer is het een zeer bijzondere plek. U wandelt vlak langs het meer of iets er boven voor het mooiste uitzicht.

Tip

Boek een verlengingsnacht in Reykjavik en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken. 

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35