Wandelvakantie Cinque Terre trektocht

trektocht in Italië - Ligurië

Wandelvakantie door vijf spectaculair gelegen dorpen

 • LOGIES EN ONTBIJT, BAGAGEVERVOER
 • INCL. TREIN-, BUS- EN BOOTTRANSFERS TIJDENS TOCHT
 • INCL. ENTREEKAART NATIONAAL PARK CINQUE TERRE
 • 7 dagen
Herfst Aanrader Hondje

vanaf € 995

U volgt de Sentiero Azzurro, een rustige, mooie oude wandelroute die de genoemde dorpen met elkaar verbindt. Vanaf deze route heeft u een schitterend uitzicht over de wijngaarden waar de smakelijke, droge witte Cinque Terre-wijnen vandaan komen. Boven in de heuvels loopt u lang zonder hoogteverschillen. In de loop van de dag daalt u af naar één van de bijzondere kustdorpjes. U start met wandelen in het schilderachtige Portovenere. De route leidt u vervolgens door de vijf Cinque Terre dorpen, onder andere over de beroemde Via dell’ Amore, ‘de weg van de liefde’ die langs de kust onder steile kliffen loopt. U loopt door olijf- en wijngaarden, over smalle paden en door de beboste heuvels. Regelmatig kunt u genieten van prachtige uitzichten op de fraaie kust met baaien. Vanaf Bonassola neemt u de trein terug naar Monterosso. Hier neemt u de boot naar Portovenere, waarbij u onderweg een prachtig uitzicht heeft op de kust van de Cinque Terre.

Wandelroutes — Cinque Terre trektocht

Trektocht, Hotels/B&B, logies en ontbijt

1 - Aankomst Portovenere
2 - Naar Riomaggiore 5/6 uur
3 - Naar Corniglia 4 uur
4 - Naar Monterosso 4 uur
5 - Naar Levanto 4 uur
6 - Naar Bonassola 6 uur
7 - Trein/boot naar Portovenere, vertrek

Routekaartje Cinque Terre trektocht

De wandelvakantie Cinque Terre biedt u een unieke manier om deze regio te ervaren. Zowel het kustpad, met kijk op de prachtige dorpen, als de verlaten bergpaden vormen één van de best ­bewaarde wandelgebieden van Europa. Het geheel is door de Unesco uitgeroepen tot Nationaal Park.  

De meeste toeristen blijven­ aan de kust, u loopt in een rustig gebied. Bij uw wandelvakantie Cinque Terre volgt u een oude wandelroute, de Sentiero Azzurro, die de vijf dorpen met elkaar verbindt en ooit door de Etrusken en de Romeinen werd gebruikt. Vanaf hier krijgt u een schitterend uitzicht over de wijngaarden waar de droge, witte Cinque Terre-wijnen vandaan komen. Boven in de heuvels kunt u lang lopen zonder hoogteverschillen. In de loop van de dag daalt u af naar één van de bijzondere kustdorpjes.  

Bij deze wandelvakantie start u met wandelen in het schilderachtige Portovenere. Vanuit Portovenere begint u meteen met een stevige klim naar Campiglia op bijna 400 meter hoogte. U komt door ­Telegrafo en daalt af naar Riomaggiore, het dorp met een kleine haven. Vanuit Riomaggiore wandelt u over de beroemde Via dell’ Amore, ‘de weg van de liefde’ die langs de kust onder steile kliffen loopt. Hiermee is Riomaggiore verbonden met Manarola. Vervolgens loopt u naar het prachtige, hoog op de kliffen gelegen ­Corniglia.

De volgende dag start uw wandeling in Corniglia. Door olijf- en wijngaarden loopt u verder naar Vernazza, waar de straten door steile trappen met elkaar zijn verbonden. Het dorp wordt gedomineerd door de ruïnes van middeleeuwse forten. Het laatste traject van deze dag gaat naar Monterosso, dat uitkijkt op een ­brede baai. De volgende dag wandelt u vanuit Monterosso over de smalle paden en door de beboste heuvels naar Levanto, een typisch maritiem dorp met een oud centrum met uitzicht op de baai.

De vijfde wandeletappe gaat van Levanto naar Bonassola. Deze dag wandelt u door het achterland van Levanto. De volgende dag gaat u met de trein naar Monterosso, waar u de boot neemt naar Portovenere. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de kust van de Cinque Terre
Bij deze wandelvakantie Cinque Terre overnacht u de pittoreske dorpjes Portovenere, Riomaggiore, Corniglia, Monterosso en Levanto.
 

U kunt uw tocht verlengen met extra nachten in het historische centrum van Genua of in Santa Margherita, 3 km vanaf Portofino.

Andere bezoekers keken ook bij: Jersey Guernsey SarkCorsicaCorfu en PaxosToscaneUmbrië en La Palma

Bekijk prijzen en opties

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Prijzen en opties — Cinque Terre trektocht

Toon prijzen op basis van:

U heeft keuze uit 1 tocht

Trektocht, Hotels/B&B, logies en ontbijt
Startdatum Prijs
01 september - 31 oktober 2017 € 995
01 april - 31 mei 2018 € 995
01 juni - 31 augustus 2018 € 995
01 september - 31 oktober 2018 € 995

Extra prijsinformatie

 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 260,-
 • Extra nacht(en): vanaf € 40,- p.p. per nacht
  Toeslag extra nacht 1 PK vanaf € 25,-

Inbegrepen

 • 6 overnachtingen op basis van LO
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Entreekaart Nationaal Park Cinque Terre (2 dagen)
 • Alle trein-, bus- en boottransfers tijdens de tocht
 • Bagagetransport tot Bonassola

Bijzonderheden

 • Parkeren: Portovenere € 65,- per week
 • Wij kunnen een vlucht voor u boeken naar Pisa
 • Indien per trein: retour Milaan
 • Hond toegestaan: € 10,- per nacht
Cinque Terre

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Extra mogelijkheden

Neemt u gerust contact met ons op als u de gewenste reis iets anders wilt boeken dan op onze site is aangegeven. U kunt daarbij denken aan een andere startdag of een aangepast programma, maar ook aan vragen over kinderkorting, alleenreizende toeslag e.d.

Deel uw ervaring


Ervaringen — Cinque Terre trektocht

Lees de verhalen van onze klanten

 • 07 June 2017 door Annette van Diepen

  De reis was in één woord prachtig. Lieflijke dorpjes, heerlijk eten, maar bereid je voor op best pittig wandelen.

 • 22 July 2015

  Voorjaar 2012:
  Wij hebben zojuist met vrienden een prachtige reis gemaakt naar Corniglia in Cinque Terre in Italie. De wandelingen waren schitterend, alles goed aangegeven en beschreven. Ons onderkomen Le Terrazze was geweldig.

Cinque Terre trektocht

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

» Bekijk prijzen en opties

Foto's — Cinque Terre trektocht

“De wandelingen waren schitterend"
» Lees meer verhalen

Cinque Terre trektocht

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

Bekijk prijzen en opties