Nieuw

Wandelvakantie Veluwe en IJsselvallei

trektocht in Nederland

Fietsvakantie in verrassend Nederland

 • HALFPENSION
 • 4 of 6 dagen
vroegboekkorting
prijs op aanvraag
Prijzen en data
Herfst GPS

Wandelvakantie Veluwe en IJsselvallei

» Lees meer

Reviews wandelvakantie - Veluwe en IJsselvallei

Deel uw ervaring


Er zijn voor deze tocht nog geen ervaringen ingestuurd.

Reisinformatie Veluwe en IJsselvallei

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

Inclusief

 • 3 of 5 nachten verblijf op basis van HP
 • Bagagevervoer tot Zutphen
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Indien huurfiets: 7 versnellingen, tas en slot

Exclusief

 • Entree Park Hoge Veluwe

Bijzonderheden

 • Parkeren: € 12,50 per dag bij het hotel of € 1,- per dag op 5 minuten loopafstand van het hotel
 • E-bike 4-daagse: € 105,- p.p. per arrangement;
 • E-bike 6-daagse: € 135,- p.p. per arrangement
 • E-bike verlenging: € 15,- p.p. per dag
Boek nu

Prijzen en data - Veluwe en IJsselvallei

Routekaartje Veluwe en IJsselvallei

Wandelroutes Veluwe en IJsselvallei

6-daagse fietstocht
Meteen na aankomst in startplaats Zutphen laat een korte fietsroute naar Almen u kennismaken met de mooie middeleeuwse binnenstad en het fraaie landgoed van Huize de Voorst. Op de route naar uw hotel in Arnhem geniet u op de IJsseldijk van heerlijke vergezichten over de vallei en op de Veluwezoom. Onderweg waant u zich in het 'Anton Pieck-stadje' Bronkhorst en in de gaaf bewaarde Hanzestad Doesburg even ver weg in het roemrijk verleden. Etappeplaats Arnhem biedt u alles wat deze tocht zo aantrekkelijk maakt: Tot in het gezellige stadscentrum als fraaie stadsparken omlaag glooiende uitlopers van de Veluwe en vele terrassen en aanmeerplekken voor rondvaartboten aan de Rijnoever.

Na de bochtige bosrijke klim naar het befaamde uitzichtpunt bij de Posbank begint u aan het fraaie traject over de fietspaden door het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een aansluitend bezoek aan Rijksmuseum Kröller-Müller en jachtslot Sint Hubertus maakt deze combinatie van natuur en cultuur tot een onvergetelijke belevenis. U overnacht in het landelijke dorp Hoenderloo. 

Verder noordwaarts door dit unieke en grootste natuurgebied van Nederland blijft de kans groot reeën, edelherten of wilde zwijnen in het wild te zien. Na een verfrissende pauze aan de oevers van het Uddelermeer fietst u door het wonderschone dal van de Leuvenemse Beek naar de vrij toegankelijke fraaie tuinen van kasteel Staverden. Met slechts enkele huizen is Staverden terecht het kleinste stadje van Nederland. De oude Hanzestad Harderwijk heeft een beschermd stadsgezicht. Behalve de imposante Grote Kerk en het prachtige Stadmuseum is ook een bezoek aan het befaamde Dolfinarium een aanrader.

De volgende dag fietst u verder over het uitgestrekte fietspadennetwerk op de Veluwe. Door bos en heidevelden fietst u via Elspeet en het gezellige Vierhouten naar uw hotel in het levendige Veluwedorp Epe.

Uw laatste fietsdag maakt u de overgang van de Veluwe naar de IJsselvallei. Via het dorp Nijbroek fietst u langs de prachtige dijkboerderijen in Terwolde. De IJssel verder volgende kunt u met een voetveer een bezoek brengen aan Deventer. In deze aangename oude Overijsselse stad vormen het heden en het Hanzeverleden een bruisende symbiose. Verder zuidwaarts passeert u de kasteelruïne Nijenbeek, schilderachtig gelegen aan het IJsselwater. Uw fietstocht eindigt weer in de torenstad Zutphen.

4-daagse fietstocht
De rondrit naar Almen en de routes naar Arnhem en Hoenderloo zijn gelijk aan die van de 6-daagse tocht. Vanaf Hoenderloo fietst u door het bos naar de Ramenberg. Hier staan op de heide prachtige jeneverbesstruiken. Na een volgende bosrijke passage verlaat u de Veluwezoom en fietst u via het dorp Loenen naar Eerbeek. Even voorbij Oeken keert u terug in de IJsselvallei en fietst over een dijkfietspad terug naar uw hotel in het hart van Zutphen.
 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35