Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Wandelvakantie Wandelcruise Noorse Fjorden

trektocht in Noorwegen Noorse Fjorden

 • AFVAART ROTTERDAM/AMSTERDAM
 • VOLPENSION
 • 8 dagen
 • Exacte prijs op aanvraag

                 

vroegboekkorting
vanaf € 980,-
Prijzen en data

Wandelvakantie Wandelcruise Noorse Fjorden

Tijdens een wandelcruise naar Noorwegen vaart u naar enkele van de mooiste fjorden aan de west- en zuidkust. De fjorden aan de westkust worden omringd door majestueuze kliffen en hebben prachtig blauw water, maar vergis je niet: het water is gewoon zout. Aan de zuidkust zijn de zeearmen breder en liggen er voor de kust vele eilanden. Vanuit acht havens hebben we mooie wandelingen uitgezet door berglandschappen met fraaie uitzichtpunten en door pittoreske steden en dorpen.   

» Lees meer
Routekaartje Wandelcruise Noorse Fjorden

Wandelroutes Wandelcruise Noorse Fjorden

Met een comfortabel schip van de maatschappij Holland America Line vaart u vanuit Amsterdam of Rotterdam naar Noorwegen. De vaarroutes zijn afhankelijk van de vertrekdata. Deze vaarroutes vindt u onder de wandelroutes. Welke vaarroute u ook kiest, u bezoekt prachtige fjorden en brengt twee dagen op zee door.
Vanuit de volgende havens hebben wij wandelingen uitgezet:

Eidfjord 5 – 10 km

Vanuit de haven kunt u kiezen uit de volgende twee wandelingen: Route A gaat naar het Eidfjordmeer en terug door de heuvels. Route B laat u kennis maken met het dorp Eidfjord.

Alesund 10 km

De wandeling volgt geruime tijd de baai om dan naar de top van de Akslaberg te gaan. U krijgt op de heuvelkam zicht op de baai waar uw cruiseschip ligt en u komt bij het fraaie uitzichtpunt Fjellstua. Hier kunt u genieten van het zicht op de stad en de haven. Na een afdaling via trappetjes met honderden treden kunt u beneden het centrum met Jugendstilhuizen bezichtigen.

Geiranger 5 - 9 km

Vanuit de haven wandelt u naar het panoramapunt Losta op 500 meter hoogte, met uitzicht op de fraaie Geirangerfjord. Niet voor niets geplaatst op de wereldnatuurerfgoed van Unesco. Er is ook een kortere variant naar Vesterasfjellet (7 km) of naar Vesteras Gard op 300 meter hoogte (5 km). En voor degene die de klim naar Vesteras Gard wil vermijden: u kunt ook met een hop-on-hop-off-bus naar Vesteras Gard gaan en van daaruit naar één van de twee uitzichtpunten wandelen.

Bergen 10 km

Bergen is bekend om de prachtige ligging in de luwte van zeven bergen en de karakteristieke Noorse bebouwing. U loopt eerst naar het centrum van de stad. Vandaaruit neemt u de tandradbaan naar Floyen (320 meter hoogte). Boven op het plateau zijn een aantal mooie routes uitgezet. Met de tandradbaan gaat u ook weer terug na Bergen. Na de wandeling heeft u voldoende tijd om het prachtige en gezellige centrum te bekijken.

Oslo 6 – 11 km

Door de 14e-eeuwse Akershusvesting wandelt u naar het havenplein met het prachtige gemeentehuis in Bauhausstijl. Via het koninklijke slotpark en een luxe buitenwijk bereikt u het Vigelandpark met zijn 212 beelden van de beroemde beeldhouwer Gustav Vigeland. Door de winkelstraat Karl Johans Gate loopt u langs vele bezienswaardigheden en komt weer uit bij de Oslofjord met hier het moderne operagebouw en even verderop uw cruiseschip.

Kristiansand 6 – 10 km

Vanuit de haven met de vismarkt loopt u langs de baai en de zalmrivier Otra naar Posebyen, de wijk met de charmante houten huizen. Door het glooiende natuurpark Baneheia, waar het heerlijk zwemmen is in de kraakheldere meertjes, bereikt u het park Ravnedalen. Vanaf de rotswand boven het park kijkt u mooi uit over het bos en de zee. Door het centrum met zijn kathedraal met houten binnenwerk loopt u terug naar de haven.   

Stavanger 10 km

Vanuit de haven in het centrum van Stavanger loopt u naar zee. Hier loopt u over wandelpaden met wijds zicht op meerdere fjorden en eilanden. Vanaf het oliemuseum loopt u het centrum in met zijn gekleurde huisjes en de toren Valbergtarnet. Door het pittoreske oude deel van het centrum keert u terug naar uw cruiseschip.

Flåm 7 - 17 km

Door de smalle Sognefjord, de langste fjord van Noorwegen, vaart u naar Flåm. Vanuit de kleine haven gaat u met de spectaculaire Flåmspoorweg naar het hoog gelegen Myrdal. Door een prachtig berglandschap wandelt u langs de rivier en enkele watervallen omlaag naar Flåm. U kunt de wandeling inkorten door in Blomheller of in Berekvam weer op de trein te stappen.  

Vaarroutes Wandelcruise Noorse Fjorden

3 mei en 28 juni 2020 Cruiseschip Nieuw Statendam
Amsterdam – Flåm – Stavanger – Kristiansand – Oslo - Amsterdam

16 mei en 15 augustus 2020 Cruiseschip Rotterdam
Rotterdam – Eidfjord – Alesund – Molde (geen wandeling) – Bergen - Rotterdam

23 mei, 13 juni, 18 juli en 8 augustus 2020 Cruiseschip Rotterdam
Rotterdam - Eidfjord - Stavanger - Kristiansand - Oslo - Rotterdam

24 mei en 19 juli 2020 Cruiseschip Nieuw Statendam
Amsterdam – Eidfjord – Alesund – Geiranger – Bergen -Amsterdam

31 mei 2020 Cruiseschip Nieuw Statendam
Amsterdam - Oslo - Kristiansand - Eidfjord - Flåm - Amsterdam

21 juni 2020 Cruiseschip Nieuw Statendam
Amsterdam - Eidfjord - Hardangerfjord - Bergen - Geiranger - Geirangerfjord - Alesund - Amsterdam

26 juli en 23 augustus 2020 Cruiseschip Nieuw Statendam
Amsterdam – Oslo – Kristiansand – Stavanger – Flåm - Amsterdam


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews wandelvakantie - Wandelcruise Noorse Fjorden

Deel uw ervaring


Er zijn voor deze tocht nog geen ervaringen ingestuurd.

Reisdetails Wandelcruise Noorse Fjorden

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 16, 23, 24 en 31 mei, 13 en 28 juni, 18,19 en 26 juli, 15 en 23 augustus 2020
 • Afvaart: Amsterdam of Rotterdam
 • De prijs die u ziet, is een vanaf-prijs. De prijzen varieren per dag en kunnen (behoorlijk) hoger of (iets) lager zijn dan deze prijs.

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van volpension
 • Routebeschrijvingen met kaarten
 • Havengelden

Exclusief

 • Fooien ca. $13,50 - $15,00 p.p. worden per dag automatisch op uw boordrekening bijgeschreven
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Optionele excursies en entreegelden
 • Reserveringskosten
 • Toegang tot specialiteiten-restaurants

Bijzonderheden

 • Afvaart en vaarroutes: zie tabblad routes
Boek nu

Prijzen en data - Wandelcruise Noorse Fjorden