Wandelvakantie Wandelcruise Canarische Eilanden

trektocht in Spanje Portugal Marokko Canarische Eilanden

 • VLUCHT
 • VOLPENSION
 • 11 of 12 dagen
 • Exacte prijs op aanvraag
prijs op aanvraag
Prijzen en data
Winterzon Aanrader

Weer eens wat anders: cruisen en wandelen. Zo beleef je de plaatsen waar het schip aanmeert op een andere unieke manier.

Anoniem

» Lees meer reviews

Wandelvakantie Wandelcruise Canarische Eilanden

Aan boord van het comfortabele schip Norwegian Spirit vaart u over de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Het is een bijzondere ervaring om over het water aan te komen in het oosterse Casablanca, op een vulkanisch eiland of in een Spaanse havenstad.
De voor u beschreven wandelingen vanuit de havens zijn zeer divers. Zo loopt u op Tenerife door een lavalandschap aan de kust, op Madeira tussen de bergtoppen en in Alicante door een kleurrijke volkswijk.

» Lees meer
Routekaartje Wandelcruise Canarische Eilanden

Wandelroutes Wandelcruise Canarische Eilanden

Met het cruiseschip Norwegian Spirit verkent u de Canarische eilanden in 11 of 12 dagen.

11-daagse wandelcruise

Dag 1   Vlucht naar Barcelona, bus naar de haven

Dag 2   Op zee

Dag 3   Aankomst in Casablanca, stadswandeling

In Casablanca kunt u een wandeling maken door de nauwe steegjes van de oude medina (stadscentrum) naar de Hassan-II moskee, een van de grootste moskeeën ter wereld. De binnenkant van deze indrukwekkende moskee is bewerkt met marmer en zandsteen, mooie tegels, mozaïeken, houtsnijwerk en beschilderd cederhout. Langs de vele winkeltjes en gezellige cafés in de medina wandelt u terug naar de haven.  

Dag 4   Op zee

Dag 5   Aankomt op Gran Canaria, bus + 4 of 7 km Caldera de Bandama of 4 km stadswandeling Las Palmas

Vanuit Las Palmas neemt u de bus naar Caldera de Bandama, de grootste vulkaankrater van Gran Canaria. Hier wandelt u over de kraterrand met uitzicht in de vulkaankrater en op het eiland. U kunt ook kiezen voor een wandeling naar de vruchtbare bodem van de krater. In deze groene oase heerst een opmerkelijke stilte. Bij terugkeer in Las Palmas is er nog een wandeling voor u beschreven door het fraaie historische centrum la Vegueta.  

Dag 6   Aankomst op Tenerife, bus + 8 km Malpaís de Güímar of taxi + 9 km Pico del Inglés 

Vanuit Santa Cruz neemt u de bus naar het dorp Puertito de Güímar. Hier begint u aan een  kustwandeling door het betoverende lavalandschap van het natuurreservaat Malpaís de Güímar. De kandelaarscactussen en anderen zoutminnende planten geven felle, groene kleuraccenten aan de donkere lavastenen.
U kunt ook kiezen voor een meer uitdagende wandeling die na een taxirit begint op de Pico del Inglés, een van de mooiste uitzichtpunten van Tenerife. Op het eerste deel van de wandeling daalt u af door dicht laurierbos. Vervolgens loopt u langs enkele op bergkammen gelegen gehuchten en daalt u verder af naar Santa Cruz door de Valleseco, een stil dal met terrasvelden en een kabbelende beek.

Dag 7   Aankomst op Madeira, bus + 6 km Curral das Freiras of 8 km stadswandeling Funchal

Vanuit de haven van Funchal neemt u de bus naar het panoramapunt van Eira do Serrado. Hier heeft u een onvergetelijk uitzicht op Curral das Freiras, een dorp diep beneden u in het door hoge bergen omsloten Nonnendal. Over een oud muildierpad daalt u af in deze bergkom waarvan vermoed wordt dat het de vulkaankrater is waaruit 18 miljoen jaar geleden Madeira is ontstaan.
U kunt ook kiezen voor een stadswandeling door Funchal, de hoofdstad van het bloemeneiland. Via enkele botanische parken loopt u naar de visserswijk in de oude stad (Zona Velha).  Hier moet u  zeker een bezoek brengen aan de markthal Mercado dos Lavradores. Langs de baai wandelt u terug naar de haven.

Dag 8   Op zee

Dag 9   Aankomst in Málaga, 7 of 10 km stadswandeling

Malaga, de geboorteplaats van Picasso, is een heerlijke stad om te voet te verkennen. De wandeling leidt u langs de vele verborgen pleinen, paleizen, kerken en tapasbarretjes. U loopt onder de palmen en sinaasappelbomen van de wandelboulevard en kunt het Picasso museum bezoeken. Het Moorse fort Alcazaba is kleiner dan het Alhambra in Granada maar zeker ook indrukwekkend. Door een bosrijk park klimt u naar het kasteel op de Gibralfaro berg. U kijkt er uit over de haven, de stad en de omringende heuvels.   

Dag 10 Aankomst in Alicante, 7 of 10 km stadswandeling

Over de mozaïektegeltjes van de Explanada España wandelt u naar de fraaie, oude stad. Door het Ereta park beklimt u de heuvel Monte Benacantil, met op de top het imposante Santa Barbara kasteel. Vanaf hier heeft u rondom een wijds uitzicht. Na  de afdaling over de vestingmuur bereikt u de smalle straatjes van de volkswijk Sata Cruz. De huizen zijn er even kleurrijk als de bewoners. Na een bezoek aan de markthallen kunt u nagenieten onder de enorme ficusbomen op het Plaza Gabriel Miró.    

Dag 11 Aankomst in Barcelona, evt. 11 km stadswandeling en vertrek              

12-daagse wandelcruise

De vaarroute is gelijk aan de 11-daagse wandelcruise. De Norwegian Spirit legt op dag 4 aan in Arrecife. U kunt dan Lanzarote bezoeken. Hier is geen wandeling beschikbaar. Op dag 5 vaart u op zee, het programma schuift vanaf hier een dag op.

Arrecife is een stad en de hoofdstad op het eiland Lanzarote. Het centrum met winkeltjes en markten en het bekende kasteel van San José zijn beiden zeer de moeite waard om te bezoeken. Ook vindt u in de binnenstad het authentieke Spaanse straatbeeld terug, waar veel restaurants en cafés. Geniet van de zon op het strand Playa del Reducto, een zeer populair stadsstrand. Voor een rustig, intiem en afgelegen strand is Play del Cable perfect. Arrecife kent een woestijnklimaat, waardoor het elk moment van het jaar aangename temperaturen heeft.

 

                                     

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews wandelvakantie - Wandelcruise Canarische Eilanden

Lees de verhalen van onze klanten

Weer eens wat anders: cruisen en wandelen. Zo beleef je de plaatsen waar het schip aanmeert op een andere unieke manier.

21-08-2018 - Anoniem

Reisdetails Wandelcruise Canarische Eilanden

Extra prijsinformatie

 • Reisdata:
  11-daagse tocht: 24 januari, 14 februari en 7 maart 2019
  12-daagse tocht: 3 februari, 24 februari en 17 maart 2019
 • Afvaart: Barcelona
 • De prijs die u ziet, is een vanaf-prijs inclusief vlucht. De prijzen varieren per dag en kunnen (behoorlijk) hoger of (iets) lager zijn dan deze prijs.

 

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Barcelona, incl. luchthaven belasting
 • 10 nachten verblijf op basis van volpension
 • Routebeschrijvingen met kaarten
 • Havengelden
  Deze tocht is premium all inclusive:
 • ontbijt, lunch en diner
 • Selectie alcoholische en non- alcoholische dranken (voor reizigers jonger dan 21 jaar geldt dat de enkel non-alcoholische dranken inclusief zijn)
 • 1 fles water per persoon per dag in de hut
 • Geselecteerde koffiespecialiteiten bij maaltijden
 • Servicetoeslag & fooien
  Gasten die 'The Haven' of suites boeken, ontvangen extra:
 • Speciaal dinerpakket (4 diners in de specialiteitenrestaurants)
 • 250 minuten internetpakket
 • $100 boordtegoed per hut

Exclusief

 • Eventuele vluchttoeslagen
 • Toegang tot specialiteitenrestaurants
 • Bustransfers, ca. € 25,- p.p.
 • Optionele entreegelden

Bijzonderheden

 • Transfer vliegveld-haven kan bijgeboekt worden, € 23,- p.p.
Boek nu

Prijzen en data - Wandelcruise Canarische Eilanden