Fietsvakantie Bourbon - l'Archambault

standplaats in Frankrijk - Auvergne

Fietsen door het hagenlandschap van de hertogen

 • HALFPENSION
 • 8 dagen
vanaf € 725,-
Prijzen en data
Hondje GPS FVW Tocht Culinair

Rustig hotel met mooie tuin waar je heerlijk kunt zitten na fietstocht. Kamer redelijk ruim en netjes ingericht. Eten was goed, maar keuze voor mensen die week verblijven, beperkt vanwege niet al te ruime kaart. Daarom gerecht soms 3 keer besteld in een week. Ontbijt verder prima.

Fietstochten zijn glooiend, weinig vlakke stukken. Rustige wegen. Enige fiets conditie is wel nodig....

Andre Hilhorst

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Bourbon - l'Archambault

Uw sfeervolle hotel is een voormalig kasteel in het centrum van het stadje. De gastvrije ‘patron’ en de voortreffelijke klassieke Franse keuken staan garant voor een aangenaam verblijf. De omgeving rondom Bourbon is zeer gevarieerd; bosgebieden, valleien en plateaus wisselen elkaar af. De vele prachtige dorpen en de stad Moulins met het goed geconserveerd historisch centrum en een prachtige kathedraal zijn een bezoek waard. Tijdens de zes fietsroutes leert u de streek goed kennen. U fietst onder andere door het authentieke dorp Meillers, naar het stadje Buxières-les-Mines, waar op dinsdagochtend een markt met streek specialiteiten wordt gehouden en tijdens de ‘kastelenroute’ passeert u vele kleine kastelen, veelal in privé bezit.

» Lees meer
Routekaartje Bourbon - l'Archambault

Fietsroutes Bourbon - l'Archambault

Vele beroemdheden kwamen en komen hier kuren, zoals o.a. Madame de Sévigné, de literatoren Scarron en Boileau en Madame de Montespan, de in ongenade gevallen maîtresse van Lodewijk XIV.
U verblijft in een sfeervol hotel, een voormalig kasteel in het centrum van de stad. De gastvrije 'patron' en de voortreffelijke klassieke Franse keuken staan garant voor een aangenaam verblijf.

Fietsroutes

A Rondrit naar Souvigny 37 of 51 km

Een rondrit naar Souvigny met een goed bewaard gebleven priorij van de religieuze orde van Cluny. Deze orde bezat in de 12e eeuw meer dan 1000 vestigingen. Het museum met de priorij, tuinen en de Église Saint Marc zijn te bezichtigen. Tevens is er een stadswandeling beschikbaar langs de vele historische bezienswaardigheden. De lange route maakt nog een extra lus door de landelijke omgeving.

B Rondrit naar Cérilly 40 of 54 km

U fietst door een glooiend hagenlandschap dat kenmerkend is voor deze streek. De lange variant komt in de plaats Cérilly, waar u een kasteel, een 12e eeuwse Romaanse kerk en een museum over de schrijver Charles-Louis Philippe aantreft. Door het Forêt Domaniale de Civrais gaat u naar St. Plaisir. De prachtige Romaanse kerk heeft mooie muurschilderingen en een fraai gebeeldhouwde kansel. Op de terugweg komt u langs de middeleeuwse vesting Château des Ducs de Bourbon, hoog gelegen boven Bourbon-l'Archambault.

C Rondrit naar Buxières-les-Mines 47 km

Door het Forêt Domaniale des Prieurés Gros Bois en over bosrijke, kleine landwegen fietst u naar het authentieke Meillers. Hier bezit l'Église St. Julien een prachtige klokkentoren met een tweestemmig geluid. Nog even stijgt de weg licht, maar dan is het heerlijk fietsen tot de plaats Buxières-les-Mines. De laatste kolenmijn van de Auvergne is hier niet meer dan een herinnering. U doet naast vele gehuchtjes ook de pittoreske dorpen St. Hilaire en Gipsy aan.

D Rondrit naar Moulins 63 km

Een mooie afwisselende route door valleien en bossen. Het fraaie gehucht Autry Issard is opgesierd met kleurrijke fietsen die zijn behangen met bloembakken. Dan fietst u verder naar het hoofddoel van deze tocht, de stad Moulins. De binnenkomst over de rivier Allier is indrukwekkend. De stad heeft een goed geconserveerd historisch centrum met een prachtige kathedraal.

E Rondrit naar St. Leopardin d'Augy 41 km

Deze tocht kan met recht de kastelenroute genoemd worden. U passeert vele kleinere kastelen en manoirs, die meestal privé-bezit zijn. Eén van de meest aardige is het Château l'Augère. Ook het Château de Praingy, Château de la Tour en vele andere landhuizen zullen u bekoren, evenals hun omgeving.

F Rondrit naar Saint Aubin en Cosne 31 of 61 km

Via het Forêt Domaniale des Prieurés Gros-Bois fietst u naar St. Aubain. In dit plaatsje kunt u kiezen voor een korte route die rechtstreeks naar Ygrande gaat. De lange route gaat via Buxières-les-Mines over een fraaie kam naar Cosne. In dit plaatsje is op dinsdagochtend een markt met specialiteiten uit de streek. U vervolgt de route naar het kleine dorpje Vieure met een pittoreske kerkpleintje. Even buiten Vieure staat het Château de la Salle, dat te bezoeken is. Via Ygrande, met zijn 12e eeuwse kerk, fietst u weer terug naar Bourbon.

 

Andere bezoekers keken ook bij: Mézangers, Trizay en Maussane-les-Alpilles

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Bourbon - l'Archambault

Lees de verhalen van onze klanten

Rustig hotel met mooie tuin waar je heerlijk kunt zitten na fietstocht. Kamer redelijk ruim en netjes ingericht. Eten was goed, maar keuze voor mensen die week verblijven, beperkt vanwege niet al te ruime kaart. Daarom gerecht soms 3 keer besteld in een week. Ontbijt verder prima.

Fietstochten zijn glooiend, weinig vlakke stukken. Rustige wegen. Enige fiets conditie is wel nodig. Klimmetjes worden vaak beloond met mooie uitzichten.

19-06-2019 - Andre Hilhorst

Een persoonlijke favoriet. Een hotel/pension met een prachtige tuin en een interieur waar duidelijk aan te merken is dat hier een aantal gebouwen zijn samengevoegd. Zelf had ik een kamer in een voormalige burchttoren. Helemaal in de stijl van de jaren zestig/zeventig ingericht. Knus, maar niet erg groot.
Over het restaurant enkel lof. Weliswaar is de dinerzaal redelijk krap ingericht en meestal goed bezet. Maar de hele stad komt er eten, omdat de keuken een zeer goede naam heeft. Het restaurant werkt voor de halfpension-gasten met weekmenu’s en gereserveerde tafels. De keus is ruim voldoende (we hadden geen vegetariër mee, maar daar viel indien gewenst wel een speciaal aanbod voor te bereiden, zo werd me verzekerd). Franse keuken zoals je die verwacht, geen overvolle borden. Maar de kwaliteit gaat richting sterrenrestaurant. De vele internationale aanprijzingen op de bordjes bij de ingang hangen daar niet voor niets!
Misschien nog opvallender dan het diner is het ontbijt in de serre. Een overvloedig ontbijtbuffet met alle soorten brood en beleg. Maar bovenal de keus uit misschien wel vijftien soorten jam, marmelade en honing allemaal gemaakt in de eigen omgeving. Een must voor fijnproevers!
De tuin is heerlijk rustig. Kuren in het warmwaterbad, inclusief massages, kan naast de deur. Een mooi alternatief voor een regenachtige dag. Het hotel is geliefd bij kuurgasten. De fietstochten in de omgeving bevatten vaak een of meer klimmetjes die de kuiten op de pijnbank leggen. Maar eenmaal in de omliggende dorpen blijkt daar altijd wel een interessante beloning te wachten, van historische gebouwen en kerken tot markten en zelfs een muziekfestival.
Karel Beckmans

28-04-2016

Reisdetails Bourbon - l'Archambault

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 29 april t/m 15 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 125,- p.p.
 • Dagtrein retour Moulins-sur-Allier: prijsindicatie € 210,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 80,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) HP: € 110,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer HP: € 138,-

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten

Exclusief

 • Dagtrein retour Moulins-sur-Allier: prijsindicatie € 210 (incl. zitplaatsreservering)
 • Indien per trein: taxi station-hotel, ca. €50,- per rit

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis voor het hotel
 • Zwembad
 • Hond toegestaan: € 4,- per dag, niet in restaurant
 • Het restaurant heeft een vermelding in de Maître Restaurateur
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Bourbon - l'Archambault