2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Over Eigen-Wijze Reizen

Wij bezorgen jou graag een fijne vakantie. Al ruim 30 jaar zijn we specialist in fietsvakanties en wandelvakanties. Wij bieden meer dan 200 individuele vakanties over de hele wereld, met Nederlandstalige routebeschrijvingen. Veel van onze routes zijn ook als GPS track te verkrijgen. 

Natuurlijk is tijdens onze trektochten het bagagevervoer voor je geregeld. Je overnacht meestal in niet te grote hotels, we kiezen meestal bewust voor kleine hotels. Bij bijna alle fietstochten kun je natuurlijk een (elektrische) huurfiets boeken

Mocht je een vakantie op een andere startdag willen beginnen, of wil je een nacht bijboeken, wil je liever geen half pension, of heb je een andere wens die je niet direct terug vindt bij de reisbeschrijving? Wij onderscheiden ons van anderen door de aandacht die we geven aan jouw specifieke wensen, we doen alles wat in ons vermogen ligt om je wensen te vervullen.

Onze Routebeschrijvingen

Kenmerkend voor onze reizen is, dat bijna alle tochten door onze eigen medewerkers zijn uitgezet en beschreven. Je krijgt van ons de informatie uit de eerste hand, uitvoerig en niet vertaald. Een waarborg voor kwaliteit! Bij een paar reizen hebben we de Nederlandstalige routebeschrijving van onze agent ter plaatse overgenomen; dit doen we echter alleen als we zelf de tocht geheel of gedeeltelijk hebben gedaan, zodat we weten dat de beschrijvingen juist zijn.

Duurzaamheid

Gelukkig is binnen het toerisme de laatste jaren steeds meer aandacht voor het milieu. Genieten van een aantrekkelijke omgeving hoort onlosmakelijk bij een fiets- of wandelvakantie. 

Duurzaamheidsbeleid Eigen-Wijze Reizen
Als touroperator op het gebied van fiets- en wandelvakanties binnen en buiten Europa wil ook Eigen-Wijze Reizen een bijdrage leveren aan het bevorderen van ‘Duurzaam Toerisme’. Onze doelgroep bestaat over het algemeen uit mensen met respect voor de natuur, het is daarom ook in ons belang dat de natuur zoveel mogelijk onaangetast blijft.

Wij kiezen al vanaf 1986 voor milieuvriendelijk, kleinschalig toerisme. Vaak wordt er gekozen voor fietsen en wandelen in niet-toeristische gebieden, waarbij we zoveel mogelijk de lokale economie, natuur en cultuur respecteren.

Wij ondersteunen dan ook het milieubeleid van de ANVR en beschikken over het Nederlandse DTO-certificaat voor duurzaam toerisme. Als kleine touroperator kunnen we een bescheiden milieubijdrage leveren tijdens onze inkoop van tochten, het verspreiden van ons magazine en door het aanbieden van zoveel mogelijk openbaar vervoer in ons programma.

Op middellange termijn willen wij binnen ons bedrijf een werkwijze hebben gerealiseerd, waarbij het milieuaspect bij het inkopen van een nieuwe reis geïntegreerd is.

We geven geen brochure meer uit, al onze tochten staan alleen op onze site. Hierdoor verbruiken we minder papier. Het papier dat we gebruiken heeft het FSC-keurmerk.

Ons reserveringssysteem in inmiddels papierloos. Van bijna al onze tochten zijn gps-tracks verkrijgbaar, zodat zonder papier gefietst en gewandeld kan worden.

Voor de meeste tochten bestaat de mogelijkheid om de reisbescheiden alleen digitaal te ontvangen, soms is dat niet mogelijk omdat er boekjes bijhoren waar wij geen digitaal bestand van hebben. Een voorbeeld hiervan is het originele Pieterpadboekje.

Onze medewerkers zullen binnen enkele jaren kennis hebben van de milieuaspecten van ons reisproduct, waardoor ze actief kunnen meewerken aan het verminderen van de milieueffecten.

Wij hebben de intentie in de komende jaren de milieuaspecten van onze reizen nadrukkelijk mee te nemen in onze bedrijfsvoering. Onder andere door middel van ketenbewaking houden we de milieubelasting van onze reizen zo laag mogelijk, in samenwerking met onze agenten in Nederland en in het buitenland. Daarnaast informeren we onze klanten zo goed mogelijk omtrent onze inspanningen.